Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem van is ilyen "törött csavar kiszedő" szerszámom, de M3 menetfúróhoz szerintem esélytelen. Úgy néz ki mint egy balmenetes facsavar és csavarhúzóbit szerelemgyereke. Kell egy furatot csinálni a beletört menetfúróba, és beletekerni a kiszedőt. Bővebben: Link
Na most ha valaki belefúr egy beletört M3 menetfúró közepébe egy lyukat, akkor nagyon ügyes. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2023
Igen, itt a kulcsmozzanat, hogy M3-as és nem BMW Az ilyen kiszedőcuccok általában ekkora méretben már nem működnek. Ez HSS menetfúró (volt), ráhegeszteni sikerült, de az nem segített, ezért gondolkozom ilyen megoldásban. Mondjuk a hegesztés hatására további darabkák törtek ki belőle, szóval akár még az is lehet, hogy csak nem voltam elég kitartó
Nehezítés:
Idézet: „2021 február 1. -től (2019/1148) uniós rendelet értelmében akkumulátor sav értékesítése magánszemélyek számára már nem engedélyezett! Kizárólag cégek vásárolhatnak számla ellenében. De ebben az esetben is, csak személyes átvétellel rendelhető!”
Ez a fajta kiszedő csak is csavarhoz jó ha jó ,sok estben oda sem használható.
Szerintem a rézbe törött menetfúrót csak is egyfélekép lehet kiszedni amennyiben mechanikusan nem megy! Szimraforgácsolón szoktuk ezt megoldani ,magátmérőre méretezett elektróda aztán a menetfúró maradékok kipotyognak ütögetéssel.
Túl vagyok a dolgon. Adtam még egy esélyt a hegesztős hadműveletnek, s ezúttal sikerült is kitekerni a maradékot.
Maga a melegítés is elég lehetett, a réz jobban tágul, mint az a HSS fúró.
Idézet: „Azt nem tudom, mi a "híg" definiciója” Ez kár, mert (emlékeim szerint) pont a te családodban tudják rá a választ... Én 66% felettit gondolnék, van is itthon néhány liter akkusav, csak a természetes lustaságom akadályoz benne, hogy kisűrítsem (besűrítsem). Pedig direkt e kísérlet miatt vettük. Mindenesetre: a kénsav forráspontja sokkal felülmúlja a vízét, tehát ésszel melengetve tök jó kénsavat kaphatnék. Csak egy jénai-edénybe, és egy kis lustaság-feláldozásba kerülne. A másik, amiről írtál: az, hogy nem árulnak már akkusavat sem, mert nem szabad... A franc megeszi már ezeket. Levegőt még szabad-e venni, avagy 2026-tól az ellen is beáll a Junió...
A parkside kis inverteres hegesztőhuzalos játékszerével pöttyintettem rá egy gömböcöt, aköré raktam egy M4-es anyát, s azt hegesztettem hozzá az előző pöttyhöz (kb. három pöttyintés volt az egész hadművelet). Ez idő alatt a munkadarab csak annyira melegedett fel, hogy kézzel nem is éreztem a különbséget. Szóval olyan sok hőt nem kapott, hogy a tágulás komoly szerepet játszon a dologban
Na de az a lényeg, hogy kint van, s legközelebb jobban oda kell figyelnem, hogy menetfúrás közben ne másfele kalandozzak és ne hassak rá egy oldalirányú erővel, ami elpattinthatja, maradjak csak meg a csavarintásnál
Üdv. Valahol a fórumon a saját bejegyzésem között egy kulcsszóra keresnék rá. Hogyan kell? Az user:jdani megvan, a kulcsszavat nemtudom elé-utána kell e írni, kell e valahova a * karakter..
Kenés kell menetfúrásnál is. Ha volt, nem szóltam.
Volt az is. Csak az odafigyeléssel volt gond, meg a nem megfelelő oldalirányú mozdulatokal.
Sziasztok! Csatoltam egy képet, a "sorkapocs" amibe belemennek a piros-kék-barna vezetékek, abból hogyan lehet a vezetéket kihúzni (hogyan lehet kinyitni)? A lyukba beledugtam egy pici csavarhúzót, de nem nyitja. Látott már valaki ilyent?
Tessék: Bővebben: Link
Ezek nem az én kommenteim.
Nekem is így képzett, így kell rákeresni, de nem működik.
Jó lesz ez, csak Inteligens keresés helyett válaszd a hozzászólások keresését.
Címezd a kérdést MajorosL-nek! Tőle kaphatod a legautentikusabb választ Bővebben: Link
Sehogy nincs találat. Hétfő szó nembiztos, de igen szót biztos írtam tizenakárhány év alatt, arra sincs találat, se intelligens keresővel, se hozzászólás keresővel, akárhogy írom be a szót, csillag elé-után, név elé-után, stb.
Az igen szóra tényleg nincs találat, ettől még másra működik:
Bővebben: Link
Ezt a hibát már én is észrevettem. Valószínűleg akkor "nincs" találat, ha a találatok száma "túl sok". Hogy ez mennyi, nem tudom...
Na, ez is érdekes. Szófüggő, mit akar megtalálni..
Idézet: „...az egyszerű halandó csak olyan híg sósavat vehet, ami kb. semmire sem jó, legfeljebb némi vízkőoldásra.” Ezt nem értem, nálunk pl. az Alfi, Reál boltokban is kapható 30%-os sósav, kb. 2 hete vettem utoljára. Kibontva füstöl rendesen, nem célszerű zárt térben használni. Amit a laborban használunk "tömény" sósav sem sokkal erősebb ennél. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2023
Bocsi. Át kell állítani így: Bővebben: Link
Ez új infó nekem. Kb. egy éve akartam venni, nem találtam sehol (igaz, túl sok energiát nem öltem a keresésbe) csak valamilyen híg löttyöt.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2023
Köszi, nekem az 1 sata kevés NAS-nak. De jó cucc amúgy.
Idézet: „3. generációs i7-es, amiben még valódi magok vannak” Miért, a többiben nem valódiak vannak? Idézet: „hogy még a PI4-re sem voltak nem voltak képesek gyárilag rátenni egy SATA csatlakozót, de rátettek pl. két HDMI-t, feleslegesen, mert szinte senki sem használja ki” Ezzel egyetértek. Idézet: „ugyanakkor az ára nem tükrözi ezeket a dolgokat - ezért elment a kedvem tőle. Annak fényében pedig, hogy tulajdonképpen régebbi (és tömeg-gyártott, azaz olcsó) mobiltelefon alkatrészekből van, fillérekbe kellene kerülnie - de sajnos ez csak az elmélet.” Na ezzel meg nagyon nem. 35 dodóért mit kaptál bármikor is? És hogy a mobil alkatrészek, na az úgy hülyeség ahogy van. Van rajta a chip, ezt senkitől nem kapod meg, csak tőlük. És ez a lelke, ezen van sw support, közösségi is. Lehet 10x erősebb a whateverPi 2 SATA csatival, ha egy 4 éve unsupported kernelhez van egy bináris driver összesen, és ennyi, osztd be. Ezen kívül meg nyilván van ezen kondi, ellenállat, DCDC konverter meg miegyéb, ami a telefonokon is van, de ez tökre lényegtelen, van ez a többin is... A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2023
Lehet, hogy a PI-t megkapod ennyiért, de mire megveszed hozzá a házat, tápot, SD kártyát, meg ha kell még bármilyen periféra is (pl. wifi, vagy kamera - ami szerintem megintcsak mobilos cucc) akkor már nem ennyi a végösszeg. Tehát arra próbáltam rámutatni, hogy ha a teljes képet nézem ár/teljesítmény viszonyra akkor annyira nem olcsó, mint ahogyan az elején indult ez az egész koncepció. Ráadásul mindenhol azt olvasni, hogy a PI esetében az SD kártya "fogyó anyag" tehát egy idő után kinyírja és másik kell hozzá. SSD-t meg csak mókolással (pl. USB-SATA átalakítóval) lehet hozzá illeszteni, holott, egy rel. kisebb kapacitású SSD alig drágább mint egy hasonló kapacitású SD kártya, és sokkal strapabíróbb, és sokkal gyorsabb. A PI is sokkal gyorsabb, és megbízhatóbb lenne ha SSD-ről bootolna, és azt használná háttértárként. Ez pl. tovább rontja szerintem az eszköz ár/teljesítmény viszonyát, hiszen az SSD illesztéséhez szükséges cucc sem ingyen van, mint ahogy mondjuk egy olyan ház amiben az SSD is elfér a PI mellett.
Az árakra egy példa (hardverapró): Bővebben: Link (amúgy semmiközöm a hírdetéshez, csak a példa kedvéért linkeltem be) 31eFt, és ehhez nincs táp, nincs SD kártya, nincs ház, és mindössze 2Gb RAM van benne, és alapból nem tudsz rákötni SSD-t. Tehát a végösszeg jóval több lesz. Ugyanakkor pl. a korábban berakott ARK nem került 30eFt-ba sem, belefér az SATA SSD (és egy M2 is belerakható), 2LAN, 2HDMI, és fém házban van, + járt hozzá a tápja is. Szerintem nem kérdés, hogy melyik éri meg jobban (lagalábbis nekem nem kérdés). A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2023
Ami lemaradt, az ARK-ban gyárilag eleve volt egy 128Gb-os SATA SSD-is ebben az árban, (ezt nagyobbra cseréltem).
Ár összehasonlításra még egy példa. Vettem (igaz használtan) egy apró PC-t a TV mellé (médialejátszó funkciókra, youtube-hoz, stb..) 17,5 x 17,5 x 3cm tehát nagyobb valamivel mint egy PI, de azért még elég kicsi. 43eFt-ba került (mindenestül házzal, táppal), tehát árban összemérhető egy PI-vel. Viszont 16Gb RAM, és i7-4785T proci van benne, ami azért nem egy PI kategória (energiafogyasztásban többet eszik, de azért ha nincs agyon terhelve, akkor az sem vészes).
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |