Fórum témák
» Több friss téma |
Más készüléknél letiltott (nálam is van kettő): https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2578821.html
Köszi, akkor semmiképpen nem újakkal kell tesztelni, mivel kétséges a végeredmény.
A kérdés még maradt, hogy a 3,6V-os cellák jók-e a 3,7V-osak helyett?
Nekem már fel sem tűnik, ..6 vagy ..7. Pl. 4,00V-ra mindegyik feltölthető. Viszont az áramfelvétel max. fordulaton az nagy lesz. Pl. az athletben 140-170A-s FETek vannak... meg van is hozzá eprommentés, hogy cellacsere után működjön a gép (csak én nem tudom rátölteni)Hacking!
Azt mondod, hogy a gyári akkujának kisebb kivehető max árama miatt a panel korlátozta a motorok által felvett teljesítményt (magyarán csökkentette a feszültséget)? És ha nagyobb max áramú cellákat kap, akkor max fordulaton gond lesz belőle?
Nézem a videót, de az már látszik, hogy az általam vázolt egy jóval szerényebb képességű cucc. Gyakorlatilag egy morzsaporszívó, amihez van egy a tiedhez hasonló kinézetet kölcsönző bővítő szár, a fejben egy kefeforgató plusz motorral és egy a száron levő, kézre eső plusz indító gombbal. De alapból egy morzsaporszívó, egy kis félöklömnyi tartállyal és egy HEPA szűrővel. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
A srác nem viccel, ha megoldás kell, hát kell!
Az előzőre visszatérve, a 0.1V*5=fél volt feltöltött akkufeszültség többletre gondolsz? Mondjuk a 25,2V-os akkunál ez (6 v. 7 cella?) egy kicsivel több... De nálam éppen kisebbre lenne cserélve, csak a töltés miatt kérdezem...de a leírás szerint, ha a Parkside, a Würth, a Bosch akkuim LCO-k, akkor ugyanúgy 4,2V a lekapcsolási feszültségük... Tehát nálam max alacsonyabb lesz a feszültség valamivel. Még nem néztem, hogy van-e ezen eprom... A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
Tisztelt uram ! A BT modul levalasztasanak (parkside 20v 8 ah) fotojat szeretnem kerni.
Nem tudom miért nincs ott a hozzászólásnál! Megkeresem és feltöltöm hamarosan! De amúgy Ha a panel külső felén az első láb (3,3V), és a GND közt zárlat van nyugodtan leveheted a modult. De akkor a stabot is le kell venni és tesztelni, és az R44 sem 20 ohm már!
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
Meg is van. Bocs, hogy eddig tartott.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
Szia!
Idézet: „A 8Ah esetén ha hosszú életet akarsz, akkor iktasd ki a BT modult, mert tönkre fog menni és akkor az akku se nem tölt sem nem használható. A képen látható ponton átvágod azt a sávot, és nem lesz gond. A 8Ah akkuk 90%-ka a BT miatt hal meg!” Csak az átvágást kell megtenni, se a modult, se az U4-et nem kell leszedni ?!
Ez nem "morzsa" porszívó (vagy a tiédre értetted?...képet mutasz róla?): Bővebben: Link
A "motor köré felépítve" kelltette fel az érdeklődésemet, ez is olyan...egy százas vagy több a csere díja. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
Az enyémre értettem. Ez egy morzsaporszívó kiegészítőkkel. Ugyanúgy a motor köré van felépítve az akku, mint a tiedben. Csak ez kisebb, kevesebb cellával.
Szerintem ebben nincs eprom, most ahogy nézem a képet...a műhelybe nem jutottam fel, hideg van. Majd hétvégén befűtök. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
Szia,
Ha leszeded az sem gond. De mást nem kell bántani ha megekőzès a cél. Ha csak átvagod, akkor bármikor vissza tudod kötni, ha mégis kellene. De mivel nincs állandó feszen így nem lesz vele gond, de ott van ha kell.
Én baypasszoltam az akkukat ilyen esetben, amikor fennál a gyanu, hogy zárol a bms. Azonos pakk közel azonos fesz. Volt ami cellánként oldottam meg, mert annyira össze vissza volt.
Huhh, azért az nem semmi művelet lehetett... Nagyon úgy néz ki, hogy ez ennél egyszerűbb kütyü lesz. A remény hal meg utoljára.
Ez kiderül amint levetted a cellákat! Én biztosra mentem, nem akartam kukáztatni a porszívót a tulajjal. De a makita akkuknál még nem találtam sehol feloldási lehetőséget! De ott legalább van alin kompatibilis BMS panel.
Makita, Bosch, komoly cuccok. De miért kell ezt csinálni egyébként, hogy letiltják cellacserekor?
A makita nem csak cella cserekor. Ha van túlmerítés ami aktív fetes védelem miatt nem makita eszközzel simán lehet, akkor tilt, de neten már azt is megtaláltam, hogy adott töltés/ciklus szám felett is tilt. Sajnos ilyen ez a fogyasztói társadalom! Ne mókold, vegyél újat!
Egyelőre nem költöttünk rá, nem egy új Parkside akku került bontásra és beleépítésre, hanem egy Würth 18V 4Ah-sból lettek kiszedve a jó cellák, Sanyo UR18650RX, 2000mAh 25A (a net szerint ez is LiNiMnCoO2). A 8db-ból 5-öt átépítettem, nagyon körülményes, nehezen hozzáférhető minden. Végülis jó lett, 2 fokozat van, szépen megy, jól szív. Viszont nem tetszik a töltés. Rádugva, lassan villog a kapcsoló körül pirosan, ez oké. De a fogyasztásmérő szerint 75W-ot fogyaszt közben. Átdugtam a leválasztótrafóba, ott van analóg árammérőm, ott is azt mutatja. Nem jön ki a matek. A gyári töltője sajnos elhalálozott már nekik régebben, 23VDC 600mA. Kaptak helyette egy 24VDC 2A-es tápot, azzal használták. A gyári tápja is javítás alatt van, zárlatos graetz, primer oldali fet, a soros ellenállások elégtek.
De a gyári töltő az 13,8W-ra jön ki, de még a másik, amivel használták, az is csak 48W. Meg eleve, a 75W, 18,5V (3,7V körül voltak a cellák) esetén ez több mint 4A! 1370mA a max folyamatos töltőárama a cellának az adatlapja szerint. Majd újra szét kell szedjem, és labortápról megnézni...de itt valami nem kerek. Lehet, hogy a töltés részben zárlatos a fet és mindent átenged? De még így sem jön ki... A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
Koszi a kepet a BT levalasztasara, nem sikerult. Vettem ujat. A regi de jo akkukat ki tudja hasznositani es mennyiert, vagy dobjam a kukaba !Bővebben: Link
Tudnám hasznosítani a cellákat belőlük, igaz nem PS eszközöm van: remélem ez nem kizáró ok - csak viccelek.
Valószínűleg csak annyi a baj, hogy a gyári töltője miután meghalt, a helyettesítő 24VDC 2A táp nagyon durva hozzá... A sajátja 23VDC 600mA, valószínűleg a terhelőáramra esik a feszültsége, mert visszacsatolás nélküli. A 24V-os meg max kitöltéssel megy és bár esik a feszültsége (majd megmérem), de 20V körülre leesve tol bele 3,5A körül...nehéz elhinni, se másképpen nem jön ki a 75W. Labortápról 23V 750mA áramkorláttal 19V felett van pár tizeddel. Szóval ha megjavítom a gyári tápját, akkor valószínűleg helyreáll rend. Illetve az akkupakkot meg ezzel a "póttöltővel" nyírhatták ki...
Ha így lesz, akkor ha ezek az akkuk nem hozzák a kívánt eredményt, kaphat egy új Parkside-ból cellákat.
Írtam üzenetben akku ügyben!
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2024
En nem viccbol kerdezek. Szerinted ha ki iktatom az elkrtonikat tudom e tolteni az akkut, vagy leeg a haz ? Varom a valaszod (igen vagy nem)
Igen, ha másik BMS-t teszel rá ami figyeli az alulmerülést ill. túltöltést. Vagy ha olyan töltővel töltöd ami tud balanszálást, használatnál pedig figyeled cellánként a feszültségét, hogy ne merüljön túl alacsonyra valamelyik cella.
Tudok segíteni javításban is. A ps töltő csak akkor tölti, ha kommunilálni tud a bms-sel. A gépeket még át lehet verni, de akkor nem tilt le és túlmerül!
Masodszor kerdezem, ha kiiktatom az elektronikat es toltom mire szamithatok?
Kezdjük ott, hogy milyen töltővel töltenéd? Ha egy egyszerűvel ami nem figyeli cellánként akkor tűzijátékra. A normális töltővel + BMS-el töltés lehetőségeit pedig már leírtam fentebb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |