Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3465 / 3615
(#) Bakman válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Annyit azért meg lehet állapítani hogy a forrasztások jók, nem azok szakadtak, hanem az IC lábai.
(#) sany válasza don_peter hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Akkor nem volt szép tőle ez a cselekedette.
Velem a postás még most sem irattatja alá a küldenyem átvételét.
Mindig kérdezem. Készen vagyunk? Kész a válasz rá.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2023
(#) don_peter válasza Bakman hozzászólására (») Jan 22, 2023 /

Igazad van, ezt szemmel is be lehet mérni, akkora lyuk tátong rajta..
(#) Moderátor hozzászólása Jan 23, 2023

Vélhetően se "don_peter" se pedig "antiktelefon" nem szorul rá a fórumozók lelki támogatására, így kérjük, hogy az egymás aprója alatti vitázást ne hozzátok a fórumra, mert a fórumszabályzat is tiltja.

Csak azért nem kaptok mindketten figyelmezetést/némítást mert mindkettőtök hibás az ügyben.
Don_peter-nek nem szabadott volna antiktelefonnal való vitáját a fórumra hozni,
Antiktelefonnak pedig nem kellene önjelölt rendőrt játszania, azt senki nem szeretni.

Mindenkinek meg van a lehetősége, hogy szükség esetén moderálási kérelmet nyisson, nem szükséges önjelölt rendőrködni.
(#) Moderátor hozzászólása Jan 23, 2023

Antiktelefon hozzászólása eltávolításra került, mivel a felszólítás ellenére sem tudta abbahagyni az önjelölt igazságosztó szerepet.
(#) Ge Lee válasza don_peter hozzászólására (») Jan 23, 2023 /

Jó fej az eladó, kár hogy felénk nincsenek ilyenek. Én a helyében ezt biztos nem nyeltem volna be, hogy se termék se az érte járó vételár. Úgy látszik a DPD néhány év alatt átesett a ló egyik oldaláról a másikra, egy időben kizárólag velük szállíttattam mert ha jól emlékszem 980Ft-ért elvittek egy csomagot az országon belül bárhova, sehova nem kellett vinni mert itt vették fel a ház előtt, és soha egyetlen csomagnál sem merült fel ilyen probléma, pedig eladtam több analóg csöves szkópot is, multimétereket, egyebet.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 23, 2023 /

Csak azért álltam át win7-re mert az xp nem látta az "okos telefont". Jut eszembe: "azt mondod hogy inteligens hogy inteligens a mosóporom
de kérdem tőle hány óra hány óra de csak habzik a barom".
Ui: több napja nem olvastam a fórumot.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2023
(#) don_peter válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 23, 2023 /

Igazából a rendszer amelyen keresztül vásároltam ott ez eléggé kötött. Ha probléma van az eladó érdeke, (meg persze az enyém is) hogy ez megfelelő képen és mielőbb rendezve legyen.
Ami még talán érdekes volt, hogy a rendszeren keresztül történő jelzésnél azonnali elutasítással találtam szembe magam, de mikor a rendszer a reklamációmat ellenőrizte, akkor be szált és jelezte, hogy itt láthatóan megsemmisült a termék és ezt valamilyen módon rendezni kell, akkor nyilvánvalóan az eladó képviselete megadta a lehetőséget, hogy felvegyük velük a direkt kapcsolatot. A következő levélváltásnál más volt az ügyintéző, aki megkérdezte mi történt. Képet csatoltam és pár sorban leírtam mi a helyzet. Erre ő: hát ez teljesen tönkre ment, és azonnali vissza térítést jelezte. 1 perc múlva vissza is jött a vétel ár.

Ami még további érdekesség volt, hogy az előző ügyintéző, aki nem akart semmilyenen módon az üggyel kapcsolatban segíteni, az arra kért, hogy küldjem vissza, hogy be tudják vizsgálni. A termék ára ~70eFt volt. A vissza szállítás ~30eFt. Amikor a rendszer jelezte, hogy el e fogadjuk ezt a feltételt kérte a szállítás költségét és jelezte az eladónak, hogy a vissza küldési költséggel együtt kell megtérítenie a kárt, ha megkapta csomagot. No ez után engedte el a dolgot az első ügyintéző.

Sajnos a vásárlói rendszerek nem biztosítanak olyan lehetőséget, hogy ki tudjuk választani a szállító cégeket, illetve nem mindegyik. DPD-t kerülni kell mert az elmúlt 1 évben 3szor volt velük gondom, ebből 1 alkalommal egyáltalán nem vállalták a kárt, 1 alkalommal 3 hónap levelezés és kicsit jogi útra terelés lehetőségének meglebegtetésére a nemzetközi jogokra hivatkozva csak egy alap költséget volt hajlandó téríteni, 1 esetben pedig már meg sem kellett kérdeznem, mert az eladó térített. DHL-el egyszer volt gondom eddig, az is kellemetlen volt. Sajnos hárítják a problémát ha kár keletkezik. Majdnem úgy működnek mint a biztosítók, hogy a legutolsó sorban és csak a legkisebb mértékben felelősek az egyes károk keletkezéséért.
(#) Ge Lee válasza don_peter hozzászólására (») Jan 23, 2023 /

Nekem az a komoly problémám ezzel, hogy akár vissza is lehet élni a dologgal. Egy másik, hibátlant ha vesz valaki, ezt a sérültet jelzi képekkel az eladónak, ő meg visszatérít olyan összeget ami egyáltalán nem lenne indokolt, azaz neki is lesz így egy ingyen szkópja.
Nem tudom hogy milyen jogszabályok vonatkoznak a szállításokra, de nekem egyszer a GLS futára azt mondta, hogy ők semmiféle felelősséggel nem tartoznak a csomag tartalmi sértetlenségére vonatkozóan, mivel a csomagfeladás szabályainál is világosan le van írva, hogy adott dolgot miként kell becsomagolni, illetve hogy a csomagok nagy száma miatt eleve fel sem vesznek olyan csomagot amiben törékeny áru van. Szállítószalagon mennek a csomagok, és előfordulhat hogy leesik a szalagról, ezért kell úgy becsomagolni hogy ekkor se sérülhessen.
Posta autó mellett mentem el napi szinten, ott reggelente a csomagok 2-3 métert repkedtek miközben "kipakolták" őket a bejárat elé.
(#) don_peter válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 23, 2023 /

De benne van nekik a szabályzatukban, hogy ha szállíts közben a csomag a saját hibájukból sérül meg, azért felelősséget vállalnak. Ezért vannak be biztosítva. Amúgy meg elég nehéz megmagyarázni egy olyan sérülést, amelynél ha acél dobozba lett volna a termék téve és még körbefújva purhabbal és ennek ellenére is szét törve érkezik meg, hogy még is ki a felelős érte.

Pl. nem rég olyan csomagot kaptam a postától (megjegyzem sok 100eFt-os csomag) amelynél volt egy külső védő doboz amely 5rétegű erős karton, majd ebben benne sarok merevítőkkel egy 3 rétegű nyomtatott színes díszdoboz, majd abban egy 3cm vastag hab és abban benne a termék. A csomagoláson okol nagyságú lyukak voltak, egyes lyukak mélysége beért a termékig és az meg is sérült. Ilyen esetben ki a felelős?
Ha nem payplap-al rendeltem volna, akkor keresztet is vethettem volna a csomagra.
Szó szerint egy több 100e-es csomag kapcsán mindenki, de szó szerint mindenki hárította a felelősséget. És tudod mi a gond? Ha senki nem felelős, akkor én vagyok a felelős, mert megrendeltem és leszállították a csomagom, de össze vissza sérülve.

Termesztésen nem vettem át a csomagot, az MPL futártól mert jegyzőkönyveztetni akartam, mert durva volt a látvány is. Az MPL futár nem volt hajlandó felvenni, minden kifogás jött majd mivel látta, hogy nem tud meggyőzni bedobta, hogy munka után fáradjak be a kerületemhez tartozó postafiókba és ott személyesen vetessem fel a jegyzőkönyvet. Nem akartam elengedni mert akkor se csomag se semmi.
Ja azt elfelejtettem, megemlíteni, hogy a csomagot vagy két honnappal korábban vettem meg Németországból és gyakorlatilag eltűnt. Heteken keresztül nyomoztam utána mire kiderült, hogy még Németországban a postán pihent a csomag, (itt jegyzem meg szerintem ott történt a sérülés és nem akarták már tovább küldeni) és a keresésem hatásárára még is útnak indították.

Végül a futárral együtt bementünk a postára és jegyzőkönyvezték és ott ki lett bontva és dokumentálva a sérülés mértéke.
Az eljárás vége, hogy kaptam egy levelet elsőnek a magyar postától, hogy nem vállalják a felelősséget, majd a német postától, hogy nem vállalják a felelősséget, és hogy értesítették a feladót a sérülésről.

Majd a kereskedéssel levelezem további 2 hónapig mert nem vállalta ő sem a felelősséget.
Aztán ott voltam, hogy fizettem egy rakás pénzt egy limitált kiadású cuccra, majd majdnem egy roncsot kaptam meg, de a vételárat én kifizettem egy maximálisan jó termékért.
Ki a felelős?

Végül bepörögtem mivel nem volt senki vállalni a felelősséget és egyetlen esélyként a paypal-on indítottam egy eljárást. Nem volt szándékom senkit átverni, de nem voltam hajlandó benyelni az így elszenvedett kárt. Az összeg 1/3-át kértem vissza, mint kárérték. Ilyen esetekben ha vita van, a paypal megvizsgálja az adatokat és egyeztet az eladóval, majd ennek követően megítél egy összeget, ha igazak az állítások.
A cég nem volt hajlandó megvitatni a dolgot, vagy is továbbra is hárított az eljárásban pedig nem volt hajlandó részt venni, így a paypal nekem ítélt igazat és megtérítette a kért összeget. Ügy lezárva.

Vissza lehet élni a rendszerrel? Igen, vissza élnék vele? Meg sem fordult soha a fejembe.
Ki tud vissza élni vele? Mind a 2 fél, tehát csak a kölcsönös bizalom, ami számít semmi más. Ha van bizalom, akkor nincs is értelme kijátszani a rendszert, mert megcsinálod 1szer vagy kétszer, aztán elbúcsúzol végleg a rendszertől. De azért itt számít, hogy bizonyítottad e az igazad, mert pofára nem jár vissza semmi senkinek.
(#) szs válasza don_peter hozzászólására (») Jan 23, 2023 /

És jól tetted, hogy végigjártad a hivatalos utat (jegyzőkönyv, stb),így bizonyítva van a fuvarozás (kézbesítés) -kori sérülés.
És az a Paypal is helyesen járt el (ha jól értettem, visszakaptad a pénzt, és a feladóra bízta a továbbiakat, küzdjön ő a pénzéért a postánál).
Mert a feladó áll üzleti kapcsolatban a kézbesítővel, ő adta a megbízást, az ő dolga, hogy a kárt megtéríttesse a fuvarozóval (ami most mindenféle posták, ha jól értettem, de a fuvarozókra is ugyanez áll.).
(#) Gafly hozzászólása Jan 26, 2023 /

Szövegértési problémám támadt, nem tudom eldönteni hogy mikor viszik el a jövő héten a kukások a szemetet (már ha egyáltalán elviszik). Eddig, például ma is, csütörtök reggel vitték el.
Ezt a tájékoztatót dobták be, ez alapján mikor tegyem ki a kukát a jövő héten?
(#) VJ72 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Hétfőn este.
Nálunk is 1/4 6 kor viszik a szelektívet, aki reggel 6 kor kiteszi csodálkozik, hogy miért nem ürítették.
(#) Pethical válasza VJ72 hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Nem ez a gondja, január 31 kedd, február 2 csütörtök.
Januárban csütörtökön, februárban kedden viszik
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2023
(#) VJ72 válasza Pethical hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Hétfőtől-péntekig csak kiürítik.
Vagy megnézném itt.Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2023
(#) Pethical válasza VJ72 hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Ez igaz, ha kiteszi hétfő reggel, ahogy írtad és kinn marad amíg el nem viszik, az joker megoldás.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Jan 26, 2023 / 1

Ilyenkor a "szokásjog" úgy kívánja, hogy az első egész hetet veszik figyelembe kezdési időpontnak, azaz jövő héten még csütörtök 5-ig készítsd ki, utána héttől viszont már kedden reggel 5-ig.
(#) Gafly válasza VJ72 hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Köszi, ez a link jó lenne (ha jó lenne, de nem frissítik ).
Az a kitesszük amikor a hivatalos időpont van, és várunk 5...10 napot mire véletlenszerűen elviszik, szelektívnél újabban felénk pontosan így működik...
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Nálunk 6 órakor van munka kezdés ezért 6 előtt illik kitenni.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 26, 2023 /

Felénk előző nap este szokás kitenni, és eddig még csak egyszer lopták el éjszaka.
Tegnap is már sötét volt amikor kivittem, akkor még csak én tettem ki az utcában. Szerintem a többieket megzavarta a szórólap, és rólam puskáztak, hogy vajon most még csütörtök, vagy majd csak jövő kedd. De reggelre mindenki kitette, és el is vitték.
(#) tbarath válasza giskard hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Idézet:
„Azon kívül, hogy ráderőszakolják az egyre újabb operációs rendszereket semmi hátrányát nem látom az xp-nek, kivéve hogy”

Na én azon kívül nem látom hátrányát, hogy egyre kevesebb modern és támogatott (ez a kulcsszó) sw megy rajta, és persze senki se javítja a benne talált hibákat.
Szeparált környezetben én is használok win7-et, alkalomadtán XP-t is, de ezek célszerszámok, és internet közelébe nem kerülnek. Mert kell a fenének az, hogy 1 másodperc alatt törjék rommá a rég nem támogatott sw stack miatt...
Uff, beszéltem, a többi ne haragudj, de tl;dr
(#) tbarath válasza giskard hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Idézet:
„Itt a hozzászóló a régi (pl. xp) hibáiról beszélt.”

lol. Mert az XP hibáit _már_ nem _annyira_ keresik, mert olyan régi. De keresik...
(#) Pethical válasza tbarath hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Már keresni se kell, mert ami van, arra nem jön javítás, így folyamatosan hasznosítható
(#) Ge Lee hozzászólása Jan 27, 2023 /

Létezik, hogy az MI már minden leírt betűnket figyeli, vagy ez csak egyfajta szoftverbe épített "segítség"? Küldtem a gmail-lal valakinek egy linket, de a levél szövegében helytelenül nem ezt írtam hanem azt hogy csatolom. Amikor küldeném a levelet az kirak nekem egy felszólítást, miszerint leírtam a csatolom szót, de nem csatoltam mellékletet a levélhez.
(#) Pethical válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Ez egy nagyon régi funkció. Elküldésnél megnézi, hogy szerepel-e a szövegben csatolmányra utaló szó, és, ha igen, de nincs csatolmány, akkor szól. Nem MI, elég primitív, de működik.
(#) klausz18 válasza Pethical hozzászólására (») Jan 27, 2023 /

Ide sem lenne rossz, ha lenne olyan mondjuk ha e-mail címet írnál hozzászólásba akkor szól, hogy nem célszerű, vagy hogyha például csaló/kitiltott felhasználó ír számlaszámot vagy egyáltalán bárki ír számlaszámot fórumon/privát üzenetben akkor feljönne egy üzenet, hogy ne utalj előre ha nem ismered, vagy hogy még nem rendelkezik értékeléssel a felhasználó óvatosan utalj neki, stb. Biztosan nem lenne olyan nagy dolog bevezetni.
(#) Kovidivi válasza klausz18 hozzászólására (») Jan 29, 2023 / 4

Egyszer régen eladtam egy műszert, ami kijelezte az időt is más dolgok mellett, 10h49m12 formátumban. Valakinek jobban tetszett volna a 10:49:12 formátum, megkért, hogy módosítsam. Csak neki, elkészítettem a kívánságát. Ez a pici módosítás kb. 1 órámba tellett, mire leprogramoztam, hogy a program elején egy define-nal tudjak váltani a két kiírás között, ha netán új szoftver-nél szóvá teszi, hogy neki ahhoz is kellene a más fajta kijelzés, plusz idő, mire leleveleztem, leteszteltem, majd elküldtem a programot, dokumentációt nem is készítettem a módosításról, pedig úgy lett volna korrekt. Szóval ezek a "nem lenne olyan nagy dolog bevezetni", ezek nálam ilyen piros gombok Ezt mindig az mondja, akinek nem kell megcsinálnia
(#) jani1987 hozzászólása Jan 29, 2023 /

Tanácsot szeretnék kérni, hogy az ilyen gép alkalmas e beton vésésre is?
Ugyanis lesz egy ajtó csere és nem csak a vakolatot kell leverni.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2023
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Attól függ, milyen beton. Ha panelház minőségű, akkor abszolút esélyed sincs, ha valami hobbibeton, azt lehet.
(#) klausz18 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 29, 2023 /

Ugyan nem értek hozzá, de annyi más weboldalon, közösségi oldalon, üzenetküldő alkalmazásban folyamatosan figyelve vannak a gép által az üzenetküldések és szól mindenért, hogy biztosan akarod, gyanúsnak tűnik légy óvatos, nem küldheted el mert ütközik a "közösségi irányelvekkel" (FB), stb. Csak abból tudok kiindulni, amit Pethical is írt, hogy adott szavak szerepelnek-e a hozzászólásban.
Következő: »»   3465 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem