Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vibrációs búvárszivattyú

Témaindító: Pixi, idő: Jún 24, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 14
(#) erbe válasza Rosszmáj hozzászólására (») Aug 20, 2022 /

A 20-as szelep is el szokott hasadni.
(#) ktibor69 válasza erbe hozzászólására (») Nov 5, 2024 /

Sziasztok!

Az apukám által használt membrános szivattyú (1) megadta magát. Zugni zug, de nem szállít vizet. kb. 3 évvel ezelőtt vettük. És megtaláltam az előző rossz szivattyút (2) is.
A kettőből megpróbáltam egy jót összerakni.

A régebbi (2) szivattyút WD40 segítségével szét tudtam szedni, ennek a tengelye tört el.
Az újonnan meghibásodott (1) házösszehúzó csavarjainak a feje teljesen elrozsdásodtak, így csak flex segítségével tudtam szétszedni. Itt a felső viszacsapó lábszelep esett be a külső rögzítő csavar eltűnt és a dugattyú is leesett a tengelyről.

Az (1) tengelyére sikerült rögzítenem a dugyattyút és a (2) szivattyú tetejét raktam rá, amin a felső visszacsapó szelep teljesen gumis, csavar nélküli. Majd hétvégén próbálom.

280W egy membrános felül szívó szivattyúk, de sajnos márkát/típust nem tudtam beazonosítani.

A kérdésem, hogy jelenleg melyik típusú szivattyút érdemes megvásárolni, melyik tartósabb?

Kivülről egy különbség fedezhető fel, hogy a felső visszacsapó szelep teljesen gumis, vagy koronás anyával van rögzítve. Nálam a gumis nem esett szét a csavaros igen.

Lehet, hogy a garancia is fontos lehet 1 vagy 2 év?

Gumis: https://www.emag.hu/gospodarul-profesionist-buvarszivattyu-tiszta-v...-title

Csavaros: https://www.emag.hu/blade-vmp-60-pro-merulo-szivattyu-pmp0004/pd/DY...329190
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2024
(#) zolika60 válasza ktibor69 hozzászólására (») Nov 5, 2024 /

Szerintem mindegy. Az igazi az eredeti orosz gyártású lenne, de azt nem igen lehet beszerezni.
(#) Rosszmáj válasza ktibor69 hozzászólására (») Nov 5, 2024 /

Egy ideig én is játszottam a membrános szivattyúkkal, de csőszivattyúra váltottam és nem bántam meg.
20 ezer körül már van.
(#) erbe válasza ktibor69 hozzászólására (») Nov 5, 2024 /

A Gospodar-os kép egy félresikerült CAD-del szerkesztett kép. A mágneskamrába nem kerülhet víz. A rajzon pedig onnan jön föl. Gyanítom, a 2 ajánlat azonos szivattyút rejt, csak az egyikhez szállítási díj járul, a másik annyival drágább, de ingyenesen szállítják.
"Ruszki" búvár semmiképpen sem örök darab, bárki gyártja. Akadnak hosszú életű példányok, de nagyon gyorsan is tönkre mehetnek, pl. tengelytörés miatt. Ez szerencsére könnyen és viszonylag olcsón javítható. A leégés viszont gazdasági totálkár. " Totál égés."
(#) uniman válasza erbe hozzászólására (») Nov 5, 2024 /

Merész állítás...de nézz meg újra néhány tucat képet: Bővebben: Link
(#) erbe válasza uniman hozzászólására (») Nov 5, 2024 /

Nem képről ismerem a búvárokat, hanem több tucatnyit javítottam.
(#) ktibor69 válasza erbe hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

"A tengelytörés szerencsére könnyen és viszonylag olcsón javítható". Mennyibe kerül egy új tengely? +szállítás?
(#) uniman válasza erbe hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

"mágneskamrából följövő" vízre céloztam, meg, hogy sok szivattyún ott van az a dudor.
Én ugyan csak néhányat láttam belülről, de egyértelmű. hogy a kábelt vezetik fel a "dudoron" belül... Persze van ott víz is (a másik oldali dudorban), mert a tekercs csak félig tölti ki az alsó részt...
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2024

szivtek.jpg

(#) erbe válasza ktibor69 hozzászólására (») Nov 6, 2024 /

Nem tudom. Már régen esztergáltattam. Akkor még nem lehetett Aliról rendelni.
(#) ktibor69 válasza erbe hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

Több méretben is létezik a tengely? Kérhetnék Aliexpress linket?
(#) uniman válasza ktibor69 hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

Még nem láttuk a hibás szivattyúdat...
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2024

3XXX.jpg

(#) erbe válasza ktibor69 hozzászólására (») Nov 7, 2024 /

Több méretben is létezik tengely. Meg kell mérni. Linket nem tudok, mert már évtizedek óta nem javítok szivattyúkat. Inkább számítógépet, monitort, nyomtatókat.
(#) ktibor69 válasza uniman hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

A (2) tengelytörött szivattyú
Márkája KATEXPLUS 280W
(#) erbe válasza ktibor69 hozzászólására (») Nov 8, 2024 /

A márka semmit nem mond. Ma már akkora a választék, hogy nem lehet tudni, ki kiéről másol. 40 évvel ezelőtt még csak 4 féle volt, de mind eredeti ruszki.
(#) ktibor69 válasza erbe hozzászólására (») Nov 18, 2024 /

Végül egy ilyet vettem. Kínai, rozsdamentes csavarokkal van szerelve. 2 év garancia, Bukarestből jött ingyenes szállítással, pénteken rendeltem és ma át is vettem:
https://www.emag.hu/blade-vmp-60-pro-merulo-szivattyu-pmp0004/pd/DY2MTHBBM/

Majd meglátom milyen lesz, próba szerencse.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2024
(#) erbe válasza ktibor69 hozzászólására (») Nov 18, 2024 /

Ez mondjuk, éppen furcsa volt az oroszoknál. Tartós, hosszúéletű termékeket készítettek, nem törődtek vele, ha kicsit drágább. Erre pont a csavaron spóroltak. Úgy bele tudott rohadni a horganyzott vas csavar az aluba, hogy alig lehetett kibányászni.
(#) ktibor69 válasza erbe hozzászólására (») Nov 18, 2024 /

Arra gondoltam, hogy évente szezon után (nyári öntözés) szétszerelem teljesen, WD40-nel ahol kell megkenem és újrahúzom a csavarokat, így talán hosszab ideig fog kiszolgálni.
(#) erbe válasza ktibor69 hozzászólására (») Nov 18, 2024 / 1

Nem szabad hozzányúlni, amíg megy. El szokták ütni a csavarokat pontozóval, le ne tekeredjen. Minden szétszedés csak rongálja. Azt is, meg a tömítést is. Ha nincs homok a vízben, nem kopik a szelepfészek meg a membrán tányérja. Ami meg törik, azt karbantartással nem tudod megvédeni. Ami jót tesz neki, ha van emelőmagasság, nem csak egy hordóból köpi ki a vizet. Ha nincs terhelve, akkor agyonverheti magát.
(#) pipi válasza ktibor69 hozzászólására (») Nov 18, 2024 / 1

Hali!
A saját tapasztalatom szerint a w40 nagyon jó a csavarlazitáshoz, azonnali kenéshez.
De hoszútávon semmit sem ér, pikk pakk kiszárad. Hosszútávra valami rendes zsírt/olajat tartalmazó cucc a jó.
Következő: »»   14 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem