Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Videókártya probléma
Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
"állítólag a 3db aktív kábel is noti kimenetére kötve"
Mivel? Gondolom egy szintén aktív, saját tápos eszközzel, ami szétosztotta nekik a jelet. És itt a saját tápon van a hangsúly, ami elég erős ahhoz, hogy mindent megtápláljon.
Ugyanmár, jelentéktelen áramfelvételekről van szó.
Nem, félreérthető voltam: Egyenként, egymás után voltak a notira kötve.
De tegnap már akkor sem működtek az aktív kábelek ha nem voltak egyszerre mindhárman a kártyára kötve.
Nem is kell új berendezés, elég egy régi, ami instabil lett.
Valahonnan szereznék egy saját tápos HDMI splittert és azt kötném a VGA meg a 3 kábel közé, mert így megmaradhat a VGA és a kábelek is (feltéve, hogy ugyanaz a tartalom megy egyszerre mindegyik megjelenítőn).
Igen, már egy ideje én is ezen töröm az agyam...Van ott minden mint a vásárban...
Természetesen más a tartalom, máskülönben már eredetileg is HDMI splitterrel lett volna megoldva ami töredékáron kijött volna (Csak 1db hosszú HDMI kábel kellett volna és a drága, 4 kimenetű VGA kártyára sem lett volna szükség)
Ebben az esetben mégis érdemes lenne vennetek egy másik kártyát ha használni szeretnétek, mert ez, magától, valószínűleg nem fog megjavulni. Vagy ha nem számít a kiesés, akkor lehet tovább barkochbázni.
Ezt, innen a távolból elég nehéz még csak megtippelni is tekintve, hogy halványlila dunsztunk sincs, hogy pontosan milyen eszközökből áll a rendszerük (még a VGA pontos típusát sem tudjuk, mert Asus GTX1050-ből is van sima, OC, 2 ill. 4 GB RAM-os, TI, stb), illetve még milyen, nem szokványos elemek vannak benne, amik a működést befolyásolhatják.
Véleményem szerint vagy a VGA-t kellene másik gépben (tesztkörnyezetben) tesztelni és kimérni, vagy egy másik VGA-t kell tesztelésre abba a gépbe rakni, mert a VGA a közös pont. Legalábbis ha elfogadjuk, hogy a kérdező elvileg kiszűrte a szoftveres (driver) hiba lehetőségét.
Lekapcsoltam a kábel mellől vagy 10db kapcsolóüzemű tápos eszközt de sajnos nem jött be.
A kártya pontos típusát viszont most is elfelejtettem megnézni...
A történet folytatása: Miután 2 napig stabilan ment az új optikai HDMI kábel beszerzésre került másik 2db is belőle. A 3db viszont már nem működött együtt...
A VGA kártya cseréje orvosolta a végén a problémát. |
Bejelentkezés
Hirdetés |