Fórum témák
» Több friss téma |
A hozzászólások száma tőlünk függ, nálam spéci, mikor állítom át magyarra a billentyüzetet, amit a komám Magyarból hozott ajándékba. Szóval így.
Jelenleg ezeket az értékeket használjuk:
R5 és R7 68 ohm R6 1K Ahogyan látom az R6 az alapból 1K-s az alaplapodon, az R5 és R7-et érdemes lenne kicseréldd, ezeket az értékeket egy állítható ellenállással (lineáris pótméterrel) szokta a kollégám találgatni, megtörténhet hogy a talált tranzisztorodhoz más értékre lesz szükség. Nincs ebben a részben tapasztalatom, én az új mikrokontrolleres alaplap fejlesztésén dolgozok, az önrezgő áramkör működését nem tanulmányoztam. Ha a fent említett 68 ohm-os értékekkel se lesz jó még írj és próbálok egyéb információkat is gyüjteni. KissAttila: az alap dolog hogy segítek amiben tudok, kb. 2013-2015 környékén amikor aktívabb voltam a fórumon én is rengeteg segítséget kaptam Töletek. Ha valaki a környéken jár, szívesen várjuk gyárlátogatásra.
Köszi az önzetlen segítséget, megpróbálom.
Sziasztok!
Van-e valakinek tapasztalata ezzel a villanypásztor készülékkel kapcsolatban? Valósak lehetnek-e a feltűntetett adatai? Esetleg javításra szorult-e már valakinél? Az ilyen teljesítményűekhez képest elég kedvező az ára.
Szia igen sorban romlanak el , ugyan az mint a kék színű pulzar a hiba is a teljesítménye közel sincs a valósághoz.
Hali!
Ezek a paraméterek 12V ról szerintem álom. A gyári, hitelesnek/bevizsgáltnak mondott készülékek mind felül vannak értékelve. Legalább is, ami az én kezembe került eddig.
Szia.
Szerintem is! Valószínű nem tudják mi az a 10J.
Én javításkor néztem meg a kimeneti tekercset nagyon vékony huzal ha 10j kimenne rajta az első ütemben elégne a huzal.Egy valamit kellene megérteni végre a gyártóknak a kimeneti teljesítményhez kell megfelelő mennyiségű réz és vas,aminek van súlya és mérete is.A bemutatott készülék jóindulattal is max 3 J .
Szia.
Teljes mértékkel egyettértek .Én úgy 1,7 J -ra saccolok... A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2024
Abba a kiszerelésbe mekkora nagyfesztrafó férhet el?
Hali!
Ez a trafó milyen kapacitású, és milyen feszültség feltöltés mellett adja le azt a teljesítmény, ami mi rá van írva.?
Még egyszer.
Hali! Ez a trafó milyen kapacitású, és milyen feszültség feltöltésű kondenzátorral adja le azt a teljesítményt, ami rá van írva.?(10Joule) Ha jól számolok, egy 35µF kondi 700V-ra feltöltéssel, 8,575 Joule.? Akkor a trafó, mennyit adhat ki? A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2024
Ha a primerre max 400V kerülhet, akkor a kondi kapacitása ~ 120µF kell hogy legyen a 10Joule energia tárolásához. A kondi max feszültsége értelemszerűen több legyen mint 400V.
Köszönöm! Egy pár (gyári) villanypásztor már megfordult a kezembe, de én még 35µF/450V kondinál nagyobbat egyikben sem láttam. A brutális (Joule) teljesítmény viszont rá volt írva mindegyikre.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2024
Nyilván a rákapcsolt primer feszültség függvényében változik a kondenzátor értéke is.
A lomexes trafónál többféle primer feszültség is választható, a szekunder 12kV az áttétel módosítással mindegyik változatnál egyforma. Így elég tág határok közt tervezhető a meghajtás, bár az alacsonyabb érték szerintem jobban kivitelezhető az üzembiztonság szem előtt tartásával.
Azért ezt kiegészíteném mert párhuzamos zárásnál igaz a 600v de soros kapcsolásnál 390v is durva dolgokat hoz ki 45 uf kondival a 600v os trafóból.
Illanypásztor Joule mérőt keresekSziasztok!Szerintetek lehet kapni olyan műszert, ami a karám vezetéken meg tudja mérni a joule értéket? Vagy milyen néven kell keresni?
Hali!
Ez engem is érdekelne. Szerintem, ez a kérdés már többször felmerült, de mindig a kondenzátorba tárolt Joule érték kiszámolására kaptunk választ. A gyári készülékekre milyen számítások alapján írják rá ezt az értéket? (ami, szerintem, nem biztos hogy fedi a valóságot)
Én ugyan nem értek hozzá, de gondolom nem az üresben elpocsékolt ívkisülésként kéne mérni, hanem amikor épp megcsapja a jószágot. Tehát valami műterhelés kéne, és az azon átfolyt áramot mérni, itt viszont csak szakaszosan, rövid impulzus van. Lehet amúgy tudni mekkora egy földön ácsorgó boci ellenállása? Abból nem jó kiindulni hogy a primer oldalon mekkora áramok vannak, hiszen egy I magos nagyfesz tekercsen hatalmas veszteségek lehetnek.
Ekkora feszültség hazavághat egy műszert még nagyon nagy osztón át is, lehet inkább az átfolyó áram átlag hőhatását, vagy villanó-csőben gerjesztett fény mennyiségét kéne mérni.
Hali!
A képen látható teszterrel szoktam a kilépő feszt mérni. A maximumra ugrik a kisüléskor.
Valószínű nem olcsó: Nemtek Fence Scope Multi Tool, Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2024
Az energia méréséhez tudni kell a teljesítményt és az impulzushosszt, abból lehet számolni. A jeladót névleges terhelésen járatni műterheléssel pl. és egy osztóval egy digitális szkóppal mérni a terhelésre eső feszültséget illetve az impulzushosszt.
Kész kerítésen sok értelmét nem látom egy ilyen mérésnek, ott pont elég csúcsfeszültséget mérni.
230 AUD az ára ott délen, de van holland képviseletük, ha valaki megkérdezi, kíváncsi lennék én is menny itt.
Köszönöm. Bocs hogy későn válaszolok,de két napja elkapott valami vírus és most kezdek észhez térni. Igazából az érdekelt volna,hogy mennyi lehet a trafó után a kerítésre kijutó energia. A tárolt energiát ki tudom számolni,de arra lettem volna kíváncsi, hogy a trafó mennyit ront rajta. Viszont most fontosabb dolog érdekel: Bővebben: Link
Nem tudja valaki véletlen hogy kik,hol gyártják ezt a pásztort? Egy ismerősöm hozta javításra, mert ahogy megkapta, a kicsomagolás után rögtön haza is vágta. Be akarta kötni és rá volt írva hogy megy 230v-ról és 12v-ról ( akku ) is. Mivel 12v-os adaptert nem adtak hozzá,így símán rákötötte a 230v-os hálózatra. Rögtön kijött belőle az éltető füst. Mivel ez már nem garanciális hiba,így került hozzám. Kondi, pár dióda, inverter trafó meghajtó tranyó csere után, a nagy (35uF) kondit csak 200v-ra tölti fel, az impulzus idő is 6-8mp-re nőtt. Az alkatrészeket átmérve már nincs benne hibás, viszont az inverter trafó gyanús. Elő fordulhat hogy annak az egyik tekercse is elszállt? Mértem a tekercseket is, a szekunder: 7,1Ω 13,2mmH, az egyik primer:0,2Ω 0,12mH, a másik primer oldali meg 2,78Ω.Ennél nem tudok induktivitást mérni. Ezért érdekelne a gyártója,hátha be lehetne tőle szerezni egy ilyen trafót,de ha nem, akkor kénytelen leszek szétszedni és újra tekerni. Majd vissza rajzolom a kapcsolást,de még nem volt hozzá erőm.
A kezelési útmutatója szerint:
Agro Electrosistems SRL România, jud. Covasna. Sfântu Gheorghe, Cart. Câmpul Frumos, nr. 5. Tel.: 004 0724 776 515, e-mail: office@agroelectro.ro
Ezt ott gyártják? Azt hittem valami magyar cég. Akkor próbálok nekik mailt küldeni,hátha lesz megoldás.
Köszi. NE556-al épített villanypásztor javításSziasztok! Javításra hoztak egy árvízkáros villanypásztort, ami NE556-al van megoldva. Sajnos a nyák több helyen sérült, alkatrészek leestek. Elkezdtem visszarajzolni, de a sárgával bekarikázott alkatrészek hiányoznak. A tirisztor vezérlő tekercsre se tudom hogy kerülhetett el a test Aki látott már ilyet vagy akar tippelni szívesen venném! Előre is köszönöm! (Lehet hogy a 400v-os rész se jó, mert ott eléggé mérhetetlen volt minden, pl a két kondi se biztos hogy így van kötve)
Szia! A triac 800V16A, az 1k-az valójában 100ohm, utána LED, a következő, 2,2 µF/25V, és végül 470µF/25V.
Köszönöm! Így gondoltad?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |