Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszönöm szépen a segítséget, sokat tanultam ebből az összerakásból, életem első csöves erősítője, amit saját magam raktam össze és élesztettem. Még vannak dolgok amit nem teljesen értek, de tanulom, és próbálom megérteni.
Nem fogom tovább bántani, bedobozolom, és hallgatom.
Sziasztok!
Még mindig kinlodok T. Amp s150mkii erősítőmmel. Hiba az hogy az egyik oldal gyengébben szól a másik oldalhoz képest híd üzemmódba jó mind a 2 oldal csak sztereó ba nem. Elő fokról rajz nincs sajnos mellékelek 2 db képet róla. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2023
Nem az én műfajom a javítgatás, de az a két ellenállás szerintem túl melegszik a jobb oldali képen. És már tapasztaltam olyat, igaz bakelit panelen, ha elszenesedik, vezetni képes.
Amit ki szúrtál 2 db ellenállás az csinál az ic számára 12 voltot
A müveleti erősitőknek. Sporoltak a 78l12 ic kell. Bár lehet azok kificenének ekkora tápfesztől.
Kellene a darabszám, meg a katalógus szerinti áramfelvétel. És lehet egy ellenállást is hűteni. Ha megnézed a füleserősítőknél az EVAmp-ME építésemet láthatod. Nálad is lehet ehhez bakot csinálni valahogy, szerintem, amennyiben....
A hűtőfelületet persze illik földelni.
Ez a legkevesebb ez a 4 db ellenállás nem tudom hogy hol veszlik el a jel.
most mértem hídba is egyet és ott se tökéletes.
Megint egy STK-s gyönyörűség. Működik, bar szerintem a másiknak jobb a hangja.
Észrevettem benne valamit. A kapcsolás a szinte ugyan az mint az adatlapon. Viszont, a bemenő kondi fordítva van (a minusz néz a bementre), és hiányzik a 0,33 ellenállás, a két kimenet össze van kötve. Ez min változtat, vagy miért lehet ilyen? Vagy a szitázást rontották el a gyárban? A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2023
Isten vagy! Működik a varázslat! Köszönöm!!!
Ja és ez ragacs miért van a kondik környékén? Meg mivel lehet leszedni?
Ha jól értem azok tápellenállások. Ha ez igaz, akkor nem lehet a "legkevesebb". Mérted az IC-k táplábain a feszkót, hogy megvan-e?
Nem akarnék beleokoskodni a dolgodba, de egy 80 éves néninek, már nem kemény a cicije. Szóval, ragadj pákát, és ki az öreg csotrogányokkal, és rögtön jobb lesz a hangja.
Igen mértem meg van mindegyiken +-12,4V
Nyilván kicserélem, csak érdekes, hogy fordítva van. Kap egy remix fóliát, annak mindegy hogy áll.
Szia!
Milyen kimenő és hálótrafókat használsz hozzá, honnan lettek rendelve? Ezek is kínaiak?
Szerintem innentől a reloop lenne jó segítség Neked. Én még parasztosan leszedném a végfok bemenetét, és direktbe megnézném, hogy mit mutat...
Arra már én is gondoltam csak rajz nélkül nehéz lesz mert nem tudom hogy hol megy a végfokra a jel
van egy gyanúm de szerintem az nem az.
Szia! A JRC4558-as műveleti erősítőkön keresném a jelet. Az 1-es és a 7-es láb a kimenetek. Persze nem az IC lábára helyezzük a tapogató csúcsot, ahol megvan a veszélye a szomszédos lábbal való összezárásra, hanem a lábról jövő vezetősávon keresünk egy jól elérhető forrpontot.
Mérőjelre lesz szükséged. 50 Hz-től 1 kHz-ig bármi megfelel, találsz ilyet például a YouTube-on, de vannak jelgenerátor programok, illetve telefonos applikációk is. A méréshez szerencsés esetben használj oszcilloszkópot, vagy olyan multimétert, amely mV nagyságrendű AC feszültség mérésére alkalmas Bővebben: Link. A kényszer szülte megoldásokról csak akkor írok, ha az előbbiek elérhetetlenek számodra. Készíts nagyobb átfogású képet a készülék belsejéről, hogy lássuk milyen kaptafára húzható. Ilyet találtam, de nem igazán hasonlít a tiedre.
Ez a 2 műszerem van jelenleg én a pirosal mértem eddig.
egybe kép a készülék belsejéről csinálom a JRC mérését
Az STK típusát írd le.
Én már láttam mindkét iránnyal jelölt elkókat gyári erősítőnél. Meg 2, szembefordított elkókat a bemeneten, kvázi polarizátlan. Az ár és a hely, kapcsolástechnika miatt is dönthettek utóbbi esetben így.
A CN101 csatlakozó megy a hangerő potikra?
A JRC mérése rossz és jó oldal között.
A két kép teljesen egyformának néz ki. Biztos így akartad?
jó oldal 2 egyforma kép most vetem észre itt a rossz
Na ennek kemény volt a ciceje. Hiszed nem hiszed, jó volt benne az összes kondi. Azért cseréltem mert nagyon vegyesek voltak a két oldalon. Meg egy 100µF helyett 10µF-volt. A gyári 40-45 éves Delcon kondik is rendben voltak a teszter szerint. A becsatolótól kicsit mintha szellősebb hangja lenne, de semmi különbséget nem hallok. De lehet ezt is csak bebeszélem magamnak.
(Úgy csináltam, hogy a jobb oldalon cseréltem a kondikat, és mindegyik után hallgattam, váltogatva a jobb és bal oldalt) |
Bejelentkezés
Hirdetés |