Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás
 
Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   203 / 203
(#) Massawa válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 18, 2024 /
 
Sajnos nekem egyik sem vált be nagyon. A piros szinü ( 2 doboz volt) egyik zacskoban volt a másik nem a helységben teljesen száraz a levegő, egy kicsit melegebb, mint máshol (szigetelt modern padlástér) mindegyik törékennyé vált. Ugyabban a helységben a más szinüek között ilyen gondot nem találtam. Volt olyan szin ( ezüst) meg uj korátol kezdve körülményes volt. Extra beállitást igényel. A fekete a kék meg a zöld mind gondtalan. Zárhato zacskoba szokom őket csomagolni, de a silikagelt már nem mindig teszem bele. Az csak a nedvesség ellen véd, ami a helységben aligha fordul elő.
(#) Pali79 válasza Massawa hozzászólására (») Júl 18, 2024 /
 
Köszi! Márkákat tekintve egyformák voltak a pirosak a többivel? Illetve még az is kérdés, hogy mennyi ideig volt tárolva. Gondolom az sem mellékes.
Most az ismerkedés korszakában leginkább olyanokat vettem amihez gyorsan hozzá tudtam jutni. Legfőképp az alzától rendeltem, mert ők voltak a leggyorsabbak. Sikerül vennem pár tekercs gembird, egy esun, egy ctech és egy polaroid márkát. Eddig mind jónak tűnik, bár csak kész mintákat nyomtattam, saját testet még nem kreáltam.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2024
(#) Massawa válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 18, 2024 /
 
Soha nem törödtem milyen a márka, amikor piros kellett akkor pirosat rendeltem. Ennyi. Valoszinü, hogy azonos volt a zölddel meg a kékkel, mert egyszerre vettem a 4 spulnit, két pirosat meg a másik kettőt.
(#) Pali79 hozzászólása Júl 27, 2024 /
 
A fotón szereplő alkatrészt kellene újra gyártanom, ez egy csomagrözítő. Milyen anyagból lenne érdemes? Az eredeti ABS-ből volt, de nem volt tartós.
(#) Régi motoros válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 27, 2024 /
 
Gondolom ez valami gyári fröccsöntött, tehát telibe anyag van. Ugyan nem írod, hol adta meg magát, de a szükséges helyen növellve az anyagvastagságot, a végeredmény is erősebb lesz.
(#) Pali79 válasza Régi motoros hozzászólására (») Júl 27, 2024 /
 
Hogyhogy hol adta meg magát? Nem egészen értem a kérdést. Nyakba van eltörve, ezért van két darabban. Csatollok egy újabb kéet ahol össze van rakva. A kérdés, inkább az lenne, hogy biztosan az ABS a legjobb választás ehhez?
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2024
(#) dB_Thunder válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 27, 2024 / 1
 
Kipróbálhatsz még nylont...
(#) Massawa hozzászólása Júl 27, 2024 /
 
Találkozott már valaki olyan gonddal, hogy egy alkatrész többször van a munkaasztalon (>10 de a pontos értéket még nem tudom) a gép lépéshibát csinál. A cura-ban nincs hiba. Az asztalon a 3.-5. szintnél (0,6 -1,0mm) mintegy 5-10 mm-rel az Y irányba ellép. Ha csökkentem az alkatrészek számát akkor gond nélkül kinyomtatja. Mi lehet a gond?

Kösz!
(#) Régi motoros válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 27, 2024 /
 
Jah, én azt hittem, valami fül van letörve a végéről, ami bepattan a másik üreges részébe.
De az anyag vastagítás akkor is járható út, ha ugyan abból csinálod, sőt ajánlott is, ha nyomtatod,
mert a nyomtatásnak mindig lesz egy gyengébb iránya, a rétegeltség miatt.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2024
(#) game4812 válasza Massawa hozzászólására (») Júl 27, 2024 /
 
Nekem akkor volt ilyen, amikor túl gyorsra volt állítva az utazási sebesség, vagyis igazából a gyorsulása. Y irányban az asztalt kell mozgatni, nagy a tehetetlensége, kihagy egyet a motor, vagy ugrik a szíj, és meg is van az elcsúszás.
(#) Massawa válasza game4812 hozzászólására (») Júl 27, 2024 /
 
Kösz.

Semmit nem állitottam át a gépen sőt az az érzésem, hogy most tul lassan megy. Most ujra nyomtatok meglátom mi lesz.
(#) sargarigo válasza Pali79 hozzászólására (») Júl 27, 2024 /
 
Én azt csinálnám, hogy megállítanám félúton, belesütnék pár fém pálcát az anyagba, és mehet tovább! Emellett nagyobb falvastagság, és erősebb kitöltés. Az már erős lesz szerintem!
(#) Pali79 hozzászólása Aug 8, 2024 /
 
Van valakinek tapasztalata, hogy melyik fajta filament olajálló valamennyire?
(#) bbb válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 8, 2024 /
 
Milyen olajat kell kiállnia és mennyi ideig?
(#) Pali79 válasza bbb hozzászólására (») Aug 8, 2024 1 /
 
Láncolajzó rendszerhez csinálnék cseppentőt. Tehát gyakorlatilag mindig olajos lenne valamennyire. Alapból 80W-90 hajtóműolaj van előírva de sokan használnak fűrészgép lánckenőt is, abból előfordul biológiailag lebomló is.
(#) bbb válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 8, 2024 /
 
Saját tapasztalat nincs, de azt írják a PETG remekül állja az olajat. Viszont itt egy táblázat, amit át tudsz nézni még: Bővebben: Link
(#) Pali79 válasza bbb hozzászólására (») Aug 8, 2024 /
 
Remek, köszönöm szépen!
(#) KBal76 válasza bbb hozzászólására (») Aug 8, 2024 /
 
Milyen kár már, hogy egy ilyen átfogó táblázatból pont a PLA-t hagyták ki.
(#) Pali79 válasza KBal76 hozzászólására (») Aug 8, 2024 /
 
Már én is rákerestem, találtam egy másik írást. Ebben is van egy táblázat a végén, kimondottan 3D nyomtató alapanyagokból.
Bővebben: Link
(#) Pali79 hozzászólása Aug 13, 2024 /
 
Szabványos menetet mivel lehet rajzolni?
(#) bbb válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 13, 2024 /
 
Jóformán bármivel. Amivel most készíted a nyomtatnivalót, azzal is biztosan lehet és a youtube is biztosan kínál rá tutorialt.
(#) pont válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 13, 2024 /
 
Freecadhez létezik makró
(#) sucuka válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 17, 2024 /
 
Ahogy pont írja, a FreeCAD-hez van mentkészítő plugin. Én a Fasteners Workbench-et használtam. Csak rá ell keresni az Add-On managerben.
(#) bbatka válasza sucuka hozzászólására (») Aug 17, 2024 /
 
Lehet egyedi menetet akart készíteni. Mondjuk egy toldót vízcsőre.
(#) KBal76 hozzászólása Aug 21, 2024 /
 
Sziasztok, egy érdekes koncepcióra bukkantam (igazándiból nem is, hanem a YouTube nyomta az arcomba), úgy vélem érdemes egy pillantást vetni rá nektek is. Az ötletnek a lényege, hogy az első sík 3D nyomtatott réteget megszínezni egy szublimációs tintával kinyomtaott képpel, azaz rányomtat egy papírlapra, amire átnyomódik a minta tükörképe. Ezt a tintát direkt arra találták ki, hogy pólóra/bögrére/dísztárgyra lehessen vele mintát átvinni, úgy hiszem.
A video itt tekinthető meg.
Mondjuk nekem nincs tintás nyomtatóm, ez meg Epson tintapacás nyomtatót kíván, spéci tintával, és talán spéci papírra.
Vannak viszont lézernyomtatóim (mint sokunknak), köztük színes is, és arra gondoltam hogy tulajdonképp annak is hőre olvadó tintája van, akár működhet is hasonlóképp. A videóban 16 perc 17sec tájékán van ami megfogott, hogy előlap feliratot készít. Ez a feladat sokszor felmerül itt a fórumtagoknál is.
(#) KBal76 válasza KBal76 hozzászólására (») Aug 21, 2024 /
 
Most látom hogy a YTB csatorna következô videoja is ezt az utat próbálja meg, miután több visszajelzést kapott, hogy ezt már feltalálták egy évtizede. Szublimációs transzferpapírra és nyomtatásálló OHP fóliára nyomtatva szép eredményeket ért el. Utóbbi van is itthon nekem
Következő: »»   203 / 203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem