Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Csak beindul mostmár télire a KM-team
Kutatók éjszakáján kitettem egy eredeti MÁV-os morze billentyűt.
Vártnál sokkal nagyobb sikere volt. - Fiatalok csak lestek, hogy ez meg mi? Mondom, nem láttad Titanikot? Ja, tudom, tititi, tátátá, tititi. - Volt aki párás szemmel lenyomott egy komplett QSO-t. - Aki meg szintén párás szemmel egy klasszikus LFP/NSP köszönést. Seregbe rádiós voltam, mondta. Ekkor döntöttem el, hogy bedobozolom.
Legyél elnéző, de szeretném érteni, viszont zavar van a fejemben. Azt értem, hogy kitetted a morze billentyűt, aminek örültek, de biztosan nem az van a dobozban (mert nem férne bele, vagy ha mégis, akkor nem lehetne nyomkodni).
A fantáziámra hagyatkozva, esetleg egy olyan valami van a dobozban, amihez hozzá lehet kapcsolni a "kopogót", és hangot ad -meg ha jól látom fényt is- a nyomogatásnak megfelelően?
A kép neve "morgyak.jpg", ami jó eséllyel a morze gyakorló rövidítése, valószínűsíti.
Accu-Mat1 mod3.2Sziasztok!Ma teljesen készen lettem az akkumulátor töltőmmel amit meg osztok itt is a ki mit épitett nevü topikban, már meg osztottam az Akkumulátor töltő topikban is a képeket, de gondoltam ide is fel teszem, akit érdekel az látogason el az Akkumulátor töltő topikba IDE, van némi leirás a mérés áramkörrel kapcsolatban, és akit érdekel ez az akkumulátor töltő az kerese meg Alkotót, nálla meg lehet vásárolni a paneleket hozzá.
Idézet: „már meg osztottam az Akkumulátor töltő topikban is a képeket, de gondoltam ide is fel teszem” Nem kellett volna, bőven elég egyszer feltenni.
Dehogy eleg, sosem lattam volna milyen szep .
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2024
Éppen ezért osztottam meg itt is
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2024
Nyithatnál akár új topic-ot is neki.
numitron óraMár régen akartunk egy numitron csöves órát építeni .A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2024
LCD meghajtóBelekezdtem egy LCD meghajtó készítésébe. A java a szoftver még nem készült el. Ez lesz a nehezebbik rész. Elkészült a PIC32MX320F064 panel és az SSD1906QT2 panel. Gondoltam megmutatom. Kézi huzalozással készültek a nyák tervek. A kivitelezés fénymásoló, lézerfólia és Positiv20 technológia. A PIC32-es panelen 0,3mm a sávok vastagsága az SSD1906QT2 panelon 0,254mm. Az átvezető szemek 1,254mm átmérőjűek 0,5mm furattal.
Milyen LCD-t hajt meg? Mihez használod majd?
A "teteje" nevű kép jobb alsó részen az csak optikai csalódás, vagy igazi vezeték-hiányosság? (Kiemelve és bekarikázva a képemen...) A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
Neked jól fed a toner a lézer fólián?
Én lézerfóliára nyomtatom a nyákokat, és minimum kétszer kell rányomtatni, hogy a toner jól fedjen, és a végeredmény jó legyen. Egy rétegnél lyukak, alámarások lesznek a kész nyákon.
Én is két fóliát teszek egymásra... De nagyon sok múlik a nyomtatón és a fólián is! Volt olyan nyomtató + fólia párosítás, amikor 3 fólia kellett és volt olyan is, amikor a nyomtató annyira meggyepálta a fóliát, hogy a két nyomat már 10 cm-es méretnél sem fedte egymást egyik vagy mindkét irányban. Próba cseresznye...
Próbáltad már az acetongőzt ? egy 10l es befőttes üvegbe tedd bele a fóliát és dobj be alá egy acetonba áztatott papírzsepit fedd le majd 10 perc múlva vedd ki és hagyd egy félórát "száradni" a nyomatot .
Optikai csalódás. Életben jobban néz ki az áramkör. Volt 7-8 parazita vezeték. Ezeket rajztűvel (karctű) levéstem. Készítettem egy speciális folytonosság érzékelő eszközt és ezzel átnéztem. Az érintő tűk végén 0,3V-ot ad ki és ezzel a beforrasztott IC mellett is bátran merek ellenőrzést végezni. A 8 lábú tápegység IC-nél van egy kis elcseszés. Az 5-ős lábat nem kellett volna bekötnöm a VCC-re. Az áramkör univerzális, de én monokróm 320x240-es LCD-hez akarom használni.
Mindkét oldalon 2-2 fóliát tettem egymásra. Így kb. 1 óra volt a teljes összeállítása (pozicionálás, ragasztás celuxal). Így is volt egy kis torzulás az SSD1906 paneljén, ezért nem volt könnyű felforrasztani az IC-t. Kevesebb mint 0,1mm-ről van szó. Az IC lábtávolsága 0,5mm. Türelemjáték az egész. Azért tettem fel , hogy lássák , hogy otthon is el lehet készíteni egy ilyen áramkört. Egyszerű Pro'sKit (JLT2) pákám van. A legfontosabb eszköz a fejpántos nagyító volt.
Próbáltam az aceton gőzt. Szétfolyt itt-ott a sáv.
Sokáig volt benne , el kell találni az időt . Viszont van egy tonersötétítő spray egészen jó eredményeket értem el avval is
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2024
Optikai csalódás. Életben jobban néz ki az áramkör. Volt 7-8 parazita vezeték. Ezeket rajztűvel (karctű) levéstem. Készítettem egy speciális folytonosság érzékelő eszközt és ezzel átnéztem. Az érintő tűk végén 0,3V-ot ad ki és ezzel a beforrasztott IC mellett is bátran merek ellenőrzést végezni. A 8 lábú tápegység IC-nél van egy kis elcseszés. Az 5-ős lábat nem kellett volna bekötnöm a VCC-re. Az áramkör univerzális, de én monokróm 320x240-es LCD-hez akarom használni.
SK10-el van lefújva a panel. Összeszedte a porszemeket. Nixie hőmérőDS18B20 szenzorral készült pices hőmérő
25MHz-es oszcillátor. Teszteltem és működik 3,3V-ról. A 6 lábú IC-t nem volt semmi beforrasztani. Valószínűleg más kvarccal is működik.
Csinos apróság. (Lényeges szempont, hogy ennyire picike legyen?)
Köszi! Életben jobban néz ki. A mobiltelefon fényképező része kiemeli az összes porszemet. A méret fontos, de az alkatrészek is adják magukat. Az inverter IC ilyen pici és a kvarc is. A fentebb linkelt SSD1906QT2 panelbe lesz bedugva. A probléma az volt , hogy a 6 lábú inverter IC mágnesezhető és a csipesz amit használtam szintén.
Idézet: „A 6 lábú IC-t nem volt semmi beforrasztani.” Ismerős érzés. Szintén helyhiány okából született ez a képeken látható áramkőr. Nem egy komoly valami, 4 gombbal két motor jobbra-balra forgatása H hidakkal. Csakhogy az egyiknek lejebb kellett venni a fordulatát, és a PWM rész már sehogysem fért a panelra. A 2-es képen bekarikázott rész látszik a 3-as képen. Elmondtam néhány miatyánkot, míg összeraktam. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |