Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC programozás
Azzal az órajel frekveciáját definiálod, ha minden igaz.
0Köszönöm a választ.
Nem vátozott semmi. Megvárom hogy megérkezzen az új csip. Lehet hogy azzal van a baj. Utána meglátjuk.
Milyen fordító ez? mi köze az _XTAL_FREQ nak a WDT-hez meg az LVP hez?
Vagy ebben így kell megadni? Ha ez így jó, akkor nézd meg még az MCLR-t hogy kell megadni... A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2022
PIC18F252 esetén az MCLR lábat nem lehet konfigurálni, mindig MCLR és Vpp funkciója van. De az irány jó lehet.
llaczo, az MCLR láb felhúzva tápfeszültségre?
Természetesen. Sem a szimuláció, sem a 18f2550 nem indul az MCLR felhúzása nélkül.
Én megnézném, a csip, és az adatlapok revízióját is.
Az én tudatlanságom az oka, hogy böki a szememet, miközben 18F452-t emlegetsz, a beszúrt kód pedig a "P18F2550.INC" fájlt használja? A debug mód nem kavarhat be? A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2022
Idézet: „Írok egy programot PIC18F452-re. Szimulátornban kitünően megy. Próbapadon már nem. Pickit3 betölti és ki is olvassa. Már háromat próbáltam. Betöltöttem PIC18F2550-be. Azzal megy a program próbapadon is.”
Én is láttam hogy azt a verziót küldtem el. Valójában mindegy mit írok be. A HEX file-ban nincs változás. A két pic szinte ugyanaz, kivéve a kevesebb lábat. Lehet hogy ezért nem problémázik az MPLAB.
Már rég áttértem volna a 18F2550-ra ha nem volna kimaratva a nyák. Még megvárom az új csippeket és meglátjuk. Olyat tudok hogy le van tiltva az adat olvasás egy PIC-ről. Olyat még nem hallottam hogy használhatatlanná válik ha más programot teszünk rá.
Én viszont láttam már olyat hogy az egyik tipusra konfigurált program beégetése sikeres volt és mégsem működött másik tipusban ...
Production menü -> Set Configuration Bits
Az ablakban pedig "Generate Source Code to Output" gomb, miután beállítottad a konfigurációt. Legalábbis az MPLABX-ben van ilyen. Az eredménynek hasonlónak kellene lennie:
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2022
Mint ahogy többen mondtuk, a probléma a konfigurációs adatoknál lehet. Lehet, hogy szerinted a két PIC majdnem ugyanaz, de úgy látszik mégsem. Szerintem a 18F252-vel kevered, mert az ugyanaz, mint a 18F452, csak kevesebb lábbal. A 18F2550 NEM UGYANAZ mint a 18F452, ha letöltöd az adatlapot, és összehasonlítod az "2.0 OSCILLATOR CONFIGURATIONS" szekciókat, akkor látni fogod, hogy máshogy kell az oszcillátort kiválasztani. Tehát ami az egyiken jó, az BIZTOS, HOGY NEM JÓ a másikon. Vagy ha mégis, akkor az csak véletlen. Ezért nem működik az egyiken az a hex, ami a másikon igen. Más különbség is lehet, át kell nézni a többi konfigurációs beállítást is.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2022
Sziasztok! Tudja valaki, hogy mitől függ, hogy a PICKIT3, fordítás után automatikusan letöltse a programot a PIC-be? Hiába van beállítva az automatikus letöltés, van amikor minden rendben, de van amikor nem teszi, hiába volt már USB ki/be, gép újaindítás, táp ki, be nem segített, Bosszantó, mert ha megszokom hogy letölti, furcsa helyzetet teremt ha még a régi programot debuggolom.....
MPLAB IDE V8.92, assembler, PICKIT3, amit használok.
A pickit 2 nél ha az első hex et beégettem a változás után automatikusan égeti , nem lehet hogy nem töltötted be az elején az égetendő fájlt ? (nem ismerem a 3 at csak tippelek)
Pickit 3.5+ -ban kéne PIC-et cserélnem. Honnan lehet megszerezni a programot amit rá kell tölteni, hogy működjön is?
Ha a régi még mutat életjelenséget, megpróbálnám kiolvasni, hátha nem kódvédett.
Egyébként meg simán az eredeti pk3-at rátölteném egy üres pic-re próbára.
Idézet: „Egyébként meg simán az eredeti pk3-at rátölteném egy üres pic-re próbára.” Na és azt honnan?
Hát a gépeden ott kell lenni a firmware-nek, már ha használtad valaha a pk3-at...
Gugli második találat: https://blog.mbedded.ninja/programming/microcontrollers/pic-and-dsp...kit-3/
Pickit3 teszteléséhez van-e valami program?
Javítás alatt van egy Pickit3, és szeretném az egyes kimeneteket letesztelni, hogy rendben működnek-e. Van erre valami "kész" lehetőség?
Szerintem ráakasztasz egy szkópot a kimenetekre, és indítasz egy olvasást/égetést. Ha megfelelő jelszinten rángatóznak a lábak, akkor próba élesben
Ha meg a táp vonalon tizenix voltot kap az égetendő PIC akkor úgy jártam?
Azt írtam, hogy előbb teszteled a jelszinteket (pic nélkül)... A tápfesz értéke meg az mplabx ipe-ben állítható is...
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2023
Na igen, ehhez a teszteléshez kéne egy program amivel ki/be kapcsolgatom a kimeneteket, állítom a feszültséget ... aztán bemenetként is meg tudom vizsgálni programozó lábait ...
Na és láss csodát találtam is egy jó programot hozzá: PICkit3 Programmer Application, és annak a logikai analizátor része. Ez rögtön le is buktatta a kölcsönkért PICKIT3 programozót, hogy a PGM láb nem működik ... kispórolták a programozóból az ehhez a lábhoz tartozó szinillesztőt! ... És a javítás alatt álló programozóból úgyszintén hiányzik! |
Bejelentkezés
Hirdetés |