Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3470 / 3599
(#) sany válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 16, 2023 /

Az újabb kéményeket nem kell kotorni.
(#) kaqkk válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 16, 2023 /

Ez évekkel azelőtt történt amikor még nem a katasztrófavédelem volt a fővállalkozó ...
(#) vision61 válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 16, 2023 /

Most is ingyenes, magánszemélyeknek, társasházaknak. Az utóbbiaknál kötelező is 2 évente. Családi házakhoz nem mennek, csak akkor, ha kérik, ez is ingyenes. De ha az ingatlan telephelyként be van jelentve (akár egy társasházban könyvelő irodaként), akkor már fizetős az ellenőrzés.
(#) mnyugger válasza sany hozzászólására (») Feb 16, 2023 /

Nem is engedném. 10cm átmérőjű műanyag cső.
(#) sany válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 16, 2023 /

Műanyag?
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Feb 16, 2023 /

Kondenzációs gázkazánoknál gyakori. Viszonylag hideg a kimenő égéstermék.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 16, 2023 /

Mik ki nem derülnek.
(#) bbb válasza vision61 hozzászólására (») Feb 16, 2023 /

És onnantól, hogy fizetős, meg is jelennek évente kétszer...
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Feb 17, 2023 /

15e. Ft. körül van családi házban bejelentett vállalkozásnál évente egyszer kell. Megkérdezi, hogy seperjen-e, megcsinálná de nem engedem. Így mindketten jobban járunk.
(#) Skori hozzászólása Feb 17, 2023 /

Ismeretséget keresek, SNI-s gyerekekkel foglakozó iskolába (dél-Pest, dél-Buda), és/vagy oktatási/jogi ügyekkel foglakozó, segítőkész szakember felé. A hivatalos utak gyakorlatilag nem működnek, így jelen pillanatban minden szélmalomharcnak tűnik.
(#) rolandi350 hozzászólása Feb 18, 2023 /

Sziasztok!
Ismeritek a Smart-Maic céget? Szavaztam nekik egy bizalmat a ház energia fogyasztásának naplózására.
Ma raktam fel délben, kíváncsi vagyok milyen adatok fognak születni hosszútávon.
Ez az eszköz felküldi a felhőjükbe az adatokat csak kell neki wifi, amiket aztán bárhonnan meg lehet tekinteni. (Ha nincs net akkor is eltárol heteket aztán meg felküldi később)
100A-ig van a leggyengébb típus 1 fázisra, egy 9A-es kapcsolható kivezetése is van, nem volt 90 Euró, de 135-ért már van 3 fázisú.
Mai drága energia költségek mellett érdemes lehet figyelemmel követni mi merre mennyi és nem mellesleg ilyen hobbi adatbuziknak is jó mint amilyen én vagyok.
(#) jani1987 válasza rolandi350 hozzászólására (») Feb 18, 2023 /

Nálunk annyi elektromos eszköz van mint bárhol máshol. Elektromos bojler, mikró, hűtő, fagyasztó, laptopok, barkács eszközök, erősítő, hősugárzó. A legutóbbi villanyszámla 15 ezer volt. Hogy miből azt tudom jól mert a hősugárzó ment a fűtés helyett amíg távol voltunk. A többi extra adat nem érdekel.
(#) szs hozzászólása Feb 18, 2023 /

https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2544398.html#2544398

Hogyne ismerném. Ez nem változtat azon, hogy nem a kártyát cinkezik, nem a kártya cinkelt. Az csak egy rosszul rögzült szókapcsolat.

Nem a "ki mit épített"-ben folytatom a vitát, nem oda illik.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2023
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Feb 18, 2023 / 2

Alkottam, pár órám ráment, de végül elkészült. Anyag: vasalós műanyag gyöngyök 29×29 "pixel" méretben.
Az "1" képen látható, hogy mi alapján készült a kivitelezett műalkotás: jelenleg tetőtér-beépítés zajlik nálunk, a műalkotás fekete vonalait a fotón látható felület élek és gipszkarton tábla illesztési vonalak mentén húzgáltam be, a keletkezett területeket pedig kitöltögettem. A "3" kép az, ami alapján a vasalós gyöngy alkotás készült.
(#) szs hozzászólása Feb 18, 2023 /

Nekem csak vicces, de akinek van netflix-e, az boztosan megvakarja a feje búbját első pillanatban.
De biztos vagyok benne: nincs ember, aki egy ilyen (sms-ben érkezett) linkre rányom...
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Feb 18, 2023 /

(#) szs válasza sany hozzászólására (») Feb 18, 2023 /

Ha nem nyitom meg a linket, hát mi gondot okozhat?
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Feb 18, 2023 /

Azt nem tudom, de nem kell oda.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Feb 18, 2023 /

Időnként törlöm az SMS-eket, de válaszoni nem szoktam rájuk -hacsak nem olyantól kaptam, akinek én is tudom a számát (ők viszont név szerint itt vannak a telefonkönyvemben)

Ui: de azért szófogadó gyerek vagyok én. Töröltem
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2023
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Feb 18, 2023 /

Ne izgulj, bőven van, aki rákattint, aztán meg első felindultságában a banki adatait is megadja, mire rájön, hogy hoppá...
(#) saraha hozzászólása Feb 19, 2023 /

Sziasztok.Keresem a "vicsys" nevű felhasználót.Már,rég óta nem lépett be ide.Tud róla valaki valamit?
(#) Gafly válasza saraha hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

Esetleg írjál neki levelet a honlapján keresztül.
(#) bbb hozzászólása Feb 19, 2023 /

Sziasztok!

Valaki tudna ötletet adni, hogy milyen (háztartásban elérhető) sav ami marja a vasat, de a rezet nem bántja? Sikeresen nem figyeltem oda, mikor menetet akartam fúrni és az M3-as menetfúrót beletörtem a réztömbömbe... Youtube találatként felhozott egy timsós vizes oldatot, de ott az áldozat rozsdamentes acélba tört bele, nem rézbe. Sajnos gugli nagyon nem akar válaszolni erre a kérdésre, ezért kellene nekem valaki, aki ötletet tudna adni.

A mechanikus eltávolítást próbáltam, de az még kevésbé akar működni...
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

Vasat oldja a sósav. Lesz belőle Vas(II)klorid, ami a levegő oxigéntartalmának hatására Vas(III)klorid lesz, ami már oldja a rezet, NYÁK készítéséhez ezt (is) használják. Ha valahogy elzárod az oxigéntől, talán működik. Már csak az a kérdés, hogy a menetfúró anyagát tényleg oldja-e vagy sem, lévén messze nem tiszta vasról van szó, másrészt az egyszerű halandó csak olyan híg sósavat vehet, ami kb. semmire sem jó, legfeljebb némi vízkőoldásra.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

Pont ez a gond, hogy a rezet nem akarom vele megetetni...
Az említett youtube találat: Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

A sósavat finom forralással szinte teljesen be lehet töményíteni, de hogy az elmarná a menetfúrót arra nem sok esélyt látok. Mechanikusan lehet csak kiszedni, sehogy máshogy, mintha lenne hozzá célszerszám is, de a nevét nem tudom.
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

A rézoldást, mint káros mellékhatást említettem. Ha megvan a menetfúró maradék része és van felesleges réz darabod, tegyél egy próbát a videóban említett módszerrel, hátha működik.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Feb 19, 2023 / 1

A híg kénsav reakcióba lép a vassal, a magnéziummal, és az alumíniummal. Nem reagál a rézzel és az ólommal. Vassal való reakciójának egyenlete:
Fe + H2SO4 = H2 + FeSO4 vas-szulfát
Ez utóbbi pedig jól oldódik vízben.
Azt nem tudom, mi a "híg" definiciója.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Feb 19, 2023 /

Az ólom akkuk sava, híg kénsav, rezet nem marja.
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Feb 19, 2023 / 1

Mint Gafly mester írta; híg kénsav, akkusav.
Következő: »»   3470 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem