Fórum témák
» Több friss téma |
Megint bajban vagyok.
Pic12F629, belső órajel. Oké, 4 Mhz a belső órajel sebessége. de hogy a fenébe csináljak ezzel egy órát? Nem kell hogy pontos legyen, de azért ne 90 perc legyen egy óra ![]() Timer megszakításokat nézve nincs kerek Hz az előosztók között. Ilyenkor mit lehet tenni? Állítgatom és tesztelem egy óra alatt mennyit siet vagy késik és "állítgatom"? Vagy van pl 1,907 Hz-es megszakítás. Mit lehet vele kezdeni? Elszámolok 19 ig és akkor az 19 másodperc? Más megoldás van erre?
TMR2 ben a 256 os osztás átírható 250 re és a többi osztóval színte bármilyen egész értéket 50-100-stb innen meg már csak a megszakítást kell megírnod .Nézd meg a videókat
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2023
ó. Köszönöm. És a videókat is, nagyon hasznos.
tmr0-t is be lehet állítani kerek frekvenciára egy sor c-vel, meg némi matekkal.
Csak ahogy mást is, ennek a fránya picnek is az elején kellene kezdeni a tanulását mert igy csak egy sötét folyosón szédelegsz.
Kicsit hülye kérdésnek érzem, de nem tudok rájönni.
PIC-kel hogyan tudok áramerősséget mérni? Azt szeretném tudni, hogy egy 5V-os töltőkábelen milyen áramerősség mérhető és ebből következtetnék a töltöttség mértékére. Ha tudom az ellenállást és a feszültséget, akkor kiszámolom az áramerősséget, de a kapcsolást nem tudom elképzelni...
Volt egy ember úgy hivták, hogy Georg Simon Ohm.
Öt keresd meg a neten.
Egy ellenállás 2 pontját méred adc-vel és abból megvan a fesz esés, abból és az ellenállás értékéből meg az áram..
Ha az az 5 V-os kábel egy telefontöltő, akkor célszerű Hall elemes árammérőt használni, sokkal egyszerűbb lesz az áramkör. Pl. ACS712-5A-M. A mérendő árammal sorba kell kötni a zöld sorkapcsokat, a másik oldalra tápfeszültséget kell adni az IC-nek. Az IC kimeneti lábán az átfolyó árammal arányos feszültség fog megjelenni, amit már lehet mérni a PIC ADC moduljával.
Ez eddig oké, az elv megvan. A kapcsolást nem tudom elképzelni. A teljes töltőáramot át kell folyatnom egy ellenálláson, és alul felül mérem a feszültséget. Akkor annak egy elég kis ellenállásnak kell lennie, hogy ne korlázza az áramot töltés közben, és ne melegedjen nagyon. Viszont azon nehéz lesz mérni a feszültésg esést. Jól gondolom?
Köszönöm szépen! Ez nagyon jó megoldásnak tűnik!
Annak, aki még nem látta: Flowcode v10: Bővebben: Link.
Egy jól használható gombkezelés . A javítási-fejlesztési ötleteket szívesen látnám ...
A feladatot sokféleképpen meg lehet oldani, ez is egy megközelítés. Én használom a mellékletben lévő megoldást is. Ha a gomb lenyomása hosszú ideig tartó (250 ms vagy több) folyamatot generál, akkor a felengedésre nem várakozok.
Régebben hasonlót használtam , viszont azt vettem észre hogy a 3 gomb által használt ciklusok "kiejtésével" majdnem 10% programmemóriát spóroltam a jóöreg628 nál ,és egyáltalán nem fogja a program futását .
Nagyon menő, köszönöm! s tényleg semmi idő vagy korlát nincs benne? Mi történhetett, ingyen a mai világban valami?
Csak ezek ingyenesek: Bővebben: Link.
Csak gyakorlásra limitáltan és 30 napig ingyenes, ezt tegyük hozzá..
30 napig működik minden, azután csak azok az eszközök maradnak teljes értékűek, amelyek a linkelt oldalon vannak. Pl.:
PIC16F15323 PIC16F18877 PIC18F25K50 PIC24FJ128GA702 dsPIC33EP256MU806 GameCode
Ezt írtam én is
![]()
Nem. A 30 nap lejárta után a jelzett kontrollerekre, feljlesztőlapokra továbbra is ingyenes, mindenféle pakk vásárlása nélkül.
Idézet: „30 napig működik minden,” 30 napig full-ban megy a minden ? Jól értem ? Érdemes letölteni, vagy teljesen szét van dizájnolva a lényeg meg elveszik ? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2023
Nem ! Bármeddig megy benne minden (mármint a 10 es verzióban) csak a hex re fordítást nem engedélyezi , ebben nincs próbaverzió csak ingyenes amiben az a korlátozás hogy csak játékra jó . Egyébként 101 fontra jön ki egy chip pack ha veszel rá licenszet .
Idézet: Ezt a levelet kaptam a "gyártótól" „ There is no trial version for v10. It is just "purchased" licenced or "free" licence, all the components are free now so we felt that a trial was not warranted. Regards, David” A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2023
Értem, minden funkció működik, csak nincs hex kimenet.
Kicsit csodálkoztam is, hogy 30 napra mindent odaadnak ingyen. Idézet: Ezt miért nem írják ki az oldalukra? „Ezt a levelet kaptam a "gyártótól"” ![]() Idézet: Egy másik fórumon írt tapasztalat szerint az utóbbi. Én nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam ki. „Érdemes letölteni, vagy teljesen szét van dizájnolva a lényeg meg elveszik ?”
Kicsit éreztem, hogy ez lesz.
Nem tudom miért kellett az 5.x után elmenni egy into the future mode -ba. Az 5.x felület tökéletes volt, a lényeget kellet volna tolni a további verziókban. Persze ez szubjektiv gondolat
Egyszerű , letöltöd kipróbálod ha tetszik megveszel egy chip packot , ha nem akkor letörlöd és maradsz az 5 nél . Sőt ! Ha belenézel a fejlécben lévő link alatt a youtube csatornába ott is van szerintem videó a 10 verzióról ...
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2023
Idézet: „Ha belenézel a fejlécben lévő link alatt” Jó ötlet ! Belenéztem. marad ami van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |