Fórum témák
» Több friss téma |
Nos, akkor jól sejtettem!:
Idézet: „"a Diginek az optikai modemje átalakítja a régebbi tévék által fogható jelre" ” Képreszketés, csíkozódásEz a képreszketés, szétesés vajon mitől lehet?csíkozódik idővel Először képernyőhibára gondoltam, de úgy látom, "hidegen" nem csinálja, csak bizonyos idő elteltével. A video-t már többszöri bekapcsolás (bár némi pihentetés) után csináltam, teljesen hidegen még kicsivel tovább is egyben marad a kép. Egyelőre tanácstalanul nézek.
Hello. Amennyiben még nem találtad meg a baltát, a jelenség simán lehet panelhiba. Az én esetemben a T-CON panel nevére keresve találtam pár tucat oktatóvideót a youtube-on, s segített a vezetősáv-átvágásos módszer.
Persze, hogy nem. Csak (a saját tudatlanságom) felmérgesített -de biztos, hogy kutakodok még.
Köszönöm.
Szia!
Megkésve bár, de most találtam meg a panelt! Privátban írj rám légyszíves ha még aktuális! Thomson 32HC3101T-m van.
Szia!
Köszönöm. Olyan mint a képen? Bővebben: Link Panasonic firmwareSziasztok. Van egy Panasonic tx-50a400e tv, amibe alaplapot cseréltem.Az alaplap Tnp4g566. Persze ugyanilyen jelölésű lapot vettem benne, de a matrica száma más rajta, és 42es tvbol való. 2 eeprom van az alaplapon, gondoltam ha esetleg nem lenne kép rajta, átcserélem az eepromokat a képernyő beállítás miatt. Úgy is lett, de a kép igyis zajos, rosszul színű. Szervizmenuben nem látok lehetőséget kijelző típus változtatására. Létezik hogy a kijelzo típus magába a processzorba van mentve? Mit tudok tenni ilyenkor? Gondoltam még szoftver frissítést feltenni valahogy a 42colos panelre letöltve egy 50colos tvről, de még csak nem is találtam. (meg ha lenne is, csak úgy nem menne fel menüből gondolom, nem engedné a tv) Samsung UE43TU8002K a LOGÓ után szürke hangyák harcaSziasztok! Samsung EU43TU8002K tipusú tévé kis várakozás után bejön a logó ,majd megint kicsi várakozás után szürke hangya háború,kis idő múlva lekapcsolja a háttérvilágítást. A tévé bekapcsolva marad feszültségek megvannak és világít az optikai bemenet.
A képek videóból lettek kifotózva. Én alaplapi hibára gondolok. A processzor szerintem túlzottan melegszik több próbálkozás után már nem is áll velem szóba. Csak ha vissza hűlt.
Szia!
Érdemes lenne bele írni egy tiszta firmware dump-ot a hibás blokkok kimaszkolásával a NAND-ból mert valószínű, hogy megkotlott a flash és azt próbálja kijavítani (azért melegszik a SOC).
Szia! Köszönöm a válaszod! Véleményem szerint processzor hiba amit egy K72 mosfet Gate zárlata okozott. Elengedtem ezt az alaplapot.
Direktben a SOC a gate driver? Mert egyébként nem tartom valószínűnek, hogy sérülten is elindul a SOC (akkor kapásból tiltana és nem engedné bekapcsolni). Egyébként mit csinál az a K72 FET? A SOC hűtőbordája rendben van?
Szia! Most erre nem tudom a választ! De többször volt hogy a zárlat akkor szünt meg mikor a processzort le vettem. És az is biztos hogy ezek millió tranzisztorból álló processzorok nem mindig mennek azonnal tönkre teljesen,persze ez a vég kifejlet. Minden esetre a zárlat a processzor alatti kondenzátorokhoz vezetett
A hozzászólás módosítva: Vas, 22:36
Lehet az is, hogy egy MLCC kondi a zárlatos: a hőkamera megmutatja.
Mekkora feszültségen van az a K72 FET és mire zárt rövidre a gate-je?
Szia! Itt a válasz! A tévét villámcsapás érte HDMI felől,úgy hogy a box az tönkre is ment. Átdugták egy másik portba. Így működött még 3-4 hétig. Csak ezt nekem utólag mondta meg a tulajdonos ( a főnököm bátyja) és hogy már megnézette Tévészerelővel.(Szerencsére ugyan azt hallotta ott is).
A box azonnal tönkrement, vagy még akkor átdugva a TV másik bemenetére ment tovább 3-4 hétig?
Szia! Igen a box azonnal tönkrement. A tévé átdugva egy másik Hdmi portba ment még egy darabig
Tehát akkor a TV HDMI portja, amin keresztül a villámcsapás történt, azonnal megadta magát? Azon a porton nincs zárlatos alkatrész?
Érdekes, a villámok általában azonnal végeznek az alkatrész áldozataikkal és nem hagynak maguk után elvarratlan szálat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |