Fórum témák
» Több friss téma |
3 tv 1 monitort meg javítottam már de ez ki fog rajtam.
Van ez így.
Én többet is. Mégsem szégyellem bevallani, ha nem értek hozzá. Nem "kuka" (kukába úgysem dobunk bármit) Nem "megy vissza agazdájának" Annyt kell mondani: Nem tudom megjavítani. Pont. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2024
Az lesz de valaki már járt előttem benne mert hiányoznak csavarok és a hűtőborda se volt a helyén.
Nem láttam a képeden azt, hogy hiányoznak csavarok.
A hűtőbordát műanyag "bolhák" tartják. Három lyuk van, mégis kettő bolha. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2024
Ha nekiállsz firmware-t mókolni rajta, azzal még egy hibafaktort hozol be a képbe és csak saját magadat zavarod össze általa (ha az alapok kimérése is problémás). Én legalábbis nem tenném.
azt nem mókolom mert nincs is mivel ráírnom.
hiába van service manuálom nincsenek benne feszültség értékek. A tápon meg van a 3,3V 5V, 12V 24V
Nem a TV-k a fő szakterületem, de a Samsungoknál pl. úgy van, hogy ha nem kap PWM DIM jelet a táp, akkor bekapcsolja a világítást, magyarán a main kiiktatásával ellenőrizhető, hogy jó-e a táp és a LED-ek. Ennél, hogy van?
Ennél minden a mainról megyen.
A háttér világítást is az u1 ic végzi. Ledek jók mert egyesével a ledeket megnéztem és az jók. Be lestem a t-con panelre is a 30tűs csatlakozón nem jön a 12V a t-con felé. le töltöttem a service manuálját.
A helyedben megkeresném, hogy minek kell adnia a 12 voltot és az megkapja-e a 12 volt adásához szükséges engedélyező jeleket (pl. power good, ilyesmik). Aztán onnan visszafelé haladva a hiba okáig.
Találtam egy gyanus alkatrészt 12V és a GND között.
Képen a fekete mákszem nincs számozva zárlat.
A mákszem nem téglalap alakú, ellenben az smd ellenállás igen. Ami itt egy 0 ohmos átkötés...
Nem kell feltétlen vizezni, lényeg a tisztaság. Ha pl úgy hagyod koronggal fel, és 1 hónap alatt ha megszállja kis por, és a kiemelendő 50colos kijelző se a legtisztább, van rá esély Hogy elenged lassan valamelyik korong. (amíg kiveszed az LCDt, és ledet cserélsz, pl fél óra)
Mondanám hogy a lucskos ronggyal áttörlés se a legjobb ötlet. Legyen inkább nyirkos rongy, vagy tiszta felületek - korong. Ha kiveszem a kijelzot, és épp ledet cserélek, a korong a kijelzőn marad, nem szippantja ki a kijelzőt annyi idő után se.
De mi értelme van a gnd össze kötni a 12V tápal.
Mert azokon a lábakon kel felmeni a 12V nak a t-con panelre. De meg nézem hogy hova kel még érkeznie 12V nak.
Leveheted az ellenállást próbából, mert akkor kiderül, hogy valami más zárlatos a 12 voltos tápvonalon.
Nem zárlat lesz rajz szerint neki testet hozza.
De akkor a csatlakozó fordítva van fel téve. Az a baj hogy előttem ezt már valaki babrálta.
Szerintem igen.
De a szallag kábelt ha rá dugom akkor ahol a 12V kéne hoznia az a test re esik.
Szerintem meg nem azt a boardview-t nézed, ami ehhez a verzióhoz van, mert a fotó alapján erre a PCB-re többféle kiépítést is csinálnak: a panelre rámehet egy 7 lábbal szélesebb csatlakozó is (megvan a helye mert látszik a plusz 7 beforrasztatlan pad) és akkor máshova esik a lábazása. Ez a csatlakozó láthatóan jól van bekötve, mert a fóliacsík kifejezetten nagy felület - tehát feltételezhetően GND -, amire a 0 ohm-on keresztül csatlakozik. Viszont a felénk lévő szélén a 5 fóliacsík elég széles ahhoz, hogy ott legyen a VCC. Javaslom, hogy nézd át még egyszer.
Csináltam a t-con csatiról 1 képet meg a csatlakozórol.
A t-con csati 1 lába felül az megy bal oldalra hol ott jobb oldalra kéne mennie szerintem. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2024
Nem jó másik kábellel néztem most jó helyen van mindenki 12v nem jön el a csatiig.
Az amit linkeltem kép idáig el jön a 12 innen megyen tovább de semmi
Mi az az "idáig"? F6 és Q19 bemenetein megvan a 12 volt? A "PANEL_VCC_ON/OFF" jelet mi adja és mit mérsz rajta?
Linkeld már be azt a pdf-et, légy szíves.
Ha szitázva volna a panel akkor könnyebb dolgom volna.
Én ezt nézem 15 oldalt az u 1 végzi on off kapcsolgatását csináltam egy képet az aktuális részről.
Sziasztok!
Kaptam egy xiaomi l32m6-6aeu típusú tévét, ami a képen látható hibát produkálja. Bekapcsolás után csak vörös szín látszódik, majd megjelennek a csíkok, és a színek is előjönnek, bár torzak. Ki-be pattintottam a szalagkábelt ami a mainbord és a tcon között van, de nem segített, csak annyit, hogy lettek színek, előtte végig vörös volt. Ez alaplap, vagy kijelző hiba? Javítható?
A "pattintgatást" ugye nem működés közben eszközölted?
Ez COF hiba is lehetne...a COF fólián, ha vannak chippek, azok egyike-másika galyra mehetett... (persze várjuk meg, hogy a szakavatottabbak mit mondanak.)
Kikapcsolt állapotban csináltam. Tudtommal áramszünetet követően ment így tönkre.
Ezzel előrébb nem lettem de a melegitést meg próbálom.
Proci műkődik mert melegszik. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2024
Melegités meg volt de eredménytelen.
Hiba meg maradt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |