Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   246 / 262
(#) joedancer hozzászólása Okt 31, 2022 /

Sziasztok! Adott egy Whirlpool ADG9190 mosogatógép. Egy ideje nem oldódik fel a tabletta benne és mosogatási fázisban csak búg, illetve olyan mintha vizet forralna szakaszosan (zúg, lecsendesedik,zúg, lecsendesedik). Vizet beszivattyúzza, felmelegíti, leszivattyúzza. Hibakódot nem ad, de az edények mosatlanok maradnak. Mi lehet a gond? Olyan, mintha nem menne a szivattyúja, motorja. Mit lehet vele csinálni?
(#) Josi777 válasza joedancer hozzászólására (») Okt 31, 2022 /

Idézet:
„Mit lehet vele csinálni?”

Ellenőrizni

Szedd szét (vedd le a jobb oldali palástot vagy az alsó lemezt) és nézd meg, hogy jó-e a kondija vagy nem szakadtak-e a tekercsek. Esetleg forog-e a forgórész, nincs-e megszorulva.

Holnap nekiállok. A nejem már rágja a fülem miatta. Még jó,hogy itthon vagyok holnap. Ha minden jó, akkor motorcsere?
(#) Josi777 válasza joedancer hozzászólására (») Okt 31, 2022 /

Ha a motor jó, akkor minek cserélnéd?
Egy próba vezetékkel ki lehet próbálni a motort, hogy úgy működik-e. Ha úgy sem megy, a kondija is jó és nincs elakadva, akkor valószínű a motorcsere.

Köszönöm! Lehet nekiállok most. Már idegesít engem is.
(#) villanyipi válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 31, 2022 /

A hátfalban van egy derékszögű lemez és azon egy gumipók szerű megoldás 4 ponton tartja a motort, akkor jól tippeltem elsőre hogy a szivattyúházban az a fekete kis kocka amire megy 2 saru lehet a kondija a motornak?Máshol még csak kondenzátorra valamennyire is emlékeztető dolgot sem látok benne, bár még csak a két oldal lemezt vettem le lássam meddig jut el a víz.
(#) Josi777 válasza villanyipi hozzászólására (») Okt 31, 2022 /

Igen, az a kondija. Gyakori hibaforrás, nagyon silány kínai kondi. Én annak a cseréjével kezdeném.
(#) villanyipi válasza Josi777 hozzászólására (») Okt 31, 2022 /

Én is csak jussak vissza a kiszedéshez
(#) joedancer válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 1, 2022 / 1

Megmértem a kondit. 535 nF a 4 mikroFarad helyett. Ez kifeküdt. A motor szépen átforog, nem rág. A tekercset nem mértem meg, de a kondi hibája lesz a gond remélem. Mégis olcsóbb, mint egy új komplett motor.
(#) Marty McFly válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 1, 2022 /

Köszönöm a tippet hamarosan szétkapom a készüléket. Még annyi esetleg ami hibára utalhat hogy amikor indul a keringető aprogram legelején, akkor is olyan érdekesen hezitálva indul. Elmennek a kezelő panelen a fények is mintha kevés lenne az energia. 4-5 ilyen ráindulást megcsinál és utána elindul.
(#) Josi777 válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 1, 2022 /

Ez eléggé gyanús, a tápot kéne ellenőrizni. De szerintem az F9-es hibához nincs köze.
(#) joedancer válasza joedancer hozzászólására (») Nov 2, 2022 / 1

Sikerült megoldani! Vettem 4 µF-os kondit, igaz nem a gyári Ducati-t. Simát, villamossági boltban. Remélem nem lesz baj belőle, erre nincs ráírva, hogy protected és nem fémházas, hanem műanyag. Azonban szépen működteti a motort. Köszönöm a segítséget!!!
(#) Marty McFly válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 4, 2022 /

Szétkaptam a mosogatógépet. A panelon a betáp egyből ebbe a nagy fehér relébe érkezik. Esetleg érdemes lenne szétszedni megnézni a kontaktust benne?
(#) Dino71 válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 4, 2022 /

Az a fűtés relé. A gond a kék elko kondikkal és a szürke x2 es kondikkal lesz.
(#) Marty McFly válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 4, 2022 /

Na akkor ezeket kiforrasztom és megmérem a kapacitásukat műszerrel. Ilyen nagy tégla 250V os kondijaim vannak is csak sárga színűek. Ha picit plusszos lessz a kapacitás abból lehet baj?
(#) Marty McFly hozzászólása Nov 7, 2022 /

Az egyik x2 es kondi 0.022µF helyett csak 0.016µF volt a műszer szerint és a másik is csak 0.020uF. Most kapott mindkét helyen 275V os 0,1µF kondikat. Folyik a tesztelés.
(#) Marty McFly hozzászólása Nov 7, 2022 /

Sajnos még mindig fennáll a hiba át kell néznem az elkokat is.
(#) Dino71 válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

Ne nézegessed, cseréld és ugyan olyan értékre. A 22nf (0,022mikroF) helyett nem jó a 100nF (0,1mikroF)!!!
(#) Josi777 válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 7, 2022 /

A panel forrasztási oldaláról is tudnál képet felrakni?
(#) Fricu hozzászólása Nov 9, 2022 /

Üdv Urak,
egy Amica (Premiere) EGSP 24068V típusú mosogatógép megtagadta az együttműködést kenyéradó gazdáival.

Ez egy primitíven egyszerű masina, 3 program, nulla kijelző, nincs hibakód-kijelző.
Találtam egy kezelési útmutatót, de abban sincs csak kettő pittyegős hibajel - persze amit kiad a gép - 30 sípolás, kb. 1 mp-enként, na olyan nincs a listán.

Mintha nem érzékelné a vízszint elérését, ezért kétszer háromszor leürít, majd tölt újra, aztán feladja.
Akkor, amikor szerintem a túlfolyás érzékelő megszólal.
A szintérzékelőt ellenőrizném, de segíteni kellene: melyik az?
Van egy ketyere, műanyag kis csővel összekötve az alsó összefolyóval. Szerintem ez a túltöltés kapcsolója (preszosztát?). Egy váltós mikrokapcsolóval, mindhárom bekötve. Ezt ellenőriztem, befújásra átvált rövidzárra szakadásról és viszont.
A másik gyanúsított egy mikrokapcsolóval kombinált kis membrános izé, ez a vízmelegítő-szivattyúblokk után van elhelyezve egy gumihengerbe dugva. Innen a víz a felső rózsához megy.
Ezt még nem tudtam ellenőrizni, mert préselős bilinccsel van rögzítve, megfelelő cseredarabom nincs itthon.
Mellékelek pár fotót, hátha segít.
Ötleteket köszönök...
(#) Josi777 válasza Fricu hozzászólására (») Nov 9, 2022 / 1

A "túlfolyás érzékelő", ami valójában az árasztás védelem, a készülék aljában egy hungarocell korong, fölötte egy mikrokapcsolóval. Ha ez bekapcsolna, akkor addig űrít, amig van az alsó tálcájában víz, azaz amíg az a hungarocell korong megnyomja a mikrokapcsolót. Nálad nem ez van. Feltételezem, hogy a légcsapda van elszappanosodva. Ez az az alkatrész, amibe egy vékony cső van csatlakoztatva, a cső másik vége pedig a barna/fehér, tárcsa alakú alkatrészhez, amibe 3 vezeték megy (1. 2. kép). Ez a vízszint érzékelő.
Ami a többi képen van, az az "izé", annak semmi köze ehhez. Az egy nyomáskapcsoló, ami a fűtőegységgel van sorba kapcsolva, hogy csak akkor fűthessen, ha működik a keringetés.
Amit javasolnék, hogy a vizszint érzékelőről húzd le a csövet és fújj bele a csőbe (a szintérzékelőbe is belefújhatsz, aminek erre egyet kéne kattannia, majd pedig ha abbahagyod a fújást, akkor visszakapcsol). Jól átjárhatónak kéne lennie. Amennyiben nehéz átfújni rajta, akkor ki kell tisztítani a légsűrítőt. Ha befújás helyett nagy nyomású forró vízzel elég hatékonyan lehet tisztítani (pl. tusoló csövével). A másik oldalról nagyon nehezen lehet hozzáférni.
(#) csendorne hozzászólása Nov 9, 2022 /

Sziasztok!
Electrolux mosogatógépem nem szárítja az edényeket? Szerelőnél volt más problémával, azt is el tudom képzelni, hogy valamit nem rakott össze rendesen. Vagy mi lehet a hiba, mit tudok esetleg negnézni?
Köszi
(#) Josi777 válasza Marty McFly hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

A Viper12 feliratú IC felelős a tápfeszültségért. Vagy az rakontcátlankodik, vagy pedig az L1-es tekercs. Nem ártana kimérni, 100mH körül kéne lennie. Ha cserélni kell, akkor ferritházas kivitelt kéne helyette berakni.
Amúgy menet közben meg is tudod mérni az 5V-ját, ha a stab IC-ről kivezeted. De óvatosan!, mert nincs leválasztva a hálózatról, érintése áramütést okozhat. Ennyi jut most az eszembe.
(#) Dino71 válasza csendorne hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

Szia! Na de miért nem rángatod vissza a szerelőt a fülénél fogva aki javította?
Pontos tipust nem írtál. Ezért csak találgathatunk. Több oka lehet amiért nem fűt. Pl fűtés relé lábai a forrasztásnál elégnek, vagy egyszerűen a relé érintkezői beégnek, megszakad a fűtés, NTC....
De a legtöbbször a keringető szivattyún lévő jeladó rosszalkodik. Na idáig sok kolléga nem jut el nem tudja és nem tud vele mit kezdeni. orcynál kapsz BEKOhoz valót az jó bele kb 3-4eft. Persze ha ez a gondja. De hogy akarod javítani ha előzőleg is szerelőt hívtál?
(#) csendorne válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

Bocs, hogy nem írtam. Electrolux mosogatógép.
(#) még1MbR válasza csendorne hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

"Pontos tipust nem írtál." Khm....
(#) Dino71 válasza csendorne hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

;( ez még midig csak egy márkanév!
(#) Marty McFly válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 9, 2022 /

Bővebben: Link ez megfelelhet helyette?
(#) csendorne hozzászólása Nov 9, 2022 /

Gyorsan megkerestem a papírját. ESI67070XR szerintem ez a mosogatógép típusa. Kb 10 éves, párszor használom aztán elromlik, jön a szerelő 15000-20000 Ft. Így pár alkalom után már nem hívok sokáig szerelőt, mert már új gépeket vehetnék. Így áll most megint régóta. Ez a története.
Következő: »»   246 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem