Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Van egy suzuki swiftem, amibe a vízhőfok jeladó egy NTK. Lehet olyan meghibásodása neki, hogy reggel mikor ránéztem a diagnosztikával, -5Cfokot mutatott, majd délután ránézve 15 Fokos vizet mutatott, most este viszont8 fokot mutat. Beindítottam az autót és 1-2 másodperc után a 8 fokról felment 25 fokra. Tönkremehet így egy jeladó, ami így méreget? Hozzá teszem 15 éve benne van.
Amit leírtál az kb. az évszaknak megfelelő napi hőmérséklet. Mi a probléma?
Ha meteorológiai témában kérdezel azt ne nekem címezd
Egy szó mint száz. Termisztor, tönkre tud úgy menni, hogy a karakterisztikája elmegy? Kiszedtem az érzékelőt. Ohm mérőt rátettem. Forrásba lévő víznél 5.6K mértem. Majd fél órát félretettem, majd ismét visdza a forrásba lévő vízbe, 8.9K. Tönkremehet így az érzékelő, hogy ennyire mást mér?
Lehetséges. Más készülékben találkoztam ilyen hibát produkáló NTC-vel.
Sziasztok.
A csatolt képeken lévő qac34 hőmérséklet érzékelőben szeretnék termisztort cserélni. 1 kohm- os ntc van benne elvileg.Azt nem tudom mekkora teljesítményű kell. Milyen termisztort vegyek? A segítséget előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2022
Hello! Itt a termisztorod. A teljesítmény nem igazán számít, mert ha terhelné az áramkör, akkor az fűtené a termisztort és meghamisítja a mérést. (Néha ez a cél, hogy "hőérzetet mérjen" és ne hőmérsékletet. De ekkor szabadlevegőn lenne,) Ami gond lehet, az a tolerancia, és a hőegyüttható, más-más gyártó esetén.. De az pontatlanságban nyilvánul meg.
Jó napot kívánok! Egy barátom készített nekem kb negyven éve egy hőfokszabályzót akváriumhoz. A termisztorok eltörtek, tönkre mentek. Emlékeimben 4NTH- sok voltak. Mivel helyettesíthetném őket? Köszönöm előre is a válaszokat!
Nagy valószínűséggel NTC lesz az. A gond, hogy ez csak egy típuscsaládot jelöl, miszerint hőmérséklet emelkedésére csökken az ellenállása.
Fényképezd le a szenzort és az áramkört is minden oldalról, hátha valakinek beugrik, milyen NTC kell neked.
Igen igyekszem lefotózni. Köszönöm a gyors választ!
Szia!
NTH4 termisztorok vannak, de ez csak a sorozat neve, azon belül azt is tudni kéne, hogy milyen ellenállás értékűt épített be a barátod. Ha nem olvasható le a töröttről, akkor esetleg egy 10-22 kohmos trimmerpotival helyettesítheted, annak a változtatásával meghatározhatod pl. a 25°C-hoz tartozó ellenállás értéket. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2022
NTC termisztor kerestetikÜdv,Hogy tudok keresni olyan termisztort, aminek a hideg ellenállása (25°C) 700Ω, a meleg pedig 125, vagy akár 200 fokon 80 ohm? Kösz. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2024
Hello! Mondjuk úgy, hogy megnézed a Vishay adatlapját itt a HE-Store-on.
De 680 ohm-os van, és egy termisztor nem megy el 200 fokig, mert maradandó károsodást szenved. A "melegen", meg nem műszaki paraméter. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2024
Köszönöm! Akkor módosítom a kérdést, és törlöm a "hideg" és "meleg" nem műszaki paramétereket:
Hogy tudok keresni olyan termisztort, aminek az ellenállása 25°C-on 700Ω, 125°C-on (de jobb lenne 140°C-on) 80 ohm?
A termisztorokat szabvány szerint gyártják, értékre és hőegyütthatóra. Maximum "balettozni tudsz vele", soros-párhuzamos ellenállással. Ez van. Gondolom, valami műszerhez kellene ezekkel az értékekkel. Akkor meg megpróbálsz hozzá való jeladót szerezni.
Kínai színes szélesvásznú all in kilométeróra, van rajta vízhőfokmérő, amit valahogy használni akarok.
Írják, hogy a vízhőfokot mutató szegmensek a termisztor milyen ellenállás értékei között gyulladnak ki, Nekiálltam potméterrel ellenőrizni ... egész mást mértem. A skála 1,65kΩ-nál kapcsol be. Az első szegmens bekapcsolása (pl. 25°C) 770Ω, az ötödik szegmens 130Ω-nál kapcsol be (ez a max. hőfok, 125 vagy 140°C, amit a termisztor elvisel). Kösz a segítséget, majd elmolyolok vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |