Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autóelektronika
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Nem vicc. A gépjármű elő van rá készítve, s az OBD rendszerbe szól bele az elektronika, amit felraksz. Nem a vasdarab, hanem az a plusz kábelköteg, ami még kell hozzá, hogy működjön.
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy 98-as Passat B5 hibakódjait esetleg bizonyos élő adatait milyen eszközzel lehetne kiolvasni? Van egy olcsó usb-s ELM327-es eszközöm, azzal juthatok bármire is? Előre is köszi.
Szia! VAG grouphoz inkább VCDS lenne jobb, de én próbáltam az ELM327 bluetoothos verzióját és ilyenolyan helyekről le lehet tölteni a teljes verzióját az EOBD facile programnak androidra ami tud valamennyi élő adatot.
Simán megfelelt így a műszakin. Magyarán csak helyreállítottuk a Jaeger dobozzal felszerelt rendszert, kivettük a kókányolásokat, átkötéseket, megszüntettük a kontakt hibákat és kész.
Sziasztok!
Sziasztok! Szakértő segitségetek kérnénk!!! Citroen C5 2.0Hdi 2003. Kormánykapcsolót kell majd cserélnünk.., COM 2000 tipusút!!!Egy új .,vagy használt .,de teljesen megegyező felszereltségű C5 -ről származó COM2000-s kormánykapcsoló kicserélése csak egy sima fizikai kapcsolócsere? Vagy mire kell felkészülnünk pl egy vadi új kapcsoló cserénél? Az autó a elindulása a kicserélés után egyáltalán garantált? Kell valamit utólag kodolgatni stb??? Eløre is kõszönúnk minden hozzászólást! Üdv C.
Sziasztok
C corsa benzines. Kb évente 1x eljátssza: nem érzékel vízhőfokot, ilyenkor megy a hűtőventi ész nélkül (gondolom vészüzem) ill. nem megy a klíma. Hibakód nincs. Vízhőfokmérő gomba volt cserélve. Találkozott már valaki ilyen hibával?
Sziasztok!
Olvasva sok hozzászólást a Fórumban, azt látom hogy itt tényleg vannak hozzáértők, nem csak kóklerek mint egy néhány szervízben. Van egy HYUNDAI ix20 típusú digitális klímával felszerelt autóm, amiben hol megy, hol nem megy a klíma, illetve mindig megy, DE vagy max hideg, vagy max meleg van, mindegy mennyire állítom a hőfokot. Ha működik, akkor ciripelő/morzézó hangot ad. Ez a hang gyújtás állapotban is olyankor hallható, de a jármű fogyasztása is változik amikor " önkényesen" állítja magát, mintha klímával kozlekednék ( de kikapcsolt állapotú a klíma). Ilyenkor mi van??
Klímát bekapcsolhatja pl. a részecskeszûrô regenerálásakor a motorvezérlô, titokban (mûszaki okai vannak, és nyilván akkor ha a kocsiban van részecskeszûrô amit regenerálni kell). Ha elviszed egy klimáshoz, az nyilván tudná a pontos okot vizsgálni (nem klíma töltôkre gondolok, hanem klima szervizre.
Dodge Grand Caravan 2014 fényszóró magasság állító kapcsoló és a fényszóró állító motorok elektromos vezetékezéséről kellene némi infó. Közvetlenül, vagy egy központi modulon keresztül működnek? köszönöm.
Sziasztok,
Focus 1 megállt az üzemanyag szivattyú amit a tankban helyeztek el. A tankot levéve az alábbi kép fogadott, szétégett a motor csatlakozója és a vezeték a benzinben. Magneti-Marelli A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2023
Lacettiben volt nekünk is ilyen - öröm volt látni mindezt a gázolajtankban...
!!
Sziasztok! Szeretném a segítségetek kérni! Az alany 2001 1.9pdtdi ARL Toledo és lett egy időközönként visszatérő hibakódom. 01542 - Yaw Rate Sensor (G202) A hiba jelenség az, hogy indításkor minden oké, megyek az autóval változó távolságot, van amikor 10 métert, van amikor 40 kilométert, van amikor hetekig nem jön elő a hiba, de akkor a jobb első kerék mintha fékezne, olyan mint amikor télen kicsúszna a kerék és visszarugdosná a fékpedált, majd gondolom kikapcsolja a menetstabilizátort, és utána csak világít a sárga háromszög. Előfordul, hogy csak menet közben kidobja a hibát világít a sárga háromszög és az út teljesen egyenes, se egy kanyar se semmi… Az Autót leállítom, újraindítom és minden ismét működik… Nem állandó a hiba, de szeretném ha ezt a hibát 100%osan megoldani. Az akkumulátor tetején a 3db 30ah bizti és a 9-es ABS biztosíték cserélve, ugyanilyen kóddal rendelkező G202es szenzort még nem sikerült találnom. Kábel elszakadást vagy törést nem igazán vettem észre, de minden ötletet tanácsot szívesen fogadok! Előre is köszönöm a segítségetek!
Tippelek: az ABS kocka dugattyúi lehet szorulnak. Volt rendszeresen cserélve a fékfolyadék? Korrózió csinál ilyeneket, olvastam néhány éve, hogy tipikus hibajelenség (hasonló vagy fiatalabb mint amit említesz) Swift/Ignis fékpedál beesése vagy felkeményedése emiatt.
szerk: De valóban inkább szenzorhibának tûnik, mint mechanikusnak. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2023
Szia!
A nálam töltött 6 évbe volt cserélve, de hogy előtte mi történhetett
Szia!
Ki kellene olvasni, ha ez a hiba hátha az oldalt, kereket is dobja. Ha nem átnézni a kerekeket, rendes e a kontakt az ABSnél. Aztán tovább...
Igen, előírás, két évente illik cserélni, mert nagyon higroszkópos, és meg szívja magát vízzel.
Anno az Alfámban beálltak a légtelenítő csavarok, azóta minden autómban megmozdítom őket évente.
Szia!
Géppel - Vcds-el kiolvasva. Más hiba, kerék megjelölés nincs. ABS kocka kis csatlakozása rendben illetve a “tárcsa” se rozsdás vagy hiányos. Nem tudom direktben reprodukálni a hibát, szerelőm is mondta hogy használjam és figyeljem hogy mikor jön elő. Fórumon írjàk hogy hűvösebb vagy nagyon magas környezeti hőmérsékleten dobálta valakinek a hibát. A kormány szög nem igazán befolyásolt semmit. Valahol az 2002 golfnàl valami ülés alatti csatlakozó huzogatását írják de akkor miért a kereket fékezi. Valami javítási opció vagy valamelyik csatlakozó korrózió is probléma lehet.
Marad amit szerelőd mondott. A Volvómban volt ilyen idióta hiba. Lehúztam a gyári rádiót, és bal oldali légzsák hibát dobott.
![]() ![]()
Sziasztok!
Nem biztos, hogy elektromos hiba, de hátha van valakinek ötlete, ill tapasztalt hasonlót... Egy kollégám OPEL ASTRA H 1,6-os, 115 LE-s, benzines autója remeg, amelyet alapjáraton érzékel a kormányon és a váltón. Cseréltek már gumialkatrészeket, vízszivattyút, gyertyát, de még nem találta a szerelő a hibát! Csatolom a forgalmit és a legfrissebb hibakódolvasást, várom a segítő ötleteket, melyeket előre is köszönök a nevében!
Gondolom miután ennyire részletesen leírta a gép a vezérműtengely kéne beállítani mivel az nincs a megfelelő tartományban, ok nélkül nem igen küld ilyen üzenetet az ecu!
Esetleg az a mágnes amit a leírás megemlít elgyengülhetett , nem vagyok autószerelő fogalmam nincs cserélhető-e vagy sem de egy autószerelőnek illene ezt tudnia! A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2023
OK, köszi, megnézik elvileg (ezt még most sikerült kiolvasni, nem tudom előtte nem volt vagy nem olvasták ki
![]() Köszi a segítő szándékot!
Idézet: „Cseréltek már gumialkatrészeket, vízszivattyút, gyertyát, de még nem találta a szerelő a hibát” Nekem is kellene egy ilyen szerelő!! ![]() Mikor cserélt a drága mester vezérműszíjat?
Nem tudom, rákérdezek a kollégámtól.
szerk.: Megkérdeztem, kb. 1 éve. Köszi a tippet! A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2023
Azért írtam, mert lehet hogy "elrakta" 1 foggal a vezérlést!
Ha kb. azóta van ez a gond akkor jó irány lehet ez.
Szerintem akkor rögtön észrevette volna, ha ez okozta, de rákérdezek...
Két fogat tutti észreveszel, Nekem a jogsim bánta, egyet nem biztos. Check it!
Idézet: „Két fogat tutti észreveszel, Nekem a jogsim bánta,” Ezt hogy érted?? Eg fog elrakással simán elmegy egy átlag motor!! Olyannyira, hogy lehet fel sem tűnik!
Úgy hogy két foggal már brutál teljesítmény csökkenés van, nem gyorsul az autó, csak aha a motort sikerül feltornázni magasabb fordulatra.(Tapasztalat.
) Ennyinél meg minimális. Ha több foggal rakja el akkor, de némelyik motor már ennyinél is bever a szelep a dugattyú tetejébe. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2023
Üdv Mindenkinek. Opel meriva a csomagtér zárral bajlódok. Csatlakozókat szét szedtem, sprayeztem egy darabig működőt utána megint meg adta magát. Hol működöt hol meg nem. Most már egyáltalán nem működik. A kis működtető motort szétszedtem működik, ha berakom az áram körbe csak a motort akkor működik de ha összerakom akkor a mechanikát már nem működik, nincs ereje. Kontakt
vagy relé hiba? Lehetséges a vezérlő elektronika hibája? Hol található a központi zár vezérlője? Nemrég vettük még ismerkedünk egymással. A segítséget előre is köszönöm.
Nem szorul a mechanika?
Kéne mérni feszültségeket, áramfelvételt is ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |