Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hegesztőgép javítása
Témaindító: Szentgyörgyi Lajos, idő: Nov 25, 2008
Köszi! Van egy 2,8VA-es azt fogom beletenni. Remélem jó lesz.
Sziasztok! Került hozzám egy ESAB LAG 315 hegesztő. Tönkre ment benne a diódasor, de sehol nem találok hozzá alkatrészt. Hol lehet ilyet kapni?
Én lehet, hogy átalakítanám úgy, hogy dióda-modulokat szerelnék bele. Figyelembe véve az áram és fesz értékeket is. Szerintem nehéz lesz ilyen diódákat szerezni. Hasonló kialakításúakat még a nagyobb áramú akkutöltőkben szoktam látni. Aliexpressz, eBay és társai helyeken szokott ilyesmi lenni. De érdemes lenne tudni, hogy mik az eredeti diódák paraméterei.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
Esetleg ez lenne az a dióda?! E1210
Itt a hegesztő adatlapja is.
Kösz a segítséget. De eddig nem volt időm ránézni a fórumra. Igen ez van benne. De a másik oldalába mintha másmilyen lenne. Majd ki kell szerelnem azt is. Találtam egy ilyet. Ezt talán bele tudnám fabrikálni. Vagy eredetit keressek?
Ha belefér akkor mehet, mert ebben az esetben nem fontos az hogy eredeti legyen. Bár nem tudom, hogy mibe fájhat az általad linkelt diódahíd-egység.
Nekem is van egy Einhell btfw100 -as hegesztőm nincs hegesztő áram még az ismerkedésnél tartok .Mien hibák okozhatják?A szekunderen nincs feszültség .A huzaladagolás megy .A vezérlö panelon a primér a cn4-re megy A relére megy de tovább már nem tudom követni.A relére gyanúskodok . Kéne egy pontosabb diagnózis . A biztositékok jók . Még találtam nála egy számomra furcsaságot A szekunder megy a pisztolyra meg a testre a panelról megy ugyancsak két szál a szekunder mindkét kivezetésére ,ami egyenáram .Annak mi a szerepe?
Üdvözletem mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni tőletek.Adott egy bmax 223 típusú 220 Amper 3fazisú trafós co hegesztő. A problémám hogy teljesen mindegy hogy a 7 állású fokozatkapcsolót hova állítom akkor is kb 80A áramerősséggel dolgozik, amit lakatfogóval mértem. Kipucoltam a fokozatkapcsolót és a mágneskapcsolót, de semmi javulás. Van esetleg tapasztalata, ötlete valakinek hogy merre induljak el? Előre is köszönöm a segítséget.
Szép napot mindenkinek! A segítségeteket szeretném kérni. Szükségem lenne a MIG 180 Turbó tipusú CO-hegesztőnek a kapcsolási rajzára. Ha esetleg valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Hátulján az adattáblát fotózd le! MIG-180 turbo néven lehet néhányszáz gyártónak gépe.
Meglepődnék ha lenne rajta, ez "háztáji" Láttam már belőle vagy 5 félét, ugyan ebben a dobozban, egyiken sem volt semmilyen felirat, vagy adattábla.
Úgy látszik, cégfelszámolásnál maradt néhány tucat ház a raktárban, amit a melósok megmentettek, aztán aki ahogy tudta telepakolta.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2021
Lefotózom majd munka után az adattáblát is meg a belsejét is. Azt tudom az öcsémtől hogy a Dunakeszi Hegesztéscentrumban vette, úgy tudja ott rakták össze.
Hiszen akkor legegyszerűbb lenne tőlük rajzot kérni.
Mivel nincs rajz. Nekik nincs is jogosultságuk a gyártásra, furcsa lenne ha adattáblát csinálnának. A dobozt gyártja valaki itthon és aki megveszi azt rak bele, amit csak akar.
Ez már nem a 80-as évek, ahol gyárszerűen ment a termelés és külön emberek voltak a tervezésre és külön emberek a kapcsolási rajz elkészítésére.Olyan egyszerű ez a gép, hogy egy szervizes rajz nélkül beköti. Talán a fokozatkapcsoló és panel lábkiosztásaihoz kellhet egy kis puskázás.
Valóban egyszerű a gép, szinte alap, nekem is a fokozatkapcsoló miatt kellene a rajz, de ha más nem lesz megoldom rajz nélkűl is.
Kedves Mesterek!
Transzformátoros pálcás hegesztőmet sikerült egyenirányítani és egy fojtótekerccsel még szépen lehet awi-zni is. Arra gondoltam, hogy a szelepes pisztoly helyett praktikusabb lenne egy kapcsolós megoldás. Úgy gondoltam, hogy a pisztolyra kivezetett nyomógombbal indítanám a gázt és kapcsolnám be a gépet is. Mi az alkatrész neve, amivel gázt és ~2kW hálózati áramot tudok kapcsolni? Maga a kapcsoló a hegesztőgépben lenne. Köszönöm!
Üdv mindenkinek!
A minap hozzámkerült egy knd-350m hegesztőgép iskra nagyfrekis egységgel. Korábbi hozzászólásokban elhangzott, hogy a gép egyenáramnál 3x16 amperről megy, váltónál 2x60-ról. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azonnal levágja a kismegszakítókat alu heg.-nél, vagy csak nagy teljesítményre kihajtva? Általában mi a vélemény, tapasztalat a gépről, Paks mellé kell költöznöm vele, vagy van mód a használatára 3x20 A. mellett? Bocs ha sok a kérdés, de nem vagyok szakmabeli. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2021
Sziasztok! Tudja valaki Güde 155/6W védőgázos hegesztőhöz hol lehet panelt venni, esetleg rajz róla valakinek?
Sziasztok! Egyszer hátha segít valakinek. A Fet elvileg N-csatornás bár most valószínűleg a Cd4069 Ic miatt P-csatornás fettel működik a motor,de csak teljes fordulattal
A rajzról hiányzik a C-12 kondenzátor, lehet hogy nem is volt rajta. Hiányzik még a motor mellől a dióda és a vele soros ellenállás, aminek nem tudom az értékét. Ha valaki tudna ebben segíteni azt megköszönném. Ha jól tudom a dióda katódja a pozitív pólusra néz.
Bocsánatot kérek egy vezetőpálya ki maradt .A kis relé zárása után a nagyobb Greatz negatívja kapcsolódik a kis Greatz negatívjához illetve a többi alkatrészhez.
Sziasztok! Hegesztőpisztolyt keresek, a TIG AWI és a MIG CO között hezitálok. Első ránézésre a TIG AWI tűnik strapabíróbb. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt? A mastroweld weboldalán nézegettem a pisztolyokat, mert láttam hogy hosszú a garanciaidő, és teszetlik a termékeket.
Helló. Hozzám került egy Fronius CO hegesztő 400 Amperes. A gép elég koros lehet, már javították ezt a panelt előttem is, egy relé lábainak forrasztásából gondolom. Pontos típus csak délután, ha kell. Azért került hozzám, mert nem megy az előtoló motor benne. A motor méréseim szerint rendben van. A vezérlőpanel elég össze tett, mert mindent ez vezérel. A motort egy UJT-s-tirisztoros áramkör vezérelné. De eddig még ilyen panelt nem láttam. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valaki közületek akinek már volt ezzel az áramkörrel (vagy hasonlóval) dolga? A vezérlőről teszek fel képet a mellékletbe.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2023
sziasztok
két kérdésem lenne hozzátok.Van egy traconic 105 co hegesztőm ami egy fázisú.A neten keresgéltem és többnyire 3 fázisut találtam.Ezt átalakították vagy kétféle verzióban készült ? A másik az lenne,hogy a gép jelenleg nem működik .A bekacsoláskor búg a drótot tolja ha nyomom a kapcsolót de nem ad áramot vagyis nem hegeszt.Gyanakodtam a pisztolyra de az másik hegesztőn működött .Korábban már észrevettem,hogy mintha nem adna olyan teljesítményt amilyet kellene.Minden segítségnek örülnék.köszönöm
Ha egyáltalán nem ad áramot, okozhatja a mágneskapcsoló elégett érintkezője. Ha egyáltalán csattan?
Ha ad áramot, de keveset, akkor két fázisra van kötve, fázis - nulla helyett. |
Bejelentkezés
Hirdetés |