Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   199 / 216
(#) marti57 válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 23, 2023 /

Jó, lehet, hogy igazatok van.. De segítsetek megérteni, hogy a bejelentkező képernyőn miért nincs csíkozás ?! És egyáltalán miért van kép, ha tápot sem kap az lcd panel ?!
(#) antiktelefon válasza marti57 hozzászólására (») Jún 23, 2023 /

Rakj fel tesztábrával vagy egyszínű hátterekkel, a többi nem érdekes. Tápot miért ne kapna az lcd panel amúgy?
(#) szs válasza marti57 hozzászólására (») Jún 23, 2023 /

Ez bizony eltörött szerelgetés közben. Előfordul ez, nekem rögtön sikerült eltörnöm a legelsőt, amihez hozzányúltam.
Ezzel már nem lehet mit tenni, a következő biztosan jobban sikerül. Sajnálom, hogy így jártál, de ezzel mit sem érsz

Ui:
Idézet:
„bejelentkező képernyőn miért nincs csíkozás ?!”

Valószínűleg arra gondolsz, amikor a képernyő közepén megjelenik a logo. No, hát ezek a repedések a széleken vannak, azért nem látszik akkor még.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2023
(#) marti57 válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 23, 2023 /

Mert nem megy rá áram..Az első bejegyzésben írtam, lehúzott csatival van hibátlan bejelentkező képernyő. Ez csupán érdekes számomra.. Az lcd panelen van egy beégetett ábra ? És ahhoz táp sem kell, hogy a pixeleket kezelje ?!
Egyébként valóban kuka, közben újból szétszedtem, és látom, hogy a panel szélén az összepattintásnál megroncsoltam az üveget. Ami egyébként pár tized mm vastag, tehát nagyon sérülékeny ennél a panelnél.
Tehát nagyon vigyázzatok ! Pontosan !! a helyére kell illeszteni a panelt, és a külső keretet óvatosan rápattintani !!
És tapadókorong !!
(#) marti57 válasza szs hozzászólására (») Jún 23, 2023 /

Ok, nekem is az első volt..Tanultam, a következőnél jobban vigyázok majd
(#) pipi válasza marti57 hozzászólására (») Jún 23, 2023 /

A másik meghibásodás szereléskor, hogy az üvegre menő fóliakábel sérül, elválik, bárhogy vigyáztam, az egyik javított monitor emiatt csíkos lett...
(#) robis01 válasza deebo hozzászólására (») Jún 24, 2023 /

Erre a rém egyszerű megoldásra nem gondoltam. De köszönöm az ötletet.
(#) tomszojer válasza kadarist hozzászólására (») Jún 25, 2023 /

Szia!
Igazad volt! Egyik LED csíkon 1, a másikon 2 LED ki van égve. A harmadik csík jó.
Köszi.
(#) tomszojer válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 25, 2023 /

Szia!
Köszi hogy utánanéztél.
Szerelés közben, mikor kiemeltem az LCD-t, az egyik szalagkábel elvált a vezérlő panelről.
Megpróbálom visszagyógyítani valahogy. Mivelhogy a siker nem garantált, így nem akarok beruházni egy komplett háttérvilágításra, mert lehet hogy nem is lesz jó az LCD.
Az az ötletem támadt, hogy kicserélem a 3 db. hibás LED-et.
Erre gondoltam:Bővebben: Link
(#) antiktelefon válasza tomszojer hozzászólására (») Jún 26, 2023 /

Mi vált el, arról kéne kép, de esélyes kuka ez. Ledet egyesével hűtőlapon nem fogsz kicserélni, akkor inkább nyákostul kell vágni, de időpazarlás az egész, ha lcd kuka, ha meg nem akkor meg kell venni, mert holnap döglik a következő és szedheted szét megint.
(#) tomszojer válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 28, 2023 /

Ez a fólia vált el.
Youtube-on láttam hogy vissza lehet "vasalni".
Lomizott TV, úgyhogy kísérletezni jó.
Egy speciális eljárással már cseréltem ledet háttérvilágításon és az jó lett.
(#) antiktelefon válasza tomszojer hozzászólására (») Jún 29, 2023 /

Nem lehetetlen, de nagyon meglepne, ha te ezt visszaraknád. meg az sem látszik cofon sérült-e vezetősáv. Speciális led csere az leginkább a teljesen elölről hátulról szêtégetés vagy a nyakra ragasztott nyák szokott lenni, szakszerűen nem gazdaságos cserélni, nyákot leoldva, megpucolva, hot platen cserélve, lencse ragasztva és új ragasztóval vissza. Csak beszerezhetetlen ledeknél érdemes és ott mindet, ami brutál nagy munka.
(#) jdani hozzászólása Júl 5, 2023 /

Üdv. Szerintetek kijelző hiba, és javíthatatlan, vagy t-con, illetve egyéb javítható hiba lenne?
(#) antiktelefon válasza jdani hozzászólására (») Júl 5, 2023 /

Videót youtubera érdemes rakni, ingyenes, nem kell letölteni és hosszú is lehet...
Ezekben emlékeim szerint nincs külön tcon, egy táp van meg egy main és az megy integrált tconra.
Mozgass át minden csatlakozót elsőre, meg megmérném a hibaminta valahányad része-e a kijelző magasságának, az erősen lcd hibára utalhat.
(#) vwpolo hozzászólása Júl 5, 2023 /

Sziasztok!

Van egy LG 32Lb570v típusú LCD tévénk. Egyszer csak üzem közben elment a kép jobbról balra elsötétült. Utánna kikapcsoltuk, vissza lehet kapcsolni, viszont nincs kép. Ledek működnek, bekapcsolva kifényesednek, utánna visszaveszi a fényerőt, de kép nincs.
Alaplap lett cserélve, de ugyanaz az helyzet. Ledek 2-esével próba árammal le lettek próbálva, világít mindegyik.
Tudna nekem valaki segíteni.
Előre is köszönöm.
(#) antiktelefon válasza vwpolo hozzászólására (») Júl 5, 2023 /

Ha az integrát tcon 2 félből állna esetleg, azt próbálhatod széthúzni, de ha biztos megfelelő másik lappal próbáltad ez lcd vagy integrált tconon valami lesz. Meg kéne mérni a feszek megvannak-e, de ha nincs tcon feliratozva, akkor nem túl könnyű.
(#) vwpolo válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 5, 2023 /

Erre gondolsz? Az alaplap tök egyforma minden szám rajta. EBT62985403, EAX65610904 (1.0)
(#) antiktelefon válasza vwpolo hozzászólására (») Júl 5, 2023 /

Ok, akkor ezen valóban van tcon még. Próbáld csak külön egyiket rádugni az lcdre a csatik közül, hátha.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2023
(#) vwpolo válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 6, 2023 /

Szia!

Lehúztam az egyiket, semmi, lehúztam a másikat, semmi.
Viszont, van a háztartásban egy 32lb580v jól működő tv, szétszedtem, ugyanaz a tcon van benne, kicseréltem, s láss csodát működik.
Alliexpress-ről be is rendeltem 2-őt, hátha a másik tv-ben is hamarosan elromlik.

Köszönöm a tanácsot, és a segítséget.

Üdv Gábor
(#) antiktelefon válasza vwpolo hozzászólására (») Júl 6, 2023 /

Na az is valami azért. Mondjuk mielőtt kettőt vettél, megnézhetted volna mi ment ki rajta, elsőre még írtam a tconon ellenőrizd a feszültségeket és a kép alapján feliratok is vannak rajta. Túl sok mindne nincs rajta, ha tényleg a tcon a hiba oka, lehet csak egy kondi zárlat.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2023
(#) nemthomm hozzászólása Júl 7, 2023 /

Üdv, egy philips lcd monitorrol lenne szó, a hiba a következő, előző állapotába a kép függőleges fele fehér a másik fele függőleges csíkos volt, kiszedtem a t-con panelt a típusszám miatt, visszaraktam, most van kép csak vízszintesen a 2/3-a alatt kb másodpercenként rezeg. Valakinek van ötlete mi lehet a probléma?
Linkelek egy videót a hibáról. Video
A válaszokat köszönöm
(#) Skori hozzászólása Júl 13, 2023 /

Egy barátom tv-je a képen látható csíkozást produkálja: Bővebben: KÉP
LCD hiba, vagy okozhatja más is? Érdemes javítani, vagy gazdasági totálkár?
Típus: LG NANO866NA
(#) kosaro hozzászólása Júl 23, 2023 /

Üdv!
Adott egy Samsung UE32C4000PW lcd TV.
Ha 1-2 órára kihúzom a konnektroból, akkor bekapcsolható, rendben működik de ha kikapcsolom standbyba, akkor utána nem kapcsol be. A standby led eltűnik, a háttérvilágítás nem kapcsol be, ki se lehet kapcsolni csak kihúzni.
Úgy indult, hogy magától ki-be kapcsolgatott.

Kondikat a tápon megnéztem, 1db-ot találtam ami gyanúba keveredett, holnap cserélem.
Valakinek ötlete esetleg?
(#) szs válasza kosaro hozzászólására (») Júl 23, 2023 /

A gyanús kondenzátort cseréld ki. Aztán még talalhatsz másikat(masikokat) is. (Én) valószínűnek tartom, hogy csak ennyi a baj.

Ha találsz a tápról rajzot, és felteszed, akkor talán meg tudják mutatni, mit gyanúsíts.
(#) kosaro válasza szs hozzászólására (») Júl 23, 2023 /

Az a baj, hogy nemnagyon találtam róla rajzot.
A táp típusa PD32AF0E_ZDY
BN44-00349B.
Csak rajzrészletet találtam róla.
(#) scooby_ hozzászólása Júl 23, 2023 /

Sziasztok!

Van nekünk egy gagyi 82cm-es TELEFUNKEN LCD itthon ami azt csinálja, hogy egy bizonyos idő után elmegy a hangja. ki - és bekapcsolás után ismét van hang pár percig, aztán újra elmegy. Azt tudom, hogy a végfokot már cserélték benne egyszer ami egy TPA3113D2-es. Én arra tippelek, hogy túlmelegszik, és a Fault lába lehúzza a SD lábat (mérni nem mértem). Mikor a hang elmegy, a fejhallgató kimeneten ilyenkor még van hang, tehát külső erősítővel tudjuk használni, csak jó lenne tudni, hogy ezt miért produkálja és mit lehet ez ellen tenni? Több videóban is láttam, hogy az erősítőt cserélgetik ki, és meglepő módon a panel is hasonlít arra (pedig más márka), mint ami a miylenkben van.
(#) kosaro válasza kosaro hozzászólására (») Aug 2, 2023 /

Most odáig jutottam el, hogy ami hibás kondenzátor volt cseréltem, néhány ki-be kapcsolásig jó volt de most újból nem. Végigmérzem a feszültségeket, ami eddig hiányzott az megvolt viszont amire most jutottam:
A háttérvilágítást leakasztva bárhányszor lehet ki-be kapcsolni mintha megjavult volna. A háttérvilágítás 164V-al megy viszont amikor nem indul el a TV akkor ezt a fesz csak 86V+-2V-nak mérem..
Azt még nem néztem, hogy vajon az el nem indult állapotnál a hátteret leválasztva elindul-e.

Találkozott már valaki ilyennel? A táp vagy a háttérvilágítás lehet a ludas? Kpndikat, diódákat, FET-et, tranzisztort végignéztem. A melegedéshez lehet köze, tartok tőle, hogy a háttérvilágításnál van valami.
Nem akarom széttúrni feleslegesen se a táppanelt, se a kijelzőt.

Előre is köszi az infókat!
(#) robis01 válasza kosaro hozzászólására (») Aug 2, 2023 /

Próbálj meg szerezni hasonló méretű törött, de jó háttér világítású TV-t. Mindig szoktak hirdetni, alkudni meg illik az árból Pl. lásd a képen
Ezáltal könnyebb lenne behatárolni hogy a hibát LED-nél vagy a meghajtónál kell keresni.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2023

hibás tv.png

(#) deebo válasza kosaro hozzászólására (») Aug 3, 2023 /

Itt az a kérdés, hogy valóban nem kapcsol be a készülék, vagy csak a háttérvilágítás nem indul-el. A magától ki-be kapcsolás lehet gombsor, vagy processzor hiba is. Hogy leakasztott háttérvilátgítással megy (bármit is jelentsen ez) már tovább kuszálja a dolgot és ennek így se füle farka. Valamit nem veszel észre.
(#) deebo válasza robis01 hozzászólására (») Aug 3, 2023 / 1

A hasonló méretű TV-vel sokra nem megy, a háttérvilágítást nem lehet csak úgy cserélgetni, pláne, ha másik márkájú Tv-t venne. Enyni erővel vegyem egy másik TV-t és dobja ki az előzőt. Semmi értleme elkezdeni vásárolgatni alkatrészeket, hátha az a gond.
Következő: »»   199 / 216
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem