Fórum témák
» Több friss téma |
Látom beindult a topik,
ez jó. De Srácok, csak az én kedvemért, NE szatyrozzatok! Akkor inkább már befőttes üveg. Üdv.:Skari
Csak hogy tudjuk mi ez:
Ferrous chloride Vasklorid Oxigénszállítás, a hemoglobin alkotórésze, ami oxigént tud megkötni, és a vérben szállítja azt. Mindemellett az ellenálló képesség, az immunrendszer stabilitásában van szerepe. A gyógyászatban használják fertőtlenítőszerként, külső és belső vérzés csillapításra(pl gyomorvérzés).
Helló! Ez aztán a meglepi!
a rézzel mit csinál a vérben, eddig azt hittem csak panel fólia maratásra való
Tisztelt lapose
Köszönöm a személyes találkzást Két adag vasklorid landolt nálam általad Meglepően tiszta, jó termék. Akinek igértem nálam az adagja.
Hurrá Skari73
Az önzetlenséged mintaértékű Ezt jól jegyezzétek meg mindannyian! Ez a szellem vezette eddig is a rovatot Vezesse tovább is. Mégegyszer köszönöm Kontar65
Szép estét! Örömmel hallom hogy sikerült találkoznotok. Az adagomért akkor majd csak két hét múlva tudok jelentkezni, de elötte még úgy is egyeztetünk telefonon. Ja és még annyit hogy majd milyen táróló eszközt vigyek, amiben biztonságossan tudom tárolni?
Előre is köszönöm!
Jelezném, hogy nálam még van egy jókora adag, Skari73 jóvoltából. (Akkora, hogy ha az ükunokám is iparszerű NYÁK gyártással fog foglalkozni,még akkor is, a saját gyermekére is hagyományozhat belőle!)
Szóval Maglód és környéke előnyben!
Hozzám is megérkezett az anyag, ezért én is köszönöm mindenkinek, aki segített, hogy hozzájussak.
Külön öröm, hogy lapose fórumtárssal személyesen is megismerkedhettem, Neki is köszönöm a szállítást! Jó "marakodást"!
Látom osszátok a vaskloridod. Én is kaptam valamit, bár kicsit átnedvesedhetett. Valakinek térfogatszázalékos keverési irányaránya?
Mellesleg megjegyzem felénk beszerezhetetlen a sósav.
Tisztelt 'marakodós' társaim.
Én (kontar65) kitiltottam a környezetemből a sósavat. Az ok: az összes réz szerelvényem, + vas csecsebecséim "megszívták" Nekem időm van, (tudom kalkulálom) de nem hagyom még egyszer, hogy a sósav így megszívasson. Idézet: „...kicsit átnedvesedhetett...” Ne izgasd Magad, mindőnké ilyen. Az enyémben még férfiököl-méretű darabok is vannak. :yes: Idézet: „Valakinek térfogatszázalékos keverési irányaránya? ” Ha az emlékezetem nem csal, akkor 40%-os oldatot kell készíteni belőle. (De ne engem szidj, ha mégse... :hehe: )
Helló
Addig kell vizet keverni hozzá míg fel nem oldódik az összes. Ekkor lesz a legtöményebb és a legjobb. A vizet apránként kell hozzá önteni, míg fel nem oldódik az összes.
Ez így van, de fordítva is lehet (vízhez adagolni) Nem gond sem a levegő oxidáló hatása sem a nedvesség. Ha tök sárgát akarsz rakd a mikróba.
Viszont kismértékben ugyan fertőtlenítő nagymértékben sejtméreg. 35 mg és papucs!!! Ezért csak ovatosan, gyerekektől, macskáktól távol. Zárható edényzet javasolt, mert a kipárolgás miatt megzabál mindent a közelben, akár a sósav!!! Emellet mérgező hatása is lehet. Viszont örülök, hogy örültök neki! Üdv.:skari
Igen lehet vízhez is, csak mi van, ha sok a víz és nincs elég vasklorid hozzá. Akkor túl híg lesz az oldat és nem fogja lemarni egy nap alatt se.
Én egy liter desztilált vizhez fél kikó vaskloridot szoktam rakni és adok hozzá fél deci háztartási sósavat!
Megj.: A te adag vaskloridod is meg van! Jó lenne ha küldenél majd egy telefonszámot, ha már tudom mikor megyek Mátészalkára tudjuk találkozót eggyeztetni!
Ha még sincs türelmed, (időd, másik feled invitál: Jöszmár)
Akkor egy kevés port, darabkákat (műanyag csipesszel) szórj a még fel nem mart nyákrészre, és mozgasd a folyadékot felette. A radiátorra (télen ) 60 fokig is lehet melegíteni, ez is gyorsítja. A savazással hamar alákap, a keskeny fóliát felmarja, utána lehet cinnel futtatni, de ez már macerás
Köszönöm. Majd melegvizben feloldok belőle.
Mostmár tudom honnan voltak ismerösek a kis sárga porladó hasmenéselleni pirulák.
Lehet persze (es jo is) melegiteni, de pl. nekem lapradiatorom van (fuggolegesen szerelve )
Nekem az vallt be, hogy nem beleteszem a nyak-ot, hanem ra(!) az oldatra. A feluleti feszultseg fenntartja, es az oldat magatol cirkulal. Arra erdemes figyelni, hogy levego buborek kerulhet ala, ilyenkor "pottyos" maradhat a panel. Az is jo, hogy a hatoldalrol lehet latni a maratasi folyamat elore haladtat...
Szia! Adj a löttyhöz egy kis sósavat, és levegőztesd! Talán jobb lesz.
Üdvözlet a vasclorid társaságnak. Frenky és skari73 jóvoltából pár évig el vagyok látva az anyaggal. Köszönet érte
Itt van a keverési arány%, amit kértetek. A vasclorid legyen veletek!
Részemről használd egészséggel, ha kell még, megtalálsz.
Amúgy meg jól emlékeztem a 40%-ra!
Csak hogy nehogy elfelejtődjön: Nálam is van egy adag vasklorid, Pomáz Békásmegyer Óbuda vonalon aki szeretne belőle jelentkezzen.
Hello!
Viszonylag kezdő vok és eddig barátaim maratak nekem. Viszont mostmár magamnak akarok ezért megkérdeztem mit csinálnak elhasznált vaskloridal. Válasz: Ráöntik a gazra. Ami perzse előnyös ha ki akarják irtani a gazt de azért nem hiszem hogy túl környezetbarát. Tud valaki valami környezetbarátabb megoldást?
Kellő higítás után (ereszted közben a mosdókagylóba a vizet), nyugodtan mehet a lefolyóba.
Légy erős: a szennyvíztelepen szintén vaskloridot kevernek a szennyvízhez! :yes:
Lehet hogy én vagyok a kakukkosóra, de azt a táblázatot nem értem. Az írja hogy a legkedvezőbb tömeg arány 64/36 a víz javára, alul meg azt hogy 1L hez 500g kell. Namost ez így nem nagyon stimmel szerintem. Továbbá ír még arról is hogy sósavval lehet még fokozni a maró hatást, 5% -nyi sósav hozzáadásával. Ha nekem 20% -os sósavam van akkor mennyit is kéne beleöntenem ?
Hmm, jobban belegondolva az 1L és az 500g aránya az közel van a 64/36 -hoz, ezt benéztem. Hiába, a matek nem az erősségem. De a sósavas kérdés még mindíg adott. Amúgy melyik könyvből van ez az oldal Szamóca ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |