Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello! Az csak a Fet belső és az áramkör parazita kapacitásai lesznek. A kis kimeneti ellenállása mellett a frekire való hatása elhanyagolható. (Ha van mikrofonkábel a kapszula után, annak 100..300pF/m kapacitása lesz.)
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2023
Világos, köszönöm, csak azt furcsállom, hogy más típusoknál nincs feltüntetve.
Ezek szerint ott is ott van, csak hanyagságból nem tüntetik fel? -Amúgy 2,5méter vezeték lóg rajta, mire bejut az erősítőbe. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2023
Igazából, nem foglalkozom a mikrofonok lelki világával, de az elektret mikrofon egy különösen olcsó és ahhoz képest jól használható eszköz. Mindegyikben van egy JFet vagy külsőleg vagy belsőleg. De ha érdekel a dolog, ezen az oldalon számos információt találhatsz.
Azt az 1,5A-t megmérted, vagy csak ez van megadva a meghajtóra? Mert lehet, hogy csak ritkán vesz fel ennyi áramot, vagy egyáltalán nem, és általában pedig sokkal kevesebbet.
Egy ilyen 12V → 5V USB modullal tervezek tartós használatban hajtani egy 1,5A áramfelvételű CD meghajtót. Tartós használat = időnként egy-két CD lejátszása, amúgy lekapcsolom.
Idézet: A próba sikeres, szépen működteti a CD meghajtót, de a kérdés az, hogy 1,5A áramfelvétel esetén mennyire melegedhet a modul? Elvileg csak 0.5A-rel lépem túl azt, ami alatt még nem kell hűtés. „1A felett hűtőborda használata javasolt.”
Pici (kb. 40 x 40-es) , 12 V-os ventilátor az 5 V-os kimenetre kötve, örök élet és egy nap.
Köszönöm.
Hello!
"Elvileg csak 0.5A-rel lépem túl " Az nem "csak", hanem 50%..
Elég lesz az, amit Bakman javasolt?
Nem néztem én azt, csak azért szóltam, hogy hogyan kell tekinteni a dolgokat. Arányok vannak, nem abszolút értékek.
Ezt nézd mit találtam neked.
És én is elírtam, nem a kimeneti feszültség lesz 1V, hanem a λ érték lesz 1 ami kb 0.5V környéke. Viszont azt jól sejtettem, a fűtés nem direkt 12 V, hanem PWM jellel modulált.
Sziasztok!
A képen egy ultrahangos mosó elfáradt panelje látható. Volt két 400V 2,2uf kondi amik kifolytak. Jelöltem két ellenállást, az egyiken teljesen kilyukadt a bevonat, a csere is elhegesztődött, ez a jelölt FET középső lábára megy. Gondolom, a FET mehetett tönkre és emiatt ég el az ellenállás is. A képen lévő ellenállás ha jól gondolom, 1ohm, de hány W-os lehet ránézésre és mi a típusa? A fet IRF830, ezt, hogyan kell kimérni? Gondolom, hogy túl sokat ment egyfolytában és ez lett a vége, nem ártott volna gyárilag valami hűtő felület rájuk? A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2023
Szia! Kiforrasztva a FET középső és jobb szélső lába között mérj ellenállást úgy, hogy feléd van a felirat.
2-3W körül lehet, ránézésre szénréteg.
A feteken nyilván nem dísznek van fém felület. Az, hogy a gyárban lespórolják a hűtőbordát, az én szememben felér a tervezett elavulás beépítésével.
És mit mérek, ha jó és mit, ha rossz? Nyilván ez alap dolog, de nem vagyok teljesen képben a FET működésével. A source a bemenet, a drain meg a kimenet, a gate meg vezérli az áteresztő képességet?
Gondolom, akkor G és D közt alapból nem jó, ha mérhető ellenállás van?
Ha sikerül megcsinálni, rakok rá valami nagyobb hűtést, van oda kivezetve valami, mehetnek egy fém felületre, vagy el kell szigetelni őket?
Köszönöm!
A kínai alkatrész teszter tud mérni FET-et. jfet, igbt, mosfet funkció van rajta. Csak nem tudom, mit hová kell rajta kötni Teszter Mi az a KAA csatlakozás ezeken? A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2023
Ha a két FET hűtőfelülete azonos potenciálon van, akkor mehet azonos hűtőre.
Ha nem ez a helyzet, akkor külön hűtő kell neki, vagy szigetelni megfelelően (bár azzal meg az a bajom, hogy a kelleténél két kissé erősebben meghúzott csavar, és máris rövidzár van a két FET közt). A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2023
zéner dióda mérés esetén a Katód, Anód vagy Anód
A FET akkor meg az 123-ba kell, hogy menjen, a gép meg kitalálja, hogy mi az?
általában mindegy mit hogy dugsz, kivéve a zénert, mert a mérőfeszültséget nem tudja bárhová kapcsolni
Felújítás során felszabadult a mellékleten lévő fényforrás, és néhány hasonló társa. Ezek mind mozgásérzékelősek, ami nekem most hátrány, mert helyi műhelyvilágításként akarnám használni.
Kérdezem, hogyan lehet a mozgásérzékelőt kikötni a rendszerből, azaz csak közönséges lámpaként szeretném használni. A fényforrás nem bontható, össze van ragasztva, de a mozgásérzékelőt azt jó eséllyel le tudnám venni. De az áramköri bekötését nem ismerem, nem szedtem még szét ilyet. Van jó megoldás?
Szia!
Egy Alkotónak nem lehet kihívás egy szétszedés és két vezeték átkötése.
Szerintem ha magát a mozgásérzékelőt le tudod szedni, vagy megbontani egy belenézés idejére, akkor előbbre vagyunk.
Ezt azért szerintem fusd át, mert lehet hogy nem is kell csinálni semmit: Idézet: „Mi az a kézi felülírási funkció? Egy olyan logikai megoldás amelyet a tervezők kényelmi szempontból terveztek és építettek a mozgásérzékelőkbe, azonban ennek úgy tűnik több hátránya van mint előnye. De lássuk pontosan mit is csinál, vagy tesz lehetővé ez a funkció. Van olyan eset, hogy a terasz lámpáját mozgásérzékelővel szereltük, vagy szereltettük. Ez jó megoldásnak tűnt az adott pillanatban, azonban a használat során kiderült, hogy a teraszon üldögélve (például egy nyáresti beszélgetés alkalmával) sokszor kell megmozdulni, ha állandó fényt szeretnénk. Erre nem csak mi de a gyártók is rádöbbentek és kialakítottak egy olyan lehetőséget, (ez a kézi felülírási funkció) hogy a kapcsolóval felszerelt mozgásérzékelőknél bekapcsolt állapotban egy rövid ki-, majd visszakapcsolással kiiktathatjuk a mozgásérzékelő működését és állandó módba válthatjuk azt.” Egy próbát megér...
Ha a LUX nevezetű potenciométert maximális állásba tekered, nem fog állandóan világítani még ha közvetlen napfény éri is?
Én első nekifutásra mindhárom potenciométert maximumra tekerném ... A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2023
Én csak szétkapnám. Az üveg oldalon a peremnél lehet ragasztva, látszik a rés. Kicsit megmelegítve feszegetve lehet hogy szépen kinyílik.
Aztán ha már látod a belsőségeit, lehet boncolni. Az a kis fekete doboz, csavarokkal csak sima kötődoboz?
Jó egy ilyen funkció, de minden egyes alkalommal, csak rituáléval lehessen felkapcsolni a műhelyvilágítást?
Nincs véletlen felkapcsolás és/vagy jelzi a rendszer, ha volt egy rövid áramszünet.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2023
Szia!
Szerintem két eset lehetséges: 3 vezeték megy a mozgásérzőkelő részhez, mert saját előtét kondenzátoros tápja van. A relé kontaktust, ami kapcsolja a világítást, áthidalod, az elektronika tápját megszünteted. (Csak hogy ne kattogjon fölöslegesen.) Másik verzió, 4 vezetékes, mert a lámpatestben lévő tápot használja a mozgásérzékelő is. A fotón van egy "fekete doboz" a tápkábelen, abban akár a tápegység is lehet. Ekkor is jó a relé áthidalása, érzékelő táp megszüntetése. Ha elfér a felszerelés helyén, akkor a mozgásérzékelő doboza így maradhat is, csak inaktiválva lesz. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |