Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A KiCad paneltervező
Szerintem a legegyszerűbb ha a végpont előtt picivel csökkented a vonalszélességet
Esetleg még azt i meg lehet tenni, hogy csökkented a grid méretet pl ha most 50 mil akkor legyen 25 mil kisebb lesz a lépés és megoldás lehet a problémádra.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2023
Moderátor által szerkesztve
Köszönöm megnézem.
Valaki használta már a freerouter java progit? Kipróbáltam úgy hogy a proci, sdram, 40pin fpc maradt hátra. Egész jól megcsinálja. Van esetleg más is? 4réteghez. Köszönöm
Ha át nevezem az alkatrész jelzéseket és nyomok egy pcb frissítést a kapcsrajzból akkor összeomlik az egész pcb, mert át rendezi ahogyan a kapcsolási rajzban lévő számokra.
Melyik beállítás kell hogy csak simán a jelölések átmenjenek a pcbre, de nem mozgasssa el az alkatrészeket. Köszönöm
Szia!
Abban tudsz segíteni, hogy a csatlakozóknál lévő feliratok miért nem jelennek meg?
Sziasztok!
Zárolt zonát (poligont) hogy lehet törölni? Kijelölni sem engedi. Törlésre kiírja hogy locked. Köszönöm!
Azt hiszem (bár nem tudom hanyas verziót használsz), de ha a rajzon módosítasz egy alkatrész nevet, akkor azt új alkatrészként kezeli, ezért a panelszerkesztő is beimportál egy új alkatrészt.
Nekem legalább is így rémlik. Tehát ha kész a rajz, érdemes először minden alkatrészt a végleges nevére nevezni (és ha szükséges, a vezetékeknek is megadni a nevét, ez is sokat tud segíteni a paneltervezés közben), és ez után generálni a netlistát. A többi alkatrészt nem bántja, ugyanúgy megmaradnak ahová helyezted őket a panelen. Ha csak egy-két alkatrészt kell átnevezned, szerintem azt a PCB tervezőben is át lehet nevezni, úgy a helyén marad.
Esetleg valamelyik réteg ki van kapcsolva, vagy rejtett, vagy eleve nem is szerepel az alkatrész rajzolaton.
Zónát csak a szélénél tudsz kijelölni (ha középen kattintasz rá akkor nem), ahol a ferde csíkozás van.
Ott a tulajdonságainál lehet feloldani a zárolást úgy rémlik. Jobb gombos menüben van a zóna törlése talán. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2024
Szia
Igen a szélén próbáltam, de zárolva volt. A select toolsban kellett kiválasztani a locked zone-t. Alkatrészeket átneveztem kapcsolási és pcb rajzon is, utána jó volt frissítéssel is. Pcb résznél kell újraszámozást csinálni valahogyan, majd ha végleges újraszámoztatom panel alapján.
Ma kezdtem "játszani" a programmal . Nem olyan bonyolult ,de azért szokni kell
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2024
Én vagy 30 éve használom az eagle-t úgyhogy az még egyenlőre jobban kézreáll , de ez is egyre jobban tetszik .
Azt tudod, hogy eagle fájlt is tud importálni (több kevesebb sikerrel )
Sziasztok!
Kicadben csináltam panelt. Az alkatrészek számozása nem látszik gerber esetén a silkscreen-en (alul és felül sem). 3D néző módban ott vannak. Ha én rakok egy sima szöveget silkscreenre az viszont látszik. Mi lehet a hiba? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |