Fórum témák
» Több friss téma |
Találtam egy nagy fényerejű ledet, de nem tudok róla semmit. Ezeknek is van adatlapjuk valahol? Típusszámom nincs csak ennyi:
LED 5mm, PIROS 4500 mcd, 625 nm, 17° Az előtét ellenállást akartam kiszámolni illetve, hogy hány wattot is fogyaszt ebből 10 db és milyen akksit vegyek hozzá. Beállítottam 2V, 20mA-re de azért nem merném kipróbálni . A gugliban nem találtam használható infót, bár lehet, hogy rosszul kerestem.
Köszönöm szépen a segítséget!
Egyébként kezdettől fogva ss92-ként kerestem, most hogy mondtad, a google az "ss92 fet"-re ezt az oldalt (is) kidobta, e szerint ez bss92 amire van már találat dögivel katalóguson is. Pfffff. Elbénáztam na. :vigyor5:
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban hogy ez vajon micsoda? A felirat, már amennyire olvasható ez: PAT MICROTEMP 4415A /bár ez alig olvasható/ CAANW 216 C/vagy G/ Ez valami hőelem lehet? Köszi előre is a segítséget!
szia!
Ez nagyon hőelemnek néz ki! 216C fokos ha jól olvastad mérd meg a multimétereddel szakadásvizsgálóval ha nem sípol akkor hancsik...
Köszi
Akkor jól sejtettem. Mértem, de nem sípol egyik irányba sem, ilyen formán halott. Mégegyszer köszi a segítséget
Szia!
Ez egy pár forintos cucc, nekem is van itthon HQ.-ba vettem amikor kávéfőzőbe kellett cserélnem egyszer, és vettem többet! Azt hiszem pont ezzel a hőfokkal! De a tiéd már ránézésre is megpörkölődött kicsit! Ha kell szivesen adok, még van 4db! (írj!) Gondolom nem újdonság, de azért leírom: Ezeket nem ajánlott forrasztani mert elszállhatnak a hőtől! :eek2: Üdv.
Helló Mindenkinek.
Van egy LCD kijelzőm, de semmit nem tudok róla. Ismeri valaki? A külső méretei: 80mmx70mmx20mm Semmi felírat (kívül) nincs rajta. Köszönettel
Hali!
van egy kondim kicsi szürke gyufa alakú a tetején egy ilyen karakter sorozat:AV.1K63 Az érdekelne, hogy ez hány farados lehet? kössz!!
Szedd le a borítást, és elvileg látni fogod a vezérlő IC-t rajta. Az-az IC, ahová a szalagkábel adatvezetékei csatlakoznak.
Azért írtam adatvezetéket mert két szál A,K a háttérvilágítás ha van rajta, aztán van a tápfesz Gnd és 3,3V vagy 5V esetleg más feszkó, és van a kontraszt. Ez egy vezeték lehet. Erre vigyázni kell, mert a polaritása is lehet a GND-hez képest negatív és pozítív is egyaránt. De ha megnézed a vezérlő IC adatlapját, akkor már sokminden adott, csak ki kell mérned hogy melyik adatvezeték hol megy ki. Itt látod azt is hogy SPI,I2C bus, Soros, Párhuzamos vezérlés kell neki. A Kontraszt sem vészes, mert általában egy polarizált kondit elvileg találsz ezen az ágon is valahol. Megnézed hogy a GND és a kontraszt vezeték között a kondi negatív oldala merre néz. Ha GND, akkor Pozítív a kontaraszt feszkó, ha fordítva akkor negatív. Áramkorlátos labortáppal szoktam szépen emelni a feszt és egyszer csak viola! Ha nincs az IC-n típus jelzés az gáz. Jöhet a mazsolázás.. én nem vállalnám be. Időben nem éri meg. Főleg ha hibás... Első az adatlap.
Sajnos nincs most időm átbogarászni, de talán ezek között megtalálod. http://www.google.hu/search?hl=hu&q=1k63+capacitor&meta=
Szisztok
Ma bontottam egy SEAT TOLADO típusú autót 1996-os évjáratút, és találtam benne egy ilyen elektronikát a bal hátsó ülés alatt! Szerintetek ez mi lehet?
Ez valami konfort modul lehet.
Ha minden igaz akkor valami digitális kommunikációval vezérli a reléket, illetve ellenőriz külömféle állapotokat. De lehet hogy tévedek. Még én nem láttam ílyet.
Egy jó régi kerámia kondenzátoron vannak színes csíkok, ezeknek hogyan lehet meghatározni az értéküket? Fentről a színek: Vörös, sárga, fehér és barna. Ha ellenállás lenne akkor 24000 MOhm lenne.
Helló Owert76.
Szétszedtem a kijelzőt . A következő ic-k vannak benne. OKI M6370 és SLA 6080 Egyébként vadi új. És van itt egy két kép is, hátha valaki felismeri. Köszönettel
Szia!
Hasonlít a kettő, de nem ugyan az. Ez én egyszer leszedtem a fórumról, és már volt akinek feltöltöttem, most 2 perc alatt megtaláltam, mivel tudtam a pontos nevét a csatolmánynak. Bővebben: Link Tessék, ég egyszer nem akarom feltölteni. A helyesírásomat ne nézd Üdv. Tóbi
A következő alkatrészek helyett mit tudok használni ami nem SMD (bár végülis ha nem túl kicsi jöhet ), és van a hestore-ban:
- BAS16 (75 V 250 mA SMALL SIGNAL DIODE SOT-23) - BAT54 (30V 0,2A DUAL SOT-23 SCHOTTKY) ez dupla cucc, de jó két külön diódából is - PS2561 optocsatoló - NE-2 neon izzó (link)
Sziasztok
A bss elektronikán találtam egy órajel generátort, amit egy digitális órába tennék. Van azonban benne 3 (majdnem egyforma) alkatrész amiről sajnos nem tudom, hogy micsoda. Ha egymagában állna akkor logikai ÉS kapura gondolnék, de a beültetési rajza mást sugall. Csatoltam a képet, és bekereteztem rajta a kérdéses alkatrészt. Valaki meg tudná mondani, hogy valójában mi ez?
Sziasztok, éppen ma kaptam egy ilyen nem is tudom micsodát egy valaggal, esetleg ha valaki megtudná mondani ,hogy ez egyáltalán micsoda azt nagyon megköszönném neki. Igyhát feladom a leckét , lássuk ki tudja a megoldást.
Szia, ez egyetlen darab 74LS00-ás logikai TTL-ic, bárhol lehet kapni,kb 50ft, ha jobban megnézed ott vannak a lábkiosztások. Egyébként amiket bekereteztél az IC-n belül lévő ÉS kapuk. De nincs jelentősége, mert a kvarcon, az ellenállásokon és a kondikon kivül benne van egyetlen IC-ben.
Üdvösség a hozzáértőknek! Pitiáner kérdésem a következő.
Kb 5x3x1mm méretű, négy drótlábú, fekete téglalap forma alkatrész, ANA608 alatta pedig 17122 felirattal. Fellelési helye egy multi boltban vásárolt napelemes, Led-es akkumulátoros kerti lámpa belseje. Találtam róla infót a hálón, de nekem kínai. Egy akku cellát tölt, azután Led-et hajt róla. De hogy csinálja? Jól jönne egy érthető adatlap. Egy szebb Led-et kötöttem a bolti béna fehér helyére, ez kétlábú, RGB, automata színváltós. Nagyon látványos lenne, de nem kap elég áramot. Ezért törekszem. Találkozott már valaki közelről ilyen varázslattal?
Hi!
Most próbálkozom először fórumon. Kaptam egy kínai gyártmányú 24 v-os Speedygo elektromos rollert, elég jó állapotban. De a vezérlőelektronikája galyra van. Mivel kifuó szériás, nem lehet hozzá alkatrészt kapni. Tud-e valaki segíteni egy kapcsolási rajzzal a témában? Megpróbáltam újra építeni a nyákot, de állandóan maxi áramot kap a motor bármit is probálkoztam, és közben ezt is rövidre sikerült zárnom nagy igyekezetemben.
Sziasztok
egy pici segítségre lenne szükségem keresgettem diódákat és találtam két fajta típust is de egyikhez sem találtam adatlapot típusok: sy 320/2 sy 320/3 igazából a minimum ráköthető feszültség érdekelne mert az áramkörben amiben használni szeretném 400V egyenfeszültség fog lenni. de ha esetleg valaki tudná mennyi a max áthajtható áram amit elbjr azt megköszönném. segjtséget előre is köszönöm.
Hello, szerintem próbálkozhatsz egy közönséges PWM szabályzóval (555+FET) az adott teljesítményre, feszültségre méretezve. Vagy kell tudnia valami extrát is?
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |