Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektromos roller
Le de majd csak vasárnap estefelé. A szerviz azt mondta hogy a vezérlő hibásodott meg és a kijelző.
Elvileg ma megjön az új vezérlő + kijelző. A kérdés hogy ezzel a régi vezérlővel + kijelzővel érdemes e foglalkozni, de azért majd csinálok egy képet és felrakom.
Szia!
Itt van a kép mindkét oldaláról. Ez a régi. Végül megjött az új képernyő,+ vezérlő, kicseréltem őket működik. Olyat próbáltam még, hogy új vezérlő csere után a régi Lcd-t de nem megy, tehát Lcd is halott. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2023
A második képen a felső fekete négyzet besüllyedő közepe tömör, ugye?
Mert akkor tekercs és akkor DC-DC van rajta, innentől elvileg kaphat 35-42V-ot is. Ha lyuk van rajta, akkor piezó hangszóró, csippantó.
Lyuk van rajta. (tehát piezó hangszóró)
Az nem írtam még, hogy amikór az új vezérlőt be raktam a régi Lcd volt fent, próbáltam ,nem kapcsolt be, viszont mértem, és 35 V-ot mértem fönt az Lcd-nél. (és ha jól rémlik a zöld szálnál volt a Multi pozitív szála és a többin a Multi negatív szál. Próbálok keresni rajzot ez alapján "sco ble v3.2" hogy hova mennyi Volt mehet de még nem sok sikerrel.
OK, de nem lcd, hanem led. Akkor nem tudom, hol a tekercs, talán a kijelző alatt?
Attól a piezótól egészen balra a panel szélén az a kocka talán.
Üdv. M.
Szia! erre gondolsz? Bekarikáztam . Ha igen akkor este megnézem közelebbről ír e rajta valami adatot. Ha nem akkor
Arra gondoltam ilyen elmosódott képen.
Üdv. M.
Csináltam még képeket. Nem tudom melyiken látszik a legjobban. Nagyítóval nézve mintha belül lenne vékony huzal ,és két oldalt van forrasztva .Pl: 2 kép jobb és baloldalt hosszában a lába.
Ott az a tekercs. Mellette a dióda. Alatta a szűrőkondi, és a 6 lábú táp IC.
Üdv. M
Diódát, kondit le tudom mérni. A kérdés hogy ha mind hibásak amiket írtál, "tekercs, dióda ,szűrőkondi , 6 lábú táp IC " és egyiken sem ír semmit milyenre lehetne kicserélni?
Üdv: Á
Ezeket tudtam kiolvasni. A tekercs, meg az IC passz.
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni! Adott egy Sencor roller, 36V 350W. Elhalálozott a vezérlő, vettem másikat és kiderült, hogy az előző a kijelző panelt is elvitte... Akku, motor, gázkar élnek. Rálehet venni valahogy a vezérlőt, hogy az említett kijelző nélkül is éljen? Nem kell nekem a sebességet lássam meg az akku sem érdekel, nagyjából azért tisztában vagyok a távolságokkal. Megnyomom a gázkart aztán suhanjon! Van rá mód? Köszönöm a választ!
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy noname roller, és olyat produkál max gáznál, hogy E4 hibakód mutat és lelassul. Közben világit a gázkar és fék jel. Hol lehet a hiba ? Csak a max pontnál jelez hibát, de álló helyzetben is. Válaszokat köszönöm.
Az a baj, hogy még meghatározott gyártó/típusnál is csak kb lehet tudni, hogy mit jelent az a hibakód, amit kiír. Hogy mi okozza, ahhoz kell a képzett szerelő.
Az általam jól ismert, és nagyrabecsült "noname" cég biztosan mellékelt a "noname" nevű rollerhez használatit, abban egész biztosan találsz (közelítő) utalást a hibára. (De ha világít a fék jel, akkor a féket nézném meg) A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2023
Sziasztok!
Vettem egy elektromos rollert. Nagyon jó kis gép, jó állapotú akku, stb. Még hidegben is van nyomaték. Azon gondolkodtam, hogyha idővel elhasználódnak a 18650-es cellák, kicserélem őket azonos darabszámú, de nagyobb kapacitású lítium-polimer akkura. Mi a véleményetek erről? Elvileg a polimer akksik kb ugyanolyanok villamos szempontból, mármint ugyanúgy kell tölteni és kisütni. Emellett tartósabbak, jobban bírnak bizonyos dolgokat, és könnyebbek is.
Nagy az önkisülése.
Sziasztok!
Vásároltam egy Okai Neon Lite ES10 rollert. Egyrészt egyébként jelenleg ajánlom a kütyüt, mert tök jó, hozza az alap rollerrel szemben támasztott elvárásokat, másrészt pedig szeretnék megosztani pár infót a belsejéről, amolyan dokumentáció jelleggel, hátha valakinek kell még majd (új FW írás, vagy hasonlók). Szétszedni úgy kell, hogy a taposólemez elején a gumiszőnyeget le kell húzni. (Ragasztott, de utána visszaragad.) Ott van egy téglalap alakú fém, amit ha kicsavarozol, akkor alatta lesz a motorvezérlő, plusz pár kábel. Amire sikerült rájönni az az, hogy az egyik az akku lesz (XT90 azt hiszem, fekete-piros), a másik a töltőcsati (ez is fekete-piros de sokkal vékonyabb), a harmadik a BLDC motorba megy (3 ér, sárga, zöld, kék), illetve van a körben egy - valószínűleg - biztosíték. Megtaláltuk még a motorból jövő hall-szenzorok vezetékeit is. A kormányoszlopban pedig 2 kábel van, ezek is ebből a kis dobozkából közlekednek felfelé. Az egyik csak átmegy ezen az egész részen, a vezérlőhöz köze sincs, a másik viszont a vezérlőből jön, és a kormány tetején lévő kijelzőbe megy bele. Mindkét kábelt meg lehet csapolni a kormányoszlop szétszedésével (ez teljesen garanciakompatibilis, mert szétszedve érkezik a roller). Az egyik 3 eres, a másik 5 eres. Az 5 eres jön a vezérlőből. A csatlakozók típusa a kormányoszlopban "Mini J Signal Connector for scooter", 3 és 5 pines. A 3 eres kábelen van egy GND, egy kb. +4.5V tápnak kinéző DC jel, és egy harmadik jel. Mint kiderült, ez a roller elején található LED csík (24 LED, RGB) meghajtásáért felel, ws281x protokollt használ. Ez a kábel ugyan lemegy a roller taposólemeze alá, de a vezérlőhöz nem csatlakozik, elmegy hátra. Hátul egyelőre nem tudni mi történik vele, de valószínűleg semmi, mert ha széthúzom, akkor csak megszűnik a LED világítás. (A féklámpa pl. megy.) Az ötlet tehát ezzel kapcsolatban: a 3 eres kábel a fejegységből viszi a jelet a LED-ek felé, és a vázba azért megy le, mert létezik az Okai Neon, aminek a taposólemezén is van LED világítás. Itt a Lite verzióban valószínűleg a kábelezés megmaradt, a LED pedig hiányzik. Az 5 eres kábelen pedig a következők vannak: Van egy engedélyező jel, amit a vezérlő felhúz tápra (4.5-5V ez is), és bekapcsoláskor a fejegység lehúzza GND-re. Van egy GND-táp páros (40V, akkufesz). És van egy UART RX - TX páros. Ezeket az alábbi paraméterekkel sikerült dekódolni: 66.67 kbaud, 9 databit, paritás nincs, 1 stopbit Egyáltalán nem biztos, hogy ezek az értékek korrektek, de így valamennyit sikerült kihámozni a vezérlő és a fejegység közti kommunikációból... A vezérlő és a fejegység is küld sok-sok rövid keretet, illetve időnként egy-egy hosszút. Korrelációt a vezérlő által küldött bájtokban a sebességben találtunk, de ez egyelőre nem egyértelmű. Ami egyértelmű az az, hogy a fejegység leküldi a vezérlőnek a beállított menetmódot, a gázkar és a fékkar állását. Erről csatoltam egy szkóp felvételt. Itt egyértelműen beazonosíthatóak a bájtok. Ez a rövid keret, a hosszú értelmezéséről egyelőre fogalmunk sincs... Remélem segített valakinek ez a pár infó Az első két képen a kormányoszlopban található csatlakozók láthatóak. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2023
És természetesen a szkópos kép a fejegység -> vezérlő UART-keretről pont nem fért már bele az előző hozzászólásba, szóval ezt külön.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2023
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy okai elektromos roller ami ezt a hibakódot írja nem tudom mit kell csinálni vele. Esetleg valaki ?
Szia!
Kicsit pontosabban? Mi a típusa? S mi a hibakód, mert csak egy lakatot látok rajta... Minden esetre fél perc gugli ezt hozta ki: Idézet: „23. Error Messages on LCD Screen Description: Error messages or abnormal symbols are displayed on the LCD screen of your OKAI Neon II ES20. Cause: This issue can occur due to software glitches, electrical malfunctions, or incorrect settings. Troubleshooting: 1. Restart the scooter: Power off your OKAI Neon II ES20 and then turn it back on. Check if the error messages disappear after the restart. 2. Reset to default settings: Access the scooter’s settings menu and reset the settings to their default values. This can resolve any software-related issues. 3. Contact customer support: If the error messages persist, contact OKAI customer support or an authorized service center for further assistance.”
Szia,
Itt nem látható semmilyen hiba, az Okai-os kártyával fel tudod oldani a rollert.
Sziasztok!
A xiaomi rollerek tápjában van az áramkorlát, vagy a rolleren belül? Arra gondoltam, hogy egy másik táppal, ami áramgenerátorosan is képes működni, készítek egy gyorstöltőt, ami kb. 100-130 W teljesítményt be tud vinni. Tönkretenné? Abból indulok ki, hogy lassításkor simán visszatáplál 200 W-ot az akkuba.
Sziasztok
Hozzá jutottam a képen is szereplő rollerhez, amihez sajna tőltőt nem kaptam. Elvileg 24Volt-os a rendszer. Volna itthon 24volt 2Ah-es tőltöm, vagy 5Ah-es. Kérdésem ezzel kapcsolatos, ezek a tőltők jók lehetnek hozzá?
Az "Ah"(amperóra) nem akkutöltő paramétere... Keresd ki a neten a rollerhez való eredeti töltőt/ paramétereit.
Bocsi én írtam rosszul.
24V 2A-es tőltőm van, illetve még egyvan de az 24V 5A-es. Neten nem találtam tőltőt hozzá, illetve nem tudtam kideríteni pontosan milyen a gyári tőltője.
Szerintem számold meg hány cella van benne sorban, valószínű kettesével párhuzamosan, Annak megfelelő töltőt kell keresni...
Az a kerek 24V nekem sehogy sem jön ki li-ion cellával számolva... Lehet csak a tipusszáma 24V, nem a feszültsége...
Na persze előbb az Eycos roller típusát kéne tudnod (nincs rajta azonosító típusszám?)...
A 24V-os akkuhoz persze nem elég a 24V a töltéshez... Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2024
Üdv.
Először is mindenkinek köszönöm akik válaszoltak! 14 cella és igen kettesével van párhúzamosan kötve. A vezérlőn is 24V van feltüntettve. Azon kivü Eykos nincs semmi.
Akkor 29,4V-os feszkorlátos és (szerintem kb 2Ajavasolt, de nagyobb is szabad...) áramkorlátos táp illik hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |