Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
sima UART kommunikáció, talán 115200 baud rate-n
Na, az menni fog!
Üdv!
Ez tényleg működhet? Van erről egy videó is, amiben feltekeri a vezetéket a fém csavarra, leragasztja a fa táblára az állandó mágnest és a két csavart két oldalról,nem mozgatva folyamatosan,csak a mágnes vonzerejét használva odatapasztja,és a lámpa világít!
persze a videón működik van ott alatta kis akku, vagy valami légtrafó...
Mágnes - tekercs statikusan, mozgás nélkül nem indukál feszültséget. Ha működne, Paks2 sem kellene A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2023
Sziasztok
Szeretnék megerősítést kérni. Van 2 db router egyik 9V 0.6A másik 12V 1A. Szeretném akumlátorról üzemelni ami 12V 15A s közben hálózati áramba is be lenne dugva ha megszünik az egyik automatán kapcsoljon át. Két hálozati adapter kicserélném egy 12V 2A adapterre. Akumlátor és az adaptert bekötném egy tápfeszültség kapcsolóba s ami kijön 12V ketté osztanám egyik része menne egy feszültség csökkentőbe 9V 3A. Másik része 12V az pedig közvetlen a router ba. Müködhet így vagy hagyam meg az eredeti adapterüket routeroknak s oldjam meg 2db táp kapcsolóval? Köszönöm válaszotok előre is!
Működik ez így, de relével kell a kimenetre kondi, mert nem kapcsol át elég gyorsan.
Lényegében szünetmentesíteni szeretnéd a routereidet...
Kereshetnél erre UPS modulokat, Aliról 1-2 ezer forintért lehet olyat kapni, ami tölti az akkut, és ha elmegy a hálózat, akku üzemre kapcsol át. A szünetmentesítést én sokkal egyszerűbben szoktam megoldani, csinálok egy olyan tápegységet, ami 13,8 (14,2)V-os, azzal töltöm az akkut állandóan. A terhelést pedig simán az akkura kötöm. Ilyen feszültségű tápot 12V-os stabilizált (dugasz)tápból szoktam csinálni, megfelelő helyre forrasztott plusz ellenállásokkal. De kapni is lehet szabályozható 12V-os tápokat, vagy UPS tápokat. Szabályozható tápegység UPS táp Ha az áramkimaradást is érzékelni kellett, akkor a táp és az akku közé tettem még egy diódát is, a dióda előtti feszültséget figyeltem. Ilyen már több helyen működik évek óta.
S abban tudnál segíteni milyen relé, kondi kellene hogy ne legyen késleltetési idő az átkapcsolásnál?
Nem mechanikus, hanem félvezetős megoldás. De a kimenetre rakj párezer µF 16V kondit és ellesz vele (Már ha az átkapcsolást halasztja el, akkor egy dióda is kell vele sorba)
Köszi szépen válaszod igen amolyan mini ups szeretnék de valójában mást keresek.
S ezt hogyan tudnám meg az ellenállás és kondi értékeit?
Mármint?
Csak egy nagyobb 16-25V-os kondi a modul kimenetre és ha a kondi töltése miatt nem vált amíg ag nem sült ki a kimenet és a kondi közé rakj egy schottky diódát. Kondi töltéstől nem fog leterlédelni a táp, nem kell ellenállás szerintem. De a fix akkus ötlet sem rossz amúgy. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2023
Esetleg ez a két diódás megoldással kiváltható volna a tápfesz.kapcsoló? Mert videot most találtam s egész jól müködik. 1N4007 1A 1.000V + 1N5400 3A 50V találtam csak, videóba nem részletezi sajnos paramétereket
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2023
Ha a tápfesz magasabb, mint az akkufesz, akkor mondjuk. Nézd meg akku nem merül-e így.
Ezt nem értem akku és a táp fesz egyforma 12V
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2023
Ha a táp 12V és az akku 13.7 feltöltve, akkor nem a tápról fog menni. De amúgy sem tudom pontosan mi lenne, ha erre dcdc konvertert kötsz, akkut nem húzná-e le lassan.
Sziasztok! Egy akkumulátor 22-16V közötti feszültséget szolgáltat (töltöttségtől függően).
Erről szeretnék autós erősítőt üzemeltetni, aminek max 14,4V kell. Egy olyan megoldást keresek, ami a fenti feszültség tartományt fixen át tudja alakítani 14,4V-ra. Az sem baj, ha 50 Ampert elbír.. Vannak 24V-ot 12-re átalakító eszközök, de ezeknek gondolom fix 24V kell. Meg a 12 az kevés a kimenetén. Mit javasoltok, van erre készen vásárolható eszköz? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2023
Mondjuk ez, vagy valami hasonló. (Az oldalon szereplő adatokért nem vállalok felelősséget.)
Keresőkifejezések: 50A buck converter, 50A step down converter stb. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2023
50A-hoz vékony kanócból van tekerve, két szállal is kevésnek érzem. A kinai tápmodulokat szerintem 2-vel kell osztani, esetleg 2/3. Szerintem... Szóval érdemes jócskán túlméretezni.
Azért írtam oda a zárójeles megjegyzést.
Sziasztok!
Adott egy távirányítón egy pillanatnyomógomb, ezzel a gombal, szeretnék valamit párhuzamosan forrasztani, hogy a gomb nyomkodását ki tudjam váltani mondjuk egy ESP-vel. (szabályos időközönként kell SOKAT kattintgatni!! :jump Mi a legjobb megoldás amit a legkevésbé vesz észre az eredeti áramkör,, gondolom valami galvanikusan leválasztott dolog.. Reed relé optocsatoló? Köszönöm!
Köszönöm proli007! Összeraktam, nagyon faintos lett. A két kondi értékén kellett változatnom.
A kapcsolás ismerete nélkül csak a relére lehet mondani, hogy tuti. Lehet reed is de nem kötelező.
Arra gondolni kell, hogy a gomb kivezetése az eszközből kellemetlen hatásokkal is járhat. A vezetékek antennaként viselkednek, szeretik gyűjteni a zavarjeleket, így a lehető legrövidebb vezetőkre törekedj. Igaz így meg a relé mágneses tere kerül közel az eszközhöz...
Egy DJI dron távirányítója!
Akitől az ötletet kaptam, nála egy reed relével működik illetve egy kis teketcsel. ( nem láttam, csak elmondta) Én pont a tekercs mágneses tere miatt gondoltam az optocsatolóra...
Akár jó is lehet, de optocsatolónál a kollektor-emitter közötti feszültséggel is kell számolni, mert hiába van nyitva a tranzisztor, valamekkora feszültség marad rajta, ami vagy "belefér" vagy nem.
De SIM kártyákkal működik dolog, vagy nem? (Nem videó, csak képfájl!)
Csak Kriptonit szolgáltatós kártyákkal működik.
Csak azt nem értem miért van ott jobb oldalt a két vezeték? Legalább elrejtenné.
Bocsánat az off-ért. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2023
Hello! Először gondoltam hogy a villogóhoz használod majd az időzítést, de aztán elvetettem, mert soknak találtam ezt a 3 percet. (Ennyi idő alatt elfelejti az ember még azt is hogy látott valamit.)
Minden esetre én a Led-eknek fix tápot adtam volna, hogy azt ne az 555 hajtsa meg, mert annak van feszültség vesztesége. (Ha csak a sárga Led-nek elveszed a tápját az 555-el , már nincs mitől kinyisson a két tranyó.) Az a fényes "cső". egy akksi, vagy valami kapcsoló? mert hogy a táppal (gondolom NiCd) sorba van.
Az nem NiCd, hanem egy védelem nélküli feltekert Lipo cella lehet, nem a legjobb választás, meg nem is logikus hogy miért.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |