Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3530 / 3599
(#) Ódenka válasza segítő hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Mi egyszer vettünk valami direkt sprét, ami arra szolgál, hogy a lepisilt kandúr ájert semlegesítse és megakadályozza a mirci további ilyen tevékenységet. Bevált!
Egy apró probléma volt, kétszer büdösebb volt, mint amit a kanmircik produkáltak. Semmi sem tökéletes, bár az ivartalanítás sokat segíthet. Nem lesz tőle a macska otthonülő, de egérrel néha kedveskedik nekünk így is.
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Idézet:
„bár az ivartalanítás sokat segíthet”

Szomszéd cicánál eléggé aggályos, különösen ha önbíráskodás esete áll fenn.
Fajtól függetlenül nem szokták szeretni, bár ritkán kérdezzük ki a véleményüket.
(#) kitartás válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2023 / 1

Nekem van kutyának látszó teremtményem (border collie és Lajosnak hívják) de az együtt alszik kb hat cicával.
(#) Gafly válasza kitartás hozzászólására (») Dec 16, 2023 / 1

Az kutya jó fej, szomszédnak az van.
Reggelente ott szoktak közösen ülni a két macskával a teraszon, és néznek befelé az ajtón, hogy "mikor keltek már fel"
Egyébként ki a fene nevez el kutyát "Lajosnak"?
Volt egy híres humorista, (annó még nem létezett "celeb"/"tiktokker"/"influencer"/"blogger") rádióban, és mesélte hogy vitte a kutyát orvoshoz. Kérdezi a doki, hogy hívják? Radványi Barna. Nem a kutyát, hanem magát.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2023
(#) kitartás válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2023 / 1

A névadó én voltam. Mikor kijöttem a kórházból a Páromtól kaptam (fajtamentőktől származik) és a szekrény előtt egy kis szőnyegen kuporgott. Nekem kellett elnevezni. Ránéztem és rögtön tudtam hogy Ő a Lajos .
(#) tufatofu válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Idézet:
„Egyébként ki a fene nevez el kutyát "Lajosnak"?”

Barátomék lánykutyája "Géza" névvel büszkélkedhet.
(#) Gafly válasza tufatofu hozzászólására (») Dec 16, 2023 / 1

Én kutyát főnököről szoktam elnevezni.
Szoktak is néha furcsán nézni miatta, amikor belerúgok, hogy Mahovics takarodj, vagy ne ugassál (W)Aurél.
(#) tufatofu válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Praktikus
(#) Gafly hozzászólása Dec 16, 2023 /

Semmi köze nincsen az elektronikához.
TI milyen elvek szerint szereltek fel polcot.
Például 1 méter polchoz, mekkora legyen az alátámasztás?
És ha egymás mellett van, akkor milyen legyen a kiosztás?
Tudom, kettő kéttámaszú tartó, de négy függőleges sín van és a kétharmad itt nem nyer.
Talán négyötöd?
Vagy 25/50/50/50/25, ez legalább arányos...
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Még pár apró kérdés... Mi lesz rajta, milyen falon lesz, mekkora a polc vastagsága, mekkora a faltól való kinyúlása, milyen anyagból van?

Nem mindegy, hogy öt kiló lesz rajta, vagy harminc. Nem mindegy, hogy az hogy helyezkedik el rajta, nem mindegy, hogy mennyit nyúlik ki a faltól, stb. Ha ezeket a kérdéseket meg tudod válaszolni, akkor az is kijön, hogy hol és mennyire támaszd alá. Pl. amikor nem törődtem ezzel és úgy raktam fel a könyvespolcom, hogy csak két oldalt fogtam meg, a 18mm-es bútorlap simán meggörbült középen a terheléstől.
A faliszekrényem, amire meg már ajtót is raktam, s 19mm-es MDF-ből készítettem, az kapott egy tucat csavart a falon egyenletesen elosztva, olyan szilárdan felfeküdt a falra évekkel ezelőtt, hogy még egy mázsát is vidáman rátehetnék, meg se kottyanna neki.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Értem ám én, hogy miről beszélsz.
Dehát lányszobába lészen, és esztétika is kellene.

Legnagyobb szívás az az, hogy odaveszett a profi fúrógépem és majdnem az összes csavar és tipli készletem fó/fú rumtársunknál. Jelentős részét már pótoltam, ámbár kezem még mindig nincsen csak kettő.
Megcsak itthon egy régi öreg ütvefúró.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Tartok tőle, hogy magát a kérdést sem biztosan értem. (Ha megértem, akkor sem biztos, hogy tudok majd válaszolni)
1 méter kinyúlása lesz a polcnak a faltól?

Valójában (ha egyenletes lenne a terhelés) a polcot elegendő a felénél (középvonalánál) alátámasztani. Mivel soha nem úgy pakolunk egy polcra, ezért sem kétharmad, sem négyötöd, hanem teljesen alátámasztani érdemes.

A négy alátámasztás elosztásához: az az elosutás, amit írtál, az megintcsak az egyenletes terhelésnél az igazi. Egyenlőtlennél jobb, ha a két végét támasztod alá, a másik kettő alátámasztást pedig egyenlően elosztod (0-33,3-66,6-100).

Aztán ha magának a polcnak az anyagát is tudjuk, és azt is, hogy az mekkora túlnyúlássan mekkora terhelést bír el (mekkora behajlással, fugalmasan, visszafordíthatatlan alakváltozás nélkül), akkor építészmérnökök vagyunk.
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Nagyjából ezeket kellene felcsinálni (már itt vannak):
2 x https://www.bauhaus.hu/regalux-falsin-egysoros-150cm-feher.html
4 x https://www.bauhaus.hu/regalux-falsin-egysoros-100cm-feher.html
14 x https://www.bauhaus.hu/regalux-polctarto-konzol-25cm-feher.html
7 x https://www.bauhaus.hu/feher-laminalt-polclap-100x25x1-8cm-2.html
Horizontális kiosztás mi legyen:
25/50/50/50/25
33/33/66/33/33
Egyik sem tetszik, az utóbbi nagyon nem...
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

A polctartó konzol (harmadik linked) képén is látszik:
1 méter polcot legalabb harom helyen támasztanak alá. (0-50-100) kozeli mertekben. Nem teljesen, mert a legszélétől kicsi bentebb kell tenni a szélsőket.
Ha néggyel kívánod alátámasztani, az meg jobb. De ahhoz adtam az előbb, (0-33,3-66,6-100) körülit.

Ne nyúljon túl 25-öt sem, hacsak nem állandóan üres polcok lesznek.
Csak a szükséges pár centi legyen a túlnyúlás.

De a 7 polchoz kevés lesz a 14 alátámasztó konzol.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Olyan Kékes tévé volt nekünk az első, ezzel a legnagyobb élmény. Tán működik?
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Igazándiból kettő van ilyenből, az egyiket átalakítottam siheder koromban monitorrá (video bemenet, hálózati trafó). Az működött, amikor eltettem.
A másikat a fene tudja.
Ha szeretnéd, akkor mindkettőt megkapod, és mellé még a Videotont is, az negyven éve tutira működött.
És el viszem akár házhoz is, ha nem szétbarmolni kell.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 16, 2023 /

Köszönöm nem kérem, kár lenne érte. Csak romantika támadt fel bennem, emlékszem első képére a rajzfilmre amikor apám boltból hazahozva (bicikli csomagtartón) beüzemelte. Fél évi teljes átlagfizetés volt az ára. Sok évtized elteltével összement a képe kicsire, akkor autotrafóval megnöveltem a be-tápfeszültséget (220V-ot), így használtuk az új megérkezéséig. Utána a többi tévére már nem nagyon emlékszem.
(#) Remci hozzászólása Dec 17, 2023 /

Üdv!
Meg tudja valaki mondani,hogy mitől lehet az, hogyha egy topicban új kérdést szeretnék feltenni és be szeretnék hozzá szúrni egy képet, akkor a megjelenő rublikában ki van írva hogy "fájl melléklet" de a tallózás hogy feltöltsem, az nem jelenik meg. Van hogy akkor sem,mikor valakinek válaszolni szeretnék. Más is találkozott már ezzel a hibával,vagy csak nálam fordul elő?
(#) tufatofu válasza Remci hozzászólására (») Dec 17, 2023 /

Üdv. Nekem most is ott van, és használható is.
(#) bbb válasza Remci hozzászólására (») Dec 17, 2023 /

Másik böngészővel is próbáltad?
(#) Remci válasza bbb hozzászólására (») Dec 17, 2023 /

Nem. Eddig működött. Most viszont ha válaszra kattintok, akkor elő jön, de új kérdés feltevésénél nem. Érdekes.
(#) Remci válasza bbb hozzászólására (») Dec 17, 2023 /

Közben kipróbáltam Chrome-al, azzal jó. Firefoxal nem. Mi változhatott?
(#) reloop válasza Remci hozzászólására (») Dec 17, 2023 /

Üdv! Nálam Chrome alatt van csatolási lehetőség, FF-nál nincs.

Nálam Firefoxnál is van, de ez Linuxon fut.
(#) Remci válasza reloop hozzászólására (») Dec 17, 2023 /

Szia!
Én is kipróbáltam, ugyanaz a helyzet. Át kell állnom Chrome-ra.
(#) Remci válasza tufatofu hozzászólására (») Dec 17, 2023 /

Nekem Windows 10 van. Úgy látszik meghülyült

Miután a múltkor küldött fájlodat nem sikerült a Window-Firefox kombinációval letölteni, és más disznóságok is előfordultak pl. a Netbankkal, eltakarítottam a windowst firefoxostól együtt, azóta linux van.
(#) szs válasza tufatofu hozzászólására (») Dec 17, 2023 / 1

És teljesen fölösleges volt.
Most is W10-et használva, Firefox böngészőn belül írok. A képet is azon küldöm. A netbankommal sincs baj.
De azért minden héten látom, hogy mennyivel különlegesebbek a Linux hívők. (valószínűleg ki is fogok most kapni azért, mert ellen mertem mondani).
Lehet velorexet használni -ha szeretünk fölösleges köröket futni...
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Dec 17, 2023 / 1

Firefox gyorsítótár és sütitörlés, majd Firefox újraindítás segíteni szokott.
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Dec 17, 2023 /

Köszi,kipróbálom.
Következő: »»   3530 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem