Szua, probaltam tranzisztort cserélni, de sajnos semmi.
Először 3.6V-rol próbáltam, majd 4.5V-rol az eredmeny ugyan az. Rendeltem közben egy új IC-t ha majd megerkezik kedden remélhetőleg akkor kicserelem es meglatjuk mi lesz majd.
Probaltam másik tranyoval is, meg probaltam forditva is betenni, de sajnos ugyan az volt az eredmény.
Amit proli007 írt azt próbáld ki, leveszed az IC-ről az egyik ledpáros lábát, és egy ellenállással pluszra, majd földre kötöd. Erre egyik, majd másik lednek világítani kell. A világító ledek rendesen működnek? "Fut" rajtuk a fény? Vagy csak világítanak?
Igen azt próbáltam, és ugy jól működnek. Fut a feny de csak a pozitív ágon, a negatív ágon nem megy ha Ic-rol próbálom.
Csak azt nem írtad, hogy a pozitív ágon, rendesen sorba fel is gyulladnak és utána sorba el is alszanak? Mert ez működés/hibafelderítés szempontjából fontos..
Bocsi, igen igy működik a pozitív ág.
Még két hülye kérdés, Az IC típusa különös tekintettel a számok közötti betűkre egyezik? Az IC + tápfeszültsége be van kötve? ( ne rutinból válaszolj, ohm mérő a bizonyíték telep sarka, IC 1X lába )
Az IC pontos típusa ez
Bővebben: Link
Most nincs mellettem a panel, de estére meg tudom mondani illetve meg tudom mérni. De emlékeim szerint be van kötve.
Szia,
Megmértem multiméterrel és az IC 16-os és 10-es lába kapja meg a + tápfeszültséget, úgy ahogy a kapcsolási rajzon és a videón is szerepel.
Meg érkezett ma az új IC kicseréltem és működik a kapcsolás, IC volt a ludas, valami lelte.
Köszönöm szépen a segítségeteket.