Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
sok áram folyik de magas feszültség melett is. Számold ki pl: 50GW teljesítményt termelnek és kb 3000V a feszültség akkor P:U=I ami kb 16666666,666666666666666666666667A ami magyon sok. Én nem tudom a pontos teljasítményt és a feszt de ez akkor is irdatlan nagy
hogy hívják az igazán erős karú nőt??
Aztaa! Gondoltam hogy sok de ennyire? ÉS milyen keresztmetszető kábelen folyik az át? 10méter?
Nem tudom. Még nem voltam a paksifülesgyárban de biztos hogy nem 2.5cm2 átmérőjün A kérdésemre a válasz: Hidra Julika
Ott nem folyik olyan nagy áram mivel nem 3000V-ot adnak a generátorok hanem 300és 400kV között dolgoznak ezek, és azt transzformálják fel hogy rátudják kapcsolni a gerinc hálózatra ami pedig 750kV.
Hát azért akkor se lehet olyan kevés
Hidra Julika
melóztam pár napot pakson, a mellékelt kép talán szemléltetik mekkora amperek folyhatnak...... ne nagyon reklámozzátok eléggé illegális volt ott fényképezni
Ezért tényleg fenéken billenthetnek, tehát a többit nem is akarjuk látni. :yes:
Ugen=15kV Pgen=250MW. Most megfogtatok, ha jól emlékszem Ukipaksmax=400kV
Az csak azért látszik olyan vastagnak mivel az csak egy köpenycső amibe megy a vezeték mivel az fel van töltve gázzal, hogy minél közelebb tudják vinni a 3fázist!
akkor mi ezek szerint "nemzetközi" fogalomrendszerben dolgoztunk
értem de most már ezt is tudom :yes:
Úúúúúgy van!
Csak nálunk a BNZ nagyobbat szól.
Amúgy, egy (nálunk) régi duma:
-Mi újság az atomerőműben? -Áram nincs, a feszültség és az ellenállás hatalmas, a vezetők érintése pedig életveszélyes... :yes:
Ezekről a mozaikszavakról még kettő jutott eszembe, két nagyon fontos szabvány:
- IP xx (IP22, 44, meg aki ezeket ismeri villanyszerelés révén, az tudja mire gondoltam) helyett IP SS (Sehol Sincs) - az a bizonyos AS szabvány, miszerint Ahogy Sikerül...
VR vazze ráz!!!
Hát, igen! A feszültség alatt lévő alkatrész pontosan úgy néz ki, mint a földpotenciálon lévő, de a fogása más!
pontosan! én tápot javítottam és nem volt földelés a konnektorban elvileg a ház az földpotenciálon van de mivel no föld ezért érthető mi történt.....
na ez még jobb: új szabvány NF nagyon fáj!!!!
NF:nincs földelés
Jópár új "szabvány" rövidítése jutott az eszembe, de attól tartok, hogy a moderátorok :violent: :gun:
Hát nem biztos hogy díjaznák ha túl sok új szabványt találnál ki
privátban jöhet néhány új szabvány és akkor a modik se :gun: :violent: == :rinya:
Más! Kopogok a NoteBookon, itt a nagyszobában, közben jön-megy körülöttem az asszony. Vakarom a bal felkarom és találok egy kis izomcsoportot. Egész kicsit. Nézem a jobb felkarom, ott is megvan. Mondom Anyának: -Nézd, de jópofa pici izmaim is vannak! Mire Ő: -Ezek a szemétlehordó izmaid lehetnek...
Én programozáskor két algoritmus használok elég gyakran:
CSAT AHS (csináld ahogy tudod; ahogy sikerül)
hát ez nagyon jó nekem cementrakodó a neve
CSAT+AHS=>MEMK (Márpedig Ennek Mennie Kell)
Szerencsére cementtel mostanában nem találkoztam, pedig a sógorom kedvenc hangszere újabban a betonkeverő... :wilting:
Ha nincs makró funkcióval bíró fényképezőgéped, javítsd fel Paint-tel a fotót (ez már az agyi fáradtság 100%-os jele )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |