Fórum témák
» Több friss téma |
Helo.
Nem tudja valaki véletlen hogy az LG F4J6VG0W mosó szárítógépben hány lengéscsillapító van, 2 vagy 3? Tudom, nézzem meg de hátha nem kell ennyiért visszamennem és meg tudom rendelni
Valaki tud a LG mosógépekhez konyítani?
Van egy ~18 éves WD-10302TUP típusú gép, aminek egy mikrókapcsolója megnyekkent. Eddig kiválóan működött, ez az első hibája! Bele van öntve a vezérlőpanelbe, nem hozzáférhető, nem cserélhető. Ez egy 7 kg-os kapacitású gép, a LG lapokon csak 5 kg-osok lelhetők. Kinek, mi a véleménye a vezérpanel cserélhetőségére? Vagy van-é valami LG mosógépes csoport, ahol többet tudnának?
Ki kell kaparni a trutymót amivel be van öntve, cserélhető az. De amúgy a front panel nem külön van? A fő panelen meg nem nagyon van semmiféle kapcsoló, gondolom a nyomógombot érted mikrokapcsoló alatt.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2024
Megnézem mindjárt, hogy miről van szó (a hibajelenséget a szerelő mondta a szomszédban).
Talán fotózd is le, hátha okosabbak leszünk.
Erről lenne szó!
Bocsánat én a kérdéses kapcsolóra gondoltam. Tudod, hogy én nem mosógépet javítok. Látom ez közben Gafly kollégának is feltűnt.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2024
Nem én fotóztam, az illető nem ért hozzá. Ez csak típus pontosítás volt. Holnap meg tudom nézni.
A vezérlője "emeletes" nyákon van. Szét lehet szedni és kicserélni a mikrokapcsolót...
Amúgy ez teljesen korrekt azonosítás, igazán nagyon boldogok lennénk, ha mindenki így kezdené.
Szia! Az elektronika két részből áll. A kezelő része simán kipattintható a házból és nincs kiöntve. Simán lehet cserélni a nyomógombokat de lehet csak vissza kell forrasztani a lábait a bekapcs.gombnak. Elég sűrű hiba ezeknél ez.
Bízzunk benne, de elmondás szerint ez a hiba (hozzáértő szerelő). Teljesen kiöntött valami lágyabb anyaggal. Du. meg tudom nézni.
Ha sűrű hiba, akkor így >18 évenként ez elég jó.
Drága véreim!
Aki nem elég erős, ne olvassa tovább. A mikrókapocsló nyomópecekje volt eltörve. Az a kis görbe műanyag kar! Persze ehhez ki kellett szedni előlapot, panelt. Úgyhogy nix kapirgálás. Megpatkol, ragaszt, örök élet. A szerelő meglátta kiöntést, és vezérlőpanel cserét javasolt.
Sziasztok! A kollégám anyukájának Electrolux EWT1266ESW mosógépe csapágy cserére szorul. A helyi mosógép szerelő szerint nem bontható az üst. A kollégám megnézte ,és azt mondja lehet látni a csavarjait. A kérdés, akkor mégis bontható? Esetleg néhány jó tanács, segítség képen. Előre is köszönöm a segítséget!
Nézz utána mit árulnak hozzá... A mi Whirlpool-unkban aggyal együtt kell cserélni (kapható)
Ez felültöltős Elektrolux sajna, mindnek leszakad a csapágyház, rossz konstrukció.
Tele van vele a jófogás. Szerintem kidobós.
Köszönöm a válaszokat! Végére fogunk járni a dolognak. Bár én inkább elektronikás vagyok, a kollégám lakatos. Majd kiderül mire jutunk.
Addig nem szabad venni semmi alkatrészt, amíg ki nem derül a pontos hiba. Apósom is ilyen géppel járt pórul, mondta, hogy csapágyas lett. Mondom neki a telefonba, szerintem a dob szakadt le. Áh, csak pár éves a gép!
Aztán nekem lett igazam Vettem neki 10 ezerért egy elöltöltős Elektroluxot (az tényleg csapágyas volt), megcsináltam, most azt használják.
Szép estét! Indesit mosógép a paciens. F01 hiba . Mellékeltem képet. A sárga pöttyös alkatrészek cserélve, a kék pöty kiszedve kipróbálva, a piros ( triak) lábai elégve, ( ajtózár). Motor csere is volt. Nem indul csak szivattyúzik pár másodperc után. A táp csak 6.3v , de a szivattyú rellét kapcsolja. Hogyan tovább?
"Mtester" miért nem tudja mérni a nagy triakot, csak a kis teljesítményüt?
Miért gondolod hogy a 6V jó 12V helyett? És ha van még ott más elektronika, belső referencia, akármi, ami mind elmászik...
Faragd még a tápot, 6V a 12V-os relének nem tesz jót, lassan zár, kicsi az összenyomóerő, hamarabb beég, meg hol működik hol nem...
Esetleg ötlet ,hogy hogyan? Azért vagyok itt mert kifogyttam.
Azt ne várd hogy valaki megmondja a tutit, az R152 elenállást kell kicserélni... méricskélni kell... esetleg valami zabálja az áramot, azért esik le a fesz, gyengék a kondik bármi...
Szia! A nagy elkot 400V os a primer részen miért nem cserélted? Diódákat nézted? Na meg a táp ic is cserélném. Induktivitások és a trafó is ellenőrizted?
Diódákat néztem, elko cserélve.
Most már ha hálózatra dugom ég a piros, ha kikapcsolom gombról akkor is indítja a szivattyút és tolja a hiba kodot . |
Bejelentkezés
Hirdetés |