Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Kapcsolódó téma: Dobozolási technikák, műszerdobozok
Ha már van durva és finom beállítás is akkor teljesen feleslegesnek látom a skálázást. Ugyanis mindkét poti változtatása kihatással van a másikra is.
Szerintem kameleon2 által bemutatott megoldás teljesen kielégítő és nem emlékeztet egy indiai zsibvásárra. De ez az csak én véleményem, nyilván másoké más lehet.
Szia Régimotoros.
Szükségem lenne egy előlapra, mely 550 x 120mm, anaga eloxált aluminium 1,5mm vastag. Próbáltam követni a leírásodat, tükörbe műnyomó majd offset papírra is kinyomtattam a szükséges ábrát. De a 3. pontnál megakadtam: hiába vasaltam, hasonlóan mint a nyákra szükséges, hiába emeltem a hőmérsékletett, előmelegítettem az alulemezt, de nem tapadt meg a lenyomat. a lemez fémtiszta (zsírmentes) volt, de 2 órai próbálkozás után feladtam. Van ötleted, hogyan tudnám az ábrát felvinni? Ez egy terepasztal kezelő pulja lenne, kapsolók, nyomógombok, potik lennének rászerelve. Köszi.
Üdv. Mint ott leírtam, én is csak ötleteltem. Az alu lemezt is olyan hőfokra kell melegíteni, ami elég a por átolvadásához, ez kb 100-120°C. Ezért javasoltam még a sütőt, de próbáld inkább az átoldásos módszert, amihez nem kell hő. Az egyszerűbbnek tűnik.
+1 módszer, ha van a közeledben cég ami lézergravírozással foglalkozik, seperc alatt begravírozza neked az ábrát az aluba pár ezresért, akkor nem neked kell vele gányolni. Tartósabb is lesz mint a tonertranszfer. Ha mégis rápróbálsz a hideg vegyszeres transzferre és sikerül, utánna mindenképp lakkozni kell a lemezt, hogy ne kopjon le. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2023
Milyen színt szeretnél ? Pozitív20 spray és fotóeljárás segítségével , majd őlégfúvóval vagy sütőben ráégetve üvegkeménységű vörös bevonatot készíthetsz .
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2023
Sziasztok! Nem e tudnátok abban segíteni nekem , hogy az lcm3 műszernek az eredeti előlapját méretpontosan hogyan tudnám elkészíteni? Vagy ha valakinek meglenne a nyomtazható formátuma?
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2023
Vagy a papír nem volt megfelelő, vagy a nyomtatód. Ha még sosem csináltál ilyet, akkor lehet a technika sem passzol. Először próbáld meg mondjuk sima nyákon, ami nem viszi el úgy a meleget.
Szia!
Próbáld ki az óldószeres átvitelt. Csináltam már vele pár nyákot. Bővebben: Link Legutóbb aceton és isopropyl alkohol keverékével csináltam. Youtube: Bővebben: Link Ha a végén lefújod lakkal élénk fekete lesz a nyomat.
Szia! Itt van a cikkek között, nem tudom, mennyire mérethelyes.Bővebben: Link
Köszi. Jelenleg a frontdesigner 3 programmal szenvedek de nem enged nyomtatni. valaki nem tud valami megoldást ?
A F.Designer nagyon jó előlapok, számlapok tervezésére, egyszerű, gyors.
Igen jó lenne de nekem csak a demó van így nem tudom kinyomtatni se elmenteni amit csinálnék.
Inkscape, OpenOffice, LibreOffice Draw mind ingyenes és tökéletes előlapokat tudtam vele készíteni.
Javaslom helyette a Front panel designer aktuális verzióját. Ingyenes.
Ezzel lehet nyomtatni, korábban készítettem magyaritást is hozzá. Ha visszatekersz, szerintem megtalálod. Ui.: Lehet máshova töltöttem fel, itt vannak a magyar fájlok. Locales\en mappába kell másolni, az eredetit felülírni. Előtte készíts bacupot róla. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2023
A leválasztó trafóm árammérője kapott végre egy skálát. Mivel lengőtekercses műszer lett átalakítva ezért a felhasznált schottky dióda nyitófeszültsége miatt csak 20 mA-től mér. Érdekes hogy a régi skála mennyire el volt csúszva (fekete ahol ők rajzolták és pirossal ahol lenni kellene). Értem én hogy a 70-es években nem volt számítógép de azért ennél csinálhatták volna jobbra.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2024
Lehetséges, hogy nem kalibrálva készítették a skálát, csak optikai úton és becsúszott egy kis hiba.
Szép kivitel. Sönttel méred?
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2024
Igen. 2 db 3.3 ohm (5W) sorba kötve, majd egyenirányítva egy 1N5818-al, és kb 0.5 megaohm ellenállás a műszer előtt.. Anno azért válaszottam ezt a műszert mert ez volt a készletemben ami méretben ideillett. Viszont ez az egyik leglomhább panelműszer amit láttam, kb 8-10 másodperc míg beáll az oda vissza lengésből. Mondjuk hallatlanul érzékeny (5 mikroamper / 27 kohm) szóval lehet azért. A skála miatt lehúztam azt aki készítette, de mentségükre legyen szólva hogy a műnyag részeket jól megcsinálták. A plexi előlap nagyon jól tart de könnyen le is szedhető és közben nem törnek pöckök amik ezeknél a régi analóg műszereknél mindig kritikus pont.
Köszi. Véded a műszert a túláram okozta "túllengéstől"?
Próbálj meg egy kisebb 100nF -1µF -os kondit tenni közvetlenül az ellenállás után a műszerre, akkor csak lassan emelkedik a mért értékig, nem lendül túl. Elvileg
És amúgy kalibráltad te is?
Mert mi van, ha nem pont lineáris a kilengés azért van elcsúsztatva a skála?
Túláram okozta túllengéstől egy sima diódával van védve. Ez csak mérsékelten véd, a műszer kb. háromszorosan már túl van terhelve amikor ez elkezd nyitni (lásd a nyitófeszültség görbét amit netről loptam) de a semminél több, meg addig a bizti is kiég.
A túllengés ellen pedig most kipróbáltam amit tcxo írt. 100 µF-dal már nem lő túl.
Schottky vagy germánium diódával is lehetne próbálkozni.
Ha jól értem, amúgy sem annyira fontos a precíz érték...
Sziasztok
Van nekem egy omega zsebora porcelán szamlapom. Már le van csiszolva, magyaran nincs rajta az eredeti nyomat. Kérdésem, hogy tudna e valamelyikotok segíteni valamilyen szép megoldással, hogy visszaállítsuk a korábbi számlap dizájnt. lehetoleg nem nyomtatott papir ragasztva, hanem valamifele nyomas. Persze lehet más autentikus omega szamlap arc is az eredeti helyett. csatolok egy kepet milyen volt a szamlap kb. Köszönettel Tamas A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2024
Nehéz lesz helyreállítani. Kár volt az eredetit lecsiszolni, javítani könnyebb lett volna. Tán kéne csinálni egy sablon matricát, amin keresztül újra festhető. Bár nem tudom az eljárást.
igen, sajnos a csiszolas mar megtortent. ez van. de a festes vagy nyomas megoldas lehet, ha van valaki aki kepes megcsinalni.
Szerintem a lézergravírozás a legkézenfekvőbb és legkönnyebben kivitelezhető mód.
tudsz valakit vagy céget ajanlani?
Én speciel nem, de szerintem minden megyeszékhelyen találsz már ilyen vállalkozást,
ha google barátodat megkérded. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |