Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Azzal egyetértek, hogy egy SATA konnektor nagyon kellene a Pi-ra, bár azért az SD kártyával is lehet spórolni (a logolás kikapcsolható, stb.), de igen, halt már meg nálam is. De azt se vonom kétségbe, hogy a mini PC jobb alternatíva lehet, felhasználásfüggő.
Az árak pedig az ellátási problémák és a parádés forintárfolyam miatt ilyen magasak sajnos, de ez nem csak a Pi-t érinti sajnos.
Nem mindbe. Bizonyos processzorokban a fizikai magokat virtuális magokra osztják így egy mag két virtuális mag feladatát látja el. Ezt Hyper-threadingnek hívják. Bizonyos oprendszerek ezt kezelik, amik nincsenek erre felkészítve, ők 2x annyi fizikai magot látnak a processzorban. Az fontos, hogy minden másból valóban annyi van, csak a végrehajtó egységből van kevesebb, mint a virtuális magokból.
Azon gondolkozom, hogy mi a fenére kereshettem rá, hogy újabban ilyen célzott hirdetéseket kapok?
Kérem vissza a fürdőruhás lányokat.
Szerintem a macs lógott a neten éjszaka.
Klassz hentesáru Odaengedted az asszonyt valami bevásárlóoldalra?
Ugye-ugye, milyen rossz, amikor a csajok helyett mindenféle "marhaság", hús, forrasztóállomás, szerszámok, meg egyéb ilyen vackok jelennek meg?!
Ha szerszámot akarok nézegetni, akkor körübefordulok. Bikinis leányok az étkezési listán kivívott helyemet veszélyeztetik.
Ha szerszámot nézegetnék, elég egy pillantás a bankszámlakivonatra... Idézet: „Bikinis leányok az étkezési listán kivívott helyemet veszélyeztetik.” Ez alatt a táplálékláncban jelenleg elfoglalt pozíciódat érted, vagy pedig az asszony által generált vacsorára a meghívottak listájáról való törlés lehetősége tölt el aggodalommal?
Valamelyik politikus oldalán járhattál.
Okosnet, küldi a kalóriát ami kell a lányokhoz.
Politika nélkül nem lehetne ezen egyszerűen csak kacarászni, vagy figyelmen kívül hagyni és továbbgörgetni? Minek ebbe is belepaszíroznod a politikát?
Igazándiból HE fórum miatt szivárgott ki az információ, és mint utólagos elemzések kiderítették, nevesíteni is tudom, hogy ki miatt kapok mostantól ilyen hirdetéseket.
Szó volt róla, hogy Gery78 és Granpa eljönnek karácsony környékén/után valamikor ebédelni. Erre malacsültet gondoltam, csak azon problémáztam, hogy hol kapok malacot. Gery78 mondta, hogy a szomszédjukban van egy jó bolt a tesója szerint, ott mindent lehet kapni, még kenguru farkat is. Mivel nem tudta megmondani, hogy pontosan hol van/csak kamionnal érkezőket szolgálnak-e ki/meg lehet-e állni a bolt előtt-van-e malac készleten, ezért rákerestem. Na azóta ekkora barátom a Matusz-vad kft.
Láthatóan a hentes maffia piszkos keze tette be a lábát. Mindig kicsiben kezdik, először csak az étvágyad szolgálják ki, függővé tesznek, végül kénytelen leszel magad is népsuerűsíteni, majd konkrétan árulni is a ciccot. Az életeddel játszol/játszanak a nagy üzletükért.
A legdurvább az ételmaffia: aki elkezd enni nem tudja abbahagyni! Ideig óráig még talán, de garantált a visszaesés! Örökös függőség, a legnagyobb biznisz!
Részt vettem szó suerint a hentesmaffiában, tudom miről beszélek. Nemvsak vittem a kiskereskedőig, hanem személyesen kereskednem is kellett vele. Borzasztó ez...
De a lényeg, amit mondtál, teljesen csapdába ejtenek ezek. És még gondold el: az életmaffia! Megszülnek -nem kérdezik, akarod-e. Élned kell, emberi közösségben, nincs kiút, hiszen még a remete is (tudod, a hamutfejreszóró) részt vesz az emberi életben, csak kicsit távolabb a többiektől. Hiába vetnél véget az egésznek hamarabb, valójában akkor is életed végéig éltél. Nincs menekvés előlük. Az életmaffia változatosan zsákmámyol, ha úgy tennél, hogy ne légy a hasznára, akkor a másik üzletágának a hasznára leszel. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2023
De, minden prociban fizikai magok vannak. Az megint más kérdés, hogy bizonyos procikban bizonyos egységek duplázva vannak, és sw támogatással több magnak látszanak, ami a teljesítményben is jól tud jönni (pl. spekultív végrehajtás, cache miss). Ezt hívja az intel HT-nek, ez az ő jogvédett elnevezésük erre asszem. Először amúgy valami Netburst architektúrás Xeon prociban jelent meg intel prociban, aztán a Core arch. elején eltűnt, aztán megint visszajött. De a lényeg, hogy ez bios-ban kikapcsolható, mert van olyan workload, ahol nem növeli, hanem csökkenti a teljesítményt. Ezt az offot én részemről itt lezártam.
Ja, azt hiszem félreértettél. Egyrészt ugyanarról beszélünk. Másrészt nem azt akartam mondani, hogy nincsenek benne fizikai magok, hanem azt, hogy vannak benne virtuális magok is, míg abban még csak fizikai magok voltak nem is kevés, több mint egy utána következő generáció fizikai + virtuális magja összesen.
S még itt is.
Mesterséges intelligencia.
Sziasztok!
Hungarocellt mivel érdemes ragasztani farostlemezre? Olyan ragasztóra gondolok, ami nem eszi meg.
Én Osb lapra stukkó ragasztóval ragasztottam Bővebben: Link
Purhab ragasztó
Csakis faragasztóval! Lassan fog száradni mivel a nikecell nem szívja magába a nedvességet, de utána örökös, levésni sem lehet. Én ezzel ragasztom fához és OSB-hez is már vagy 20 éve, kint van melegben fagyban esőben és bírja.
Köszi!
A purhabra gondoltam én is, de attól tartok hogy utólag tágul és hepehupás lesz. A stukkó ragasztó lesz talán a legjobb. Nálam nem osb van, ez valami 50+ éves farostlemez. Arra is fog a faragasztó szerű anyag? A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2023
Aki meg elég erős ahhoz, hogy abbahagyja, annál az elvonási tünet a lassú éhhalál.
Ki van ez találva. Talán a prána evők túlélhetik, de az még nem bizonyított.
A farost lemez erősen kockázatos, pláne ha régi. Ráragasztod a felületére de az anyag rétegesen szétmállhat, így egy vékony réteget magával visz a ragasztó.
Mindig is tudtam, hogy Elvis nem halt meg
|
Bejelentkezés
Hirdetés |