Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok Mesterek.
Lenne itt egy kérdésem a képen egy okos kapcsoló bekötése van. Nekem is van több is bekőtve és remekül működik, de amit nem értek hogy van egy bekőtési mód amihez nem kell Nulla vezetőtt kötni hogy a bánatba müködik az elektronika nulla nélkül. Adtak hozzá egy kis sárga kondenzátort azt kell bekötni nélküle nem űzemel. Válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2023
Szia! Az izzón és a kondenzátoron keresztül kapja meg a nullát.
Kár, reménykedtem, hogy valami beazonosítható szállt csak el.
Sajnos nem. Van egyébként egy nagyáramú trafóm (0,2-1VAC) smd kondik zárlatának kimutatásához, de azt most nem kellett bevetni egy ilyen egyszerű áramköri résznél. Egy kis elkó volt csak párhuzamosan, azt kivettem, majd az 1. láb felemelése után be is határolódott a zárlat helye.
Ugyanilyen lámpa van mégegy, de abban sem látszik semmi felirat az IC-n. A tápfeszt viszont lemértem, ott 5V kis tűréssel. Itt is megjött az 5V az IC nélkül. Tehát még azt sem mondható, hogy a táp megszaladása miatt halt meg az IC. Szerintem kötök rá sorosan egy 1mm-es zománchuzalt, annak a végére egy darab kolbászt, hátha elszalad vele valamelyik kóbor kutya.
Sziasztok.
Van nékem egy képen látható ic kerestem de nekem nem sikerült érdekelne hogy mi lehet.
Az biztos, hogy mikrokontroller. Mivel azokat már boldog boldogtalan gyártja, nem könnyű a felderítés. Az is lehet, hogy valamilyen közismert típus csak új feliratot kapott, nehogy azonosítani lehessen. Meg sem próbáltam utánanézni, de ha nem lehet egyszerűen megtalálni a neten, akkor nagy valószínűséggel mindegy is, hogy milyen.
Alighanem mikrovezérlő. Erre utal az ICP felirat, ami programozó interfészt sejtet...
Az a durva hogy a 2 panelen ugyan ez az ic van kapcsolás szerint de a felirat már más rajta
FMD B2 az megegyezik a többi változik.ez a másik Bővebben: Link panel a másik lámpából.
Elképzelhető, hogy van benne gyártási időkód karakter is.
Az FMD a Fremont Micro Devices, az LCSC-nél van 7db SSOP-20-as tokozású mikrokontrollerük, de talán mindegy is melyik a B2, sokra nem mész vele.
Nézegetem amit linkeltél oldalt ICP lábakat vissza követem az ic ig 2 van ami kapcsolás alapján hasonlít erre.
Mivel lehetne ki olvasni belőle az adatot? Milyen programmal?
Az "ICP" valószínűleg az "In Circuit Programming" rövidítése, tehát tippre vagy UART lesz vagy I2C vagy SPI, esetleg USB. Ha van protokoll dekódolást tudó szkópod, akkor azzal könnyebben kiderítheted.
Sajnos olyanom még nincs de ha az mit néztem azon UART TX UART RX mutatott. lábkiosztás szerint.
Milyened nincs még? Szerk.: Ja értem, hogy protokoll dekódolást tudó szkópod. Akkor fogj egy terminál programot (pl. ZOC) és próbálgasd vele a valószínűsíthető bitrátákat és beállításokat, pl. 115200, 8, N, 1.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2023
szkópom még nincs mert még nem vettem de már sokszor kellet volna
Idézet: „Mivel lehetne ki olvasni belőle az adatot? Milyen programmal?” Szinte 100%, hogy kódvédett, így kiolvasni semmit nem tudsz belőle.
Akkor ne habozz sokáig, ha már úgy is megvan a szándék!
Világít és melegít. Mi lehet ez?
Kvarclámpa.
Annó ez volt házi "szolárium". Kemény UV sugárzó, ne nézzed sokáig mert a szemed világa bánja. Nyákot fotózni, EPROM-ot törölni például jó... A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2023
Infravörös és ultraibolya lámpa.
Az UV higanygőz cső áramkorlátozója nem fojtótekercs, hanem ( a hősugárzó ) ellenállás. Szokásos figyelmeztetés: ne nézz UV fénybe, hosszú ideig ne barnulj... Idézet: Nekem ki kellett szerelni a két hősugárzót kívülre rakni, mert nagyon melegítette a nyákot. A két hősugárzó továbbra is áramkörileg beiktatva maradt, mert -mint írták- az UV áramkorlátozó ellenállása is egyúttal. „Nyákot fotózni”
Szentesen meg fiatal hölgy a bikini által fedett részeket állt neki barnítani, amit a strandon nem ér a nap.
Közben kissé bealudt, ilyesmire vonatkozik szerintem az utalás, hogy: Idézet: „hosszú ideig ne barnulj”
A melléklet lemaradt, csak hogy tanuljunk az esetből..
Ki kell takarni a már rég kész részeket. Lehetne új bikinidivat is így.
Köszönöm, és a többieknek is.
Van egy VGA GF4 A táp áramkörét pótolni kellene Fet stb
Van egy nagyon hasonló VGA-m Gf4 de AGP8x Net fotók alapján is azonos az alkatrész, csak az elhelyezés más.. Szóval azon a Fet jelölés onsemi jelölés 3150G 20 éves! Na most ilyen nincs neten, nem tudom be azonsítani Van egyszer olyan hogy https://www.onsemi.com/pdf/datasheet/ntd3055-150-d.pdf NTD3055-150 Beleírva hogy a jelölés 3150G ahol az RDSon 122mOhm WTF? Meg létezik olyan hogy NTD3055-094 IC jelölés: 3094G ahol a 94 az RDSon 94mOhm Sikerült vennem 3055G-t aliexpressről Most akkor ez mi? Kérdés: onsemi jelölés 3150 az egyenlő a 3055-el? Név specet váltott a cég?
Nem lehet, hogy a 3055G egy bipoláris npn tranzisztor?
Bővebben: Link Ezt néhány egyszerű méréssel kiderítheted.
Elektromos hulladékból mentettem ki egy ilyen kis dobozt csak a szép fényes Orion embléma miatt, de amúgy mi ez tulajdonképpen?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |