Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RFID Miértek és hogyanok
Témaindító: adamhollos, idő: Jún 18, 2011
Témakörök:
Miért nem kérsz a közös képviselőtől egy "korongot"?
Nálunk pár éve 500Ft volt és annyit adnak, amennyit kérsz. Szerintem minden RFID kártyának van alapból egy egyedi azonosító száma, ezt rendelik hozzá a kapunyítóhoz is. Lehet nem véletlenül nem kapsz olyan kártyát, ahol ez a mező szabadon módosítható. Miért pont egy másikat kell klónozni?
Köszönöm.
Tehát az RFID kártyáknak a számsora amit kiírt a gép (Card number), az nem a beleégetett kód amivel a kaput lehet nyitni, hanem a kártya saját azonosító száma? Az appot letöltöttem, de nem értem mivel angol. Van hozzá valamilyen magyar nyelvű használati utasítás?
Ha ez a korong egy korlátozott kapacitású parkolóhoz tartozik, nem fogják osztogatni 500-ért.
A másolatok használhatóságát pedig az anti passback funkció nehezít(het)i.
Sziasztok,
Tanulgatom itthon a proxy irás-olvasás folyamatát telefonnal. A képen látható adatsort olvastam ki. Ebből melyik színű mező irható, használható adattárolásra, illetve lehet-e többször felülírni?
A fehéreket írhatod, életszerû körülmények közt szinte bárhányszor.
A zöldek elállításával elkódolhatóak az adott szektorok, onnantól csak aki ismeri a zöldek tartalmát, lehet elolvasni a fehéreket. Remélem jól emlékszem.
Kösz, kipróbáltam, megy rendesen. Létezik 125Khz-re is valami program Redmire, vagy ez már fizikailag lehetetlen? (olvasó tekercs méret)
Nagyon más rendszer, más protokoll. Az tulajdonképp csak néhány bájtnyi (8 vagy 16) sorozatszámot tartalmaz, cserébe jó messzirôl is mûködhet. Telefonok olyant nem tudnak rendszerint.
Sziasztok!
Nem tud véletlenül valaki valami olyan kínai modult ami "nem okos" __csak__ demodulál 125 KHz-t? AZ a baj, hogy az összes Alis 125 KHz RFID module ma már UART-on köpi ki a beolvasott adatokat, én meg egy Codefon kaputelefont akarnék megpimpelni úgy, hogy az RFID alkatrészek beépítése helyett egy komplett modult tennék bele. Megvan hova megy az MCU-ba a demodulált jel, oda kötném be a modult. Ha nem alis/kínai a forrás az sem baj, ha nem elvetemült az ára.
Van-e tapasztalat Klónozó ilyen készülékkel? Azon a négy bilétán már bejönne az ára amit most másoltatnom kellene.
Van több tag-et egyesítő kulcs is. 5 az 1-ben kulcs Működhet ez egyszerre 125kHz és 13,56MHz-n is? Mi a véleményetek?
Nekem van, működik a másoló. Csak 125khz proxyt másol.
Köszi. Az 5 az 1-ben ről mi a véleményed? Nekem az lenne az igazi, mivelhogy 3 bilétát használok.
De fogalmam sincs, hogy azok 125kHz-s vagy 13,56MHz-s. A társasházi lépcsőházi beléptetők milyet használnak?
A mienk 125-ös.
Bankkártya, diákigi 13.56MHz-es.
125kHz-s, mert sokkal messzebbről, és így kényelmesebben használható.
Az a gombos szerintem kényelmetlen lehet, mert úgy gondolom (tehát nem 100% hogy így van) olvasás pillanatában nyomnod kell a gombot is, pedig pont az lenne a lényeg hogy nem vacakolsz a kulcsokkal. Ui.i: Ha van NFC a telefonodban (szerintem már szinte mindben van) akkor kapcsold be rajta, és tedd a kérdéses bilétákat egyesével a telefon alá. Ha 125kHz-s, akkor semmi sem történik, ha 13.56MHz-s akkor valami történni fog a telefonon. Fôleg ha felteszed rá a Mifare Classic Tool nevû reklámmentes appot (androidnál). A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2024
Sziasztok,
RFID olvasóra lenne szükségem, nagyságrendileg 50-100cm-es hatótávval. Viszont főleg ilyen 4 - 15cm-eseket találok (pl. itt). Azonban ha nézem a passzív tag-eket, van ahol több méteres hatótáv szerepel. Most akkor a hatótáv mitől függ? Vagy egy ilyen kiolvasóval is elérhető a nagyobb hatótáv, csak olyan tag kell hozzá? Előre is köszönöm!
Ja sejtem már. Mivel a passzív tag-nél az olvasó által kibocsátott RF jelből állítja elő (használja fel) a működéshez szükséges energiát, ezért a vevő (tag) antenna méretének (drasztikus) növelésével lehet növelni a hatótávot. Ha jól sejtem.
Igen, jól gondolod. Van egyáltalán olyan leolvasó, ami egy méterről is működik? Könnyen lehet hogy ott már akkora kisugárzott teljesítmény kell, ami az esetleges közeli kártyákat tönkreteszi.
Szia!
Nem csak a mérete de az ára is Bővebben: Link vagy 75 centis J A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2024
Igen, ilyesmiket találtam én is.
Bakman: köszi Neked is!
Viszont ha pontosabban megfogalmazod mit is szeretnél elérni, talán jobb válaszokat is kaphatnál.
Tehát: Mi a terv ? Ha nem titok.
Transceiver RF modult használok PIC-el.
Sziasztok!
Mivel most macska érkezett a házhoz, hirtelen kéne egy macskaajtó, na de a többi környékbeli macska nélkül. Azért tévedtem ide, mert nekem is az RFID jutott eszembe, mint lehetséges azonosító eszköz. Itt viszont megolvastam hogy másoknak is gondja akadt ezeknek a chipeknek a távoli leolvasásával, bár én megelégednék 30 - 40 centiméteres távolsággal, hiszen csak ha közel van az ajtóhoz, akkor kell kireteszelni. Nézegettem az alin, hogy olyan kisebb tag -eket, amit egy nem nagy testű macska talán elvisel egy nyakörvön, az igazán csak ezekből a beültethetőkből létezik (beültettetni nem akarom). Azt nem tudom, hogy azok meg lehet hogy a kis méretüknél fogva még nehezebben olvashatóak. De minden jó ötletet szívesen veszek, főleg ami olcsóbb mint a készen kapható azonosítós macskaajtók.
Volt már ez a téma, lusta vagyok előkeresni.
Részemről röviden azt a válasz, hogy új macsek esetében (különösen ha ki is szokott járni) kötelező az állatorvosi "chip tuning", és ivartalanítás. Ha van benne chip, akkor viszonylag egyszerű áramkörrel lehet detektálni a chip-et, ha nem kell az ID-t kiolvasni. De most őszintén, mennyi éhenkórász chippelt macska van a szomszédságban, hogy ennyire félted Whiskast-tőlük?
Köszönöm a válaszod.
Biztos én nem keresgélek jól, végig túrtam a topikot, de nem találtam ezt a témát. Macskáknál nem kötelező a chip, és én nem is szeretném, pont elég megterhelés (kicseszés) lesz számára az ivartalanítás. Macskából jócskán van a környéken, hogy chippelt vagy sem, azt nem tudom. Többször előfordult már, hogy a nyitva hagyott ajtón keresztül idegen macskák grasszáltak a lakásban. Volt hogy a szomszédé. Elvileg nem kizárt, hogy elegendő lenne egy olyan egyszerű áramkör, ami nem azonosít, csak kellő távolságból észleli a chipet. Esetleg tudsz valahol ilyen leírást, rajzot? Tudom, a gugli a barátom...
Nagyjából egy éve beszéltük ki ezt a témát.
Az általam javasolt megoldás: Idézet: „125 kHz-el meggerjesztjük a macskát, ha vevőtekercsben indukált feszültség burkológörbéje kb. 500 Hz-el hullámzik, akkor van benne chip, és bejöhet kajálni.” Tréfásnak hangzik, de komolyan gondoltam. Amúgy arról is szó volt, hogy kijárós macskába nem árt a chip, mert ha elveszik, elütik, beviszik az állatorvoshoz, akkor csak egy telefon, és már mehetsz is érte...
Ja, ha már úgyis műtik, akkor egy plusz szurit észre sem vesz, és költsége is elenyésző...
Nem, nem lesz plusz szuri. Én már az ivartalanítást is neccesnek tartom, de elfogadom hogy jobb mint a kismacskák tömege, vagy azok másokra tukmálása, vagy eliminálása.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |