Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1273 / 1273
(#) martin66789 hozzászólása Szept 24, 2024 /
 
Sziasztok!

Samsung LW20M21C tv a videón látható hibát produkálja. Mi lehet a probléma?
A táp panelen az összes elektrolit kondenzátort kimértem jók, diódákat kimértem jók, forrasztásokat átnéztem jók, még a háttérvilágításnál a kerámia kondikat kimértem de ha ez sem segít akkor már nincs más ötletem.
A másik panelen az smd kondik jól néznek ki.
(#) beretiisty66 hozzászólása Szept 29, 2024 /
 
Üdv. Jóideje már hogy egy Orion 403-al kapcsolatban írtam itt. Akkor a képfreki trafójából jöttek fura hangok aztán szagok is, elküldtem újratekercselni, és ismét van kép, bár keskenyebb mint volt, és a képnagyság poti nem tud annyit korrigálni. Esetleg valaki tud menetszámokat arról a trafóról? Most 3900 menet a primer és 215 a szekunder. Úgy tájékoztattak hogy a szekundert le lehetett számolni a letekerés során, de a primer állandóan elszakadt így közelítőleg tekerték fel. Lehet ha letekerek a primerből helyreáll a kép?

Másik kérdésem hogy már be tudtam imádkozni egy csatornát képre, de ahogy tudom ez OIRT D rendszerre van hangolva ahol a hangsáv 6.5 Mhz-el odébb van mint a kép, én viszont most nem is secam hanem pal jelet tudok neki adni. Akárhogy nézem nem tudom megmondani hogy az audio rész szűrője itt melyik komponens lenne.

Előre is köszönöm.
(#) kisgeri válasza beretiisty66 hozzászólására (») Szept 29, 2024 / 1
 
Szia, elvileg 3600 és 160 a menetszám, de megnézem később más könyvekben is, lehet hogy több kivitele is volt. (Ebben a könyvben következetesen rosszul vannak a kövezetések számozva, a menetszámok attól még jók kell legyenek.)
(#) beretiisty66 válasza kisgeri hozzászólására (») Szept 29, 2024 /
 
Akkor ez megoldódott, rosszul lett tekerve. Na szép Köszi az infót. Megkérdezhetem mi e könyv címe?
(#) kisgeri válasza beretiisty66 hozzászólására (») Szept 29, 2024 / 1
 
Kádár Géza Rádió és televízió vevőkészülékek 1958-1959. Megnéztem ugyanennek a második, javított kiadását is, abban is ugyanezek a menetszámok vannak (a trafó rajza ott is rossz). A hasnonló készülékeknek ugyanezek a menetszámai szintén. A hanghoz: az egyel későbbi könyvben ugyanennek a típusnak már az automata verziójához készült a rajz, ott benne vannak a tekercsek frekvencia értékei is. Az EH81 és az előtte levő EF80 csőnél van összesen 3 tekercs is, ami 6.5MHz-re van hangolva. Én megtartanám eredetiben és OIRT normás jelet adnék neki, itthon így csinálom, van hozzá rendes modulátorom.
(#) beretiisty66 válasza kisgeri hozzászólására (») Okt 3, 2024 /
 
Nagy siker valóban. Szereztem egy RF modulátort ami tudja a Pal-DK rendszert. Van hang, van kép. Köszönöm Hát kép úgy ahogy... Most az én bajom hogy azért hogy megszögeljek egyet nem szeretnék szétverni egy másikat, így a donor dolog valahogy kiesik. Vagy az van hogy visszaküldöm tekercselni ezt a trafót de az húzós lesz, már másodszor, vagy esetleg ha ismerne valakit akinél vannak már szétborítva tévék amikből nemigen lesz tévé megint, akkor talán hogy egy ilyen trafót egyszerűbb lenne eredetiben átrakni, mint csinálni egy újat... Persze ha egyáltalán foglalkozik ilyesmivel valaki a világon, esetleg az országban... Tudna esetleg valamit tanácsolni ezesetben?
(#) Patyi5 hozzászólása Okt 11, 2024 /
 

mi lehet a baj a tévenek?UE40KU6000W

. ez a típusú tv-n volt csatlakoztatva egy pendrive,kb.már négy éve és egy hete kb. nem működik vele a pendrive más Samsung készülékekbe be csatlakoztatva működik.
> 2. az iPhone 11 telefonomat régebben pár évvel ezelőtt lehetett tükrözni a tévével egy ideje nem lehet, egy másik Samsung TV vel tesztelve működött a telefonom tükrözés.
> 3. A tévémen fölmentem az internetes oldalra a Videa nem játsza le a videókat régebben működött..
> Ez ügyben szeretném kérni segítségetek..

előre is köszönöm segítséget..
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2024
(#) kadarist válasza Patyi5 hozzászólására (») Okt 11, 2024 /
 
Szoftverfrissítés volt?
(#) Patyi5 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 11, 2024 /
 
Nem hiszem hogy volt..
Köszönöm válaszod.
Be van állítva automata frissítésre illetve rákérdeztem és nem emlékszem hogy frissített volna.
Esetleg szerinted valahogy más módon manuálisan lehet frissíteni, frissítést végrehajtani?
(#) kadarist válasza Patyi5 hozzászólására (») Okt 11, 2024 /
 
Ezt a menüjében kellene megnézni. Ha van USB-s frissítési lehetőség, akkor azt kellene megpróbálni.
(#) Patyi5 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 11, 2024 /
 
köszönöm szépen.
Akkor megtekintem ott..
(#) tufatofu válasza Patyi5 hozzászólására (») Okt 11, 2024 /
 
Némi konkrétum:

"1. lépés Keresd meg a TV modellkódját a Samsung terméktámogatási oldalán, majd töltsd le a frissítést tartalmazó fájlt.

2. lépés Csomagold ki a tartalmakat, és mentsd le az USB-pendrive-ra.


szoftverfrissítés 01. lépése

Megjegyzés: A frissítést tartalmazó fájlt az USB-pendrive gyökérkönyvtárába mentsd, hogy a TV megtalálja.

3. lépés Helyezd az USB-pendrive-ot a TV USB-csatlakozójába.
szoftverfrissítés 02. lépése

4. lépés A szoftverfrissítés magától elindul.

Megjegyzés:

A frissítés során ne kapcsold ki a TV-t, ne húzd ki a tápkábelt, és ne távolítsd el az USB-pendrive-ot. Ez ugyanis szoftverhibához vezethet.
A típuskódot a Support (Támogatás) menü > About this TV (A TV névjegye) menüpontban vagy a TV hátoldalán találod.
Az eszköz képernyőképei és a menü az angol nyelvű példát mutatják, de elérhetők az ország helyi nyelvén is."


LINK
(#) szs válasza tufatofu hozzászólására (») Okt 11, 2024 /
 
És ez abban az esetben is működő megoldás, ha mem fogadja a TV a pendrive-ot?

Mert ezt is írta:
Idézet:
„egy hete kb. nem működik vele a pendrive”
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2024
(#) Patyi5 válasza tufatofu hozzászólására (») Okt 11, 2024 /
 
nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Meg is fogom próbálni..
(#) tufatofu válasza szs hozzászólására (») Okt 11, 2024 /
 
Természetesen, mivel ez nem médiatartalom lesz, hanem egy újraformázott pen-en a firm.
(#) szs válasza tufatofu hozzászólására (») Okt 12, 2024 /
 
Akkor jó.
Számomra ugyan fura volt, hogy az a készülék, amely már nem olvassa be a pendrive-ot, azért a frissítést beolvassa róla, -de ha így van, akkor így van.
Ismét gazdagodtam.
(#) tufatofu válasza szs hozzászólására (») Okt 12, 2024 /
 
Nem részletezte, hogy az usb aljzat van kitépve azért nem játszik semmit, ezért a mondókából
az feltételezhető, hogy média tartalmakat nem játszik le.... se telefont, se videát, se usb-t
(#) beretiisty66 válasza kisgeri hozzászólására (») Csü, 20:06 /
 
Nem találtam ilyen trafót aligha meglepő módon így elküldöm ezt megint tekercselni, ez lesz a tuti. Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy a szekunder esetében itt figyelni kéne az impedanciára vagy az ellenállására? Mármint hogy ugyanaz legyen a képfreki trfó szekunder impedanciája mint a képeltérítő tekercseké, vagy az ellenállást illesszük a hatásfok miatt?

Ez amúgy valami egzotikus trafó lehetett, amit valaki már barkácsolt mert a fentebbi könyvben említett huzalvastagságok sem stimmeltek, és szerintem a primer a vékonyabb deróttal és nagyobb menetszámmal elkezdte fojtani a függőleges csövet, azért nem lehet talán elég a képnagyság poti annak a pentódának. Széthajtani meg nem nagyon szeretném szerencsétlen csöveket.

Köszönöm előre is.
(#) tufatofu válasza beretiisty66 hozzászólására (») Pé, 0:38 /
 
A cső "Ra" katalógusadata, és a terhelés(függőleges eltérítő tekercs impedancia) alapján készült a gyárban is. Nagy egzotikum nincs körülötte, akár ki is számolhatja a tekercselő szakember. A függőleges eltérítő fokozat frekvenciája 50Hz.... beleértve a trafót is. Lehet ott egyébként más probléma is mint a trafó. A cső gázos, emisszió vesztett, akár eltérítőtekercs menetzárlat stb.
(#) beretiisty66 válasza tufatofu hozzászólására (») Pé, 21:47 /
 
Feltételeztem hogy a menetszám az úgy behatárolja a tulajdonságokat, én arra gondoltam hogy azóta esetleg metallurgiailag más a réz, változtatva a fajlagos ellenállást vagy ilyesmi, amit figyelembe kell e venni. Az impedanciát a szekunderre értettem, hogy ha ex has 14 mH az eltérítő tekercs akkor ugyanennyi is kéne legyen az ezt hajtó képtrafó impedanciája is? A primert tudom hogy 600 tekerésnél több van mint kéne, így gondoltam hogy a nagyobb ellenállás esetleg lenyomhatja a csövet, amit kicseréltem a hangvégfok csövével is, meg két másikkal is, mindegyikkel volt hang, mindegyikkel nyomott volt a kép. Ez a max amit ki tudtam hozni belőle most, de mielőtt elküldtem tekercselni ugrált és a végén csak egy vonal lett belőle.
(#) Gafly válasza beretiisty66 hozzászólására (») Szo, 7:37 / 1
 
Ez nem trafó hiba szokott lenni.
(#) tufatofu válasza beretiisty66 hozzászólására (») Szo, 8:57 / 1
 
Egy egyszerű "alulfűtés" is okozhat efféle problémát. Míg új a katód, igazán a változás nem észlelhető, de egy elhasználódott csőnél már igen. Hangot produkál egy élete végén levő gázos cső is, mielőtt végleg elpusztul.
Ifjú koromban ismertem olyan idős mestereket, akik fénykorukban a hokedlin újratekertek még sorkimenőt is kézzel, mivel pénzük nem nagyon volt az embereknek. Működtek ezek az alkotások jól. Induktivitásmérő nem volt.
(#) beretiisty66 válasza tufatofu hozzászólására (») Szo, 13:31 /
 
Félek nekiállni megtekerni mert le kéne tekerjem az egész primert hogy le tudjak venni 60 menetet a szekunderről aztán vissza a primert, és nem vagyok valami türelmes tipus sajnos. A csövet azért nem gondolom hibásnak mert volt hagyatékból eredeti dobozában nullkilométeres cső három is, és mindegyikkel ezt csinálja. A képeltérítőt nem szeretném még csak gondolni se, mert akkor ennek itt a vége, és szeretnék még egy pár tucat órát elégetni egy semmire nem jó baromságra ami rajtam nem érdekel amúgyse senkit... Ez a hobbi definíciója nálam. Az előtét ellenállást nézegettem mert amennyire tudom ezeknél a gépeknél hajlamos lekotlani de nem tudom ráfogni hogy az nem hagyja fűteni rendesen, plusz mielőtt elküldtem a trafót, csak egy vonal volt a kép, miután visszajött már volt eltérítés csak ilyen... hát széles vásznú. Életre kéne keltsem a régi szinkroszkópot, azzal nekimehetnék a jelformáknak de az is 60 éves és hát nemigen akar felkelni. A tudós könyv nem említi az függőleges eltérítő telercs ellenállását, esetleg tudna valami közelítőt mondani hogy ezt ki tudjam zárni? Vagy felrakni a padlásra a többi szemét közé ha tényleg az égett át..
(#) beretiisty66 válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 13:49 /
 
Képnagyság poti talán? Vagy az egyik ellenállás vele sorban mert amúgy reagál a potira szép egyenletesen csak nem elég nagy.. Erre mondjuk még nem gondoltam valóban. Meg is szakértem, köszönöm
Következő: »»   1273 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem