Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   626 / 626
(#) gg630504 válasza lazsi hozzászólására (») Vas, 22:36 /

Mivel ez a fényjelző ( fent két piros, alatta fehér a közút felé fordítva ) a KRESZ-ben szerepel, közúti forgalmat szabályoz, ezért pirosnak kell lennie. A vasúti jármű nem is látja, tehát nem kell vörösnek lennie.
( 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól 9. § (1) A járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülékek: " (felül kör alakú vagy nyilat mutató piros-, ... lámpából áll" stb. )
( 28/1994. (X. 28.) KHVM rendelet 5. FEJEZET VASÚTI JELZŐ- ÉS BIZTOSÍTÓBERENDEZÉSEK "a vonatok megállítására vörös színű jelzéssel," stb. )
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 22:47 / 1

Sorompót kis állványon szürkére festett "tekerővel" kint a szabadban esőben.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 22:49 /

Csömödéri kisvasútnál személyzet száll le váltót állítani, majd vonat átmegy, utána visszaállítani.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Hé, 5:38 /

Na jo az egy ipari ( erdei ) kisvasut.
Amit én láttam az egy MAV menetrendszerinti nagyvasuti vonat.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Hé, 7:43 /

Ehhez volt egy kulcs, amit a jelzőállítóból csak akkor lehetett kivenni ha piros a jelző, betenni a sorompó felnyitóba. Logikai kapcsolat, csak piros jelzőnél lehessen sorompót nyitni. Vissza ugyanígy, lecsukott sorompónál lehetett kivenni kulcsot, betenni jelzőállítóba zöldet adni.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Hé, 9:59 /

Igy van ez az un. kulcsos rendszer. ( sok váltonál měg ma is ez van). A kissé modernizált rendszernél vagy ahol messze van a sorompo és emiatt tul nehéz a vezeték, ott motorizálták a kurblit amit a berakott képen levö szerkezet megfelelö vonalzojával szabaditották fel a sorompot mozgato motor kapcsoloját, vagy a kulcsot, és azt kellett a motor vezérlö szekrényébe dugni és engedélyezni a sorompo müködtetését - további kapcsolokkal vagy gombokkal.
A hozzászólás módosítva: Hé, 10:04
(#) img hozzászólása Kedd, 7:57 /

Hogyan ne vegyünk fúrót Aliexpress-ről?

Így.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 7:58
(#) vargham válasza img hozzászólására (») Kedd, 8:46 /

Az elmúlt 10 évben sosem jártam így. Volt olyan, hogy mást, kevesebbet vagy nem működőt küldtek. Ilyenkor fotókkal és leírásokkal megtámogatott reklamációt indítok. Legyen fénykép a kicsomagolásról, és a csomag címkéjéről is. Azon például látszik a tömeg. Ilyenkor az eladó azonnal üzenetekkel kezd bombázni, és ígérget mindenfélét, csak zárjuk le pozitív értékeléssel a tranzakciót. Mert pénzt addig nem kap a kereskedő az Aliexpresstől, ami a közvetítő köztünk. Fontos, hogy ezekre nem szabad válaszolni. Amikor letelik az egyezkedésre adott idő, pár nap, akkor az Aliexpress is közbelép. Összevetik az eredeti hirdetést, ami eltárolásra került, és a bizonyítékaimat. Eddig kivétel nélkül a javamra döntöttek, és szó nélkül utalták vissza a pénzemet.
Úgyhogy nekem valami nem kerek a sztoriban. Hacsak nem valóban egykinyomtatott képet ígértek eladásra, és várták a balekokat. Vagy elkezdett egyezkedni az eladóval, és kifutott a határidőből, amíg az Aliexpress fenntartja a vevői védelmet.
(#) img válasza vargham hozzászólására (») Kedd, 8:52 /

Igen, a te módszered működik, én is így csináltam amikor kellett, egyetlen esetben nem kaptam vissza pénzt, amikor egy 8 AH-snak meghirdetett Lítium akku jó, ha 2.5-öt tudott: nem tudtam végig videózni a töltési kisütési tesztelési folyamatot mert lemerült a kamera és ők mindenáron teljes videót akartak róla.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 8:52
(#) Massawa válasza vargham hozzászólására (») Kedd, 9:06 /

Sajnos megy nagyban a fakenews gyártás is a kinai WEB shopok ellen. Több mint 10 éve vásárolok ott, rosszul meg soha sem jártam. Minden ügy gyorsan es simán elintézödött és sokszor a minöség lepett meg - sokkal jobbat kaptam mint vártam.
Most karácsony elött is kellett egy uj kameraállvány hidraulikus fejjel (fluid). Vettem itt, egyet mert gyorsan kellett, nem tul olcsón ( csak 2 tipus volt a boltban) . Minden jo meg szép, csak egy állito csavar igen rossz helyen van igy nem lehet a kamera távvezérlését rászerelni. Ekkor láttam, hogy Temun van egy kisebb fej az itteni 1/5-ért ezért érdemes kiprobálni s jött a nagy meglepi. Szebb es jobb mint a korábbi márkás cucc, söt olyan funkcio is van benne ami a korábbiakban nincs. (Pl. automatikusan visszaáll alaphelyzetbe). S minden kezelöszerv ott van ahol lennie kell, nincs semmi utban es még egy 360 fokos skála is van rajta, márcsak valamilyen mutatot kell hozzá keszitenem. Az a korábbiakon sem volt. Ráadásul ez az uj fej 10 dkg-mal könnyebb mint a másik, ami szintén elöny.
Szoval nem kell mindig hinne ilxen youtube sztároknak. Az elöfordult föleg a Covud alatt hogy eltüntek a cuccok ( elég gyakori volt amikor a budaoesti Hubon jöttek a dolgok) reklamálni kellett. De ha megjött akkor eddig nem igen volt csalodás.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:09
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 9:14 /

Szerintem mindenki a saját tapasztalatainak hisz, amik nem mindig vannak fedésben a tieiddel.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Kedd, 9:43 /

Nyilván, de ha belegondolsz, hogy ezek a cégek csak europai viszonylatban naponta több millio ügyletet bonyolitanak le, kétve hiszem ha tul sok rossz tapasztalat lenne. A vevö nem hülye, hogy hagyja magát átverni.
Ez egyáltalán nem jellemzö a médiára. És ez a különbség a kinaiak javára. De mindenki maga dönti el kinek hisz.
Ráadásul sok minden olyasmit árulnak, amit máshol még véletlenül sem találsz.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 9:55 /

Én is csak azért vásárlok onnan mert a legtöbb dolog amit veszek az itthon nem kapható vagy csak többszörös áron.

Viszont már nagyon sokféle módszerrel próbáltak meg átverni és többször látszott, hogy eleve az átverés volt a cél nem csak félresikerült valami mert pl. olyan tracking numbert adtak meg ami másik vásárlóhoz jött Mo.-n és ha nem lett volna kapcsolatom a postánál akkor nem tudtam volna róla infót szerezni csak annyit láttam volna a rendszerben, hogy sokkal gyorsabban megjött mint tervezve volt és másvalaki vette át az ország egy másik szegletében.
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Kedd, 12:30 /

Ilyen eset nekem is volt és nem volt egyszerű bizonyítani, hogy nem én vettem át. Szerencsémre a trackingben látszott, hogy Debrecen volt a célpont, nem Dunakeszi, s miután megmutattam nekik térképen, hogy az kicsit odébb van, már elhitték és visszakaptam a pénzem.

De a legkülönbözőbb csalások vannak alin is, s a felület üzemeltetője homokba dugja a fejét. Én megpróbáltam felnyomni pár eladót, de az jött vissza, hogy nem elégséges a bizonyíték. Ja, az nem elégséges, hogy két hónapja alakult, 0%-os értékeléssel, generált névvel (Shop#, ahol # valamilyen hosszú számsor) és az átlagban 50$ körül menő terméket 14-15$-ért adja. Mindezt úgy, hogy a termék visszajelzéseinél is az van, hogy csaló, nem kapták meg a cuccot, mást küldött. S ezek lazán bekerülnek a "choice" kategóriába is, ahol 10 napos garantált szállítás meg ingyen visszaküldés van és azt gondolnád, hogy védve vagy az ilyenektől.

Egyetlen védekezés az értő, gondolkodó vásárlás, amikor körülnézel mielőtt megvennél valamit. Nekem volt már szerencsém is, mikor vaciláltam egy egyáltalán nem gyanúsan olcsó terméknél, hogy kell-e nekem ténylegesen (elektromos bringa, ami összecsukható és van rajta pedál is, hogy tekerhessem). Ott az ár majdnem reális lett volna, de kiderült, hogy másoknak sose érkezett meg, csak a pénzüket kapták vissza. Ha első ránézésre impulzív vásárlással megveszem, akkor bizony én is ráfaragtam volna, de szerencsére vaciláltam két hetet
(#) sonajkniz válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 12:31 /

Nekem egyszer volt rossz tapasztalatom a közelmúltban.
A DPD már itt magyarországon elveszítette a csomagomat.
Ez már csak azért is biztos, mert a futár házhoz jött, és előttem túrta át a kocsit, de nem találta.
Mivel bizonyíthatóan a futár vesztette el, az Aliexpresz nem is reagált a kártéritési igényemre, a DPD meg azzal utasított el, hogy ő csak a feladót köteles kártéríteni.
(#) Massawa válasza sonajkniz hozzászólására (») Kedd, 12:40 /

A DPD-t ne is mond, azokkal (nem kinai viszonylatban) nagyon rossz tapasztalataim vannak. Szerencsére hozzám nem a DPD hordja a kinai árut. Már volt olyan is - az ablakbol láttam, hogy a srác az autoban irt egy cédulát amit bedobott a postaládába mire kifutottam már elment. Azaz nekem kellett 2 napot várnom és elmenni a lerakatba átvenni a cuccot. Ott panaszt is tettem.
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Kedd, 13:25 /

Igen, én is hasonlóan oldottam meg annyi rásegítéssel, hogy beszéltem a másik figurával is aki a másik (teljesen más) terméket kapta meg, így az ő igazolása is ott volt fehéren-feketén.
(#) Massawa hozzászólása Kedd, 18:00 /

LED szalag szabvány

Nicsak valakinek nem voltak elegek az eddigi szabványok egy ujat kellett alkotni.
A modern sok polusu LED szalagok csatlakozoi nem 1/10 mm-re vannak a egymástol, hanem csupán 2,2 mm-re. Fel a fejjel lehet meg 1,1 mm is söt 0,8 mm is. Miért ne?
Vagy netán valaki elnézte az 1/10 mm -t mint anno az oroszok, amikor a soklábu iCjeik még véletlenül sem passzoltak a 48 lábu DIL foglalatba. Aztán kiderült, hogy a 1/10” - t 2,5 mm-re kerekitették.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:07

IMG_7711.jpeg

(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 18:10 /

Hidd el, semmi érdekesség és viccesség nincs abban, hogy szerinted megint (kb. mindig) hülyeséget csinált(ak) valaki(k). Párszor már leírtuk.
(#) szs válasza sonajkniz hozzászólására (») Kedd, 18:18 /

Hasonló nekem is volt: telefonál a DPD-futar, mindjárt érkezik. Riasztom anyámat (ő a megbízott, hozzá megy a csomag, mert nyugdíjas), ki os ment -hát nem találódik a csomag. De másnapra azért meglett, mert csak egy masik autóra került először.

Az teljesen igaz, a fuvaros (posta, dpd, stb) a feladó felé felel ezért, vele áll üzleti kapcsolatban. Tehát a feladónak kéne megreklamálnia, meg is kapná a kártérítést, és újra tudná neked küldeni az árut. Hacsak nem úgy van vele: ő már megkapta a pénzt, mit érdekli.
(Mert megkapta, hiszen az Aliexpressznek te is, és a DPD is igazolta: a DPD a hunyó, tehát a pénz járt a feladónak, ő teljesített, bizonyítottan. A feladó jóhiszeműségén múlik innentől(
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Kedd, 18:39 /

Mond el kedves Bakman kolléga vajon miért nem lehetett a 2,25 mm-s szabványt követni/ betartani, amihez megvan minden alkatrész ami kell? Netalán azert, hogy most a hat tüskés csatlakozoért 3-4szereset kelljen fizetni? Mert méretben az a 2 mm különbség biztosan egy halom embert a világon földhöz vert.
Tisztelem a bátorságodat mint mindig, ilyesmiket még dicsérni is és a topiktársakat leszolni.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:43
(#) somitomi válasza bbb hozzászólására (») Kedd, 18:48 /

Ne is mondd, én konkrétan az Aliepxressz miatt bosszankodtam nemrég rendesen. Rendeltem két különböző helyről kis gumikarikát (magnó közlőgörgőre). Már eleve ott kezdődött, hogy október közepe felé december elejére ígérték a szállítást, na most január közepén bírt felbukkanni nagy nehezen. Viszont az Aliexpressz a várható szállításhoz képest 30 nap után automatikusan kiszállítottra váltja a rendelések státuszát, innentől kezdve többet nem mutatja a küldeményszámot, azaz nézni sem tudtam, hol tart valójában. Az utolsó infóm az volt, hogy vámkezelésben fennakadt valahol. Magyar Posta csomagszám nélkül nem tud segíteni, a helyi postán nem volt, Verseny utcai postát felhívtam, ott név és cím alapján nem találták meg (Magyar Posta is megéri amúgy a pénzét), szóval mindezt jól beírtam egy refund requestbe, hogy eltűnt a csomag. Visszadobták, hogy a benyújtott bizonyítékok alapján nem látják igazoltnak (itt néztem nagyot, aztán valami FAQ-ból kiderült, hogy a postától kellett volna igazolást szereznem, hogy ők hagyták el. Ahhha). Aztán amikor már pont felhúztam magam, hogy a fellebbezést is visszadobták, akkor előkerültek valami féregjáratból...
A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:49
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 18:51 /

Nem erről van szó és ezt te is jól tudod. Pont nem érdekel a 2.25 vagy 2.54 mm-es szabvány (már ha az). SOIC, SSOP, VQFN stb. tokok első tervezőivel mi újság? Eltértek az addigi szabványtól.

Az zavar, hogy érdekességként próbálod beállítani azt, hogy szerinted mások milyen hülyék és ezt rendszeresen nagydobra vered. Ennyit szerettem volna írni a leszólásról.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Kedd, 19:06 /

Csak hogy ne csak pocskondiázást láss tőlem. Nézd meg alaposan a képet, amit csatoltál. A kép szerint 0.08" = 2.2 mm-rel. Ehhez a tévedéshez képest hol van a 2.25 és a 2.2 mm közötti különbség? Simán lehet, hogy a két érintkező közötti hézagot mérte az illető, nem számolva bele az érintkezők anyagának vastagságát. Átváltásnál pedig megcsúszott a kerekítő ceruza.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Kedd, 20:31 /

Nem értem min is vitatkozol. A szalag ami most nálam van 3 A t fogyaszt. A 12 V-rol a csati hengeres tüjei kb 0,6 mm átméröüek azaz a keresztmetszet 0,28mm2. Addig a standard tük 0,6 mm négyzetkeresztmetszetüek ( azaz nem mennek be a szalag csatlakozojába) és a keresztmetszet ugye 0,36 mm2, ami mifelénk 20%-al több és nem igen hiszem, hogy a szabványos tükön ( ráadásul aranyozottak) okvetlenül 3 A az átfolyo áram, mig a LED szalagon ez a normális állapot.
Ezek szerint te ezt a vackot védelmezed, csak azért, mert én hivtam fel rá a figyelmet
Lassan már a te hozzászolásaidat fog kelleni a vicces topikba berakni.
( a csatlakozok nálam vannak és hidd el igaz ami a rajzon van, ez még tetözi a stilusodat, hogy nem is láttál ilyesmit, de simán lerohansz egy topiklakot, csak azért, mert valami elszämolni valod van vele.)
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:33
Következő: »»   626 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem