Miért lenne integer-ben? Most meg nem mondom, b vagy c tipusdefiníciója dönti el hogy adódik össze, utána konvertál a tipusába. Én ha kicsit is bizonytalan vagyok, beírom a kényszer típuskonverziót, akkor nem ér meglepi...
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2022
Halvány lilám sincs, hogy ez a fordító sajátossága-e vagy sem, de gyaníthatóan szabványban rögzített.
Sem 'b', sem 'c' a döntő. Abból adódik a félreértés, hogy az
a = b + c
végrehajtási sorrendje más, mint azt elsőre gondolná az ember. b és c összeadódik, majd az eredmény bekerül 'a' változóba.
A kényszerkonverzió (cast) a megoldás erre, ahogy írtad is. Itt:
Bővebben: Link #9 -es hozzászólás.
Égető PicKit 3
Sziasztok!
Eddig még csak úgy használtam a Pickit 3 égetőt, hogy ha módosítani kellett a programon, akkor kivettem a PIC-et és úgy programoztam át. Most szeretnék olyan NYÁK-ot csinálni, amin ki van vezetve a 6 pont (MCLR; Vdd; Vss; PGD;PGC; PGM). PIC 16F877A-t használok. DE foglalt már a PGD(=RB7) és a PGC (=RB6), mert azok bemenetek. Lesz ebből baj, majd az átprogramozásnál, vagy program üzemmódban mindegy, hogy ezek már bemenetek is?
Köszönöm!
Szia!
Mi hajtja meg az RB7 és RB6 lábakat?
Akkor lesz gond, ha ezeket a lábakat valamilyen más áramkör alacsony impedanciával hajtja meg. Ekkor a lábat közvetlenül kell a csatlakozóra vezetni, a láb és a meghajtó áramkör közé egy ellenállás kell beiktatni.
Köszönöm! Akkor átírom a programot, próbálok felszabadítani bemeneti pontokat.