Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sajnos nincs, de.. írok privátot ezzel kapcsolatban!
commodore 1802 monitorral van nekem is gondom. nincs piros szín, minden más tökéletesen működik. van ötletetek hol keressem a hibát, mit nézzek meg?
RGB végfokozat. Elméletileg a képcső nyakán található panelen a tranzisztorok közül az R fokozaté, vagy a képcsőben elfáradt a piros katód, de ez letesztelhető, az R katód testre zárásával miután a tranzisztor el lett távolítva. Ha a piros katód jó, akkor full piros lesz a képernyő. A végtranzisztort ne ellenállásmérővel mérd, hanem bétára is, mert sok esetben az erősítése lecsökken 1-re de ettől jónak mutatkozik ellenállásmérővel. Ha minden eddigi jó, akkor lehet előrébb menni a vezérlő IC-hez...
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2023
A bekarikázott tranzisztort nézd meg.
Sziasztok,
Van egy régi Hyundai CRT tv-m ami azt a hibát produkálta egy pár napja, hogy bekapcsoláskor sárgás volt a kép pár percig. Most pedig hiányzik a kép alsó fele és a felső fele ugrál a képnek. Mi lehet a gond?
Szia!
A forrasztásokat nézd át, mert ez a márka (Hyundai) is már a gyenge minőségű ólommentes forrasztásairól híres.
Szia,
Átnéztem a forrasztásokat, de nem láttam egyiket sem problémásnak. Mindenesetre a pici panelon ami a képcsőre csatlakozik átforrasztottam mindent, de sajnos nem segített. Lehet, hogy majd neki ugrok az alaplapon lévőknek is valamikor, hátha. Milyen egyéb hiba lehet még? Esetleg ez a lemágnesező PTK nem lehet a ludas vagy köze sem lehet hozzá? A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2023
A lemágnesezőnek nincs köze hozzá. A függ eltérítő fokozat és az IC-je áramkörében keresgélj...
A képcső végén lévő panelnek nincs sok köze a jelenséghez, inkább az eltérítőtekercshez tartozó áramköri részeknél keresgélj és arrafelé forrasz át mindent.
A lemágnesezőnek eleve már köze se lehet a jelenséghez, mert az a képcső eleje körül futó vastag tekercs, ami csak a tévé bekapcsolásakor zizzen meg, hogy megakadályozza a nemkívánatos mágnesességet a képcső fém részeiben.
Átnéztem. Találtam egy púpos kondit az IC-nél. Cseréltem és működik, köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2023
Köszönöm a tippet, valóban ott volt a hiba, sikerült megcsinalni!
Azonban nem, vagy nem csak a piros csatornàval volt probléma hanem szerintem a zöld tranzisztor volt úgy gondolom hogy az időtől és a fluxtol zárlatos. Ezért a képen nem nagyon látszott piros szín hanem minden erős zöld árnyalatú volt. Ujraforrasztottam mindhárom tranzisztort, és izopropillal és egy fogkefével letakarítottam az elektronikát. Szerintme most rendben van
Megpróbáltam szerkeszteni az előző hozzászólásomat de nem engedte, és az előző végéről lemaradt: ezek a monitorok ennyire vibrálnak? Megkopott a szép emlék a gyerekkorból, és így elszokik az ember az LCD-vel ettől, vagy ez lehet még valami hiba, esetleg van idővel ami elmászik és állítani kell?
Bármi egyéb beállítás/karbantartás amit érdemes megcsinálni bárminemű képminőség javítás érdekében?
Biztos jobban vibrálni, mint a mai 270 Hz-es monitorok.
A tápegységben található kondenzátorokat érdemes cserélni. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2023
Néhány olcsó scart és RCA kábelem van, ami szintén vibrálást és zajokat okoz a képtartalomban. Ez is lehet okozója.
Sziasztok alulfotózott Philips lcd tévét hoztak kép nélkül, hang van, megvilágítás működik. T-con panel cseréjét javasoltam azonnal. Sajnos ertefelé nem kaptam így az ebay-hez fordultam. Meg is jött, beszereltem, csatlakozásokat megtisztítottam, de széles zöld sáv van a kép bal oldalán. Az új panel úgy tűnt nem volt még beszerelve korábban, a rögzítőpontok sértetlenek voltak. Bíztam benne hogy ezzel le van tudva a probléma. Szerintetek panel hiba? A képen a régi panel van.
Sziasztok!
A napokban házunkhoz nagyon közel becsapott a villám.A TV-m standby üzemmódban volt egy set- top box-al hdmi-n összekötve,más kábel nem volt a tv-vel összekapcsolva.A set-top box LAN kábellel routerhez csatlakoztatva.A router,box hibátlanul működik viszont a tv sajnos nem reagál semmire.A standby led sem világít.Érdemes vele foglalkozni szerintetek?Hátulját lebontva égésnyom nem látható.Panasonic TX-L32E6E a típus,nem fiatal,de eddig hibátlanul tette a dolgát.
Ha éģésnyom nem látható, az még bizakodásra is adhat okot. Fényképezd le. Vagy keress kipúposodott kondenzátort. Hav a "standby" gyanús, akkor olyan 10-16V körülieket. Elég sokszor mondják "villámcsapott"-nak azt, ami csak a kondenzátor kifáradásából fakad. Csak akkor jött ki.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2023
Sajnos ez tényleg villámcsapás,sivítva nagyon közel ütött.Utána rögtön jött a hiba.
A varisztor nem zárlatos, a bizti ép?
Púpos kondit nem látok,csatikon nem mérhető feszültség.Service manual alapján.
A konnektortól kezdve meddig jut a feszültség? A tápegység részen keress először hibát.
A biztositék jó,varisztort nem mértem.
Az egyenirányító után van egyenáram.Tovább nem méricskéltem,csak a másik végén.Ott kellene lennie 5,16,24v-nak,de sajnos semmi.Az én képességeimet meg foja haladni.Én a statikusságtól tartottam,hogy nem-e az vitte el.
Míg a standby led nem világít, addig nem megy a segédtápegység, és a főtáp sem fog beindulni enélkül. Az ép bizti jó jel.
Már nem él a hivatkozás, mivolt ott ?
Jót kérdezel így ennyi idő után, de valaki hirdetett nem vészes áron teljes backlight szettet.
Sziasztok
kb 1,5 éves chiq l40g7u TV a következő hülyeséget produkálja: Semmiféle hálózati (se wifi, se eternet) nem működik, látja a hálózatot, kapcsolódik is, de jelzi, hogy nincs net. Nem működik a yt. és egyéb play áruház. Viszont működik a netflix....( ez mg hogy lehet????????) Firmware uptadera , a szokásos , nem talál semmit. Bővebben: Link innen letöltöttem a szériaszámra hivatkozva a firmwareját *.pkg (ez már önmagába meglepett, hogy nem tagadta le, hogy van ilyen szériaszámú termékük) Usb-re rátolva hiba nélkül lefutott az FW frissítés. Gyakorlatilag semmivel nem lett jobb, sőt régebbi fw-re cserélte le V1.00028 (2021 május) V1.00025 (2020 december) Na, itt durrant le az ékszíj az agyamról. Kérdés, ezzel most mit lehet kezdeni, kuka? Sajnálnám kidobni, mert usbről normálisan bejátsza a filmeket és szép a képe.
megoldódott, újra kellett indítani, mostmár jó a YT és egyéb netes dolog, a tv menüből a firmware updtae-ba belekezd, de leáll, nem jön neki össze.
Régebbi fw-vel, de legalább javult a helyzet.
Lehet, hogy a szolgáltatónál volt valami probléma. Tegnapelőtt a Digi TV adás állt le 7:00-kor. Wi-Fi-ről működött, de TV adás nem volt az optikán. Azt hittem, vége a Diginek, hogy pont 7:00-kor állították le. Estére jó lett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |