Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Légy erős,szovjet barátaink a Vozduh légvédelmi rendszer koordináta távadóját építették meg relékkel és elektroncsövekkel. (VP-02,Fürjesen egy ilyennel szenvedtem sorállományúként)Kb az ENIAC számítógéphez tudnám hasonlítani.
Azér ennél több pontos mechanikus szerkezet létezett erre a múltban. A telefonközpontok kapcsolófelületében több mechanikus több pontos kspcsológép volt, egyik nevük szelektor volt ezt betettem ideis, a másik a Crossbar gép, az akár 200 pontot is tudott kapcsolni mechanukusan.Erről is teszek fel egy képet.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2023
De király az a kis kapcsoló. Kell egy ilyen!
Azért nem árt tudni, hogy 48V-ról megy, és nem csöndes járású...
A Crossbarnak meg áramigénye is van.
Üdv mindenkinek.
Végre van egy kis időm, úgyhogy felrakok pár képet. Ez egy két fénycsöves, hordozható rövidhullámú UV lámpa lesz amikor elkészül. Még kell bele egy dőlés vezérelt tápmegszakító, ami ahhoz kell hogy ne vakítsam meg a nézelődőket az ásványbörzén (enélkül be sem üzemelem), azután be kell kábelezni, majd mehet bele az "UV-Pass filter" és irány a börze.
Még pár kép.
Ezt a kis "Rock bandát" 2021. Májusában készítettem egy barátomnak, aki nagyon örült neki és azóta is a boltja kirakatában tartja kiállítva.
Ötletes, és a méretarányok is rendben vannak .
Lehetne a banda neve a Toroid Fejűek. Nagyon szuper!
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2023
https://youtu.be/7_kMdV10ZKE?si=mBH3ce4HuYLi35_7 Egy "egyszerű" pices óra, "most sült ki" még meleg ....
Hú, azok a régifajta piros kijelzők atom jól néznek ki!
Til311.
Illetve ott van a távírótechnika. Egy elektromotorral hajtott digitális 5 bites kódoló, dekódoló rendszer:Távgépíró
Mondanám, hogy csöves banda - de nem.
Sziasztok!
Ti szoktatok elektronikát berakni télire? Mondják felesleges...,viszont én szeretek kísérletezni.
A Mézga-sorozat valamelyik részében teszi fel a kérdést Paula Aladárnak, hogy "Héjában vagy pucolva veszi a diódát?"
Arra figyelj, hogy ha kondenzátort teszel el, az előtte jól ki kell sütni! De ne használj hozzá zsírt! Olajat is csak a régi olaj-papír kondenzátorokhoz. Idézet: „Arra figyelj, hogy ha kondenzátort teszel el, az előtte jól ki kell sütni!”
Azok nekem is nagyon tetszenek, van is belőle félretéve egy csokor valami CNC-gépek kezelőpultjaiból bontva, csak még nem tudom, mi lesz belőlük.
Üdv!
Woodlight fantázianevű 7 szegmenses LED kijelzőt tervezek építeni filament LED-ekből. A fészek 10mm-es rétegelt fából készül, majd a fészek elejére kerül egy fehér diffúzor fólia, majd egy plexi lap. A fészek hátoldalán lesz a nyák a filament ledekkel.
Sebaj! Oda meg vissza vagyok az ilyenekért!
Sikerült venni alacsony feszültségű filament LED-et?
Én skála háttérvilágításra szerettem volna használni filament LED-et. Egy izzót széttörtem, de a vékony üveglapon vagy 50 apró LED van sorosan, 100V körüli feszültségen világított.
Ez mondjuk 12V -os.
Bővebben: Link
Megértelek. Hát érdekes dolog is volt annak idején, amikor egy kis-központban az ember körül ment le egy telefonhívás. Ma már ebből kimarad az ember...
Sziasztok!
A tegnap délutáni hobbizásom eredménye látható alább. Egy kulcstartó a barátnőmnek, robotember fütyivel. Ha húzogatják a micsodáját, világit a pici izzó a hasában. Videó csak felnőtteknek.
Ha már ennyit dolgoztál vele, legalább vigyoroghatna
Eredetileg lett volna szája és minden meghúzásra az is kinyílt volna. Volt egy pont megfelelő belső furatos kis csavarom a nyakának. Ülök a teraszon, előttem a kis asztalka 1000 és 1000 apró csavar, láncszem, mindenféle apró bigyula kiterítve. A kutyám békésen szunyókált mellettem a kanapén a maga 50 kilójával. Aztán jött egy darázs...hát persze, hogy el kellett kapnia... Csak az, hogy mindent összeszedjek a földről több, mint fél óráig tartott. A csavar persze eltűnt. Ez az izzós megoldás csak egy pótlólagos dolog lett, de így legalább be tudtam itt mutatni, került bele egy kis elektronika. A csavart ma este muskátlilocsolás közben megtaláltam. Az élet kegyetlen...és még csak sportszeletem sincs
Elmész Te ....
Ez nagyon komoly kis kulcstartó!Csak lestem a fényképeket, de a videó igazol.
Ez nagyon komoly kis kulcstartó . Ez igaz a munka az ötlet a kivitelezés ötös de amit sugall: húzdmega....nekem ízléstelen .
Sziasztok!
Egy youtube-os videó alapján készítettem ezt a dekor képet egy rövid óra alatt. Csak ki kellett nyomtatni 3 képet, egymásra rakni és hátulról megvilágítani. A színes képet átlátszó fóliára kellett volna, én egy zsírpapírszerűségre nyomtattam, nem lett az igazi. Csináltam pár szellőző furatot a hátlapra, mert a kis ledes égőnek is van egy minimális hőhatása. A képkeret nagyobb, mint kellene, besatiroztam alkoholos filcel a felesleget, kicsit átütött az előlapra. Lusta voltam újranyomtatni. Nehéz volt jó képeket és videót készíteni az ellenfény miatt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |