Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   138 / 3592
(#) tiggersoft hozzászólása Júl 29, 2008 /

Már megint egy q... bomba ,kiürités meg minden.
Bár ahoz képest,hogy kilenc órakor kezdték itt még híre sincs a kiüritöknek...
(#) Slope válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 29, 2008 /

Ok bocs, csak nem reagáltad le. Nekem is üreset jelzett, de én azért nem fizetek 3 ezret, hogy teli tankot mutasson. A lényeg, hogy nyomtasson és ne tiltson le.
Egyébként nem tudom, hogy a Lexmark-al most elégedettnek kéne-e lennem. Egyfelől a Xerox után ez sokkal tovább bírja. Másfelől a választásom azért rá esett, mert "longlife" photoconductor van benne, és nem kell a tonerral együtt kidobni (a környezetvédelem szellemében). Ehhez képest a hosszú életről annyit, hogy már 3200 oldal után határozottan gyengült a fényhenger minősége, pedig 15e oldalra van. Sima papíron, és műnyomón kívül másra nem nyomtattam, de mégis vannak kisebb sérülések rajta.
A photoconductor házán lévő portartó rekesz is kicsire van méretezve (ide megy a felesleg), elég hamar megtelt.
Szóval nekem már annyit emlegették a HP-t, hogy a következő mostmár tényleg az lesz. Bár ebben a pocsékoló világban én már nem hiszek semmiben.

Azért ha rendeltél port és betöltötted, megtennéd, hogy nyomtatsz egy kicsit vastagabb lapra? Érdekelne, hogy neked rásüti-e rendesen. Én a porra gyanakszom, de nem zárom ki a teflonhenger sérülését sem :no:
Köszi!
(#) Slope válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 29, 2008 /

Ezt próbáld ki: Szilikon

250°C-ig hőálló (rövid ideig 300°C), ellenáll az olajoknak és más vegyi hatásoknak.
(#) Frankye válasza tiggersoft hozzászólására (») Júl 29, 2008 /

Ezzel a nyomoronc bombával én is megszívtam, de nagyon. A körúttól begyalogoltam a "CsipKed"-ig, jókora kerülővel, mert nem engedtek be a zsaruk a Tűzoltó utcán (a szomszédos Tompa utcán simán besétáltam, és az első keresztutcán átmentem... ), de a kiürítés miatt a CsipKed is zárva volt... Egy baromarcú biztonsági őr vigyorgott csak bent, hogy lepattantam a forgóajtóról, mint vakond a 4-es metró fúrópajzsáról!
(#) Balázs válasza Frankye hozzászólására (») Júl 29, 2008 /

Ezt a mázlit! Én szerencsére pont tegnap voltam ott, pedig mára terveztem! :beka3:

Idézet:
„mint vakond a 4-es metró fúrópajzsáról”
(#) Sergei válasza Slope hozzászólására (») Júl 29, 2008 /

szo mi szo van a karbin egy csövecske de ezzel ellentétben a blokk hátso felsö részén is van egy ugyanilyen csövecske.na és a 2 csö között vacillálok.
nemörülnék neki ha 9-10 ezres fordulatnál besülne a motor.
(#) tiggersoft válasza Frankye hozzászólására (») Júl 29, 2008 /

Én pedig itt lakom.
A mi házunkba senki sem jött"evakuálni"
(#) Slope válasza Sergei hozzászólására (») Júl 29, 2008 /

Nekem a yamaha-n a karbiba ment...
Nade hogyan került az le onnan?

Egy képet dobsz a blokkon lévő csövecskéről?
Kétlem, hogy odamenne max, ha a szívócsonkon van.
(#) gyerek67 hozzászólása Júl 30, 2008 /

Hihetelen, hogy páran milyen helyesírással tudnak bejegyzéseket tenni a fórumokba.
Azon, hogy valaki nem használ ékezeteket, vagy nagy betűket, már fel sem kapom a fejem.
De amikor erőfeszítést igényel egy beírás elolvasása és értelmezése, az kicsit durva. Betűk kimaradnak a szavakból, nincsenek írásjelek a mondatban...
Nekem ezek az SMS-es, chat-es rövidítések sem igazán jönnek be.
Úristen! Lehet, öregszem, hogy ennyire hisztis vagyok?
(#) zolee1209 válasza gyerek67 hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Lehetséges, hogy ez a látásmód a korral egyenes arányban nő, de az biztos, hogy engem fiatal srácként is zavar! Az ékezetes betűktől még nem riadok meg, mert tudom, hogy van akinek angol nyelvű billentyűzete van, de a súlyos helyesírási hibáktól én is padlót fogok. De van amikor már csak mosolygok ezeken!
(#) Frankye válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Maximálisan egyetértek! Nem azzal van a baj, ha valaki nem használ ékezetes betűket (bár megjegyzem, anno a DOS-os "ősidőkben" az "Alt-kódokkal" is be lehetett írni az ékezetes betűket, de hagyjuk), még az elgépeléseket is elfogadom (én is szoktam), hanem azzal van a bajom, amikor valaki annyira hanyagul írja be a hozzászólását, hogy ragozás, betűk, fél szavak maradnak ki, márpedig a magyarban a ragozásnak igencsak nagy szerepe van!
Azzal pedig végképp nem tudok mit kezdeni, amikor egy hozzászólás minden másodk "szava" egy-egy rövidítés, pláne, hogy sok közülük az angolból vett szó rövidítése (pl.: "pls" - értsd: please, vagyis kérem). Miért olyan nehéz értelmesen leírni amit szeretnénk? Valaki, aki előszeretettel használja ezeket a "kifejezéseket", legyen szíves, és magyarázza már el, hogy megértsem!
A helyesírási hibák közül a leginkább engem irritálóak a "j" contra "ly" hibák, amikor valaki leírja, hogy "kiráj", vagy hogy "muszály"... Ezektől én is a falra tudok mászni!
(#) szamóca válasza Frankye hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Tudod Frankye, valószínüleg azért használ valaki angol rövidítéseket mert az illető úgy gondolja menőbb, fiatalosabb ezzel. (Nem beszélve a megspórolt időről. )
Másként:Tud ki franky valszeg azé me kel hogy trendi meg kiráj llegyek.( +akevsebidő)
(#) kaszarobert hozzászólása Júl 30, 2008 /

Nincs valakinek pár darab Tesla 5w-os 4ohmos 18cm-es kör alakú hangszórója? Régen a kutyákban használtuk őket a suliban. A csöves erősítőm, csak ezekkel szól szépen, mai hangszórókon nem!
Viszont csak öt darabom van, kéne még három!
:yes:
(#) wg_kezdo válasza Frankye hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Válaszolva a kérdésedre.
Én anno kiváló helyesíró voltam színjeles amit akarsz.
Kb az utóbbi 4 évben folyamatosan romlott a helyesításom most már sok szó problémát jelent. Még nem írom a lesz-t két sz-el, de a muszáj pl bekerült a na hogyis kell írni kategóriába. Nem tudom mitől van szerintem túl sok olyan emberrel chat-elek akik nem tudnak helyesen írni így a helyesíró szoftverem az agyamban elbizonytalanodik az 50. muszály után .

A másik kérdésedre, hogy miért rövidít. Ha chat-eltél már huzamosabb ideig (8 óra nonstop) és hmmm.... hevesen, gyorsan akkor egy idő után kénytelen vagy rövidíteni. Magadban nem is azt hallod, hogy "tud", hanem, hogy tudod. Anno mi gyors és gépírókkal tanultunk egy suliban ott megtanultuk, hogy a rövidítés áldás és azt is, hogy aki nem ismeri annak nagy nehézségeket okoz az olvasása.

És vannak akik trendiből rövidítenek főleg a fiatalok akik ahogy te is annak idején valszeg (na ezt most direkt benne hagyom) szóval próbálják megtalálni a stílusukat ami, mint tudjuk nehezen megy. Kinövik.

A fenti eszmefuttatást én 8 éves aktív chat tapasztalatokból szűrtem le így csak az én véleményemet tükrözi, de elszomorító szerintem.
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Kössz...
(#) Frankye válasza wg_kezdo hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Idézet:
„túl sok olyan emberrel chat-elek akik nem tudnak helyesen írni”

Biztos, hogy ez is közrejátszik, de nem tartom valószínűnek, hogy ez lenne az egyetlen, kizárólagos oka. Sokkal valószínűbb - szerény véleményem szerint, avagy "trendin": "szvsz" :duhos2: - hogy egyszerűen elkényelmesedünk. ("Majd a Word aláhúzza pirossal, hogyha nem tetszik neki!")
Idézet:
„Anno mi gyors és gépírókkal tanultunk egy suliban ott megtanultuk, hogy a rövidítés áldás és azt is, hogy aki nem ismeri annak nagy nehézségeket okoz az olvasása.”

Ha hiszed, ha nem, én is szoktam rövidíteni. Különösen igaz volt ez a szakközépben és a főiskolán, ahol sokat kellett jegyzetelni, mert nem (mindenre) volt megfelelő könyv/jegyzet. (Horribile dictu: volt olyan tanárom, aki közölte az év elején, hogy akkor most jól nézzük meg a könyvet, mert ezt többet nem fogjuk látni. Ugyanis úgy "rossz" ahogy van. {Nem pont ezzel a szóhasználattal, de ez volt a lényege. })
Íg azután nekünk is kellett körmölni rendesen, de! Azokat a jegyzeteket csak saját magunknak készítettük, nem pedig másoknak, s ha mi magunk "el tudtunk rajta menni", akkor jó volt.
Ellenben aki ide, a fórumba ír, az - legalábbis őszintén remélem - azért ír, hogy a gondolatait, kérdéseit, véleményét, stb. megossza másokkal. Márpedig, ha valaki képtelen kerek egész mondatokban, érthető (mások számára érthető!) formában leírni a mondandóját, miből gondolja, honnan várja, hogy azt mások megértik majd?
Idézet:
„miért rövidít. Ha chat-eltél már huzamosabb ideig (8 óra nonstop) és hmmm.... hevesen, gyorsan akkor egy idő után kénytelen vagy rövidíteni. Magadban nem is azt hallod, hogy "tud", hanem, hogy tudod.”

Nos, ez az egyik oka annak, hogy nem és nem vagyok hajlandó chat-elni! Többre értékelem, ha telefonon (ne adj' Isten: élőben!) beszélek valakivel! Az Internetes távkommunikáció minden jó tulajdonsága mellett a felszínre hozott egyfajta elidegenedést az emberek között (Nota Bene: Isaac Asimov Alapítvány trilógiája erről - is - szól!), ráadásként a túlpörgetett életvitelt is magával hozta. (Értsd: "Mindent tudni akarok, azonnal, most rögtön, nem akarok semmiről lemaradni, ide nekem az oroszlánt, de izibe!"-életfelfogás és -stílus, ami a ma felnövekvő generőció jelentős hányadára - sajons! - nagyon igaz! Türelmetlenek, kapkodnak, mindent egyszerre akarnak, és nem is nagykanállal, hanem egyenesen mosófazékszám akarják felhabzsolni az életet, mintha bármiről lemaradnának. Pedig koromnál és élettapasztalatomnál fogva megnyugtathatok mindenkit: semmiről nem marad le! Csak az esztelenek rohannak. Stílszerűen: ész nélkül... Megjegyzem: Minden tiszteletem és elismerésem annak az igen kis számú kivételnek, akik közül igen sokan járnak ide, szerencsére! Így tehát: Akinek nem inge, ne vegye gatyára, akinek viszont inge, az öltözzék fel, de gyorsan! )
Idézet:
„vannak akik trendiből rövidítenek főleg a fiatalok akik ahogy te is annak idején valszeg (na ezt most direkt benne hagyom) szóval próbálják megtalálni a stílusukat ami, mint tudjuk nehezen megy. Kinövik.”

Sajnos éppen az a tapasztalatom, hogy nem növik ki! Ez a "stílus" (bár inkább: stílustalanság!) beépül a személyiségükbe, egy idő után már észre sem veszik, hogy - bár szerintük kihívóna öltözöttek - beleolvadnak a szürke középszerűség masszájába. (Amíg csak kevés férfinek volt fülbevalója/testékszere, addig azok voltak a kihívóak, de lassan már azok kerülnek kisebbségbe, mint hjómagam is, akiknek nincs... Ha az emberiség 99%-a idióta lenne, a kirívó nem a fogyatékkal élő lenne, hanem a normális. Vagyis a filozófia szerint: "Minden nézőpont kérdése".)

Huh, most látom csak, erősen elkanyarodtam az eredeti témától, de itt, az OFF-topicban ez talán elnézhető...

Bocsánat a hosszúra nyúlt hozzászólásom miatt!
(#) Mzolee hozzászólása Júl 30, 2008 /

bandikala!
Én szóltam előre!
Mondtam hogy jöjjünk az offtopicba, de mindegy .
Na a mellékelt képen láthatod a példát.
Menyitod a játék könyvtárát és alulra a pirossal bekeretezett részbe beírod a játék exe-jét aztán a minta szerint idézőjelbe a kívánt paramétert és >> ENTER

jatek.gif

(#) tiggersoft válasza Frankye hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Teljes mértékben egyetértek!
A chates stilus maradjon ott, mert oda(?) való.
Itt legyen érthetö amit ir az ember.
Igy talán választ is hamarabb kap mint ledorongolást...
(#) bandikala válasza Mzolee hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

így jártam ... :gumicsirke: Egyébként a beíró sáv előtt az elérési útnak kell lennie?
(#) gyerek67 hozzászólása Júl 30, 2008 /

Az elgépelést még megértem, bár én többször is elolvasom az "alkotásomat", mielőtt megnyomom a Küldés gombot.
A ly-j rossz használata tényleg elég gyakori hiba. Ha bizonytalan vagyok egy szó helyes írásmódjával kapcsolatban, akkor nem használom, inkább szinonímát írok. Abban pedig maximálisan igazat adok Frankye-nek, hogy egy ilyen fórumon sem az időfaktor, sem a trendiség nem fontos. Ide úgy írjon, hogy megértsék.
Akár kérdez, akár válaszol.
(#) válasza wg_kezdo hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Mióta HE tag vagyok, azóta már nem egyszer előfordult, hogy egyetlen szót annyiféleképpen láttam leírva, avagy valamely szó egy helytelen alakú változatát (pl. muszály) annyiszor láttam leírva, hogy hozzászólás gépelése közben már néha gondban érzem magam - ezt most akkor hogy is kell írni?
Na ezért van ott a polcon a helyesírási szótár: Ha nem vagyok biztos valamiben, csak leveszem, megnézem és kész. Aztán ezt általában megjegyzem, és következőre, amikor meglátom a helytelenül leírt szót, már tudom hogy hogyan kell leírni, tehát már meg sem állok ilyenkor az olvasással.
Amúgy soha nem gondoltam volna hogy ilyennel is lesznek kisebb problémáim egyszer, mert valahogy a helyesírás az úgy nekem mindig is "csak úgy jött". Nem vagyok rá büszke, de egyetlen helyesírási szabályt sem tudok, mert nem érdekelnek (bemagolni meg tuti hogy nem fogom őket, az elég távol áll tőlem). Egyszerűen csak rá is lehet érezni a helyesírásra. Szerintem.
(#) Frankye válasza bandikala hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Elég, ha az aktív ablakban az indító exe fájlt tartalmazó mappa van.
(#) wg_kezdo válasza Frankye hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

A fiatalság közül azok növik ki akik érdemesek rá. Sokan beleolvadnak a szürkeségbe. (ez igaz)
Én szerencsére sok tinit láttam kinőniezt stílust, de ahhoz kellett olyan ember aki segített neki.

A telefonnnal az a baj, hogy 100%-ban lefoglal nem tudsz mellette mást csinálni.
Chat-elni lehet egyszerre 8 ablakba is és nem is megerőltető odafigyelni, ha az ember megszokta viszont nagyon gyorsan kell hozzá gépelni .

A mindent tudni akarok, de azonnal sajnos valós probléma, de igazából ez abból is adódik, hogy most már nincs korlátozva az ismeret hozzáférése.
Gondold csak el mi volt amikor még csak a tanártól tudtad beszerezni a tudást esetleg könyvtárakból, de ott is hiányos könyállománnyal. Információs diktatúra.
Most már ha valaki elég jól megtanul tanulni nincs szüksége arra, hogy a tanárra várjon és szembesül a ténnyel: a tanár is ember és lehet jobb tanárokat is választani akiknél gyorsabban lehet tanulni.

Tipikus példa ez a fórum. Én most tanulom az elektronikát és van akinek egy hozzászólása többet ér, mint mások 1000 hozzászólása így joggal gondolhatok arra, hogy azt amit mások 1000 hsz-ben írnak le megtalálhatom egybe is úgy, hogy megértsem. Ez egy idő után természetes igénnyé változik és ahogy a hivatalban is ideges lesz az ember a hosszú felesleges várakozás után így a tanulásban is.

Ahogy tanulni így tanítani is tudni kell és ezt a mostani fiatalok tudják. Nem tisztelik a tanárt, mert miért is tisztelnék? Amit ő tud bárki meg tudja tanulni sőt. A 4-5. olyan esetben ahol a tanár tudása kevesebb, mint a diáké nem is várható el a tisztelet.
Ha a tanár ezt tisztán bevallja és megérteti a diákkal, hogy neki nem azért kell tanulni, hogy annyira értsen mindenhez, mint a tanárok akkor jó tanár.
Ha a tudását arra használja fel, hogy tiszteletet parancsoljon magának akkor nem tanár.

Ezen kívül mit lát a fiatal? Azt, hogy mindent mindig azonnal kell neki produkálnia ez az elvárás vele szemben. Ha valaki csak egy pillantást is vetett a NAT-ra láthatja hogy a gyerekek életéből legalább 12 év megy el arra, hogy maximalista diktátoroknak kell megfelelniük anélkül, hogy az ő személyiségüket figyelembe vennél.
Ha én is elszöszmötelhetnék napokat dolgokon akkor nem várnám el, hogy minden tudást azonnal kapjak meg, de amíg azt látom, hogy mindenki másnak mindent azonnal kell produkálnom nehéz átszellemülni egy pillanat alatt.

12 év elég arra, hogy beleivódjon mindez és ki bosszúból ki megszokásból elvárja ugyanezt mindenki mástól is.

(most is gyűlölöm windows mivel a életemből 2 óra arra megy el, hogy nyomtatót telepítsek amit megspórolhattam volna, ha hozzáértő szakemberek tervezik és készítik a windows hálózatot. Ilyenkor szoktam saját szoftvert készíteni ami megnyugtat ekkor csak magamat okolhatom, ha nem működik).
(#) kaszarobert válasza hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Van aki megjegyzi, van aki nem!
Én például minden nap megnézem a wordben a "kell", és a "lesz" szavakat, például most is, hogy hogyan írják. Ennek ellenére szeretem az elektronikát, és igyekszem értelmes tanácsokat adni. Ráadásul szinonimát sem találni mindenre
(#) bandikala válasza Frankye hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Így jó:c:/Program Files/Rockstar Games/Max Payne 2>Max Payne 2.exe -developer?
Mi van a helyesírással?

Igen, jó.
Idézet:
„Mi van a helyesírással?”

Ezt mire értetted?
(#) válasza kaszarobert hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Ez eddig nem baj, sőt! Nagyon sokan nem veszik még arra sem a fáradságot, hogy a hozzászólásukat mondjuk bemásolják a Wordbe (csak egy CTRL+C/CTRL+V lenne ugyebár), és megnézzék, hogy mit húz alá...nekem azokkal van bajom igazából. Mert ha az ember nem tud valamit, az egy dolog, hiszen mindent nem tudhatunk, de amikor valaki annyira lusta tud lenni, hogy még csak el sem olvassa amit írt, az szerintem elég nagy baj...
(#) bandikala válasza Frankye hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Csak az,hogy mindenki a helyesírásról beszél...

Olvasd el, mi a címe a témának, és rájössz, miért...
Látom, Te is abba a részébe tartozol az ifjúságnak, amiről lejjebb (pontosan: itt) beszéltem...
(#) válasza Frankye hozzászólására (») Júl 30, 2008 /

Lehet, hogy a warnjában szereplő "follyék" -ra gondolt. Ha minden igaz akkor az folyjék (ugyanúgy, mint a folyjon).
Ha esetleg utólag bele tudsz még javítani a warn szövegébe, akkor írd át légy szíves. Remélem nem baj hogy ezt nem privátban írtam - bár ez úgysem vet rád rossz fényt, hiszen emberek vagyunk, tehát mindenki tévedhet.
Következő: »»   138 / 3592
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem