Fórum témák
» Több friss téma |
Megint bajban vagyok.
Pic12F629, belső órajel. Oké, 4 Mhz a belső órajel sebessége. de hogy a fenébe csináljak ezzel egy órát? Nem kell hogy pontos legyen, de azért ne 90 perc legyen egy óra Timer megszakításokat nézve nincs kerek Hz az előosztók között. Ilyenkor mit lehet tenni? Állítgatom és tesztelem egy óra alatt mennyit siet vagy késik és "állítgatom"? Vagy van pl 1,907 Hz-es megszakítás. Mit lehet vele kezdeni? Elszámolok 19 ig és akkor az 19 másodperc? Más megoldás van erre?
TMR2 ben a 256 os osztás átírható 250 re és a többi osztóval színte bármilyen egész értéket 50-100-stb innen meg már csak a megszakítást kell megírnod .Nézd meg a videókat
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2023
ó. Köszönöm. És a videókat is, nagyon hasznos.
tmr0-t is be lehet állítani kerek frekvenciára egy sor c-vel, meg némi matekkal.
Csak ahogy mást is, ennek a fránya picnek is az elején kellene kezdeni a tanulását mert igy csak egy sötét folyosón szédelegsz.
Kicsit hülye kérdésnek érzem, de nem tudok rájönni.
PIC-kel hogyan tudok áramerősséget mérni? Azt szeretném tudni, hogy egy 5V-os töltőkábelen milyen áramerősség mérhető és ebből következtetnék a töltöttség mértékére. Ha tudom az ellenállást és a feszültséget, akkor kiszámolom az áramerősséget, de a kapcsolást nem tudom elképzelni...
Volt egy ember úgy hivták, hogy Georg Simon Ohm.
Öt keresd meg a neten.
Egy ellenállás 2 pontját méred adc-vel és abból megvan a fesz esés, abból és az ellenállás értékéből meg az áram..
Ha az az 5 V-os kábel egy telefontöltő, akkor célszerű Hall elemes árammérőt használni, sokkal egyszerűbb lesz az áramkör. Pl. ACS712-5A-M. A mérendő árammal sorba kell kötni a zöld sorkapcsokat, a másik oldalra tápfeszültséget kell adni az IC-nek. Az IC kimeneti lábán az átfolyó árammal arányos feszültség fog megjelenni, amit már lehet mérni a PIC ADC moduljával.
Ez eddig oké, az elv megvan. A kapcsolást nem tudom elképzelni. A teljes töltőáramot át kell folyatnom egy ellenálláson, és alul felül mérem a feszültséget. Akkor annak egy elég kis ellenállásnak kell lennie, hogy ne korlázza az áramot töltés közben, és ne melegedjen nagyon. Viszont azon nehéz lesz mérni a feszültésg esést. Jól gondolom?
Köszönöm szépen! Ez nagyon jó megoldásnak tűnik!
Annak, aki még nem látta: Flowcode v10: Bővebben: Link.
Egy jól használható gombkezelés . A javítási-fejlesztési ötleteket szívesen látnám ...
A feladatot sokféleképpen meg lehet oldani, ez is egy megközelítés. Én használom a mellékletben lévő megoldást is. Ha a gomb lenyomása hosszú ideig tartó (250 ms vagy több) folyamatot generál, akkor a felengedésre nem várakozok.
Régebben hasonlót használtam , viszont azt vettem észre hogy a 3 gomb által használt ciklusok "kiejtésével" majdnem 10% programmemóriát spóroltam a jóöreg628 nál ,és egyáltalán nem fogja a program futását .
Nagyon menő, köszönöm! s tényleg semmi idő vagy korlát nincs benne? Mi történhetett, ingyen a mai világban valami?
Csak ezek ingyenesek: Bővebben: Link.
Csak gyakorlásra limitáltan és 30 napig ingyenes, ezt tegyük hozzá..
30 napig működik minden, azután csak azok az eszközök maradnak teljes értékűek, amelyek a linkelt oldalon vannak. Pl.:
PIC16F15323 PIC16F18877 PIC18F25K50 PIC24FJ128GA702 dsPIC33EP256MU806 GameCode
Ezt írtam én is Utána meg kell venni valamelyik chip packot, ami típusonként 35000Ft kb
Nem. A 30 nap lejárta után a jelzett kontrollerekre, feljlesztőlapokra továbbra is ingyenes, mindenféle pakk vásárlása nélkül.
Idézet: „30 napig működik minden,” 30 napig full-ban megy a minden ? Jól értem ? Érdemes letölteni, vagy teljesen szét van dizájnolva a lényeg meg elveszik ? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2023
Nem ! Bármeddig megy benne minden (mármint a 10 es verzióban) csak a hex re fordítást nem engedélyezi , ebben nincs próbaverzió csak ingyenes amiben az a korlátozás hogy csak játékra jó . Egyébként 101 fontra jön ki egy chip pack ha veszel rá licenszet .
Idézet: Ezt a levelet kaptam a "gyártótól" „ There is no trial version for v10. It is just "purchased" licenced or "free" licence, all the components are free now so we felt that a trial was not warranted. Regards, David” A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2023
Értem, minden funkció működik, csak nincs hex kimenet.
Kicsit csodálkoztam is, hogy 30 napra mindent odaadnak ingyen. Idézet: Ezt miért nem írják ki az oldalukra? „Ezt a levelet kaptam a "gyártótól"” Idézet: Egy másik fórumon írt tapasztalat szerint az utóbbi. Én nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam ki. „Érdemes letölteni, vagy teljesen szét van dizájnolva a lényeg meg elveszik ?”
Kicsit éreztem, hogy ez lesz.
Nem tudom miért kellett az 5.x után elmenni egy into the future mode -ba. Az 5.x felület tökéletes volt, a lényeget kellet volna tolni a további verziókban. Persze ez szubjektiv gondolat
Egyszerű , letöltöd kipróbálod ha tetszik megveszel egy chip packot , ha nem akkor letörlöd és maradsz az 5 nél . Sőt ! Ha belenézel a fejlécben lévő link alatt a youtube csatornába ott is van szerintem videó a 10 verzióról ...
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2023
Idézet: „Ha belenézel a fejlécben lévő link alatt” Jó ötlet ! Belenéztem. marad ami van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |