Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
sok áram folyik de magas feszültség melett is. Számold ki pl: 50GW teljesítményt termelnek és kb 3000V a feszültség akkor P:U=I ami kb 16666666,666666666666666666666667A ami magyon sok. Én nem tudom a pontos teljasítményt és a feszt de ez akkor is irdatlan nagy
hogy hívják az igazán erős karú nőt??
Aztaa! Gondoltam hogy sok de ennyire? ÉS milyen keresztmetszető kábelen folyik az át? 10méter?
![]()
Nem tudom. Még nem voltam a paksifülesgyárban de biztos hogy nem 2.5cm2 átmérőjün
![]()
Ott nem folyik olyan nagy áram mivel nem 3000V-ot adnak a generátorok hanem 300és 400kV között dolgoznak ezek, és azt transzformálják fel hogy rátudják kapcsolni a gerinc hálózatra ami pedig 750kV.
Hát azért akkor se lehet olyan kevés
![]() Hidra Julika ![]() ![]()
melóztam pár napot pakson, a mellékelt kép talán szemléltetik mekkora amperek folyhatnak...... ne nagyon reklámozzátok eléggé illegális volt ott fényképezni
![]()
Ezért tényleg fenéken billenthetnek, tehát a többit nem is akarjuk látni. :yes:
Ugen=15kV Pgen=250MW. Most megfogtatok, ha jól emlékszem Ukipaksmax=400kV
Az csak azért látszik olyan vastagnak mivel az csak egy köpenycső amibe megy a vezeték mivel az fel van töltve gázzal, hogy minél közelebb tudják vinni a 3fázist!
akkor mi ezek szerint "nemzetközi" fogalomrendszerben dolgoztunk
![]()
értem de most már ezt is tudom :yes:
Úúúúúgy van!
Csak nálunk a BNZ nagyobbat szól. ![]()
Amúgy, egy (nálunk) régi duma:
-Mi újság az atomerőműben? -Áram nincs, a feszültség és az ellenállás hatalmas, a vezetők érintése pedig életveszélyes... :yes:
Ezekről a mozaikszavakról még kettő jutott eszembe, két nagyon fontos szabvány:
- IP xx (IP22, 44, meg aki ezeket ismeri villanyszerelés révén, az tudja mire gondoltam) helyett IP SS (Sehol Sincs) - az a bizonyos AS szabvány, miszerint Ahogy Sikerül... ![]()
VR vazze ráz!!!
![]() Hát, igen! A feszültség alatt lévő alkatrész pontosan úgy néz ki, mint a földpotenciálon lévő, de a fogása más!
pontosan! én tápot javítottam és nem volt földelés a konnektorban
![]()
na ez még jobb: új szabvány NF nagyon fáj!!!!
NF:nincs földelés
![]()
Jópár új "szabvány" rövidítése jutott az eszembe, de attól tartok, hogy a moderátorok :violent: :gun:
Hát nem biztos hogy díjaznák ha túl sok új szabványt találnál ki
![]()
privátban jöhet néhány új szabvány és akkor a modik se :gun: :violent: == :rinya:
![]() Más! Kopogok a NoteBookon, itt a nagyszobában, közben jön-megy körülöttem az asszony. Vakarom a bal felkarom és találok egy kis izomcsoportot. Egész kicsit. Nézem a jobb felkarom, ott is megvan. Mondom Anyának: -Nézd, de jópofa pici izmaim is vannak! Mire Ő: -Ezek a szemétlehordó izmaid lehetnek... ![]()
Én programozáskor két algoritmus használok elég gyakran:
CSAT AHS (csináld ahogy tudod; ahogy sikerül)
hát ez nagyon jó
![]() ![]()
CSAT+AHS=>MEMK (Márpedig Ennek Mennie Kell)
![]()
Szerencsére cementtel mostanában nem találkoztam, pedig a sógorom kedvenc hangszere újabban a betonkeverő... :wilting:
Ha nincs makró funkcióval bíró fényképezőgéped, javítsd fel Paint-tel a fotót
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |