Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   615 / 621
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Okt 15, 2024 1 /

Egyből néggyel? Már ott nem volt bizalom benne.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Okt 15, 2024 /

Ezekben (a drágában és az olcsóban is, meg sok szakállvágóban) ugyanaz az elektronika van, kis változtatásokkal. A lelke egy CEE7100 vagy CEE71xx vezérlő, ami a mindenes: kapcsolja a motort, illetve felügyeli az akku(k) töltését. Arra érdemes figyelni, hogy ha 1.3V alá merül a cella akkor letilt és csak úgy lehet újra bekapcsolni, ha vagy feltöltöd, vagy csak pár másodpercre töltőre teszed. Erre akkor jöttem rá amikor kicseréltem az akkuját egy feltöltött Eneloop-ra és még úgy sem akart elindulni, aztán hirtelen ötlettől vezérelve töltőre tettem és láss csodát.

Egyébként a nyomógombjuk is hibaforrás: az enyémben az lett kontakt hibás, azért lehetett csak alig bekapcsolni.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2024
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Okt 15, 2024 /

Egyet már szetszedtem a másik 3 más konstrukcio es arra nics semmi ötlet a weben. Az az egy mechanikusan ment tönkre . Az akku jo a motor nem.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 15, 2024 /

Ugy kaptuk ajándékba amit ugye nem lehet visszautasitani - egy is elég lett volna.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Kipróbáltad másik motorral is az elektronikát? Mert pont az a tünete annak amikor a vezérlő letilt, mintha a motor lenne rossz.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Amit eddig láttam, azokat szét lehetett sérülésmentesen szedni. Általában alul van egy dugó egy O gyűrűvel. Vagy van csavar vagy nincs.
A drága nagy gyártóében még NiMh akku volt, addig a koppincsban LiIon. Elképesztő különbség az olcsó javára. A cserélhető fejeknél viszont nagy a szórás, az utángyártottak legtöbbje gyenge minőségű. Az oda-vissza mozgós fejben egy összekötő kis műanyag fárad el, és búg a gép, de nem kefél rendesen. Na a fejet viszont nem lehet sérülésmentesen szétszedni, a gyári meg nagyon drága. A töltők mentek inkább tönkre nálunk ezekből, volt amelyiknek megégett a vezetéke tőben, ahogy az öntött részből kijött. Egy fogkefét javítottunk is, a töltés részben lett zárlatos egy SMD kondenzátor, csak sajnos a forrasztáskor sérült a töltésvezérlő IC is. Kapható, cserélve lett, utána még sokáig működött. Máskor meg a panel vezetősávja, vagy furatgalván oxidálódott el és azért nem ment. Gombot ha jól rémlik egyet cseréltem csak. A motorokkal nem volt baj, se a LiIon akkukkal. Most is van az asztalomon egy szétkapott, elfeljtettem betenni a hulladéklerakós dobozba. Van nekem is egy szatyor Oral-B (Braun), meg Lidl-ös is. Ezek közül lett jó az egyik töltője a Lidl-ös szájzuhanyhoz, annak is ez a része halt meg igen hamar.
Áttértünk egy ideje a rezgősre, ez sokkal jobb, nem tudom mennyit fog bírni. Olcsó Aldis gép, de Philips Sonicare kompatibilis. Tehát koppincs ez is. Fejet már nem árulnak hozzá az Aldiban, szerintem az utolsó 2db készüléket vettük meg anno. Viszont a DM-ben kapható a gyári fej mellett, saját márkás is hozzá, egészen jó, meg persze az ára is kedvezőbb.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Nem akarom okvetlenül javitani, mert van 2 müködö. Csak arra gondoltam hátha lehet belöle valamit használni, de eddig nem igen találtam benne értékesebb dolgot, szégyen amennyiért ilyen vackot árulnak.
(#) img válasza img hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Azt elfelejtettem írni, hogy nekem csak szakállvágós tapasztalatom van (a Braun fogkefék működnek rendesen), viszont amikor ahhoz kerestem az alkatrészt akkor láttam a neten, hogy mi mindennek hasonló a belseje.

Akkor szerintem érdemes lenne alkatrésznek felhasználni őket a többihez.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Pontosan erröl van szo. Egy ocska motor egy ma már alig használhato akku meg a hozzátartozo elektronika plusz a munka. Akkor olcsobb elugrani venni egy ujat az olcso boltban.
Ahogy nézem a 4 oralbol egy alacsony fordulatu (brummogo) a másik három meg eredetileg a sipolo volt. Na majd megnézem milyen csucstechnika halt meg azokban. Lehet a motor talán azokban ér valamit.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Éppen nézem a 4 gép közül 3-nak müködik a töltöje. Az esetleg használhato valamihez.
(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Okt 16, 2024 / 1

"Erről"...? Még szerencse, hogy "csak" több tucatnyi van ezekből, nekem is van 3-féle.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2024
(#) Massawa válasza uniman hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Mind egyforma csak ha elindul látod, hogy mégsem egészen.
(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Enyémek mind mások, talpán van azonosító pl. Handle Type 3717 (töltője: Charger Type 3747)
másiknak meg az oldalán (az sokkal vékonyabb) Pulsonic, IO3, stb. Egyformáknak azonos az azonosítója, amit még mindig nem írtál le! Így nem tudjuk miről írsz...nekem is a vékonyabbikban gyengélkedik az akku, de a cseréje sérülésmentesen esélytelen.
(#) img válasza uniman hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

A régebbieket a saját töltőjükkel lehet szétszedni ha ráállítod és elforgatod, mint egy zárban a kulcsot. Az újabbakat még nem tudom, lehet azokat is.
(#) Inhouse válasza img hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Csak ha nem tudja, hogy ez a régebbi-e és az újabbal próbálja ki, akkor törik a csonk.

Ezeknek a töltöje csak egy kup amire rá kell dugni. Nem kell semmit forgatni. Állitolag mindegy volt melyiket melyikre dugják. Egy megy az biztos ( a brummogo) , mert fel is tölti az akkut a másik hármat most nem tudom kiprobálni.

Ha az a kúp szögletes formájú (nem hengeres), akkor valószínűleg nyitható is vele.

Most kipróbáltam, az itt lévő egyik Braun fogkefe így nyílik.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Okt 16, 2024 / 1

Hát, én kúpot nem láttam még ilyenben. Forgatni nem a töltéshez nem kell, ez a kinyitás metódusa némelyiknél. Gyakorlatilag egy kulcsként használod.
(#) img válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Akkora erő azért nem kell hozzá, meg lehet is érezni, hogy mozdul vagy nem.

A kup ugy értendö,hogy egy kb 12 mm átméröjü hengerre dugod rá a szerkezetet, de azon forgatni lehet.
(#) uniman válasza img hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Ez ilyen...egy csavar van alul. A töltőn csak egy 5 mm-es félgömb alakú dudor... Ez nem motoros...más zizeg benne.
(#) img válasza uniman hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Ilyet még nem láttam, nálunk csak Braunok vannak.
(#) uniman válasza img hozzászólására (») Okt 17, 2024 / 1

Ez is Braun, Oral-B 3617A...és nem is a legmodernebb, mint az iO3 series.
(#) sonajkniz válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 19, 2024 /

Szia!

Még februárban említetted az almás eszközök file kezelés nehézségeit.
Nemrég nekem is lett egy ilyen telefonom, és minő boldogság, kínál az App store megoldást rá.
Ezt a programot kell telepíteni.
Ez egy igen régi androidos file kezelő almásított változata. Saját transzfer felülettel tudsz mappákat létrehozni és filmeket, zenéket feltölteni a készülékre.
Érdekesség, hogy a szifon file kezelője ezekből semmit sem lát, de a programon belűl minden lejátszható.
(#) KBal76 válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 19, 2024 /

Egy távolabbi rokon gyerekének a kezébe adott tablet volt. Azóta sem volt itt az a tablet, és talán nem is lesz. Önszántamból meg sosem leszek akkora balga, hogy efféle kacatot használjak.
De másnak tán még segítség lehet.
(#) Massawa hozzászólása Okt 24, 2024 / 2

Tanulás

A minap az egyik német TV adon volt egy kb 30 perces müsor a „digitális“ oktatásrol, távoktatásrol. Persze a dicshimnuszok végtelen sora is jelen volt. Én meg egy kicsit elgondolkodtam, látva nejem 20 éves tapasztalatait a magán iskolában.
Nem tudom, otthon is elbeszélgettünk, és a fejemben megjelentek apro, sok évtizedes pillanatképek az iskolapadbol amikor még egyes témákban vagy témákra arra is emlékeztem ki volt akkor a tanár, tanito a tábla melyik oldalán át. Akkoriban, ha egyáltalán volt valami az Öeveges professzor filmjei volt, érdekes abbol is meg meg jelennek filmkockát a fejemben.
Ha valami müszaki informáciot keresek ( és már láttam valahol a könyveinkben) , akkor sokszor szinte biztosra megyek a több száz kötetes könyvespolcra, s szinte egyböl kiveszem azt a a könyvet ahol a keresett informacio van.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy milyen gyakran mi minden más is összekapcsolodik bizonyos infokkal. Ha ugyenezt az interneten elektronikusan stb keresem sokkal komolyabb gond szokott lenni. Nincs semilyen más kapcsolodás, csak a PC/MAC képernyöje es meg ha a megtalált infohoz „könyvjelzöket“ rakok, sokszor az sem segit. Az utobbi idöben fontosabb esetekben kinyomtatok legalább egy oldalt a linkkel, a képernyöképpel és elrakom egy uj születendö könybe. Az gyakran szokott segiteni, de az sem az mint a hajdani omodú könyvbe szedett tudás.

Ti hogy vagytok ezzel?
Mert a szerencsétlen gyerekek valoban sok mindent manapság csak a képernyön látnak. Vajon mennyire maradando az info, ha nincs hozzá semmi más kapcsolat. Nincs sikertelen kisérlet a fizika vagy kémia orán, nem érzed a kisérlet szagát az ozont vagy az amperszagot, nem lett foltos a tanito köpenye, s nem rázta meg senkinek az ujját a nagyobb feszültség vagy nem fordult fel a desztillátor stb.
Maradando egy ilyen informácio, ha csak a képernyön látjuk?
Ráadásul nem is magunk találtuk meg a világ legnagyobb könyvtárában a linket, hanem csak az orrunk elé tolták.
(#) gg630504 válasza Massawa hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Idézet:
„Maradando egy ilyen informácio, ha csak a képernyön látjuk?”

Az attól függ... Kudarc az írásbelin PDF.
(#) vargham válasza Massawa hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Szerintem ez egyénenként változik. Nekem nagyon bejön az online és számítógéppel segített tanulás. Az elmúlt 25 évben szerzett tudásom 80 százalékát így szereztem. Pedig közben jártam pár iskolába. A hagyományos iskolarendszerrel nincs jó tapasztalatom. Az első hely, ami igazán tetszett nekem, az a MOME volt. Ott projekt alapon működik a mesterképzés. Elvárt a tervek folyamatos prezentálása és a hallgatók közötti együttműködés.
Információt is sokkal könnyebb keresni, mint könyvekben.
A kísérletek bemutatása és a gyakorlat szerintem is fontos lenne. De ilyet nem sokat láttam a közoktatásban 1985 és 1997 között. Általában elmesélte a tanár, mit látnánk a kísérlet során...
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Okt 24, 2024 /

Covid alatt évekig így ment, sőt a vizsgáztatás is otthonról.
Következő: »»   615 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem