Fórum témák
» Több friss téma |
Iszonyat nagy a választék. Meg kéne tudnod egy ár limitet, hogy meddig lehet elmenni árban maximum. Nem biztos, hogy az elérhető legolcsóbb az optimális megoldás.
Van érvényes win10, vagy 11 licenc kulcsotok? Ha nincs, akkor itt jó áron lehet beszerezni. Pro kulcsot javasolok, azzal úgy is telepíthető, hogy nem szükséges regisztrálni a Microsofthoz, egy MS account létrehozásával.
Igen van, Win 11 pro. Már kb. két éve ott vásárolok, ha kell valami szoftver nekem vagy az ismerőseimnek. Az majd érdekel, hogy hogy lehet MS account nélkül telepíteni.
Milyen összeállítást?
Ha elolvastad volna, néhánnyal feljebb, két napja írtam: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2632461.html#2632461 A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2024
A használt eszközök pedig már be vannak járatva, amivel a hasonló, kezdeti botladozások elkerülhetőek.
Bocs, olyan sok segítő hozzászólás volt, hogy elsiklottam felette. Köszia linket, majd megpróbálok tárgyalni a webáruházzal. Milyen procit javasolsz hozzá ?
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2024
Ez kb. ugyanannyiba kerül, 3 év garanciával.
http://computerimperium.hu/images/Imperium_Core_i5_Gamer_RTX_PC_37.jpg
Amikor odaérsz, hogy kéri hozd létre az MS accountot, akkor alatta van egy egyéb lehetőség választás. Ott a tartományhoz csatlakozás, vagy céges hálózathoz csatlakozás van.
( szó szerint nem emlékszem ) Azt választva bekér egy felhasználónevet, ami lehet akármi, majd a jelszót. Ha ott a jelszó mezőt üresen hagyod, akkor később sem fogja kérni indításkor. Nekem így kényelmesebb de ez szabadon választható döntés. Utána megy tovább a szokott kérdésekkel, és minden működik MS account nélkül is. Az EDGE még próbálkozni fog MS account kéréssel, de azt is át lehet lépni.
Nem muszáj Intel procihoz ragaszkodni. A RYZEN széria is tökéletes, főleg ahogy írta általános használatra.
De ez egyéni ízlés kérdése is lehet.
Most a telepítő az OOBE résznél nem hagyja csak úgy átugrani. Ha nem akarsz ms accountot használni, akkor a legelső kérdésnél shift+f10 után a feljövő ablakba be kell írni OOBE\BYPASSRNO majd enter. Ekkor újraindul és lehet kihagyni ezt az account készítést.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2024
:-// :-\\Estét, történt egy W7 reinstall nálam, és előtte kimásoltam a firefox profil mappákat, hogy majd a reinstall után FF újratelepítés után visszamásolom neki.Na de meglepve tapasztaltam, hogy nem ette meg, elszáll olyan hibaüzenettel, hogy a profil amit használni akar egy régebbi verzió, vagy valami hasonló. Odáig eljutottam, hogy a tárolt jelszavakat két fájlban tárolja, ezek a key4.db és logins.json fájlok. Csak ezt a két fájlt visszamásolva a jelszavak előkerültek a firefoxban normálisan. Már csak arra lenne szükség, hogy az előzőleg megnyitott fülek tárolóhelyét megtaláljam. Nem e tudja véletlen valaki, azt milyen fájl(ok)ban vagy mappá(k)ban tárolja? Ha meg lenne, így elég volna csak azt visszamásolni, úgy hátha vissza állíthatóak lennének a régi rendszer alatt megnyitott fülek is.
Hát persze mert azt nem úgy kell csinálni. a firefoxnak van erre direkt egy alkalmazása azzal kell adatmentést csinálni telepítés előtt és azt tudja visszaolvasni. Így már fújhatod, nincs az szerintem semmilyen mappába visszaállíthatóan főleg hogy reinstall-t csináltál
esetleg ezt megpróbálhatód Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2024
Szia,
A könyvjelzőket is megtalálod JSON kiterjesztéssel, de az előzőleg megnyitott lapokat szerintem az sem tartalmazza.
De minek megvenni ha ingyen van?
Általában nagyon sok gépen rajta van a Windows akármelyik matrica, a Windows 10 pedig megeszi pl a Windows 7 licensz kulcsát. Tehát ha veszel egy laptopot, amin van Windows-so matrica, simán felrakhatsz rá egy Win10-et avval a kulccsal.
Szerintem ez a lehetőség már a multé....
Akkor most cáfollak, mert a megnyitott lapokat is vissza lehet állítani fájlból, épp most tettem.
A kérdés óta kicsit beleástam magam a Firefox lelki világába, és összeszedtem pár infót, mit hol tárol a program. A mellékelt fájlban közkinccsé teszem, ha érdekel valakit vegyétek, vigyétek. Úgy látom, a linken is szerepel jó részük amit mutattál. Ui.: Mancsokat elfogadok az információkért. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2024
Te miről beszélsz?
Ugyanúgy át lehet lépni, mint korábban. Miért bonyolítanák meg a céges telepítők életét? Egy órája töltöttem le a legfrissebb win11 telepítőt a MediaCreationtool használatával, és pár perce telepítettem egyet. Az elején az oprendszer választásnál a win11 PRO verziót kell választani. Majd amikor a frissítések telepítése után megkérdezi, hogy hogyan szeretné beállítani ezt az eszközt, az alsó lehetőséget, "Beállítás munkahelyi vagy iskolai használatra" ablakot kell választani. A következő ablakban pedig alul a "tartományhoz való csatlakozás"-t kell választani. Utána megadni egy nevet, és jelszót, ami akár kihagyható. Ezután befejezi a telepítést, újra indul, és kész is van MS account nélkül. Amióta kijött a win10 azóta ez működik.
A win7 kulcsot már régóta nem eszi meg. Az ingyenes váltás időszakában volt talán ez, de akkor is úgy, hogy egy aktivált win7-et kellett látnia, amire ingyenesen települt frissítésként a win10. Utána már tiszta telepítéssel is aktivált lett akárhányszor telepítve.
Most az van, hogy ha olyan használt gépet, vagy alaplapot veszel, amin valaha már volt aktiválva Win10, akkor sima ügy, telepítés után aktivált lesz, de csak akkor, ha ugyanolyan verzióval telepíted. ( Home-home, Pro-pro. ) Új gépre, alaplapra sajnos kell az érvényes kulcs, viszont 2400.- puha forintért ez szinte ingyen van. Nyilván ha az új laptopot, gépet oprendszerrel adják, akkor nem kell külön kulcsot venni.
Win7 kulcs elfogadása tavaly vagy tavalyelőtt januárban szűnt meg, így is a hivatalos időpont után évekkel szüntették meg fizikailag.
"használt gépet, vagy alaplapot veszel" Sokan nem tudják hogy a licenszet át lehet vinni az új gépre MS fiókkal, így rajtafelejtik a licenszet az eladott gépen alaplapon és vesznek újat. Persze megeshet hogy a régi tulaj észbekap később és átrakja az új gépére, így akár évek múlva is meglepődhet az 'új' tulaj. Ámbár nem tudom mi van ha ugyanazon licensz két fiókban is szerepel. A régi és új tulajnál is. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2024
Az MS fiókos lehetőséget nem ismerem, mert soha nem volt MS fiókom.
De logikus, mert ha retail verziót vesz valaki, akkor azt jogosan viszi át az új vasra, ha a régi bekrepált, vagy lecserélte. Azt tudom, hogy az MS aktiváló szerverén az alaplap egyedi azonosítója szerepel, és az még, hogy melyik verzióval volt aktiválva. Szerintem maga a licenc kulcs nem. Ezt abból gondolom, hogy volt a "WIN10_digital_activation" progi, ami simán beaktiválta a telepített windowst mindenféle kulcs megadása nélkül, úgy hogy beírta erre a szerverre az alaplap egyedi azonosítóját. És az ilyen alaplappal is akárhányszor újra lehetett telepíteni, aktiváló kulcs megadása nélkül. Elképzelhető, hogy van egy mesterkulcs, amit a progi írója megszerzett valahogy?
"mert soha nem volt MS fiókom"
A te pénzed bánja ha elvész a licensz emiatt.. Az illegális dologban nem tudok segíteni. Idézet: „Milyen procit javasolsz hozzá ?” Tényleg nem olvasod el. Ott van a javaslatban, még az is hogy elég drága (majdnem kétszer annyi mint az alaplap). De van olcsóbb is.
Hogy érdemben tudjunk vitázni, letöltöttem egy 24H2 telepítőt és kipróbáltam, ahogy te mondod. Lásd a csatolt képeket, jelenleg ez az állapot. A "tartományhoz csatlakozás" lehetősége jobban el van dugva, mint azt te állítod, az e-mail mező alatt van egy apró felirat "bejelentkezési beállítások" néven és amögé rejtették el, de valóban úgy meg lehet trükközni.
Nem mellesleg én arról beszélek, hogy amikor először bejött ez a MS account forszírozás, akkor rákeresve a "windows 11 without ms account" kifejezésre, sehol nem az általad javasolt lépéseket olvasod, hanem azt, amelyikét én is leírtam. A céges telepítés más, nem fogsz minden géppel ennyit szórakozni. Ott érdemben nem így telepítesz, hanem valamilyen deployment toolt használsz hozzá. Vagy akár a WICD-vel összerakott vállalati csomagot (ppkg). Én ez utóbbit használom a céges telepítésekkor és ekkor se kell MS account hozzá, viszont az a csomag nálam már szanaszét van konfigurálva.
A hivatalos 24H2 3 napja létezik...legalábbis nálam azóta akar frissülni a legális 23H2 W11-em.
(Egyenlőre nincs számára elég üres hely az SSD-n)
Az "OOBE"-t nem ismerem...de valami nem frankó: Bővebben: Link 1 hétig szüneteltetem a frissítést!
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2024
OOBE = Out Of the Box Experiment, azaz a kezdeti beállítgatós fehér képernyőről van szó (win10-nél még kék volt ugyanez).
Nem is kértem, hogy segíts. Te válaszoltál egy bejegyzésemre.
A win10-ben egyértelműbb ez a lehetőség, és amikor win11-et kezdtünk használni tudtam hogy ott lesz az, és megtaláltam a jóbarát segítsége nélkül is.
A Sanofiban mi is a franciák által konfigurált telepítő csomagot használtuk. De ez most egy kis cég, a hivatalos MS telepítővel telepítjük a gépeket. Majd esetleg 2025 nyarán ha nagyobb mennyiséget cserélünk, érdemes lesz előre faragni egy csomagot. De az is felmerült, hogy egy-két évig fizetünk a win10 életben tartásáért.
"Az elején az oprendszer választásnál a win11 PRO verziót kell választani."
Nem. Nem azt kell választani hanem azt amelyiket megvette az illető.. És Nem, nem neked válaszoltam személyesen hanem csatlakoztam a topik folyamához amiről beszéltetek, pontosítottam a tényeket. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |