Fórum témák
» Több friss téma |
Vásároltam T8 trapézmenetes orsóra kottyanás mentes anyát! Arra nem számítottam hogy aki megálmodta az tervezés gátlót szedett. Mutatok képeket. Szerintetek hogyan kell beépíteni?
kifurtam a bakelit lermezt 8,5mm fúróval és besűjjesztettem az anyának a helyét 14,5mm. Mikor összeraktam szembesültem azzal hogy nem lehet rögzíteni, mert a rögzítő furatok 16mm átmérőjű körön vannak. A képeken látszik miről írok.
Mert nem 14mm-re kell hanem a még kisebb átmérőre, Vagy mint a 4. képeden
itt egy fotó https://vi.aliexpress.com/item/1005007084242188.html
A helyedben kifúrnák egy bakelit lemez szélességével megegyező laposvasdarabot, (20-30mm lehet?) 14mm fúróval,beledugva a peremes anyát, átjelölnék kettő rögzítőfuratot, melyekbe menetet vágnék, majd a peremtől csavarfejnyi távolságra is készítenék furatokat, elég lenne oda is kettő, amivel azután az egészet tudod a bakelit hordozóra szerelni. A laposvas hosszát utólag méretre lehet szabni.
Hogyan fér el a csavar feje? Csak úgy kérdezem! Vagy mondjuk mit csináljak azzal a 30mm ami kilóg ha fordítva teszem nem az anyagba süjjesztem be? Tegyem messzebb a motort 30mm, vagy a csapágyat? Vagy legyen kissebb a megmunkálható terület?
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2024
Szóval tervezzem meg amit más jól ba... t. Valahogy majd megoldom de ez akkor is sz. r. És még bosszantó is! Bele forrasztom (ezüstel) egy ovális alátétbe amin távolabb vannak a furatok.
Ki kell javítsam amiért valaki sok pénzt kapott.
Nézd lehet mint a négyes képen? Hát persze hogy nem.
Szerintem akkor nincs gond, ha a két anya távolsága nem haladja meg a zártszelvényed, vagy akármi vastagságát, az anyát két oldalról be tudod tenni, furatot meg a rugó átmérőre kell méretezni, vagy ha vékony az anyag amihez csavarozod, akkor a rugó alá méretezheted. Csavaranya ha nem fr, akkor levághatsz a pereméből, de jobb ha menetet vágsz.
megnézted az alis linken a fotót? Az "anyag" a két anya között van...
Gyönyörű a kép! Kár hogy hülyeség mert nem lehet úgy! Adobe Photoshop mindent tud.
Akkor sem tudod rőgzíteni a rugó átmérője 13mm nem lehet kifúrni átszakad. Tehát ez egy pocsék árú! A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2024
Ne aggódj meg tudom oldani!! De nem mókolok. Nem zártszelvény amire rögzíteném hanem egy 70x140x20 mm bakelit lap erre lesz felfogatva a Z tengely vagyis ez az Y tengely. Egy meglévő saját építésű CNC-n cserélgetem ki a normál T8 anyákat kottyanásmentesre mert nem volt elég a pontosság
Idézet: „Kár hogy hülyeség mert nem lehet úgy! Adobe Photoshop mindent tud.” Megfelelő pontossággal kell dolgozni. ( és nincs átszakadás!) 16-os osztókörön 4db M3 (lehet M2,5 is), a központ furat pedig D13 minusz néhány tized. A rugó külső átmérője 11.8 - összenyomva nyilván nagyobb, de gondolom belefér a 13-ba.
Ezt úgy kellene felfogatnod, hogy a rugó méretére fúrod a lyukat, azaz 12mm-est fúrsz. Ebbe NEM tudod betenni a másik felét, az tény. Azonban tudsz vágni (fúrni) egy megfelelően nagy méretű lyukat a lap felületére merőlegesen, ahova pont befér ez a darabka. Amikor összerakod, akkor a sorrend az, hogy ezt az ellendarabot berakod a nagy lyukba, betolod a rugót a 12mm-es lyukon, ekkor már ki se esik, s utána tudod rögzíteni a nagyobb fejet.
Mentő megoldás lehet még, hogy az anyán lévő rögzítő lyukat oválisra reszeled / faragod,
még akár úgy is, hogy kiszakítod teljesen. Így tudsz nagyobb körosztóra felfogatócsavart fúrni.
Bútorokon (láttam már szekrényben és ágyban is) gyakran alkalmazzák amikor összehúzós megoldás kell és sima csavarral nem megy.
A bútor összeállításkor előnyös, ha az anya nem lötyög a furatba, a szóbanforgó "blacklash" kivitelnél pedig biztosítani kell a feszített rész szabad elmozdulását tengelyirányban. Ez a kettő mm emelkedésű orsó esetén minimum kettő mm-el nagyobb furatot jelent, ha össze is akarja az emberfia rakni...
De fölösleges már az ötletelés, megoldotta erőből...
Ez mind szép és jó! És mégsem az. Látod a lapot 70x140x20 a menetes órsó 70mm hosszan megy át a lapon egyik oldal a másiktól 70mm. Sokkal egyszerűbb ha ráforrasztom akár lágy vagy kemény forrasztóval egy nagyobb ovális alátétre ahol a rögzítő furatok 20mm vannak egymástol.
Igazábol azért tettem fel a kérdést mert bosszant hogy............. Nézd meg ezt a gyári z tengelyt hát ez sem egy világbajnok! Nem is használtam fel. Egy 120mm erőkar mekkorát feszit az y tengelyen. Az Y tengelytől a spindli tengelye 120mm. Az enyém közel a fele 70mm A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2024
Igazad van, ennél a kivitelnél lépcsős furat kellene a bakelit lapodba. (Az anya szerelése körülményes lenne, de nem megoldhatatlan.) Az anyát egy laposvasra csavaroznám és azt a bakelitra. Forrasztást hanyagolnám, mert könnyen ferde lehet.
Elfogadtam a javaslatot laposvara csavaroztam. Viszont az összeszerelésnél történt valami mallőr. A vezérlés megadta magát.
Rendeltem egy újabbat.
Ez szomorú! Tudod mi volt az ok? Talán javítható.
Csak sejtem. Valszeg a táp + ága hozzáért a testhez (a vázhoz ) közben a bedugtam az Usb-t.
De végül is már mindegy 13 E bánja. van itthon arduino vezérlő kártyával és egy nemtom milyen CNC vezérlő bord de ezek egyik sem vezérli a lézert csak kapcsolgatja. A tönre ment lapon a fő csipp pillanatok alatt tűz forró. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |