Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   575 / 581
(#) Norbi215 válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 2, 2023 /
 
Az már biztos, hogy ki fogom szerelni a motort és megvizsgálom a szènkefèt, szombaton lesz rá időm, akkor tudok majd konkrètummal szolgálni
(#) Wind-Storm hozzászólása Nov 2, 2023 /
 
Sziasztok!

Adott egy ZWY50924CI, melynek olyan banális problémája van, hogy a mosás elején amikor a mosóporos rekeszhez tartozó szolenoid nyit, nemes egyszerűségével átfröcsköl az öblítős rekeszbe is, és az cseppenként megtelve idő előtt leürül. Nyitott ajtós működés közben ellenőriztem ezt, ha kiveszem a rekeszek keretét, azt látom, hogy csak a mosóporos rekesz vízsugara lövell ki, tehát nem szolenoid vagy vezérlés probléma.
Fojtanom kellene a vízbekötés csapját, hogy ne fröcsköljön annyira, mert ennyire hitvány tervezés, más megoldás nincs?
(#) Dino71 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Nov 2, 2023 /
 
Szia!
El van vízkövesedve, penészedve a vízadagoló.Ki kell savazni a fiók feletti lyukakat. Ezt csak kivéve a vízelosztót lehet rendesen.
(#) Wind-Storm válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 2, 2023 /
 
Köszönöm! Erre is gondoltam, megcsinálom. Nem sokáig tartott.. 3 éves lesz a gép, az előzőnek (zwq5100) nem volt ilyen gondja.
(#) VIM válasza Wind-Storm hozzászólására (») Nov 2, 2023 / 1
 
Szia! Ha elfogadsz egy "jó" tanácsot akkor ne használj mosóport hanem folyékonyat vagy podot és ezek a problémák megszűnnek és a ruhák is kímélve lesznek a mosópor súrolásából adódó bolyholódástól. A bolyholódás az persze zippzáros és strasszos, gombos ruhafféleségektől hatványozottabban jelentkezik (párnahuzatban kell mosni). A fúvókákat csak óvatosan tisztogasd ne sérüljön a fúvóka anyaga nehogy más irányba hordjon a vízsugár, mert van mikor feleződve van a sugár ill. határozottabb az egyik vagy másik irány. A "spriccelőt" mozgató mechanika egy idő után már nem a legpontosabban tudja irányban tartani a csövet és elég hanyagul dolgozik, ezért (is) érdemes a mosószerváltás és adagolás és a problémák megszűnnek.
(#) palko0125 válasza Norbi215 hozzászólására (») Nov 3, 2023 /
 
Szia!
Ez egyértelműen szénkefe probléma. Elkoptak és már hol leér, hol nem.
Üdv, Palkó.
(#) Wind-Storm válasza VIM hozzászólására (») Nov 3, 2023 /
 
"spriccelő" cső?
Itt nem két szolenoid van csupán?
Köszönöm a mosási tanácsot, majd az illető figyelmébe fogom ajánlani, hátha vált.
(#) VIM válasza Wind-Storm hozzászólására (») Nov 3, 2023 /
 
Hát megmondom őszintén, hogy kissé általánosítottam és nem gondoltam erről a gépről, hogy két szolenoid végzi ezt a műveletet szinte téveszthetetlenül. Tehát itt nincs mechanikai mozgatás és a mosószer tartó sem a fedélben van. Mind ettől eltekintve tartom a fentebb említetteket a mosással kapcsolatban. Ennek a szolenoidos spriccelőnek is lehet olyan hibája, hogy az impulzus hatására nem tud a fegyverzet maximálisan kinyitni és a vízsugár nem olyan alakú lesz mint egy teljesen nyitottnál és nem oda és olyan intenzitással loccsol amilyenre szükség volna ill. a visszazárás is történhet majd egy későbbi impulzusnál ha felakadna.
(#) ugfus1630 hozzászólása Nov 5, 2023 /
 
Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni. Ez inkább mechanikus gond, de nem találtam jobb topikot, remélem elfér itt.
Pár napja figyeltem fel rá, hogy a mosógépünk elég hangos lett centrifugálás közben, kihallom az udvarra is. Egy 2020 Márciusában vásárolt LG F4J6QY0W 7kg-os direct drive-os gépről van szó. A dobot kézzel forgatva csendes, nem hallok csapágyhangot, nem akad, megy simán. Kézzel megrángatva a dobot mintha kicsit jobban libegne mint kellene, függőleges irányban nem nagyon mozog de nem vagyok mosógépszerelő, nem tudom megítélni ezeket. Van a tetején egy szintén LG szárító, így együtt nem táncolnak, bár egy picit remeg az egész de szerintem nem lábbeállítás probléma.

Készítettem egy videót a problémáról, felpörgés, hangos zaj, leforgás, kézi rángatás. Ha lenne két és fél percetek ránézni, tanácsot adni és ezzel közelebb vinni a probléma megoldásához, nagyon boldoggá tennétek a feleségemet és így engem is.

Íme a link: LG F4J6QY0W direct drive 7kg spinning noise
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2023
(#) tibec válasza ugfus1630 hozzászólására (») Nov 6, 2023 /
 
Szia!
Legelőször nézd meg a lengéscsillapítókat. Valószínű, hogy az a gond. Ha az oldalára fekteted a gépet, (ha van) leveszed a lemezt az aljáról, hozzáférsz. Meg fogod látni, hogy hogyan lehet levenni őket. De, mielőtt bármibe kezdenél, először nyúlj be a dobba, nyomd le és hirtelen engedd el. Vagyis, rugóztasd meg az üstöt. Ha gyorsan (a kezeddel szinte együtt) visszaugrik, esetleg tovább is leng egy kicsit, akkor kell azt tenni, amit fentebb írtam. Ellenőrizd a dobot is. Csak a dobot megfogod a szélén, alul, fölül és megmozgatod úgy, hogy az üst lehetőleg ne mozduljon. Ha nem tudod mozgatni a dobot, az jó. Ha viszont érzel "kottyanást", akkor az mégis csapágyas. Persze, szerintem inkább lengéscsillapító gond lesz. A lengéscsillapítót kiszedve, próbáld meg gyorsan összenyomni, majd széthúzni, majd megint gyorsan összenyomni. Ha nehezen megy, az jó, de, ha könnyen tudod mozgatni, az már cserés. Mindenképp párban cseréld!
(#) még1MbR válasza ugfus1630 hozzászólására (») Nov 6, 2023 / 1
 
Ha ruha nélkül csinálsz egy centrifugálást, akkor a lengéscsillapítók nem fognak részt venni a buliban.
Ha így is nagyon hangos, akkor marad a capágy.
Ha így semmi hangja, marad a csillapító
(#) franky710 válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 6, 2023 /
 
Szia!
A tachogenerátor ellenállása 24-25 Ohm ezen, de máshol azt is olvastam hogy tacho hiba esetén nem centriz a gép. Egyépként a motorban belül a tekercsek illetve a tacho csatlakozások csúszósarukkal, illetve villákkal csatlakoznak ott is lehet hiba, megnézem.
Az elektronikánál mire gondolsz? A triakot leellenőriztem az jó teljesen.
Üdv Várom válaszod!
M.Feri
(#) Dino71 válasza franky710 hozzászólására (») Nov 6, 2023 /
 
Szia! Jó az az ellenállás érték. Ha a tachóba lenne a hiba valóban nem is mosna és nem is centrizne.
át kell nézni az össze csatit, elektronika táprészét, reléket triakot. de még az is lehet, hogy a motor forgórész tekercselése szakadt, menetzárlatos.
(#) franky710 válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 6, 2023 /
 
Szia!
De pont ez a lényeg, hogy egyáltalán nem centriz, csak mos, ilyen hogy létezik a nyavalyás!
(#) stenglt hozzászólása Nov 10, 2023 /
 
Szervusztok,

AEG LTX6G261E típusú felültöltős gép üzemóra számlálóját szeretném előhívni.
Segítsetek, nem találok róla leírást.
(#) Wind-Storm hozzászólása Nov 22, 2023 /
 
Sziasztok!

Még mindig a ZWY50924CI idegesít a problémájával..
Kezdjük egy videóval, mely szemlélteti a két vízsugár minőségét. A jobb oldali mintha nem lenne konvergens, ez tartozik az ellenoldali mosószeres rekeszhez, a bal pedig az öblítőshöz. Mondjuk nem értem azt a helyzetet, hogy egyidejű kimosásukra mi szükség is van, de az összehasonlításoz pont kapóra jött...

https://vimeo.com/887166353?share=copy

Fogtam és kiszedtem az egész egységet, majd a fúvókát is leszedtem róla.

https://vimeo.com/887170476?share=copy

Furcsán néz ki az egész a kivezetéseknek csak a legvégén lévő kanyarításokkal...

Kisavaztam, de hiába, sejtettem hogy nem vízkő a gondja.

Ezután kiszedtem a keretből a betétet, majd azt is szétpattintottam. Sorjás, de az az oldal az öblítős rekeszhez vezeti a vizet, szóval nem az fröcsköli vissza a vizet túltelítve azt. Kezdek kifogyni az ötletekből.

Hogy lehet valami ennyire hitvány? Valószínűleg új fúvóka vagy betét kell hozzá..
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2023
(#) proli007 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Nov 22, 2023 /
 
Hello! Ebbe az egészbe az a szép, hogy kb. 40 éve ezt művelik, megtakarítanak egy mágnesszelepet. Én már anno kivágtam a francba a diffuzort, két réz közdarabot tettem bele. Az öblítőt meg a feleségem ráöntötte a dobra, mikor kellett. Úgy is csak begélesedett a tartójába.
(#) Wind-Storm válasza proli007 hozzászólására (») Nov 22, 2023 /
 
Egy mágnesszelepet? De hisz a képen kettőt látsz..
(#) proli007 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Nov 22, 2023 /
 
Kettőt látok, de háromra lenne szükség..
(#) antikzsolt válasza proli007 hozzászólására (») Nov 22, 2023 /
 
Elég oda 2. Egy a mosás egy az öblítés mi lenne a harmadik?
(#) proli007 válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 23, 2023 /
 
Látszik, hogy nem mosol. Ha elég lenne, minek lennének ezek a dűznik? Előmosás..
Minden esetre emlékeim szerint osztálytársam faterja a 60-as évek végén olyan mosógépet hozott valahonnan, ami magától felszívta a kellő mennyiségű folyékony mosószert a tárolójából. De úgy látszik az 50 év és az anyagi érdekek, más felé vezették a tudományt.
(#) ulisses hozzászólása Nov 27, 2023 /
 
Sziasztok,
AEG 9000 ( L9WBC61B mosó-szárító, -- csak egy gép fért el). '21 nyári, még garis (36hó).
Tegnap este (egy mosás után) nem tudtunk szárítást indítani, az ajtózár csak kattog (3-4-szer be-ki), de a program nem indul el. Próbáltuk többször is, ki- majd bekapcsolva, -- ezzel törölve a programot. Kihúzva is volt. Nem megy. A zár valójában működik, mert bezár/kinyit, de a program nem indul el. Nem volt semmi beszorulva az ajtó és a gép közé (stb. ..) //Este áramtalanítottuk egész napra, lehet, hogy ma estére már elindul..(?)//
Hogyan lehet "reset"-elni a vezérlését? Vagy mit lehet tenni? Elindítottam a garis eljárást, de ha egyszerűbben megoldható, nem hívnék szerelőt. Köszönöm előre is! Zoli
(#) szemi27 hozzászólása Nov 27, 2023 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni adott egy fagor FLS-843 elől töltős mosógép, hibája hogy a program végén nem centrifugál ki, de a centrifuga programon se centrizik ki a vizszivatyú működik benne, a vízet vetelezi és ki is tolja minden más funkció működik rajta azt szeretném kérdezni hogy miért nem centrifugál egyáltalán hol keressem a hibát? A mosógép nagyon ép és szép állapot ban van, nagyon keveset volt használva. Kérem ha tud valaki segíteni kérem szépen hogy mondja el, minden segítséget el fogadok, előre is köszönöm szépen hogy el olvastad. Üdv Zsolt
(#) Dino71 válasza szemi27 hozzászólására (») Nov 28, 2023 /
 
Szia! Motor szénkeféket nézd meg és az elektronikán a motor reléket ellenőrizzed, meg a triakot.
(#) ulisses válasza ulisses hozzászólására (») Nov 28, 2023 /
 
Az egész napos áramtalanítás nem segített. Az Alza szerint "Hozd el az üzletbe" vagy "Küld el tértivevénnyel". Persze, alig több, mint 100kg... Nem tudom, küldenek-e szerelőt, vagy elviszik(?), de az mind macera és sok idő. Valahogy "beakadt" neki valami, bekapcsolás után is mindig az ajtózárat kattogtatja, eddig ilyen nem volt. Szerintem egy reset segítene, de nem tudom, azt hogyan kell...
(#) mugab válasza ulisses hozzászólására (») Nov 28, 2023 /
 
Szerintem az ajtókapcsoló érintkezőjével lehet valami, de ha garis, akkor nem neked kell foglalkozni a szállítással...
(#) ulisses válasza mugab hozzászólására (») Nov 28, 2023 /
 
Tudom, 25kg felett. De remélem otthon megjavítják, és nem kell le-fel cipelni a szűk lépcsőn, és hetekig nélkülözni a mosógépet. (+csomagolás nélkül megsérülhet, elejtik 20 centiről aztán annyi, +...)
(#) Janobalu hozzászólása Nov 28, 2023 /
 
Üdv.Mindenkinek!
Van egy AEG 60829- es elöltőltős mosógépem.Az a hibajelenség hogy teljes és fél programokban használva nem indul el a leürítő szivattyú.A gép elkezdi a centrit felpörgetni és leáll.Hibakódot nem ír,várakozik,aztán vagy visszaugrik a teljes prg.elejére,vagy nem.Viszont ha szivattyúzásra,vagy centrizésre kapcsolom akkor szépen megcsinálja.Leüríti a vizet ,ill.centrifugál. Valakinek valami ötlete?Előre is köszi!
(#) ulisses válasza mugab hozzászólására (») Nov 29, 2023 /
 
Miközben kattogtatja az ajtózárat (zár/nyit), néha ki tudom nyitni az ajtót, és akkor írja az E40-es hibakódot (ajtó nyitva). Máskor nem írja. Tehát szerintem az ajtónyitás-érzékelő rendben van. A zárnak is van valami zárt állás érzékelője?
(#) Joci77 válasza Janobalu hozzászólására (») Nov 29, 2023 /
 
hali.
nézd meg a szivattyút nincs-e benne valami amitől nem forog .
tegnapelőtt hasonló volt nálunk is. cipzár darab el akasztotta nem forgott. hibát nem adott
esetleg a vákumcsövet fújd ki ami a szintérzékelőhöz megy
Következő: »»   575 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem