Fórum témák
» Több friss téma |
HI
Találtam itthon SMD alkatrészeket tekercsen de semmit nem tudok róla. Valaki be tudná azonositani? Ránézésre akár tranzisztor is lehetne de kitudja. p 25-öt tudtam leolvasni de nem találtam róla semmit a neten.
NPN darlington tranzisztor lenne? Azon amit linkeltél ott nem smd van de a tokozás lehet más.
Köszönöm mindkettötöknek!
Meg tudná valaki mondani, hogy ez az elkó milyen paraméterekkel bír? Milyen értékűre tudnám lecserélni? Ez zárlatos.
Vedd ki a helyéről és forgasd körbe , rá van írva minden ami fontos ...
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2023
Bár nem lehetetlen, de csekély az esélye, hogy egy elko zárlatra menjen.
Szerintem is vedd ki a panelból, és úgy mérj újra.
Sziasztok! Valaki esetleg nem tudja, hogy ez a két műszer mire való, illetve micsoda?
Az első valamiféle (talán polarizált) fényforrás, a 12V / 50W-ból arra tippelek, hogy egy halogén izzó lehet benne, az viszont biztos, hogy az elején vagy polár, vagy ND1000 vagy infra szűrő van.
A másikról lövésem sincs, de ki lehet szintezni... A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2023
Régi projektor
Univerzális írásvetítő R2 - aláírva, 1950-es/60-as évek Bővebben: Link Idézet: „Antik, a Stołeczne Zakłady Metalowe No. 2 által gyártott, fényképészeti felszereléseket gyártó, diapozitívokhoz való univerzális írásvetítő. Az ilyen típusú projektorokat 1950 és 1965 között gyártották Ri, R2 és R3 elnevezéssel. Az eredeti 6 V-os izzóhoz használt feszültségtranszformátorral együtt. Mindegyik azonos Gat1 fémből készült. A készülék működőképes és feszültség alatt tesztelt. Méretek: 15,5cm x 22cm.”
Ismerős masina: Bővebben: Link.
Sziasztok,
Ennek a kis 28V-os (valószínűleg repülőbe való) kis izzónak meg tudja mondani valaki a nevét? Kellene szereznem 15-20 darabot belőle. köszönöm.
Üdv! Minek nevezik az olyan tipusú yaxley kapcsolót, ami úgy van kiképezve, hogy átkapcsoláskor a mozgó érintkező akkor hagyja el a szegmenset, mikor már a következőhöz hozzáér?
Shorting/Non-shorting.
Idézet: „Contact Style There are two basic contact styles for rotary switches: shorting and non-shorting. Shorting or make-before-break switches prevent arcing during position changing since the next position is connected before the previous position is disconnected. The contact is narrower. Non-shorting or break-before-make switches open the preceding circuit before closing the next. The contact is wider.”
Köszönöm, ilyet én is találtam, meg az ebayen a vastag peremeset hihetetlen drágán.
Szóval inkább kiherélem az eredeti helyét, hogy a drót lábú glimmet bele tehessem. Tudom nem elegáns megoldás, de gyors, költség hatékony és arra apellálok, hogy a glimmeket nem kell sűrűn cserélgetni. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2023
28 voltos izzó helyet glimm-lámpa?
Úgy tudtam eddig hogy a glimm csak kb.50 voltnál nagyobb feszültségnél méltóztat világitani. Plusz kéne sorbakötni a glimmel ellenálást is nehogy csak egyszer villanjon ...
A glimm csak vicc ugye? Mint ahogy vrbr is írta, 50 v körül kezd fényt adni, de az meg nagyon gyenge, mert csak a váltóáram csúcsainál villan fel. Ha ügyes kezed van és türelmed 3mm-es fehér LED-ekből egy csokor, (amennyi belefér), sorba kötve ellenállással megteszi. Egész műszerfalat alakítottam át ilyen módszerrel és világosabb lett.
Üdv!
Valaki tudja esetleg,hogy ez milyen alkatrész/készülék?
Mi lenne, beültetetlen Powerledes fényforrás.
Köszönöm, hogy figyeltek, nehogy hülyeséget csináljon az ember. De valójában arról van szó, hogy nem a 28V-os környezetbe akarom bele erőszakolni a glimmet, hanem ezeket az izzó foglalatokat akarom használni nixie órához. És mivel a nixie is glimm, arra gondoltam, hogy autentikus lenne izzók vagy ne adja isten ledek helyett glimmeket használni. Természetesen a glimmek is a nixiek DC 170V-os tápjáról mennének 330Kohm soros ellenálláson keresztül. Természetesen ez már előre le lett próbálva, a glimm begyújt és elegendő is a fénye.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2023
Így is. Illetve a pic éjfélkor kiad egy triggert ami egy CD4017-el felépített 7-ig számlálót (hétfőtől - vasárnapig) tovább léptet. Ez amolyan hét napjai kijelző. MPSA tranzisztorokon keresztül ez is glimmeket fog hajtani ide kellettek a kisizzó foglalatok.
Üdvözletem!
A nevét nem tudom, de én bontottam ilyeneket egy orosz műszerből fehér, zöld és piros foglalattal. Mellékelek egy képet is, itt látszik a méret is. Biztosan van még belőle 20 db. Aktuális még?
Kedves József, írok privátot, hogy ne a topikot terheljük. Köszönöm.
Sziasztok, ismeri esetleg valaki a csatolt műszert? (MIKI B.E.2015A Broadband Electrometer)
Nem működik, és én semmi infót nem találtam róla. Köszönöm
Üdv a csapatnak! A munkahelyemen kisebb rendrakást csináltam. Ez akadt a kezembe, van rajta egy nyomógomb ami a tekercs végeket Y-ba köti ekkor gondolom elkezd pörögni az a fehér bizgentyű. Az adatai 40-60Hz, 50-500v. Mire szolgálhatott? Orosz ill. szovjet gyártmány. Találkozott már valaki ilyen kütyüvel? Szép estét!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |