Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez évekkel azelőtt történt amikor még nem a katasztrófavédelem volt a fővállalkozó ...
Most is ingyenes, magánszemélyeknek, társasházaknak. Az utóbbiaknál kötelező is 2 évente. Családi házakhoz nem mennek, csak akkor, ha kérik, ez is ingyenes. De ha az ingatlan telephelyként be van jelentve (akár egy társasházban könyvelő irodaként), akkor már fizetős az ellenőrzés.
Nem is engedném. 10cm átmérőjű műanyag cső.
Kondenzációs gázkazánoknál gyakori. Viszonylag hideg a kimenő égéstermék.
És onnantól, hogy fizetős, meg is jelennek évente kétszer...
15e. Ft. körül van családi házban bejelentett vállalkozásnál évente egyszer kell. Megkérdezi, hogy seperjen-e, megcsinálná de nem engedem. Így mindketten jobban járunk.
Ismeretséget keresek, SNI-s gyerekekkel foglakozó iskolába (dél-Pest, dél-Buda), és/vagy oktatási/jogi ügyekkel foglakozó, segítőkész szakember felé. A hivatalos utak gyakorlatilag nem működnek, így jelen pillanatban minden szélmalomharcnak tűnik.
Sziasztok!
Ismeritek a Smart-Maic céget? Szavaztam nekik egy bizalmat a ház energia fogyasztásának naplózására. Ma raktam fel délben, kíváncsi vagyok milyen adatok fognak születni hosszútávon. Ez az eszköz felküldi a felhőjükbe az adatokat csak kell neki wifi, amiket aztán bárhonnan meg lehet tekinteni. (Ha nincs net akkor is eltárol heteket aztán meg felküldi később) 100A-ig van a leggyengébb típus 1 fázisra, egy 9A-es kapcsolható kivezetése is van, nem volt 90 Euró, de 135-ért már van 3 fázisú. Mai drága energia költségek mellett érdemes lehet figyelemmel követni mi merre mennyi és nem mellesleg ilyen hobbi adatbuziknak is jó mint amilyen én vagyok.
Nálunk annyi elektromos eszköz van mint bárhol máshol. Elektromos bojler, mikró, hűtő, fagyasztó, laptopok, barkács eszközök, erősítő, hősugárzó. A legutóbbi villanyszámla 15 ezer volt. Hogy miből azt tudom jól mert a hősugárzó ment a fűtés helyett amíg távol voltunk. A többi extra adat nem érdekel.
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2544398.html#2544398
Hogyne ismerném. Ez nem változtat azon, hogy nem a kártyát cinkezik, nem a kártya cinkelt. Az csak egy rosszul rögzült szókapcsolat. Nem a "ki mit épített"-ben folytatom a vitát, nem oda illik. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2023
Alkottam, pár órám ráment, de végül elkészült. Anyag: vasalós műanyag gyöngyök 29×29 "pixel" méretben.
Az "1" képen látható, hogy mi alapján készült a kivitelezett műalkotás: jelenleg tetőtér-beépítés zajlik nálunk, a műalkotás fekete vonalait a fotón látható felület élek és gipszkarton tábla illesztési vonalak mentén húzgáltam be, a keletkezett területeket pedig kitöltögettem. A "3" kép az, ami alapján a vasalós gyöngy alkotás készült.
Nekem csak vicces, de akinek van netflix-e, az boztosan megvakarja a feje búbját első pillanatban.
De biztos vagyok benne: nincs ember, aki egy ilyen (sms-ben érkezett) linkre rányom...
Ha nem nyitom meg a linket, hát mi gondot okozhat?
Időnként törlöm az SMS-eket, de válaszoni nem szoktam rájuk -hacsak nem olyantól kaptam, akinek én is tudom a számát (ők viszont név szerint itt vannak a telefonkönyvemben)
Ui: de azért szófogadó gyerek vagyok én. Töröltem A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2023
Ne izgulj, bőven van, aki rákattint, aztán meg első felindultságában a banki adatait is megadja, mire rájön, hogy hoppá...
Sziasztok.Keresem a "vicsys" nevű felhasználót.Már,rég óta nem lépett be ide.Tud róla valaki valamit?
Esetleg írjál neki levelet a honlapján keresztül.
Sziasztok!
Valaki tudna ötletet adni, hogy milyen (háztartásban elérhető) sav ami marja a vasat, de a rezet nem bántja? Sikeresen nem figyeltem oda, mikor menetet akartam fúrni és az M3-as menetfúrót beletörtem a réztömbömbe... Youtube találatként felhozott egy timsós vizes oldatot, de ott az áldozat rozsdamentes acélba tört bele, nem rézbe. Sajnos gugli nagyon nem akar válaszolni erre a kérdésre, ezért kellene nekem valaki, aki ötletet tudna adni. A mechanikus eltávolítást próbáltam, de az még kevésbé akar működni...
Vasat oldja a sósav. Lesz belőle Vas(II)klorid, ami a levegő oxigéntartalmának hatására Vas(III)klorid lesz, ami már oldja a rezet, NYÁK készítéséhez ezt (is) használják. Ha valahogy elzárod az oxigéntől, talán működik. Már csak az a kérdés, hogy a menetfúró anyagát tényleg oldja-e vagy sem, lévén messze nem tiszta vasról van szó, másrészt az egyszerű halandó csak olyan híg sósavat vehet, ami kb. semmire sem jó, legfeljebb némi vízkőoldásra.
Pont ez a gond, hogy a rezet nem akarom vele megetetni...
Az említett youtube találat: Bővebben: Link
A sósavat finom forralással szinte teljesen be lehet töményíteni, de hogy az elmarná a menetfúrót arra nem sok esélyt látok. Mechanikusan lehet csak kiszedni, sehogy máshogy, mintha lenne hozzá célszerszám is, de a nevét nem tudom.
A rézoldást, mint káros mellékhatást említettem. Ha megvan a menetfúró maradék része és van felesleges réz darabod, tegyél egy próbát a videóban említett módszerrel, hátha működik.
A híg kénsav reakcióba lép a vassal, a magnéziummal, és az alumíniummal. Nem reagál a rézzel és az ólommal. Vassal való reakciójának egyenlete:
Fe + H2SO4 = H2 + FeSO4 vas-szulfát Ez utóbbi pedig jól oldódik vízben. Azt nem tudom, mi a "híg" definiciója.
Az ólom akkuk sava, híg kénsav, rezet nem marja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |