Fórum témák
» Több friss téma |
A számítógép táp nem hegesztő inverter, nem szereti ha a csatlakozói izzanak vagy égnek, az egered tövénél a kábel mindent elmond, és a kollégát támogatván el mondanám nem a ryzennel van a baja, hanem a konfigoddal ami lehetne 100szor összeszedettebb gyorsabb jobb, de hát hiába írunk bármit te rá cáfolsz, pedig nem a 2ik konfigot rakjuk össze vagy először javítjuk mások gépét, de ennek ellenére te felteszel egy olyan kábelről is képet ami kitudja szakadt-e vagy simán csak a szigetelése nyúlt meg ami miatt zárlatol, majd az alaplap tiltja és próbál szólni hogy baj van.Én személy szerint meguntam majd nálam türelmesebbek foglalkoznak vele.
Miért beszélsz hülyeséget folyamatosan.
A prociddal semmi baj. A lap indokolatlanul drága. RAM is. Táp szemét. GPU az UHD ultrawide monitorhoz nevetséges. Ez a GPU egy 150-180 ezres összköltségű gépbe jó kategória. De akkor is mást vennék ugyanennyiből több mint kétszer jobbat. A sérülékenység amiről beszélsz meg az Inteleknél ugyanúgy nem számít sokat már, mint ahogy a Ryzeneket is érintette a Spectre és a Meltdown nem biztosan, de valószínűleg igen... https://www.kaseya.com/meltdown-spectre/ Szóval mondtál valamit, amit én soha nem állítottam és téves érvvel próbáltad alátámasztani. Ez az egér kábel meg. Mit vársz, ha szakadozik/zárlatos és túláramvédelem billeg akkor milyen lesz a dolog? Ha drága vidd el valakihez, aztán visszanyesik a kábelt neked, ha olcsó akkor meg kuka és csere. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2022
Nem szabadna semminek se feketedni, égni, az rossz jel a nagy álmoskönyv szerint. Lehet az lenne a legjobb, ha megfognád a gépet, kihúznál belőle minden kábelt és perifériát, betennéd egy dobozba és elvinnéd egy szervízbe, hogy nézzék át neked.
Magánvélemény: Én AMD-t (Ryzen 9 5900HX) és Intelt (i7, 12. gen) is használok, mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya szerintem. Mind a kettő sebezhető amúgy (pl. Spectre), még az ARM procik is. A különbség a drágább és olcsóbb telefonok között, hogy a drágábbra nem kell felhekkelni nem rávaló rendszert (a Google Pixel Androidja a Google Pixel telefonokra való, nem a Xiaomira), erősebb hardveresen és több évig kapsz rá szoftver és biztonsági frissítéseket. Persze az olcsóbbra se kell(ene) nem rá való rendszereket felhekkelni. Sajnos elég nehéz úgy megoldani problémákat, hogy semmi sem úgy működik és azzal amivel illene neki, ez problémák tárházát nyitja ki. Értem ezalatt, hogy, ha Windows, akkor legyen eredeti Windows, ha Xiaomi telefon, akkor legyen rajta MIUI, ha az nem jó, akkor nem azt az eszközt kell megvenni.
felettem Microsoft honlapjáról szedtem le.
de már neki álltam gyomlálni tele van felesleges dolgokkal ami nekem nem kell Office csomag, 3d paint csomó minden már csak a tálcáról kel leszednem azt a hírekkes alkalmazást
Kicseréltem a régi 1500 Ft-os egérre most jól működik.
Remélem nem tett kárt a többi alkatrészekben billentyűben. Szerinted kárt tehetett? Van egy másik gépem is arról mi a vélemény? Gépház: MTECH AS08A-BK BLUE TÁP: FSP 400W HEXA Alaplap: MSI H61M-P31 (G3) Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz Ram: G.SKILL 2*8GB DDR3 1600MHz F3-1600C11S-8GNT SSD: Adata 128 GB Merevlemez: Toshiba 1TB Merevlemez: WD 1TB 22x dual layer DVD író Videokártya Radeon 550 2GB
Miért tenne kárt, arra van a védelem az alaplapon.
Nem tudom mit vársz átlagos gép ez, cpuból fillérekért lehetne sokkal sokkal jobb, pl 4570 Bővebben: Link Máris 2200 helyett 5200 pont a multicore és single core is jobb egy nagy pizza áráért. Bővebben: Link Egy picit keresve 4770 is lehet ennyiért. A 1630-at beraknám ebbe, az 550-et eladnám és a fő gépbe legalább egy 1660 kéne, de inkább egy 1080-at raknék (1080 tit kerüld, sok vele a baj). Vagy 40-50 között egy 8GB 580 is sokat ver rá. De az a GPU az ipar szégyene, anyagpazarlás gyártani valamit, amit 6-8 éves termékek lazán megelőznek. És itt nem egy 220W-os valamiről van szó, egy apró 1060 vagy egy 75W-os 1050/1050ti is veri. Alapból kiegyensúgyozottan átlagos régebbi konfig, esélyes ramért túlfizettél. De hogy lásd: régi vs új géped CPU tudás 2200 vs 16000 pont, GPU tudás 2700 vs 4900 pont. Proci hétszer erősebb, a GPU megkevesebb, mint egyszer... Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2022
i5 3470-et linkeltél a 4570 helyett.
Jót linkeltem, hülyeséget írtam
H61 szóval 1155 nem 1150. 3470 vagy 3770 akkor nyilván.
Akkor kapufa.
Azt tudja e valaki, hogy youtube -on miért nem jelenik meg minden hozzászólás?
Néha látom, hogy az aktuális videóra van X hozzászólás, de mikor megszámolom, valójában csak X-Y darabot látok. Tegnap este meg úgy jártam, írtam egy videó alá, és ugyan a számláló fentebb ment, de a szövegem én saját magam se látom. Eljátszottam még kétszer COPY PASTE -val, hátha csak valami átmeneti hiba, de a helyzet az, hogy a videó alatt a számláló növekedett ugyan hárommal, és ma mégsem látom egyik hozzászólásomat sem.
FSP tápom minőségű?
Többféle HEXA tápjuk is volt, nem tudom pont melyik. Nem ajánlott kategória, de az a minimum, amit ha nagyon nagyon olcsó és nincs adat veszélyben és nem kritikus akkor lehet használni. Elég meh, szabályzása kérdéses, de pár évet ki kell bírjon ebben a konfigban.
De mondom, egy pár éves használt EVGA vagy Seasonic a legtöbb opciónál jobb választás. Persze vehetsz FSP Hydro G PRO-t is, csak fizesd meg. EVGA-nak is vannak 80 plus white tápjai mondjuk, újonnan 25k alattiak, amik elég gagyik, így ár/érték gyengék, de megbízhatóak legalább. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2022
Ez az:
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/fsp/hexa-400w-ppa4004900-p...leiras Ez van a gépembe kb 7-8 éve.
Egy gépedben, amiben 55W a proci és 50W a GPU. Meg is lepne, ha ezt nem bírná.
De most mit mondjak rá? Ha van adatod akkor gondolom 2 páldányban, más helyen másolatod van róla, a hardver meg filléres, nem érdemes költeni erre a gépre procin kívül, elmegy már.
Gondolom az a véleményed az FSP tápomról mint erről ami az új gépem van? https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/chieftec/photon-650w-ctg-6...leiras
Mikkor meg vettem 9 éve a régi gépemet (előre összerakott pc) gyárilag egy HKC táp volt benne ami nyáron többször újra indult miatta a pc, meg zörgőt meg volt úgy működött ventilátor ált a tápban.
Nem, a mostani tápod rosszabb arányaiban, 23e alatt 650W moduláris tápot rgbvel? Mindenre ment ebben pénz, csak a táp részére nem. De miért ezen kell oldalakat rágódni. Arra persze nem reagáltál a procid hétszer erősebb a GPU-d meg kevesebb, mint egyszer az új gépben.
Ha már tápokat hasonlítgattok össze, én is bedobom, hogy milyenem van:
"CHIEFTEC GPS-500A8 500W" Mióta megvan a mostani gépem tökéletesen stabil még a legmelegebb nyári napokon is.
December 10-én ezt már egyszer lebeszéltük:
Bővebben: Link Terheld be valódi tápigényű hardverrel és nem fél meg negyed terhelésen és mérd szkóppal a szabályzását. Meg csak egyszer kell elszálljon.
Miért? Egy videokártya az nem "valódi tápigény", mikor játszok? És a 3db HDD?
Szerinted mi lenne "valódi tápigényű"?
Egy videókárta nagyon konkrét. Úgy emlékszem RX 560 vagy 550-ed volt meg valami 7 gen i3, 51W fogyasztással. vagyis bőven 150W altatt vagy mindenestül.
de akkor megmondom. Egy 400W-os bequiet system power 9 elvisz egy 7700k-t húzva egy RX580-nal vagy egy GTX 1080-nal. Radeon Vegat is bírja, de felhúzott benchmarkon azonnal leold a védelem tőle. 1080ti-t is szépen vitte. Sőt, egy 400W-os Cougar táp van a műhelyben és arról még 2080ti-t is szoktam tesztelni meg 3080-at is. nyilván minimális proci terhelés mellett, a vékony vezetéken a 12V durván beesik, de csak a 3080-nal sikerült egyszer leoldani és néztem nem is melegedett nagyon. Ezeket csak azért merem csinálni, mert mindkét tápot láttam belülről és tudom elég korrekt, fetek bírni fogják és a védelem előbb leold, minthogy meghaljon a táp. ugyanakkor a tesztpadon egy 850W-os EVGA GS van, és az kell a komolyabb hardverek tartós teszteléséhez, a Cougar csak az egy benchmark erejéig kell, meg ha elszáll a vrm akkor leoldjon és ne a kártyát szenesítse (szándékosan határesetre méretezett). Ha egy "500W+" tápot 150W-tal sem terhelsz akkor nyilván nem fogod tudni hulladék, mert egy 20 éves mercury tápról is lemenne, pontosan addig, amíg random el nem száll.
Na igen. Nekem 1070-em van amit egy i7 9700 hajt, de már ennek a konfignak sem mertem meghagyni a régi tápot, vettem újat és nagyobbat. Pedig megmértem, játék közben sosem ment feljebb a gép fogyasztása 265W-nál. Na de, egy jó 500W-os tápnak ez semmi, egy gagyi meg nem is fogja bírni tartósan, hiába van ráírva hogy 500W. Néztem régebben teszteket, volt olyan 600W-os táp ami 600W ohmos terheléssel még vígan ment, volt olyan is ami 380W felett lekapcsolt, meg volt olyan is ami simán elfüstölt.
Pár éve mikor a mostani gépemet rendeltem, akkor javasolták, hogy 500W tápot válasszak, az alá ne menjek, mert így a későbbi esetleges bővítéseket is biztosan el fogja bírni.
Nem írtam eddig, de van a gépen/gépben még: RGB gamer billentyűzet, WiFi kártya, USB tápellátásos (Raspberri-hez való) HDMI LCD kijelző, és időnként egy kicsi USB video digitalizáló is szokott lenni.
ÉÉs megint nem írtad le a videókártyád, gratulálok. Még szerencse, hogy helyetted emlékeztem és leírtam a procid és GPU-d is.
Nem te csináltál valami rendszergazda képzést? Csak mert USB legjobb esetben 2A-t tud, vagyis eszközönként nagyon maximum 10W, ami kapásból NEM a 12V-os ágát terheli a tápodnak, szóval irreleváns. Egy pc fogyasztása és a táp választás függ a processzortól és a videókártyától, esetleg az alaplaptól, mert ha nagyon tuning lap ami húzza a procit, akkor bőven TDP felett fogyaszthat. De ennyi, ha nem szerver rack 6+ HDD-vel, akkor az összes többi teljesen elenyésző. Még pár ipari PPC Noctua venti is többet fogyaszt pár USB-s eszköznél. Jó, PCIe SSD meg ram még összesen tizenpár wattot behúzhat, de nem számít, amikor egy jó tudású videókártya 160W-nál kezdődik, eg ymai nagy tudású pedig stabilan 300W fölött van, míg egy csúcskategóriás tuningolt kártya behúzhat 600W-ot is lazán és tranziensen 800W fölött rángatja a tápot. Egy modern proci is egy rendes hűtővel simán behúzhat 200W fölött. Persze nem ez a jellemző fogyasztás. A 400W-os belépő kategóriás beQuiet system power táp egészen biztos vagyok benne sokkal jobban teljesítene, mint az 500W-os tápod. Kézzel fogható módon jobban, tehát azonos konfigba betéve a tied előbb elhasalna és a jelalakot vizsgálva is óriási különbség lenne a minőségben és a tranziens terhelések kezelésében. De "Számítógép hiba, de mi a probléma?" a topic, lehet befejezem, mielőtt kidobnak minket, mert ez véget nem érő dolog lesz így. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2023
Oké, valóban kezdünk köröket futni, nem kellene, hogy kihajítsanak minket innen.
Idézet: „De "Számítógép hiba, de mi a probléma?" a topic, lehet befejezem, mielőtt kidobnak minket, mert ez véget nem érő dolog lesz így.”
Olyankor mi van, ha állítólag kissé gyenge a tápegység egy brutál videokártyához? Miután az a kártya már a gép indulásakor alaposan "megrángatja" a tápot, tehát lehet eleve gázos.
De mi van olyankor, ha mondjuk 2 tápegység van a gépben? Például plusz ként bele lehetne tenni a számítógépházba egy régebbi AT 300W-osat? Tehát csak - mintegy külön tápegység-ként - a nagyétvágyú videokareszhoz? Ha a kripotobányász gépek tele lehetnek mindenféle "flancos cuccokkal", a gépházban meg elfér ...
Most miért csinálod ezt, leírtam privátban is neked és 2 topicban összesen háromszor. A tápod 400W-os, de mivel ős régi, annak jelentős része a 3 és 5 voltos ág és a két 12V-os ág darabonként 120W körüli, amiből az egyik a cpu a másik meg a videókártya és alaplap. Most meg akarod duplázni a tápegység hiba esélyét, amikor konkrétan 4 ezerért linkeltem neked megbízható tápegységet egy kerülettel odább.
NE HASZNÁLJ AT TÁPOT SEMMIRE! Ez egy videókártya, ami referencia biossal 150W lenne, DE most néztem meg: Bővebben: Link Board power limit Target: 160.0 W Limit: 190.0 W 160W-ot sem tud leadni egyik régi tápegység sem, nemhogy 190W-ot, minek csináltam meg neked a kártyát, ha az egész géped tönkre fogod tenni vele az adatokkal és a kártyával együtt? Egy mai 400W-os táp 1db 12V-os busszal rendelkezik és legalább 380W-ot le tud adni rajta. De a gyártó is 50W-os tápot javasol. Bővebben: Link Persze akárhány 12V-ost tápot rá lehet aggatni meg elvben akkutöltő trafóról is menne, de ha van egy még most is 35 ezret érő kártyád, akkor egy normális tápot érdemes lenne rakni alá. A kripto dolog: Tudod mik mentek a bányagépekben? 160-180 ezres 1200-1600W-os EVGA és Seasonic tápok mindenhol, extra vastag y kábelekkel, illetve 1000, 1650 és 2000W-os Delta és hasonló márkás 80 plus gold HP szerverek tápjai egyedi kábelezéssel. Amikor ment a bányaszezon, egy 1650W-os táp kábelezve bőven 80-90 ezer fölött ment és vették a bányászok, mert tudták egyetlen rossz táp és többmilliós káruk lesz. Még az alaplaphoz is valami EVGA ATX tápot használtak vagy márkásabb atx adaptert, egy valakiről tudok aki nem és 3 tápja is elszállt, vitte is az alaplapot meg procit, kártyákat szerencsére nem, most hogy írom, még mindig itt van az asztalomon. A bányász gépekben semmi olyan nincs, ami ne lenne szakszerű, sokan próbálkoztak régi risereket újrahasznosítani, de amikor sorra olvadtak el és folyton instabil volt a gép nagyon gyorsan kidobálta mindenki a sata poweres hulladékokat és vettek újat. Most addig fogod feltenni a kérdést, amíg valaki azt nem mondja, persze, használj 20 éves AT tápokat egymáshoz kötve, a 12V az 12V és két túl pici és instabil táp együtt jó lesz?
Higgy az előttem szólónak. A régi tápok a régi kor gépeihez készültek az újak meg a mai gépekhez. Egy régi táp a 12V-os ágán tud 160-250W-ot papíron, a valóságban még ennyit se, míg egy mai táp akár több mint 600W-ot is, és a combosabb VGA-k a 12V-os ágat terhelik.
***************** és a "mi lenne, ha" kérdéseket, vegyél egy modern jó 500W tápot a gépedbe, megoldódnának a gondjaid!
Mod: Stílusodon csiszolj még kicsit. Lehetőleg jó irányba. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2023
Moderátor által szerkesztve
Sziasztok!
Laptop-ból ha ki veszem az akkut, és hálózatról indítom ezt írja ki. Az alaplapi elemmel lehet gond? Válaszokat köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |