Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   593 / 593
(#) pherbiehu válasza VIM hozzászólására (») Hé, 20:36 /

Lehet vajon a presszosztát hibája, ha az a jelenség, hogy amikor már megy a fűtés, akkor szépen teszi a dolgát akár 15 percen keresztül is folyamatosan, viszont amikor indul, akkor előfordul, hogy elsőre begyújt majd megy folyamatosan hosszú ideig, máskor meg van hogy többször, hol 2-szer, hol 4-5-ször is próbálkozik, gyújt, be is gyullad, de utána kattogások és le is áll, majd újra előről próbálja. Ha le lettek húzva a presszosztát érintkezői, majd hópihe vagy kicsivel felette állásban elindult a szivattyú, akkor kb. 10-30 mp múlva adta az F2 hibát. Majd visszakötve az érintkezőket, újra elsőre hibátlanul beindult és ment tovább folyamatosan a fűtés. Mintha a presszosztátot ha mozgás éri, akkor történne vele valami, illetve az égő begyújtásakor is van egyfajta "léglöket", amit hallani is, talán ez is közrejátszhat ebben.
A hozzászólás módosítva: Hé, 20:42
(#) VIM válasza pherbiehu hozzászólására (») Hé, 21:42 /

Szia! Lehet, hogy most erről nem volt szó az eset kapcsán de a ventilátornak a fordulata ha lecsökken akkor a nyomáskapcsolója elejthet és megakadályozza a főégő további működését. Ez lehet a motor csapágy kenetlensége ill. a lapátjainak koszolódása miatt is. A presszosztát csöveinek belseje legyen tiszta és helyesen visszadugva ha azokat is tisztogatni szükséges. A mikrókapcsoló is lehet elhasználódott és emiatt nem akkor (billen) kapcsol amikor a membránon meg van a nyomáskülönbség. A szeles idő is közre játszhat ill. ilyenkor előjele lehet, hogy a ventilátor nem dolgozik erőteljesen.
(#) Vappali válasza Vappali hozzászólására (») Hé, 21:50 /

Na ma jött az értesítés a hestortore.hu-tól, hogy pont a 2,5-es Ducati kondi nem beszerezhető. Így visszamondtam a rendelést. Majd holnap futok egy kört, hogy a befizetett vételárat hogyan kapom vissza, mert arról nem írtak.
Ezek a kondik milyen minőséget képviselnek? Több helyen is forgalmazzák őket.
(#) pherbiehu válasza Vappali hozzászólására (») Hé, 22:54 /

Ez nem fér be?: Bővebben: Link
(#) pherbiehu válasza VIM hozzászólására (») Hé, 22:59 /

Miért csak induláskor van gondja? Ha már egyszer sikeresen beindul, akár sokadszori gyújtás után, akár elsőre vagy másodjára, akkor szépen megy minden.
A ventibe gondolom nincs motorkondi, vagy lehet? Amikor a főkapcsolóval bekapcsolom a kazánt, akkor megpörgeti, gondolom ez egy első ellenőrzés.
(#) VIM válasza Vappali hozzászólására (») Kedd, 9:19 /

Ezt is megpróbálhatod ha gondolod. Bővebben: Link Amit linkeltél arra csak azt lehetne mondani, hogy "a puding próbája az evés".
(#) Hutty válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 9:37 /

0 darab a raktárban.

"Március 28-tól felfüggesztjük az egyéni vásárlóknak történő értékesítést. A helyzet esetleges változásairól folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket.

A céges ügyfeleknek nyújtott szolgáltatás változatlanul folytatódik. A kellemetlenségért elnézésüket kérjük."
(#) Csibi80 válasza pherbiehu hozzászólására (») Kedd, 9:51 / 1

Szia(sztok)!

A fűtés rendesen működik, annyi, hogy folyamatosan érzem, hónapról-hónapra a leépülését, ami azt jelenti, hogy pl. beállítom 60 fokra a fűtési hőfokot, nem érzem azt, amit mondjuk tavaly télen, hogy olyan húúú de forró lenne a radiátor. Ezzel párhuzamosan a meleg víz rendszer leépülését is érzékelem, mert amíg tavaly még csak F14 hiba volt, de csinálta a meleg vizet, mára már 10 perc után nincs meleg víz, el kell zárni és szépen lassan "68 millió" (nagyon sok) leállás és újra indulás után megnyitva a csapot lesz meleg vizem. Na persze akkor is dolgozik, hiszen nem tudta ezen idő alatt a tartályt megtölteni, ezért a tusolást folytatva is ki-be kapcsol a kazán, majd pár perc múlva (hiszen folyamatos meleg víz elvétel volt részemről) ismét nem bír annyi meleg vizet termelni, hogy az fürdésre alkalmas legyen. Aztán megint leállítom, megint termel valamennyit, aztán megint megnyitom és tusolok 2-3 percig, aztán megint csak hideg víz kezd el jönni (mindez, mondom láng elvét és újra begyújtások közepette, ráadásul minden újra gyújtás puffogással jár, ahogy belobban, holott nem hiszem, hogy ennek ekkora hanggal kellene járnia) és így tovább...
Az F14-es hibakód tudom, hogy ezt jelenti, tehát igazából megfőzi a vizet.
Ezért gondolok a hőcserélőre, hiszen ha abban dugulás van (és ugye a két év alatt egyre rosszabb a helyzet), akkor, ahogy fentebb írtam, nem tud annyi meleg vizet továbbítani a tartályba, vagyis lefordítva egyre jobban dugul, egyre több a vízkő lerakódás.
Sőt...ha abból indulok ki, hogy feltölti a tartály nagy nehezen és leáll a kazán, tehát befejezi a munkát, én pedig abban a pillanatban elkezdek tusolni vagy a meleg vizet engedni, akkor kb. 1 perc után újra begyújt a kazán és elkezd dolgozni. Kérdem én, az a kb. 40 liter frissen elkészített meleg víz hol van????
Értitek? Egyszerűen az az érzésem, hogy mintha nem tudná feltölteni teljesen a tartályt (vagy nincs elég hely benne a sok vízkő miatt), mert el nem hiszem, hogy az a vélt kb. 40 liter meleg víz csak ennyi ideig tartó tusolásra lenne elegendő, ill. tudom, hogy nem, hiszen tavaly úgymond jóval tovább bírta...
A fűtés és a meleg víz hőcserélője ugyanaz a lemezes hőcserélő?
Biztos vagyok benne, hogy a vízkő szivat, mert a fűtésrendszerből is folyamatosan megy el a nyomás és 2 hetente utána kell töltenem, mert leesik 0.6 bar-ra. Ez ugye megint csak nem jó, erről már talán írtam előző hozzászólásaimban, mert új víz, új vízkő...na ezért gondolom azt, hogy tele lehet a rendszer...
Az F12-es hiba és a többi, amiket írtam anno az még a fő panel cseréje előtt volt...azóta azok nincsenek már...ott volt már minden, villogott, kattogott, mindenféle hibakódot írt ki, aztán végül be sem lehetett kapcsolni a kazánt...
Beszéltem fentebb, régebbi hozzászólásimban arról, hogy a lenti fürdőben zajt hallok amikor fent a kazán beindul és meleg vizet kezd el gyártani. Most fel is vettem, ezt valahogy berakom ide, hogy megtudjátok hallgatni. Érdekessége annyi, hogy ezt a zajt a gázcsőből hallom, mert az megy a falon kívül, de szerintem csak levezeti a hangot...
Hanganyag később...Köszi!
(#) Csibi80 válasza Csibi80 hozzászólására (») Kedd, 10:23 /

Mit ajánlotok? Hova lehet hanganyagot feltölteni, hogy aztán itt közzé tehessem számotokra egy linken keresztül? Sajnos a mérete nagyobb, mint 8 MB, ami itt a max. a feltölthető fájlok méretét illetően...
(#) VIM válasza Csibi80 hozzászólására (») Kedd, 10:49 /

Szia! Ha a hőcserélőben időnként felforr a víz (azaz F14-es hibakód naplózódik) akkor annak olyan kattogó hangja van és az kihat szinte az egész rendszerre. Csak gázkazán van a rendszerben működtetve?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 10:52
(#) Csibi80 válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 12:44 /

Igen, csak az...
(#) VIM válasza Csibi80 hozzászólására (») Kedd, 13:16 /

Visszatérve ide a fűtéssel kapcsolatos "leépülés" is talán annak köszönhető, hogy a készülék a HMV igénnyel törődik és nem a fűtéssel hiszen a HMV készítés van előnyben részesítve a fűtéssel szemben (mindig). Ha a HMV tartály keringése a Te készülékednél is le van romolva a vízkő darabkák elsodródása miatti elzáródástól vagy/és a szivattyú kondenzátorának kapacitásvesztésétől akkor ezeket a problémákat kell megszüntetni. Ha nem akarod most (érthető okokból) teljes egészében felszámolni a tartály belsejében lévő kialakult helyzetet akkor is legalább azt a kritikus csőszakaszt ki kellene tisztítani nem e ott alakult ki áramlási gond és a szivattyú kondenzátor ismeretében egy teljes értékűre azt kicserélni ha a most üzemelő darab kapacitása jelentősen alatta van az értéknek.
(#) Csibi80 válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 15:10 /

Igen, erre gondoltam én is, mert hogy így karácsony tájékán nem fogom a tartályt kibogarászni a helyéről, az biztos...
A szivattyú, tartály, hőcserélő részt, csövekkel együtt kipucolom, aztán hajrá.
A kondi jó, azt cseréltem egy újra, amikor szivattyút cseréltem.
Úgyhogy a válaszaid tekintetében azt látom, hogy egyetértünk, ill. hogy én is jó irányban kapirgálok...
(#) Vappali válasza pherbiehu hozzászólására (») Kedd, 17:28 /

Szerintem már nem... de legközelebb megmérem.

VIM: 0-t hoz készletre.
Na de keresgélek kicsit még. Aztán lehet berendelem ezeket az olcsó kondikat. Automatába a kettő meglenne cakompakk 2eFt.-ból.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:29
(#) BarnaPili válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 17:29 /

Szia VIM!

Megoldódott a kazán hmv hőmérséklet probléma. A hmv hőcserélő savazása oldotta meg a dolgot.
A 10 év alatt elrakodott rendesen, és amikor megbolygattam, gondolom a leragadt dzsuva is elszabadult.
Kijött egy szaki, és megcsinálta. Azóta kiválóan dolgozik.
Köszönöm a segítségedet és hogy foglalkoztál a problémámmal.!
(#) Vappali válasza Csibi80 hozzászólására (») Kedd, 17:42 / 1

Bocs hogy nem olvastam vissza a teljes sztoridat... de kicsit hasonlít az én történetemre.
Nekem is volt gond a változó víznyomással. Illetve egy idő után nem engedte feltölteni, mert mint utólag kiderült a vacak nyomáskapcsoló miatt lezárt. Keresd meg a nyomáskapcsolót, és nézd meg az milyen állapotban van. nekem a végén lévő furat gyakorlatilag olyan volt, mintha rápöccentettem volna egy kis varratot hegesztővel. Rárohadt a dzsuva, elzárva a víz útját, így nem érzékelte a nyomást.

Nekem is ki/bekapcsolt folyamatosan a láng víz melegítés alatt, miközben a hmv keringetőszivattyú meg dolgozott. Igaz nem volt ilyenkor hibakód. Ha viszont levettem az ntc-ket a csőről, persze a sarút rajta hagytam, akkor letiltásig főzte a vízet.
takarítottam a hőcserélőt, a csöveket többször is, ntc-ket vettem. Végül a megoldás a hmv szivattyú kondi cseréje volt. Nálam a 2,6µF-ból tudott 1-et. Most frankón működik.
A magyarázat az lehet, hogy a gyenge szivattyú nem bírta kellő teljesítménnyel keringetni a hmv-t, és a lassan áramló víz hamar elérte az ntc-vel beállított hőfokot, így lekapcsolta a lángot. majd amikor pár mp. múlva tovább keringett a melegviz, és kicsit visszahűlt láng be, majd ki...és így meet volt hogy 10-15 percig is.
Ez a kondi, ha még nem cserélted nem egy nagy ördöngösség, sőt a legolcsóbb alkatrész, ettől csak drágábbakat vettem most - tök feleslegesen.
Igaz nekem most ideiglenesen kívűl van egy kondi, de veszek egy a dobozkába beférőt. Ja és fűtésit is fogom cserélni.

Vagy 8 éve a leállni nem nagyon akaró utókeringetésnél is már kazánt akartak cseréltetni velem, holott a pár ezerforintos visszacsapó szelep volt leragadva. Kitisztítottam, most is az van még benne.
(#) VIM válasza BarnaPili hozzászólására (») Kedd, 18:24 / 1

Szia! Hát akkor ezt megbeszéltük. Örülök, hogy "csak" annyi volt a teendő.
(#) Csibi80 válasza Vappali hozzászólására (») Kedd, 19:12 /

Szia Vappali!

Semmi baj, hogy nem olvastad, mindent, mindenkiét én sem tudom…
Fentebb leírtam, hogy kondit és szivattyút is cseréltem már, hiszen én is arra gyanakodtam, hogy a szivattyúnak nincs annyi ereje, hogy megfelelő mennyiségben áramoltassa a vizet. Igazából két teljes napig ment hibamentesen, aztán ismét F14…egyébként ezt nem is értem. Max annyi magyarázatot tudnék mondani rá, hogy már a régi szivattyú nem volt elég erős ahhoz, hogy a dzsuván keresztül nyomja a vizet, aztán jött az új, az megnyomta, mégnagyobb dugulást csinált a leváló darabokból és most itt tartok. Igazából majdnem hogy sz.rabb most, mint a szivattyú cserét követő második nap után.
Figyelgettem egy kicsit a kazánt, volt 10 percem, hallgatóztam, kerestem a fent említett zörgést, hogy honnan jöhet vízmelegítés és (most már!) fűtés induláskor is!!!! És szerintem megtaláltam, nem tudom mi a neve, talán kép alapján tudtok segíteni…
Ill még annyi, hogy a fűtésem úgy néz ki, hogy 60 fokra van állítva a kazán,kapcsol a termosztát, elindul a folyamat és fél perc sincs, eléri a 60 fokot és lekapcsol, a keringető megy, hallom, érzem, hogy dolgozik. Aztán visszahül kb. 40 fokra és újra begyújt, kb fél percig amíg el nem éri a 60 fokot. Ezek a 40-ről 60 fokra fűtési ciklusok nekem nagyon rövidnek tűnnek!
Mit gondoltok? Esetleg csak én vagyok már rigolyas?
(#) VIM válasza Csibi80 hozzászólására (») Kedd, 19:44 /

A fűtésnek is van külön szivattyúja és ha annak az állandó üzemi kondenzátorának a kapacitása le van csökkenve ezért keveset szállít és a primer hőcserélőben előbb eléri a beállított előremenő hőmérsékletet és azután lekeringet majd kezdi elölről, mint a HMV oldal. A HMV oldal szivattyú cseréje az azt hozta magával, hogy az áramlás erőteljesebb lett és a tartály üledéket (vízkövet) magával ragadta és a visszacsapószelepig ill. az előtte lévő szűrőig elhordta és ott feltorlódva keresztmetszet szűkülést okozhatott.
(#) pherbiehu válasza Csibi80 hozzászólására (») Kedd, 19:58 /

Nálunk pl. 4-es ill. 5-ös fokozaton a fűtés megy folyamatosan akár 15-18 percig is, folyamatosan ég a láng, keringeti a fűtési vizet, nem kapcsolgat ki-be. Tartja a hőfokot is, kb. 60-75Cfokot. Ha letekerem majdnem a hópihe jelig, akkor a láng elalszik, csak a keringetés megy tovább, és fokozatos hűl le a hűtővíz. A fentiek közben a szobatermosztát végig bekapcsolt állapotban van.

A fűtési szivattyúban is lett kondi cserélve, és annak bemenő csatlakozásánál lévő kis fém szűrő is tisztítva lett, mert fekete iszapos volt.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:00
(#) Csibi80 válasza pherbiehu hozzászólására (») Kedd, 21:52 /

Ellenőrizni fogom a fűtési szivattyút is srácok! Csak jussak el odáig…már szinte sajnálom a kazánt ahogy küzd, de sajnos nincs rá több óra időm egyben, hogy szétbombázzam…
(#) Csibi80 válasza Csibi80 hozzászólására (») 9:07 /

Sziasztok!
Fentebb említettem, hogy van videó a hallható zajról. Na most sikerült akkorára lekonvertálnom, hogy feltölthető legyen ide...
A másik, hogy elméletileg rájöttem, hogy melyik alkatrész adja ezt a hangot, de nem tudom, hogy mi a neve.
A másik képről nem tudom , hogy mi az, csak tippelni tudok. Az a fűtési szivattyú?
Köszi
(#) VIM válasza Csibi80 hozzászólására (») 10:13 /

Szia! Ami zörög az a gázszelep volna.
Következő: »»   593 / 593
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem