Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetékes telefon szerelés

Témaindító: Busz, idő: Dec 1, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 24
(#) danieru válasza Gafly hozzászólására (») 0:41 /

Feszültség mérve
(#) danieru válasza Landsmann hozzászólására (») 1:31 /

Köszi, 3-4-et összekötve valóban csörög (55Volton,25Hz-en, más értékekre állítva foglaltat jelez), viszont igy nincs hang, parasodper cutan bontódik a vonal. Meg próbálgatom, de konkrét tippeket tovabbra is szívesen veszek
(#) Landsmann válasza mikrodigit hozzászólására (») 8:12 /

Nekem évekkel ezelőtt egy idős telefonszerelő bácsi mondta a 33 Hz-et. Lehet akkor ezen változtattak a digitalizáláskor. De ő még a régi rendszerben dolgozott, ahol a mechanikus crossbar telefonközpontok működtek.
(#) Gafly válasza danieru hozzászólására (») 11:18 /

Akkor szerintem az a megoldás, hogy:
- VOIP adapter RJ11 hat pólusú csatlakozójából a két középsőt (tipikusan piros/zöld) kell bekötni a kerek telefoncsatlakozó aljzat két egymás melletti érintkezőjéhez, a harmadikat pedig szabadon hagyni. Néha "tehermentesítőként" odakötik a másik kettőt (tipikusan fekete/sárga) is, de ebből nagy szívások is szoktak néha lenni (tőben lecsípném).
- A telefonra vonatkozóan, az "a és b" pontokra megy a "vonal", itt lehet beszélni (ha felemeled a kézibeszélőt). A csengő külön van, oda kell egy rövidzár az "EB és b" pontok közé. Ezek mennek a kerek csatlakozó két egymás melletti érintkezője mellé. A Nyomógombra kötött földelést nem kell bekötni sehová, jó nem származik belőle (baj sem).
Itt a rajza.
(#) mikrodigit válasza Landsmann hozzászólására (») 12:47 /

Én 25 Hz-el találkoztam a rotary (7A2) és a crossbar központoknál, tehát még a digitalizálás előtt, 33 Hz-el nem. Valamikot régebben (talán a háború előtt) tudtommal 16 Hz-et használtak.
(De biztos van itt, aki jobban tudja.)
(#) Gafly válasza mikrodigit hozzászólására (») 14:01 /

Idézet:
„33 Hz-el nem”

Én sem.
(#) kiszebra válasza nemeth3333 hozzászólására (») 14:13 /

Következő: »»   24 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem